Florida,Key-szigetek és New Orleans (Repülövel)

Ft-tól/fő 587.000
Időpont: 2019.10.19 - 10.30
Legjobb ár: 587.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.10.19 - 10.30

Tartson velünk a Florida,Key-szigetek és New Orleans (Repülövel) utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 12 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 587.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 12 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója:133830
Kívánságlistára teszem

Florida

Info:

[r] repülővel, menetrend szerinti járattal

helyi 3* csillagos szállodában és motelek 2 ágyas szobáiban

reggeli

1. FLORIDA ÉS A KEY-SZIGETEK:Florida, a Mexikó-öböl trópusi félszigete, ötvözi az amerikai és a karibi latin életforma jellegzetességeit: nagyszerű infrastruktúra, igen jó ellátás, még-jobb kubai zenével. A kellemes klíma és gondozott, pálmaligetes fehér homokos strandok mellett, világszerte ismertek az UNESCO védelem alatt álló, Everglades Nemzeti Park élőlényei, valamint a 200 km hosszan elnyúló Key-szigetek korall zátonyai és lágy türkiz vizei. Lehet - kell ehhez még valamit hozzá tenni? - kérdezhetjük...

2. Itt található a Kennedy Űrközpont, a világ legnagyobb látogatható űrkutatási létesítménye; Palm Beach a milliomosok nyaralóvárosa és Fort Lauderdale, az óceánjáró luxushajók világközpontja is...

3. NEW ORLEANS: Az ,,Elfújta a szél" és az amerikai dél világának legismertebb kikötője. A Mississippi múltjának, sajátos kreol kultúrájának és a XIX. századi Amerika romantikájának ,,élő muzsikája". Francia hagyományai ma is élnek - az USA egyik ,,európai szeglete". Beceneve Big Easy (Nagy Lazaság) - zenei élete ma is világhírű, kocsmái és bárjai száma és értéke (szinte) felbecsülhetetlen.   

 

Garantált indulás!

Kis létszámú csoport, max. 9 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Magyar idegenvezetés

Leiras:

1 nap: Miami Beach az Art Deco világa

Kora délutáni érkezés után transzfer a Miami Beach-en lévő szálláshelyre. Esti látogatási lehetőség az Art Deco negyed legnépszerűbb éttermeiben és szórakozó helyein. Szállás Miami Beach-en.

2. nap: Miami, Élet a ,,Kis-Havannában"

Délelőtti látogatás ,,Kis Havanna" belvárosában. Séta Miami modern felhőkarcolói és az egyedi hangulatú Bayfront Park éttermei, üzletsorai között. Sörözési lehetőség a jacht kikötőben található Hard Rock Caféban, élőzene kísérettel. Délutáni strandolás a sokmérföldes Miami Beach-i strandon. Esti séta és részvételi lehetőség az Ocean Drive valamelyik utcai party-ján. Szállás Miami Beach-en.

3. nap: A Sunbelt (Napfényöv) demográfiai sajátosságai, Az óceánjáró turizmus

Reggeli után utazás az Aranyparton, a milliomosok üdülőhelye, Palm Beach érintésével a pálmaligeteiről és óceánjáró kikötőjéről híres Fort Lauderdale-ba. Látogatás a Flamingo Gardens botanikus és állatkertben, a névadó madarak megfigyelésével. Ellátogatunk a személyforgalmi kikötő üzleteinél, az óriás tengerjárók fényképezése, majd szabadidő a belvárosban. Késő délutáni továbbutazás Cape Canaveral irányába. Szállás Cape Canaveral közelében.

4. nap: Az űrkutatás története

Rövid reggeli utazás, majd egész napos látogatás a Kennedy Űrközpontban. Az űrhajózás ,,világ-fővárosa" az emberi személyzettel utazó űrjárműveknek, és rakétáknak egyaránt otthont ad. A buszon bejárható óriási terület külön érdekessége a háborítatlan madár- és vad-világ (az indítások okozta robajt megszokva a területen rengeteg keselyű, aligátor és tengeri tehén él). Az indítótornyok biztos távolságban épített tornyokból figyelhetők meg. A páratlanul gazdag látnivalók közül is kiemelkedik a 150m magasságú szerelőcsarnok, a gigászi méretű Apollo űrhajó és a ,,belülről is kipróbálható" űrrepülőgép. A világ talán legnagyobb szimulátora, az Apollo 11 vezérlőközpontja az indítás látvány, hang és mozgás hatásait élteti át a látogatókkal. Esti visszaérkezés szálláshelyünkre. Szállás Cape Canaveral közelében.

5. nap: Florida őslakosai, Az Everglades Nemzeti Park

Kora reggeli indulással vezetés a félsziget központi tóvidékén át, fotószünettel az Okeechobee-tó északi partján. A hatalmas kiterjedésű tó környezete a mocsaras erdők és narancsültetvények földje. A déli órákban megérkezés az Everglades Nemzeti Park nyugati bejáratához, Everglades Citybe. Az egyedülálló, UNESCO világörökségi védelem alatt álló trópusi ősmocsár a Seminola és Miccosukee indiánok rezervátuma is. A vidéket átszelő országút nemzeti festői útvonal. A nemzeti park számos kígyó és trópusi növényfaj utolsó menedékhelye, a gyalogutak mellet aligátorokkal, krokodilokkal és pumákkal találkozhatnak a szerencsések. A park ,,méreteinek felmérése" a Hamilton Observation Tower kilátótoronyból: A kilátó-toronyból egyszerre figyelhető meg a Ten Thousand Islands szigetvilága és a belső mocsárvilág. Fényképszünetek és séták a park északi túraútvonalain, sötétedésig.  Esti érkezés Homestead városába. Szállás Homesteadban.

6. nap: Az Everglades Nemzeti Park állatvilága

A világon egyedülálló nemzeti park belső területeinek felfedezése: Pa-hayooke - gyalogtúra a ,,Füves-víz kilátónál, Mahogany Hammock - séta a mahagóni őserdőben, West Lake - gyaloglás az édes-sós vizű tó feletti fajárdákon és pálma dzsungelben, Flamingo - madármegfigyelés az Egyesült Államok legdélebbi kontinentális pontján. Szállás Homesteadban. 

7. nap: Élet a korallzátonyokon

Reggeli indulás a Florida Keys szigetek trópusi búvárparadicsomába. Vezetés a szigetek közötti világhírű Overseas Highway úton. Ismerkedés a korall zátonyok világával Key Largo szigetén: pipás búvárkodás, vagy fakultatív hajózási lehetőség üvegfenekű hajóval az ezerszínű korall zátonyok felett. Látogatás Isla Morada szigetén. A ,,bíbor sziget" elsüllyedt spanyol gályáiról vált híressé. A McKee Elsüllyedt Kincsek Múzeum megtekintése és strandolás. Esti érkezés Key Westre. Szállás Key Westen.

8. nap: A karibi kalózok valós históriája

A néhai karibi kalózközpont, mára az Egyesült Államok egyik legszebb üdülővároskájává vált. A ma is látható elsüllyedt kalózhajók kincsein kívül óriási vonzerőt jelentenek a halászkikötő éttermei, és a sokszínű karibi kavalkád. Strandolás és pihenés. Fakultatív programlehetőségek (idegenvezető kísérettel): 1./ Ernest Hemingway házának meglátogatása, 2./ A Világítótorony Múzeum meglátogatása, 3./ Mel Fisher Kincskiállítás megtekintése. Szállás Key Westen.

9. nap: Miami-ból - New Orleans-ba

Reggeli indulással visszautazás a Miami repterére (kb. 4 óra vezetési idő - forgalomtól függően). Délutáni elrepülés New Orleans-ba, Louisiana állam legnagyobb városába. New Orleans ( franciául La Nouvelle-Orléans) 1803-ig Új-Franciaország déli központja, egy különleges, önálló világ: Múltja, kreol dialektusa és konyhája, kreol zenéje, francia-spanyol építészete - az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb kulturális központjává emelik. A XIX. században, az ültetvényes világnak köszönhetően a Mississippi folyam legnagyobb és New York City után az USA második legnagyobb kikötőjévé nőtt. Megérkezés után utazás szállodánkba. Esti látogatás a ,,The Big Easy" (A Nagy Lazaság - a város egyik beceneve) méltán híres szórakozó negyedében, a French Quarterben (Francia negyed). Séta és kocsmajárás a Bourbon Street leghíresebb csehóiban (Pat O 'Briens; Johnny White's; The Famous Door; Spirits on Bourbon... stb, erőnktől függően). Szállás New Orleans-ban.    

10. nap:  New Orleans és az amerikai dél muzsikája

Reggeli utazás kétfedelű városnéző buszon (18 felszállási helyszínnel - ,,mississippi-nyi" látnivalóval). A Garden District legszebb palotáinak, kertjeinek fotózása, rövid sétával. Városnézés a Vieux Carré-ben (Francia negyed): Francia Piac - Szent Lajos Katedrális - csoportkép készítése Jeanne D'Arc aranyszobránál. Az 1803-as Louisiana Purchase (Louisiana megvétele) történetének rövid áttekintése. Pihenő és rövid szabadidő a Jackson Square téren, az óváros központjában. Séta a Mississippi partjára. 2 órás lapátkerekes hajókirándulás a város panorámáinak élvezetével. Délutáni látogatás New Orleans ultramodern felhőkarcoló negyedében - bevásárlási lehetőség. Este további fakultatív kocsmázási lehetőség, amerikai - francia - és spanyol italokkal. Búcsú New Orleans fényeitől... Szállás New Orleans-ban.  

11-12. nap: Hazautazás

Délelőtti hazautazás a menetrendtől függő érkezéssel Budapestre a 12. napon.

 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Everglades Nemzeti Park (természeti)

 

 

 

 

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

 

Ismerje meg Floridát!

x

Az ár tartalmazza:
10 éjszakai szállást, helyi 3* szállodákban és motelek 2 ágyas szobáiban magyar nyelvű idegenvezetőbelföldi repüléstmegadott programokathelyszíni közlekedést kisbusszal

Az ár nem tartalmazza:
repülőjegy illetékkelkb. 419 000 FtESTA ügyintézéskb. 13 000 Ftútlemondási biztosítás1,5%EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításétkezésekkb. 25 USD/fő/nap (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)egyágyas felár297 000 Ftbelépők (helyszínen fizetendőek)kb. 195 USD

Szállás neve: Florida,Key-szigetek és New Orleans (Repülövel)

Florida,Key-szigetek és New Orleans (Repülövel) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
10 éjszakai szállást, helyi 3* szállodákban és motelek 2 ágyas szobáiban magyar nyelvű idegenvezetőbelföldi repüléstmegadott programokathelyszíni közlekedést kisbusszal

Az ár nem tartalmazza:
repülőjegy illetékkelkb. 419 000 FtESTA ügyintézéskb. 13 000 Ftútlemondási biztosítás1,5%EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításétkezésekkb. 25 USD/fő/nap (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)egyágyas felár297 000 Ftbelépők (helyszínen fizetendőek)kb. 195 USD


Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. ESTA engedély 13.000 Ft/fő
  2. Repülőjegy 419.000 Ft/fő
  3. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Florida,Key-szigetek és New Orleans (Repülövel)

Florida,Key-szigetek és New Orleans (Repülövel)

USA, Florida, Key West

Útazonosító: 133830

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Florida,Key-szigetek és New Orleans (Repülövel)

Florida,Key-szigetek és New Orleans (Repülövel)

USA, Florida, Key West

Útazonosító: 133830

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!