Gyimesi és Moldvai csángók földje - Szászföld és Munténia (Sinaja)

Ft-tól/fő 82.000
Időpont: 2022.07.12 - 07.16
Legjobb ár: 82.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.07.12 - 07.16

Tartson velünk a Gyimesi és Moldvai csángók földje - Szászföld és Munténia (Sinaja) utazásra! A kiutazás busszal történik. , az alapár ellátást nem tartalmaz. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 82.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:önellátás
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:155270

Gyimesi és Moldvai csángók földje - Szászföld és Munténia (Sinaja)

(Erdély - Moldva - Munténia) A keleti és déli Kárpátok bűvöletében

2022. július 12 - 16.
              október 18 - 22.

5 nap/ 4 éj
   (csoportok részére a kért helyről és időpontban is megszervezzük az utat)

 

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

1. nap: Nyíregyháza - Debrecen - Ártánd (határátkelés) - Királyhágó - Farkaslaka - Szejke- Székelyudvarhely - Csíkszereda - Gyimesbükk (gyimesi csángók földje)

Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándon. Nagyvárad érintésével, kis pihenőkkel utazás Székelyföld felé. Királyhágó (Erdély kapuja) rövid megálló. Farkaslaka (Tamási Áron népi író sírja, Trianoni emlékezés parkja és népi kirakodóvásár).Szejke14 műemlék székelykapu alatt sétálva jutunk el a legnagyobb székely Orbán Balázs kopjafás síremlékéhez. Innen a székely anyaváros Székelyudvarhely érintésével érkezünk meg Erdély legszebb hegyvonulatára a Hargitára. Homoródfürdőn borvizet kóstolunk, majd Csíkszeredán áthaladva érkezünk a Gyimesi Csángók földjére, Gyimesbükkre (Keleti-Kárpátok). Szállás elfoglalása (1 éj).

2. nap: Gyimesbükk (ezeréves határ) - Pusztina - Bákó (Moldva)

Reggeli után az ezeréves határra indulunk. Megtekintjük a felújított vasúti őrházat, a Rákóczi vár romjait, Kontumáci kápolnát, Hit, Élet és Nemzet kapuját. Innen a Kárpátok csodálatos hegyvonulatán keresztül haladva jutunk el a Moldvai csángókhoz, Pusztinára. A moldvai csángók a madéfalvi mészárlás 1764 után ide bujdokoltak. A magyar nyelvű iskolában ismerkedünk a helyi hagyományokkal, a falu és a csángók történelmével. Nyisztor Ilona moldvai népdalénekessel, aki a csángó zenei kultúra leghitelesebb követője. Ízelítőt kapunk magyar örökségükből csángó énekekből és népmesékből.  Este szállás elfoglalása Bákóban (1 éj).

3. nap: Pusztina -Magyarfalu - Ojtozi-szoros - Kézdivásárhely - Sepsiszentgyörgy

Reggeli után a legkeletibb Moldvai csángó településreMagyarfaluba látogatunk. Ennek a falunak a középkorig visszanyúló magyar történelme van, melyet megerősített az ide csángált csíki magyarság. A színtiszta magyar lakosok itt nagyon elszigetelten élnek. Kimaradtak az 1800-as évek elején lezajlott nyelvújításból. Ezért az ősi magyar nyelvet beszélik. A román nyelvű lakosság szerint, ezek a magyarok ,,katolikusul beszélnek". Meglátogatjuk a ,,Gyerekek házának nevezett (magyar iskolát). Kb.150 gyereket oktatnak napi két órában magyar nyelvre, énekre, táncra, kézművességre (magyarországi segítséggel, az anyanyelv védelme érdekében). A ,,Magyarház" szintén magyarországi segítséggel épült meg, és működik (itt a helybéliek bemutatják csángó táncukat és megkóstoljuk a csángó ételeket). Délután a Nemere hegység és a Háromszéki havasok között a sok csatát megélt Ojtozi szorosbaérkezünk. Az első világháború véres harcainak színhelyén koszorúzás a 24. székely határvadász és a 18-as soproni gyalogezred áldozatainak emlékművénél. Este érkezés szálláshelyünkre Sepsiszentgyörgyre (2 éj).

4. nap: Sepsiszentgyörgy - Szászföld - Prázsmár (UNESCO Világörökség) - Szinaja (Királyi Peles-kastély)

Reggeli után a szászok földjére, Prázsmárra indulunk, ahol egy Világörökség részét képző barcasági, evangélikus erődtemplomot látogatunk meg. A 12. században épült templomot a törökök terjeszkedése miatt, kettős várfallal és bástyákkal vették körül. Belső várfalába 275 kamra és egy iskola terem is épült, melyben vész esetén meghúzódhattak értékeikkel az itt élők.

A templom Szent Kereszt-szárnyasoltára az 1480-as években készült- ez az egyik legrégebbi szárnyasoltár Erdélyben. Következő megállónk a Déli Kárpátokban, Erdély és Havasalföld határán fekvő Szinaján lesz.  Megtekintjük Románia egyik legfontosabb történelmi jellegű műemlékét I.Károly román király nyári rezidenciáját, a Peles-kastélyt. A kastély a 20. századi Európának az egyik legszebb műemléke. Diófából diszitett diszterem, a hársfából diszitett nagy szalon és a zeneterem bútorzata a karputalai maharadzsa ajándéka. A fegyverterem 4000 eleme európai és keleti kultúrákból származnak. Színházterme, ebédlője, tanácsterme XIV. Lajos  kori stílusról árulkodik. Kastélylátogatás után sétálási, vásárlási, és kávézási lehetőség van a kastély gyönyörűséges parkjában. Este szállás elfoglalása.  

5. nap: Sepsiszentgyörgy - Nyerges-tető - Székelyudvarhely - Korond - Nagyvárad - Debrecen - Nyíregyháza

Reggeli után a Keleti Kárpátokban gyönyörködhetünk. A Csiki havasok és a Torjai hegység 878 m magas hágóján érkezünk a Nyerges tetőre, ahol az 1848-as forradalom egyik utolsó székelyföldi csatája zajlott. Ez egyben a székely hősök kopjafás emlékhelye is. Megható érzés látni az itt felállított kopjafák sokaságát, melyek az elesett hősöknek állítanak emléket. Innen a Hargita hegységen áthaladva érkezünk a székely anyavárosba Székelyudvarhelyre, ahol a Főtér nevezetességeit tekintjük meg (városháza, Orbán Balázs szobra, Ferences és Református templom, Vasszékely szobor). Hazaindulunk rövid megállókkal érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

 

 

Részvételi díj: 82.000 Ft / fő
(az ár 30 fő fizető Utasra van kalkulálva)

 

Részvételi díj tartalmazza:
utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 4 éj szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyzós szobákban
- idegenvezetés
- szervezési díj és Áfa

Külön fizetendő:
- Fakultatív félpanzió: (4 reggeli + 4 vacsora): 24.000 Ft /fő
  
- belépők ára: kb. 150 RON/fő (helyszínen fizetendő)
  Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni!


- BBP biztosítás és stornó biztosítás (irodánkban köthető)

Egyágyas felárról érdeklődjön irodánkban!

 

x Gyimesi és Moldvai csángók földje - Szászföld és Munténia (Sinaja)
Szállás neve: Gyimesi és Moldvai csángók földje - Szászföld és Munténia (Sinaja)

Gyimesi és Moldvai csángók földje - Szászföld és Munténia (Sinaja) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Félpanzió felár 24.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Gyimesi és Moldvai csángók földje - Szászföld és Munténia (Sinaja)

Gyimesi és Moldvai csángók földje - Szászföld és Munténia (Sinaja)

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 155270

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Gyimesi és Moldvai csángók földje - Szászföld és Munténia (Sinaja)

Gyimesi és Moldvai csángók földje - Szászföld és Munténia (Sinaja)

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 155270

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!