Észak - erdélyi nagykörút ***

Ft-tól/fő 89.900
Időpont: 2020.07.07 - 07.11
Legjobb ár: 89.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.07.07 - 07.11
További árak és időpontok

Tartson velünk a Észak - erdélyi nagykörút *** utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 89.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:142467
Kívánságlistára teszem

 

Észak-erdélyi nagykörút

Bukovina, Moldvai kolostorok, Keleti-Kárpátok, moldvai és gyimesi csángók

 

Észak-Erdély a Radnai-havasok és a Máramarosi-havasok déli vidéke. Kirándulásunk során Románia északi részének különböző történelmi régióit mutatjuk be utasainknak. Ezeknek a ritkán lakott területeknek vadregényes tájait, völgyeit, hágóit, falvait, ősi fatemplomait - melyek a Világörökség részét képezik csodálhatjuk. Ellátogatunk a távoli Moldvába is, hogy megismerkedjünk a magyar nyelvterületből már a nyelvújítás előtt kiszakadt moldvai csángó magyarok kultúrájával. Ellátogatunk az ezeréves határhoz, ahol még most is állnak a Rákóczi vár romjai, a régi őrház, vesztegzár romjai, mely mára már az emlékezés helye. A gyimesi csángók földje az összmagyarság zarándokhelye lett ahova több százezer turista látogat el. A székelyek szent hegyén a Hargitán keresztül érkezünk meg a Székely anyavárosba Székelyudvarhelyre, ahol napjainkban is 95%-ban magyarság él és őrzi kultúránkat. Programunk felejthetetlen élményekben gazdag kikapcsolódást kínál utasainknak. 

2020. július 07 - 11.

 szeptember 15 - 19.

5 nap / 4 éj

 

Csatlakozási lehetőségek:  Debrecen, Nyíregyháza, Mátészalka, Csenger

 

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - Szatmárnémeti - Nagybánya - Koltó

Elutazás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora reggeli órákban. Délelőtt érkezés az egykori szatmár megye székhelyére, Szatmárnémetibe. Városnéző sétánk során ismerkedünk a város nevezetességeivel: Főtér, Katolikus katedrális, Vécsey-ház, ahol a szatmári békét kötötték. Innen Máramaros székhelyére Nagybányáraindulunk, útközben rövid megálló  Misztótfalún, ahol  Misztótfalusi Kis Miklós az erdélyi nyomdászat nagy alakja született. Az emlékház megtekintése után Nagybányára érve a főtér nevezetességeit tekintjük meg. (Szilágyi Erzsébet háza, Evangélikus templom, a szecessziós István Szálló, Szent István-torony, és a festészeti múzeum). A város másik érdekessége az európai színvonalú Ásványtani Múzeum.  A meghökkentően szép és érdekes ásványritkaságok, kristályok, egyedülálló kőzetek megtekintése után tovább indulunk egy színtiszta magyar faluba, Koltóra. Látogatás az egykori Teleki-kastélyban, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia 1847-ben a mézesheteiket töltötték. Itt született többek között a magyar irodalom egyik legszebb szerelmes verse, a ,,Szeptember végén".  Az emlékkiállítás megtekintése után érkezés Nagybánya, környéki szálláshelyünkre. (1 éj)

 

2. nap: Gutin-hágó - Desze -  Máramarossziget - Szaplonca - Barcánfalva - Borsafüred - Borsa-hágó - Radnalajosfalva

Reggeli után a Gutin-hágón keresztül érkezünk a Mára folyó völgyébe. Itt kezdődik az igazi Máramaros, ahol a falvakban sok helyen megőrződött a népi építészet, és a színes népviselet. Itt még láthatóak a jellegzetes faházak, hatalmas faragott fakapuk híres ortodox fatemplomok. Ezek egyikét Deszéntekintjük meg, mely hét másik Máramaros megyei fatemplommal együtt az UNESCO Világörökség része.  Következő megállónk a Tisza mentén fekvő Máramarossziget, mely egykor Magyarország faiparának és só iparának a központja volt. Megtekintjük a híres börtönmúzeumot, a belváros számos szép épületeit, majd a falumúzeumot, mely az egyik leglátványosabb egész Románia területén.Szaploncán a vidámtemetőt látogatjuk meg, melynek festett és írott fejfáin keresztül leolvasható a falu története, rétegződése és foglalkoztatottsága. Iza folyó völgyében fekvőBarcánfalván, látogatást teszünk  aVilágörökség részét képező új kolostorban.  A pompás épületegyütteshez egy érdekes néprajzi múzeum is tartozik. Innen Borsafüredüdülőtelepre érkezünk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Radnai-havasokra. Szállás elfoglalása Borsa, vagy Borsafüred környékén. (1 éj)

 

3. nap: Moldvai és Bukovinai kolostorok /Vatra Moldovita - Sucevita - Voronet

Reggeli után a Priszlop-hágón (1416m) keresztül érkezünk a moldvai kolostorokhoz, melyek XVI. sz-i eredetűek, és a Világörökség részét képezik.  Európa-hírüket azoknak az egyedülálló templomoknak köszönhetik, amelyeknek nemcsak a belső falait, hanem a külső homlokzatait is gazdag festményekkel díszítették.  Első megállónk Vatra Moldovita. A viszonylag nagynak mondható települést az ,,ácsmesterek hazája" néven emlegetik, akiknek a mestersége nemzedékeken át máig öröklődik. A parasztházak nagy része teljesen, vagy részben ma is fából készül. A házak előtt, vagy oldalaik mentén végigfutó tornácok oszlopait, és gerendáit, most is pompásan faragott minták díszítik. Látogatás a kolostorban, melynek négyszögletes belső udvarát 65x70 m-es, vaskos, tornyokkal közrezárt falak övezik. Következő megállónk Sucevita. A falu közelében emelkedik Moldva egyik legnagyszerűbb műemléke, a suceviţai kolostor.  Voroneten Szent György-kolostortemplomát Moldva fénykorának egyik legnevezetesebb történelmi emlékét tekintjük meg. Este szállás elfoglalása Moldvahosszúmező környékén.  (1 éj)

 

4. nap: Moldvai és Gyimesi csángók földje 

Reggeli után a Keleti-Kárpátok hegyeinek festői ölelésében az Aranyos-Beszterce folyó völgyében utazunk, majd átkelünk a Kárpátokon túlra, és megérkezünk a moldvai csángók földjére. Itt egy kis népcsoport kb., tízezer ember él nagyon elszigetelten, akik az 1700-as években szakadtak ki a magyar nemzetből, és kimaradtak az 1800-as évek elején lezajlott nyelvújításból.  Éppen ezért a nyelvújítás előtti ősi magyar nyelvet beszélik. Az itt élő falvak fő vonzereje, az itt élő emberek archaikus beszédmódja. Meglátogatjuk az egyik legtipikusabb, és legkeletibb moldvai csángó települést, Magyarfalut, ahol találkozunk a falu lakóival, megkóstoljuk a helyi ízeket, és közben népviseletbe öltözött csángók  mutatják be zenéjüket és táncaikat. Majd elhagyjuk Bukovinát, és a Keleti Kárpátok gyönyörű hegyvidéki tájain keresztül érkezünk vissza Erdélybe, a gyimesi csángók földjére.  Szállás elfoglalása. (1 éj)

 

5. nap: Gyimesbükk - Csíksomlyó - Homoród fürdő - Székelyudvarhely - Királyhágó

Reggeli után Gyimesbükkön látogatást teszünk az ezeréves határnál (Rákóczi vár romjai, régi vasúti őrház). Csodálatosan  szép  gyimesi tájakon és falvakon keresztül, a Fügés-tetőn(1159m) átkelve érkezünk a Csiki medencébe. Székelyföld szívében, Csiksomlyónmegtekintjük a zarándok katolikus templomot. Ezen a helyen 1568 óta minden Pünkösdkor búcsút tartanak, ahová évente több százezer zarándok érkezik meg a világ minden tájáról. Erdély legcsodálatosabb fenyvesekkel teli hegyvonulatán, a Hargitán keresztül érkezünkHomoródfürdőre, ahol a székelyek egyik legjobb ízű földből feltörő borvizét kóstoljuk meg. InnenSzékelyudvarhelyre a legmagyarabb városba az ,,anyavárosba" érkezünk, ahol a lakosság 95% - a ma is magyar. A város legújabb nevezetessége a főtéren kialakított szoborpark, mely a székely és magyar történelem nagyjainak állít emléket. Szováta, Bánffyhunyad,Királyhágó (rövid megálló), Nagyvárad útvonalon érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 89.900 Ft / fő

 

Részvételi díj tartalmazza:

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal

- 4 éj szállás 3* szállodában

- idegenvezetés

 

Részvételi díj nem tartalmazza:

- félpanzió (4 vacsora + 4 reggeli): 16.000 Ft / fő (a program félpanzióval foglalható)

- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 350 RON / fő

- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)

 

Minimum létszám: 35 fő

Egyágyas felár: 25.000 Ft / fő

x Észak - erdélyi nagykörút ***
Szállás neve: Észak - erdélyi nagykörút ***

Észak - erdélyi nagykörút *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Félpanzió felár 16.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Észak - erdélyi nagykörút ***

Észak - erdélyi nagykörút ***

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 142467

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Észak - erdélyi nagykörút ***

Észak - erdélyi nagykörút ***

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 142467

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!