Gasztro élmények Szentpéterváron (Repülő)

Ft-tól/fő 271.333
Időpont: 2022.08.24 - 08.28
Legjobb ár: 271.333 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.08.24 - 08.28
További árak és időpontok

Tartson velünk a Gasztro élmények Szentpéterváron (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 271.333 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:153509

Szentpétervár

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal

4 éjszaka a belvárosi Oktyabrskaya Hotel 3*+ kétágyas szobáiban

4 alkalommal svédasztalos reggeli, 2 alkalommal ebéd, 1 alkalommal vacsora

1. Olyan éttermeket választottunk, ahol klasszikus orosz ételeket kóstolhatnak meg, nem mindennapi helyszíneken.

2. Pelmenyi és pirog főzőtanfolyam, melynek során megismerkedhetünk készítésük fortélyaival.

3. Különleges élmény: elkészíthetjük a saját matrjoska babánkat.

 

A programok során audio guide-ot használunk.

Ismerkedés az eredeti orosz konyha különleges ízeivel

Kis létszámú csoport: max. 15 fő

Leiras:

1. nap: Budapest - Szentpétervár

Elutazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal a reggeli órákban. Érkezést követően autóbuszos városnézés, melynek során megismerkedünk a városközponttal, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárúttal, a Szt. Izsák Székesegyházzal, a történelemkönyvekből híres Téli Palotával, a Nyári Kerttel és a Felvonulás térrel. Már a városnézés során elkezdjük felfedezni az orosz konyhát, ugyanis egy étteremben elfogyasztjuk az ebédünket. Ezután folytatjuk a városnézést, bemegyünk a Péter-Pál erődbe, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. A kora délutáni órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, egy kis pihenés. Este időutazás a múltba, a Szovjetunió idejébe. A szállodánk közvetlen közelében lévő hangulatos étterembe térünk be, ahol a finom, hagyományos orosz ételeinket szovjet stílusú berendezés és retro zene mellett fogyasztjuk el.

2. nap: Petrodvorec - Pirog kóstoló - Vodka múzeum

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse - ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az ,,orosz Versailles" néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. A kastély megtekintése után egy orosz étteremlánc egyik egységét keressük fel, amely kifejezetten pirog készítésre specializálódott. Az orosz konyha kihagyhatatlan része a puha kelt tésztából készült pirog - vagy pirozsok, ha kicsi. A régi időkben a pirogot vendégek fogadására sütötték, különböző méretben és formában, többféle töltelékkel. A pirog szóban a ,,pir" nagy ünneplést jelent. A program során lehetőségünk lesz többféle töltelékből választani, például húsos, halas, sajtos, burgonyás, káposztás, gombás, tojásos, túrós, de akár gyümölcsöset is (almás, meggyes, fekete áfonyás). Egy meleg nyári napon nagyon jól fog esni egy tipikus orosz frissítő ital, a morsz. Ez az alkoholmentes ital nagyon jó immunerősítő és vitaminokban gazdag, általában bogyós gyümölcsökből készítik, mint például áfonyából, homoktövisből, szamócából, ribizliből, málnából vagy meggyből. (A kiválasztott étel vagy ital fizetése a helyszínen, kb. 600 RUB.). A nap zárásaként látogatás a Vodka Múzeumban, természetesen kóstolóval egybekötve.

3. nap: Ermitázs - Pirog főzőtanfolyam

A reggelit követően fakultatív programként az Ermitázst keressük fel. Az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Ezt követően fakultatív programként egy pirog készítő tanfolyamon vehetünk részt. A tanfolyam helyszínén, az étel készítését követően elfogyasztjuk hagyományos orosz ebédünket. Ezt követően szabadidő a városban, melynek keretén belül egyénileg elmehetünk a Faberge múzeumba (belépő a helyszínen fizetendő).

4. nap: Matrjoska múzeum - Pelmenyi főzőtanfolyam

Mi lenne az első ötletük, amit Oroszországból kellene ajándékba hozni? Természetesen a marjoska baba! De túl egyszerű lenne csak bemenni érte az ajándékboltba, ezért a mai napon elmegyünk a Matrjoska múzeumba, ahol nem csak a baba történetével ismerkedünk meg, hanem elkészítjük a saját babánkat is. Miközben száradnak az általunk készített marjoskák, addig megkóstoljuk a legnépszerűbb orosz reggelit, a szirnyikit. Alig tudunk találni olyan embert Oroszországban, aki ne szeretné ezt az ételt. A szirnyiki túró, tojás és liszt keverékéből készül, amit serpenyőben vagy sütőben sütnek ki. A kész süteményt sűrített tejjel, tejföllel vagy lekvárral tálalják. A programot egy orosz étteremben folytatjuk, ahol részt veszünk egy igazi orosz pelmenyi készítésében. A pelmenyi egy hússal töltött tészta, melynek első említése a 15. században, az Ural hegység környékén történt. A pelmeny szó a finnugor nyelvből származik és fültésztát jelent. A pelmenyi gyúrása, nyújtása, a húsdarálás és a batyu töltése egy hosszú és időigényes munka, ezért a szovjet időkben az ünnepek előtt sok családban hagyománnyá vált, hogy a készítésben minden tag részt vett. A főzőtanfolyam során a séf elárulja az étel készítésének a titkait. Ezt követően természetesen megkóstoljunk a saját gyártású pelmenyinket is, és egyúttal megebédelünk. Pihenésképpen, fakultatív programként, a délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból nézzük meg azokat a látványosságokat, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik városnézésünk teljessé és felejthetetlenné.

5. nap: Szentpétervár - Budapest

Kora reggel kijelentkezünk a szállodából, transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

  •   Szentpétervár történelmi belvárosa
  •   Petrodvorec

 

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a fakultatív programok szervezése a múzeumok nyitvatartási rendjéhez igazodik és ennek érdekében az utazási iroda a programok sorrendjét felcserélheti. Végleges programot az utazás előtt 1 héttel bocsájtunk utasaink rendelkezésére. 

Programok:

A fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek! A végleges árakat a hátralék fizetése előtt tesszük közzé.

Petrodvorec, Pirog kóstoló, Vodka Múzeum

Petrodvorec - Kastély és park, az orosz művészetek (orosz Versailles) kincse - az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. A park ódon épületek és gyönyörűséges szökőkutak kavalkádja. A világ egyik legnagyobb szökőkútrendszere 140 szökőkútból áll, s 24 km távolságból kapja a naponta 100.000 köbméternyi vizet. A gyönyörű parkban sétálva több kisebb palotára is rábukkanunk, amelyek között ott van I. Péter kedvenc tartózkodási helye, a Marli palota. A palota bepillantást enged a cárok fényűző életmódjába, megtekintjük a tróntermet, a híres Arcképek Termét, I. Péter fából faragott dolgozószobáját s a megszámlálhatatlanul sok lakószobát.

A kastély megtekintése után egy orosz étteremlánc egyik egységét keressük fel, amely kifejezetten pirog készítésre specializálódott.

A program végén látogatás a Vodka Múzeumban, kóstolással.

Ár: 33.000 Ft/fő


Ermitázs (gyalogos program)

Nyitvatartás: kedd-csütörtök-szombat-vasárnap 10:30 - 18:00,
szerda-péntek 10:30-21:00.
Szabadnap: hétfő.
A pénztárak egy órával a zárás előtt zárnak.

Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, Szentpéterváron a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Itt tartotta első gyűjteményét az uralkodó. Az Ermitázs története megegyezik a Téli Palota történetével.

A városban található mintegy 250 múzeum közül az Ermitázs maga mintegy 2-3 millió látogatót fogad évente Oroszországból és a világ minden tájáról. A világ talán legjelentősebb múzeuma a londoni Tate-tel és a párizsi Louvre-ral együtt. A múzeum 1917 óta ad otthont a legnagyobb európai festők műveinek. Az Ermitázs múzeum a Téli Palota épületét kapta meg, 1918-ban csupán egy részét, majd 1922-ben az egészet. A Téli Palota, azaz az Ermitázs épületében régebben csak a cárok festmény-, szobor-, és gobelingyűjteményét állították ki. Nem volt látogatható. Az Ermitázs Múzeum több mint 4 millió darabos gyűjteménnyel rendelkezik, ebből nagyon kevés látható az 535 termes Téli Palotában, a többség raktárakban pihen. A múzeumban megtalálhatók az olasz reneszánsz, a holland barokk és francia mesterek alkotásai. Megnézhetjük a tróntermet, a cári hintót, ókori szobrokat, a felvilágosodás korából az európai festészet gyöngyszemeit. Közel 8000 nyugat-európai festmény díszíti a múzeum falait. A múzeumban jelenleg 365 helyiségben és falain közel 2,5 millió képzőművészeti alkotás található. Az Ermitázs ma együttműködik az IBM-el abban, hogy létrehozzák az Ermitázs internetről elérhető digitális katalógusát.

Ár: 15.000 Ft/fő

 

Pirog főzőtanfolyam (ebéddel)

Pirog készítő tanfolyam, melynek során, a tanfolyam helyszínén, az étel készítését követően elfogyasztjuk hagyományos orosz ebédünket.

Ár: 24.000 Ft/fő

További információk:

Előleg

Wizz Air-rel közlekedő csoportos programjaink esetében előlegként fizetendő:
a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.


Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Szentpétervár 06:25 - 10:05
Repülési idő: 2:30
Haza út: Szentpétervár - Budapest 10:25 - 12:05
Repülési idő: 2:40

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.


Szállás

Kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 4*, megítélésünk szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely a Nevsky sugárúton helyezkedik el, a legfőbb látnivalók gyalogosan megközelíthetők.

 

Elektronikus vízum

Mi az elektronikus vízum?
- Az elektronikus vízumoztatás azt jelenti, hogy az útlevelet sem az irodánkba, sem pedig a konzulátusra nem kell elvinni, csak annak a másolata szükséges.

Mi szükséges az elektronikus vízumhoz?
- Az útlevél jó minőségű másolata. Az útlevélnek az e-vízum iránti kérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevélben legyen legalább kettő szabad oldal.
- Fél évnél nem régebbi, JPEG formátumú, digitálisan elkészített, színes igazolványkép, szembe nézetű, kizárólag fehér hátterű. Az arc a fotó 70-80%-át töltse ki. A fotó ne legyen homályos és életlen, a kontúrvonalak jól kivehetőek legyenek. A kép legalább 30 kbites felbontású legyen.
- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP) a teljes kint tartózkodás idejére.

További tájékoztatással kapcsolatban forduljanak kollégáinkhoz.

 

Utazás Wizz Air járattal

A repülőjegy ára személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú, kisméretű (max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú) kézipoggyászt, 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt és üléshely foglalást tartalmaz.

Amennyiben az irodánknál előre kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás: A repülőjegy ára tartalmazza az üléshely foglalást. Ez azt jelenti, hogy a párokat szinte kivétel nélkül egymás mellé tudjuk ültetni, viszont a WizzAir által alkalmazott ültetési rendszer miatt ezt nem tudjuk garantálni. Továbbá, mivel egy sorban 3 ülés van, emiatt előfordulhat az, hogy a párok egymás mellett ülnek, de a folyosó két oldalán.

A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett Wizz Air repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

 

Repüljön biztonságban a WizzAir-rel!

x Gasztro élmények Szentpéterváron (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel, fix üléshellyel, személyenként 1 db max. 10 kg-os max. 40 x 30 x 20 cm-es kézipoggyásszalés 1 db max. 20 kg-os feladható bőrönddel (melynek a mértéke: kb. 79.000 Ft)a szállást 3*+-os belvárosi szállodában4 alkalommal reggelit,2 alkalommal ebédet(1. és 4. napon)és 1 alkalommal vacsorát(1. napon)az 1. és 4. napi programota helyszíni közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a vízumdíjat15.000 Fta fakultatív programokataz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%) EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár 55.000 Ft / 4 éjBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Szállás neve: Gasztro élmények Szentpéterváron (Repülő)

Gasztro élmények Szentpéterváron (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel, fix üléshellyel, személyenként 1 db max. 10 kg-os max. 40 x 30 x 20 cm-es kézipoggyásszalés 1 db max. 20 kg-os feladható bőrönddel (melynek a mértéke: kb. 79.000 Ft)a szállást 3*+-os belvárosi szállodában4 alkalommal reggelit,2 alkalommal ebédet(1. és 4. napon)és 1 alkalommal vacsorát(1. napon)az 1. és 4. napi programota helyszíni közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a vízumdíjat15.000 Fta fakultatív programokataz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%) EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár 55.000 Ft / 4 éjBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap


leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. BBP Basic biztosítás 2.950 Ft/fő
  2. BBP Exclusive biztosítás 5.450 Ft/fő
  3. BBP Extra biztosítás 3.950 Ft/fő
  4. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Gasztro élmények Szentpéterváron (Repülő)

Gasztro élmények Szentpéterváron (Repülő)

Oroszország, Szentpétervár

Útazonosító: 153509

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Gasztro élmények Szentpéterváron (Repülő)

Gasztro élmények Szentpéterváron (Repülő)

Oroszország, Szentpétervár

Útazonosító: 153509

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!