Grand Voyage

Ft-tól/fő 869.000
Időpont: 2018.11.02 - 11.20
Legjobb ár: 869.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2018.11.02 - 11.20

Tartson velünk a Grand Voyage utazásra! A kiutazás hajóval történik, teljes panziós ellátással. Az utazás időtartama 19 nap / 18 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 869.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Hajós utak
Kiutazás:Hajó
Ellátás:teljes panziós
Turnusok: 19 nap / 18 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Program

Programunk kezdetén a kikötőből Athén központjába utazunk, hogy a város felett 150 méterre magasodó impozáns Akropoliszhoz érkezzünk. A domb tetejére érve megnézzük az Erekhtheiont, melyet többek között a kariatidák tesznek világhírűvé, A Szárnyatlan Győzelem Templomát, melyet Nikének, a győzelem istennőjének emeltek, majd a görög nemzeti szimbólumot, a Parthenónt. Ez a templom Athén patrónusának, a jog, bölcsesség, igazságosság istennőjének, Pallasz Athénének épült. Folytatjuk kirándulásunkat az új Akropolisz Múzeumban, ahol a feltárások során megtalált kincseket csodálhatjuk meg. A Múzeumban tett látogatás után teszünk egy rövid megállót egy helyi szuvenírboltban, majd visszatérünk a hajóhoz.

Információ: a túra hosszú sétát tartalmaz egyeletlen talajon, az Akropoliszhoz hosszú lépcsősoron jutunk fel (kb. 150 lépcsőfok). A túra nem alkalmas mozgásukban korlátozott utasaink számára.

5. nap / November 6. / Heraklion

Kikötés Heraklionban, Kréta fővárosában. Innen egy félnapos fakultatív programra indulunk melynek során tisztelgünk Dionüszosz, a bor és mámor görög istene előtt. A kikötőt elhagyva délnek vesszük az irányt, és útközben áthaladunk olyan ősi szőlőültetvényeken, melyek körülbelül i.e. 1600 óta, a minószi civilizáció ideje óta virágoznak. Első megállónk egy modern borászat, ahol megnézünk egy filmet arról, hogyan készülnek ma a borok, majd meg is megkóstoljuk a sherryhez hasonló krétai bort. Ezután folytatjuk a sziget felfedezését, keresztülutazva Kréta festői falvain, mielőtt megállunk egy rövid szünetre, hogy fényképeket készítsünk Vathypetro-nál. Ez a minószi vidéki ház (és egyben régészeti lelőhely) egyike Kréta legrégebbi parasztházainak. Ezután a túra folytatódik a sziget olajfaligetekben és szőlőültetvényeben gazdag dimbes-dombos tájain át, mígnem megérkezünk a bájos Archanesbe, ahol szabadidő eltöltésére lesz lehetőség, melynek során helyi ízekkel ismerkedhet, aki szeretne. Innen a hajóhoz indulunk, útközben elhaladva a Knósszoszi Palota romjainál.

6. nap / November 7. / Tengeren

Áthaladás a Szuezi-csatornán.

7. nap / November 8. / Tengeren

Áthaladás a Szuezi-csatornán.

8. nap / November 9. / Aqaba

Ezen a napon érjük el Jordánia partjait, Aqaba városában kötünk ki. Innen a szárazföldön folytatjuk tovább utazásunkat, hogy egy egész napos fakultatív program során visszarepüljünk az időben, és megismerkedjünk a csodálatos, sziklába vájt, egykor virágzó karavánközponttal, Petrával. Az ősi várost több, mint 2000 évvel ezelőtt alapították a nabateusok, egy sivatagi nomád pásztornép. A város hosszú időn át virágzott, mígnemhanyatlásnak indult és végül elnéptelenedett. Ettől kezdve évszázadokon át rejtve maradt a sivatag sziklái között, amíg a 19. században egy svájci felfedező megtalálta, és a világ elé tárta. Programunk egy sétával indul a "Szik"-en keresztül (Siq), mely egy 1,2 km hosszú, a 100 méteres magasságú sziklák között megbújó keskeny szurdok. A Szikből kiérkezve tárul elénk a vörös színárnyalataiban pompázó Petra, melynek sziklába vájt, gigantikus oszlopos struktúrája meglepően jól fennmaradt az utókor számára. A vezetett túra során megtekintjük a sziklába vájt hatalmas amfiteátrumot, mely eredetileg 3000 néző befogadására volt képes; megnézzük a királysírokat is, melyeknek faragott homlokzataik jól reprezentálják a város egykori gazdagságát, majd elfogyasztunk egy ízletes ebédet. A kikötőbe való visszautazás pihentető lezárása lesz ennek a csodálatos, élményekben gazdag napnak.

Információ: a túra 5-6 km hosszú sétát tartalmaz egyenetlen talajon. A kirándulás nem alkalmas mozgásukban korlátozott utasaink számára. Javasoljuk a kényelmes, zárt cipő, kalap, könnyű, hosszú ujjú felsőruházat viselését, illetve naptej használatát.

9. nap / November 10. / Tengeren

Tengeri nap, a hajó nem köt ki.

10. nap / November 11. / Tengeren

Tengeri nap, a hajó nem köt ki.

11. nap / November 12. / Tengeren

Tengeri nap, a hajó nem köt ki.

12. nap / November 13. / Tengeren

Tengeri nap, a hajó nem köt ki.

13. nap / November 14. / Omán

Kikötés Ománban, Szalála városában, melyet gyönyörű természeti adottságai tesznek vonzóvá. Ez az egész napos fakultatív kirándulás lehetőséget ad többek között arra, hogy megismerkedjünk egy kicsit ennek az ősi városnak a történetével és látnivalóival. Szalála Zufár (Dhofar) kormányzóság székhelye, a tömjénkereskedés központjaként volt híres, legendák szerint az újszülött Jézusnak tömjént adományozó király is innen utazott Betlehembe. Első állomásunk a tömjén piacra (souk) vezet, ahol némi szabadidő keretein belül lehetőség adódik vásárolni, mielőtt továbbmennénk. Programunk következő állomása Taqah, a halászfalu, mely Zufár kormányzóság harmadik legnagyobb települése. Lakói gazdálkodók és halászok voltak, manapság szardíniáiról híres. Napunkat a Khori Rori pataknáll folytatjuk, ahol Sumhuram, az ősi kereskedőváros található. A feltárások bizonyítják, hogy a városnak a világszerte voltak kereskedelmi kapcsolatai, többek között a Távol - Kelettel, vagy Görögországgal kereskedtek, vala,mint feltételezik, hogy itt volt a legendás Sába királynőjének palotája. Visszautazunk Szalálába, ahol egy hotelben megebédelünk, majd ellátogatunk az Al-Balid régészeti területre, ahol kiállításokon keresztül ismerkedhetünk tovább a régió történelmével és örökségével. Később a Mugshail beachen teszünk egy látogatást, ahol megismerkedhetünk egy ritka geológiai jelenséggel, melynek során a tengervíz egy a tengerparti sziklákba vájódott keskeny résen át felcsap erős hullámzás esetén, nemritkán 15 m-es magasságig, akár egy természetes szökőkút. Ha szerencsések vagyunk, mindennek szemtanúi is lehetünk.

14. nap / November 15. / Tengeren

Tengeri nap, a hajó nem köt ki.

15. nap / November 16. / Maszkat

Megérkezünk Maszkatba, Omán fővárosába, mely a Közel-Kelet modern fővárosai között egyedi a maga klasszikus arab stílusával. A várost egy egész napos fakultatív program során ismerhetjük meg. Programunk a Nagymecset látogatásával kezdődik, melyet hat év alatt építettek fel 1995 és 2001 között. A mecsetet öt minaret veszi körül, melyek mindegyike egy-egy, a hithű muszlimok által tett szent fogadalmat szimbolizál. Következő látnivalónk a Nakhal erőd, amely egy sziklás domb tetejéről őrizte az alatta elterülő oázis békéjét, Omán egyik legmagasabb erődítménye. Ezután az Al Thowara Oasis felé indulunk, a természetes forrásokhoz. Ebéd után visszatérünk Maszkatba és kívülről megtekintjük az Al Alam palotát, vagyis a Sultan palotáját, amelyet a Mirani és a Jalali erődök vesznek körül. Ezeket az erődöket portugálok építettek a 16. században. Mielőtt visszatérünk a hajóra, teszünk még egy sétát a Corniche sétányon

Fontos információ: A Szent Korán (Szent Könyv) vagy más építészeti elemek megérintése a mecsetben tilos. 10 év alatti gyermekek nem léphetnek be a Nagymecsetbe. A külső és a meglátogatott épületek közötti hőmérséklet különbségek miatt javasoljuk, hogy vékony pulóvert vagy kardigánt hozzon magával. A Nakhl erődbe lépcső vezet fel, így kerekesszékkel rendelkező és mozgásukban korlátozott utasaink számára a túra nem alkalmas.

16. nap / November 17. / Khasab

Ománi látogatásunk utolsó napjához érkeztünk, melynek során egy félnapos fakultatív program keretein belül felfedezzük a Muszandam-félsziget fjordokhoz hasonlító képződményeit, más néven az "Arabok Norvégiáját", valamint a Telepgraph-szigetet és a halászfalvakat. Tesszük mindezt egy pihentető hajókázás keretén belül a fából készült hagyományos arab hajóval, a motoros "dhow"-wal. Miután a hajó megteszi útját a fehér sziklákkal körülvett nyugodt, türkizkék vízen, lehorgonyozunk a Telegraph-sziget közelében és egy merüléssel felfrissíthetjük magunkat. Lélegzetelállító kilátás nyílik a távolban emelkedő hegyekre. Ha pedig szerencsénk van, barátságos delfinekkel is találkozhatunk.

Fontos információ: Kerekesszékkel rendelkező és mozgásukban korlátozott utasaink számára a túra nem alkalmas.

17. nap / November 18. / Dubaj

Utazásunk 17. napján érkezünk meg Dubajba, az Egyesült Arab Emirátusok második legnagyobb városába. Egy félnapos fakultatív program alkalmával egy izgalmas, hullámvasúthoz hasonlító utazást teszünk az aranyló homokdűnéken át, modern négykerék-meghajtású járművekkel. Megcsodáljuk az örökre emlékezetünkbe vésődő, gyönyörű sivatagi tájat a naplementében a legmagasabb homokdűne tetejéről, ahol lenyűgöző fotók készítésére is lesz lehetőségünk. A túra csúcspontja a romantikus és nyugodt környezetben felszolgált ízletes grill vacsora lesz, amelyet hastáncos bemutató követ. A szórakoztató program keretén belül egy henna művész bemutatja a kéz- és a lábfestészet művészetét, amely különleges alkalmakkor igen gyakori e térségben. A beduin életérzést erősíti, hogy akár tevegelhetünk is, mielőtt visszatérünk a hajóra.

Információ: A gépjárművezető csak angol nyelven beszél. Mivel erősen egyenetlen terepen haladunk át, a túra mozgásukban korlátozott utasaink, nyak- és hátproblémákban szenvedő utasok, állapotos hölgyek és 4 évnél fiatalabb gyermekek számára nem alkalmas. Kérjük, a kiránduláshoz megfelelő ruhát és kényelmes cipőt hozzon magával. A külső és a meglátogatott épületek közötti hőmérséklet különbségek miatt javasoljuk, hogy vékony pulóvert vagy kardigánt hozzon magával. Ez egy délutáni program az átutazóban lévő utasok számára. Az időtartam két megállót is tartalmaz (kb. 30 perc) a gumiabroncsok felfújására / leeresztésére.

18. nap / November 19. / Dubaj

Délelőtt kicsekkolás a kabinokból, majd a hajó elhagyását követően egy egész napos felfedezőútra indulunk Dubajban. Ezen a napon lehetőséget kapunk arra, hogy bepillantsunk Dubaj múltjába, és jövőjébe. Programunkat fotózási lehetőségekkel kezdjük; megcsodáljuk a 325 méteres magasságba törő, hétcsillagos luxusszállodát, a Burdzs-al-Arabot, valamint a csodálatos Jumeirah mecsetet, melyet egy középkori hagyomány szerint csupa fehér kőből építettek. Kirándulásunk következő látványossága az uralkodó palotája, a Zabeel Palace, majd megismerkedünk az Al Fahidi negyeddel is. Innen tovább megyünk a Dubai Múzeumba, majd vízre szállunk; a hagyományos vízitaxival, az "abra"-val szeljuk a Dubaj mentén húzódó folyó habjait. A hajós utazás után ellátogatunk a vibráló fűszer-és aranypiacra, majd megállunk, hogy egy kis pihenéssel, és ebéddel töltsük újra magunkat a nap hátralévő részére (az ebéd árát a program nem tartalmazza). Ebéd után folytatjuk Dubaj felfedezését. A mesterségesen létrehozott,, pálmafát formázó szigetre tartunk (Palm Jumeirah), hogy meglátogassuk a híres Atlantis hotelt, majd teszünk egy sétát a Lost Chambers Akváriumban. Ezután teszünk egy utazást a Palm Jumeirah monoraillel, majd körbejárjuk a Dubai Marinát, mely a világ legnagyobb kikötője - egészen futurisztikus látványt nyújt-, és természetesen a Jumeirah Beach és környéke sem maradhat ki programunkból. Napunk záróakkordjaként meglátogatjuk az impozáns Dubai Mall-t, és a Souk Al Bahar modern piacot.

Vacsora és szállás a szállodában.

19. nap / November 20. / Budapest

A korai órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Day
Date
Port
Arrival
Departure

Fri
02/11/2018
Venice, Italy
-
18:30

Sat
03/11/2018
Day at sea
-
-

Sun
04/11/2018
Katakolon, Greece
08:00
15:00

Mon
05/11/2018
Piraeus, Greece
07:30
16:30

Tue
06/11/2018
Heraklion, Greece
08:00
16:00

Wed
07/11/2018
Suez Canal (transit), Egypt
18:00
19:00

Thu
08/11/2018
Suez Canal (transit), Egypt
17:00
17:00

Fri
09/11/2018
Aqaba, Jordan
10:00
18:00

Sat
10/11/2018
Day at sea
-
-

Sun
11/11/2018
Day at sea
-
-

Mon
12/11/2018
Day at sea
-
-

Tue
13/11/2018
Day at sea
-
-

Wed
14/11/2018
Salalah, Oman
09:00
18:00

Thu
15/11/2018
Day at sea
-
-

Fri
16/11/2018
Muscat, Oman
08:00
17:00

Sat
17/11/2018
Khasab,Oman
09:00
18:00

Sun
18/11/2018
Dubai, U. Arab Emirates
08:00
23:59

Mon
19/11/2018
Dubai, U. Arab Emirates
00:01
-

 

A program tartalmazza...

 • Időpont:
  2018. november 2-20.
 • Időtartam:
  utazással együtt 19 nap / 18 éj
 • Hajó útvonala:
  Venice (Italy), Katakolon (Greece), Piraeus (Greece), Heraklion (Greece), Suez Canal Transit (Egypt), Aqaba (Jordan), Salalah (Oman), Muscat (Oman), Khasab (Oman), Dubai (U.Arab Emirates)
 • Tervezett menetrend:
  November 20. Dubaj 08:25 Budapest 11:40
 • Utazás részletei:
  Budapest - Velence útvonalon légkondícioált különbusz járattal, Dubaj - Budapest útvonalon menetrendszerinti közvetlen repülőjárattal.
 • Elhelyezés:
  17 éj szállás az MSC Lirica fedélzetén a választott kabintípusban, 1 éj Ramada Plaza 4*-os szállodában kétágyas szobákban
 • Ellátás:
  teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással **
 • Minimum létszám:
  10 fő (fakultatív programok esetén 5 fő)
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Szolgáltatások

Belső Bella kabin: 919 000 Ft/fő
Belső Fantastica kabin: 929 000 Ft/fő
Korlátozott kilátású ablakos kabin: 999 000 Ft/fő
Ablakos Fantastica kabin: 1 019 000 Ft/fő
Gyermek pótágy ár (2-11 éves): 639 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyár Bella kabinban: 749 000 Ft/fő
Felnőtt pótágyár Fantastica kabinban: 779 000 Ft/fő
Kikötői és repülőtéri illetékek: 120 000 Ft/fő
Kötelező szervízdíj: 55 900 Ft/fő
 
Katakolon - Magna Grecia & Olümpia*: 24 900 Ft/fő
Athén - Akropolisz*: 28 900 Ft/fő
Heraklion - Ismerkedés Krétával*: 18 900 Ft/fő
Aqaba - Petra (ebéddel)*: 67 900 Ft/fő
Szalála (Salalah) - Városnézés*: 36 900 Ft/fő
Muscat - Városnézés és a Nakhl erőd*: 33 900 Ft/fő
Khasab - Dhow hajózás a Fjordokhoz*: 28 900 Ft/fő
Dubaj - Városnézés*: 20 900 Ft/fő
Dubaj - Vacsora a dűnéken*: 43 900 Ft/fő
 
Ásványvíz csomag* (14 üveg 1l-es ásványvíz): 9 900 Ft/csomag
Bor és víz csomag*
(4 üveg bor és 7 üveg 1l-es ásványvíz):
24 500 Ft/csomag
All inclusive italcsomag***
(alkoholos italok, kávé, üdítők, ásványvíz, koktélok):
114 500 Ft/fő
Mosodai szolgáltatás****: 8 000 Ft/kabin

Ellátás

Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással

x
Hajó neve: Grand Voyage

Grand Voyage utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Útlemondási biztosítás

Felárak*:
 1. All Inclusive italcsomag 114.500 Ft fő
 2. Dubaj - Vacsora a dűnéken 43.900 Ft fő
 3. Kikötői és reptéri illetékek 120.000 Ft fő
 4. Szervízdíj 55.000 Ft fő
 5. Sztornó biztosítás 1,40 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 114710
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Grand Voyage

Grand Voyage

Európából>Közel-Kelet felé

Útazonosító: 114710

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Grand Voyage

Grand Voyage

Európából>Közel-Kelet felé

Útazonosító: 114710

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!