Etióp körutazás üdüléssel a Seychelles-szigeteken

Ft-tól/fő 739.000
Időpont: 2019.03.15 - 03.29
Legjobb ár: 739.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.03.15 - 03.29

Tartson velünk a Etióp körutazás üdüléssel a Seychelles-szigeteken utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 15 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 739.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 15 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:124543
Kívánságlistára teszem

Etiópia legjava tengerparti pihenéssel  2019. március 15 - március 29.  15 nap/12 éj

Etiópia-Seychelle-szigetek - Miért éppen ide?

Etiópia csupa kontraszt és szélsőség: négyezer méteres hegyeivel és mélyföldjével, szédítő tájaival és vadon élő állatseregleteivel, az emberiség legősibb nyomaival, valamint abesszin, iszlám és ortodox kultúrájának együttélésével. Neve a görög ,,Aethiops" szóból származik, melynek jelentése ,,ember napsütötte arccal". Az egykori Abesszínia az afrikai kontinens egyik leggazdagabb történelemmel bíró országa. Addis Abeba Nemzeti Múzeuma őrzi a 3 millió éves, korai emberszabású Lucy koponyáját, Gondar, Etiópia egykori birodalmi központja pompázatos kastélyromokkal várja a turistákat, Lalibela monolitikus templomai vetekednek a jordániai Petrával, és akkor még nem is szóltunk a Kék-Nílus forrásáról! Etiópia igazi időutazás az emberiség bölcsőjétől kezdve napjainkig! Tartalmas körutazásunkat pedig a Seychelle-szigetek tengerpartján fogjuk kipihenni.

Programok

1.nap:Budapest > Bécs > Addis Ababa

Utazás bécsi átszállással Etiópia fővárosába. Éjszaka a repülőn.

2.nap:Addis Ababa

Érkezés a reggeli órákban, transzfer a szállodába, majd városnézés során ismerkedünk meg a világ harmadik legmagasabban fekvő (2500 m) fővárosával. Felkeressük a Nemzeti Múzeumot, mely gazdag gyűjteményén keresztül mutatja be az etióp történelmet és lakosait. Megnézzük a csodálatos  Szentháromság Katedrálist is.

Szállás: Addis Ababa  (1 éj)

3.nap:Addis Ababa > Lalibela

Továbbrepülünk Lalibela városába. Lalibela nagy valószínűséggel Afrika és az egész keresztény világ egyik legfontosabb vallási és történelmi emlékhelye. Etiópia volt az első ország, ahol a kereszténység elterjedt, mint államvallás. Több mint 200 templom taláható a környéken, többségük barlangokban elrejtve.  11 templomot sikerült feltárni, melyek mindegyike páratlan építészeti és mérnöki tudásról tanúskodik. A délután folyamán a látogatható templomok első csoportját keressük fel. Többek között a világ legnagyobb monolit templomát, a Medhane Alem templomot. A legszebb talán a Szent György templom kereszt alakú épülete, mely a legendák szerint Noé bárkájára utal. Belsejében Szent György és a sárkány küzdelmét ábrázoló festményekben gyönyörködhetünk.

Szállás: Lalibela (2 éj)

4.nap:Lalibela

Délelőtt a Yemerhane Kristos templomhoz kirándulunk, mely az ország talán legjobb állapotban megőrzött temploma, és egy XII.századi uralkodó és szent nevét kapta meg. Egy hatalmas természetes barlangban található, és egy dombon fekszik. Belső tere oszlopokkal és boltívekkel tagoltak, az ablakokat faragott kereszttartós rácsok borítják. Minden belső felületet, beleértve a burkolt mennyezetet, faragott geometriai mintákkal és polikrómokkal díszítettek. A falakat polikróm falfestményekkel festették, amelyek a Biblia jeleneteit ábrázolják. Délután a feltárt templomok másik csoportját keressük fel.

Szállás: Lalibela

5.nap:Lalibela > Axum

Ismét repülőre szállunk, hogy a legendák szerint Sába királynőjének és a Frigyláda otthonának városába, Axum-ba repüljünk. Érkezéskor megkezdjük a város felfedezését, megnézzük a Sioni Szűz Mária templomot, melyet Bazilidesz építtetett  1665-ben, de alapjai egy 4-6.századi templomon állnak. Így Afrika legidősebb keresztény templomaként tartják számon.  A nap folyamán az Unesco Világörökség részét képező 4.századi obeliszk parkot is felkeressük . A park területén egykor közel 120 obeliszk állt, egy részük már romos, vagy eltemetett, jó részük más helyre került. A legmagasabb, 25 m-es obeliszket Mussolini Rómába szállíttatta 1937-ben, de néhány éve visszajutott az eredeti helyére.

Szállás: Axum (1 éj)

6.nap:Axum > Gondar

Átrepülünk Gondarba, mely az Etióp Birodalom első fővárosa volt. XVII.századi kastélyai és palotái az Unesco védelme alatt állnak. A délutánt a Királyi-negyed fallal körülvett területén töltjük. Legrégebbi és leglátványosabb épülete Bazilidesz császár kétemeletes, szilárd bazalkőből épül palotája. Felkeressük Bakaffa császár elegáns fogadó-csarnokát és a királynő palotáját, a könyvtárat és több más szép épületet.

Szállás: Gondar (2 éj)

7.nap:Simien Nemzeti Park

Egész napos kirándulásra indulunk a Simien Nemzeti Parkba, mely az Unesco Világörökség része. A természetvédelmi terület 180 km2-en terül el, hegyei 1900 és 4430 m magasak. A nap folyamán számtalan szebbnél szebb kilátóponton állunk meg, útközben megismerkedhetünk a park páratlan növény és állatvilágával.  Kis szerencsével találkozhatunk a csak itt található Gelada páviánokkal is. Az út során több kis falu mellett haladunk el.

Szállás: Gondar

8.nap:Gondar > Bahir Dar > Kék-Nílus

Ezen napon a Kék-Nílus vizesését keressük fel, mely az egyik leglátványosabb Afrikában. A vízesés kilátópontját könnyű sétával érjük el, de megéri a fáradságot.

Szállás: Lake Tana (1 éj)

9.nap:Tana-tó > Addis Ababa

Reggel hajókirándulásra megyünk a Tana-tavon, és megcsodálhatjuk a tó számtalan szigetén fekvő  kolostorokat. Kettőt meg is tekintünk, ahol XVI.századi kereszteket és fejdíszeket láthatunk, valamint bepillantást nyerünk a kolostorok napi életébe. A tarka, kitűnő állapotú, régi falfesmények etióp szentekről mesélnek. Ezután repülővel visszatérünk a fővárosba, este pedig zene és táncbemutató mellett búcsúzunk az országtól.

Szállás: Addis Ababa (1 éj)

10.nap Addis Ababa > Mahé-sziget

Továbbrepülünk a Seychelle-szigetekre, hogy pár napos tengerparti nyaralással pihenjük ki a tartalmas körutazásunkat Etiópiában. Érkezéskor transzfer a tengerparti szállodába.

Szállás: Mahé-sziget (4 éj)

11.nap:Mahé-sziget

Üdülés, pihenés a tengerparton.

Szállás: Mahé-sziget

12.nap:Mahé-sziget

Üdülés, pihenés a tengerparton.

Szállás: Mahé-sziget

13.nap:Mahé-sziget

Üdülés, pihenés a tengerparton.

Szállás: Mahé-sziget

14.nap:Mahé > Bécs-Budapest

Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás kezdete bécsi átszállással.

15.nap: Budapest

Érkezés Budapestre.

Az ár tartalmazza

 • Transzferek, privát kisbusz a körutazás során
 • Elhelyezés 3-4* szállodákban
 • Félpanzió
 • Belépők
 • Magyar idegenvezető CSAK az etióp körutazáson! Seychelle-szigeteken angol nyelvű asszisztencia

Az ár nem tartalmazza

 • Nemzetközi repülőjegyek+illetékek: kb.480.000 Ft
 • vízum 27.000 Ft
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló, személyes jellegű kiadások

Egyéb megjegyzés

részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes

*A programban feltüntetett árak 1 Usd = 290 és 1Euró = 325 Ft árfolyamig érvényesek

A program kérhető csak etiópiai körutazással, tengerpart nélkül. Kérjük, hogy ez ügyben keresse az irodánkat.

A repülőjegyárak a ténylegesen foglalható helyek ára szerint változhatnak.

x
Szállás neve: Etióp körutazás üdüléssel a Seychelles-szigeteken

Etióp körutazás üdüléssel a Seychelles-szigeteken utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Repülőjegy 480.000 Ft fő
 2. Vízumdíj kb. 27.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Etióp körutazás üdüléssel a Seychelles-szigeteken

Etióp körutazás üdüléssel a Seychelles-szigeteken

Seychelle-szigetek, Seychelles

Útazonosító: 124543

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Etióp körutazás üdüléssel a Seychelles-szigeteken

Etióp körutazás üdüléssel a Seychelles-szigeteken

Seychelle-szigetek, Seychelles

Útazonosító: 124543

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!