Palócföld és Zemplén télen (Autóbusz)

Ft-tól/fő 73.900
Időpont: 2022.01.28 - 01.30
Legjobb ár: 73.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.01.28 - 01.30

Tartson velünk a Palócföld és Zemplén télen (Autóbusz) utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 3 nap / 2 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 73.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 3 nap / 2 éjszaka
Utazás azonosítója:152707

Zemplén

Info:

[b]felsőkategóriás autóbusszal

4*-os szállodában, kétágyas szobákban

reggeli

Emlékezünk az időkre... amikor Magyarországon volt még tél?

Emlékezünk még az erdők porcukor fehérjére, a léptünk alatt roppanó hó anno ismerős hangjaira? Az egészségesen csípős hidegben tett, jóleső sétákra, és a semmihez nem hasonlíthatóan csendes és szép téli tájképekre?  ,,Télkereső" utazásunk Magyarország legészakibb és leghegyesebb szegleteibe indul - 2021. január végén, amikor a legjobb az esély arra, hogy ismét találkozhassunk a rég nem látott hóval.

A rég nem tapasztalt, mára szinte elfeledett téli világgal. Utazásunk során ,,feltérképezzük" a Palócföld határait, megismerkedünk az itt lakók, kabar vagy kun eredetének forrásaival. Látogatást teszünk Kazár riolitkiömlésénél, feljutunk Somoskő- és Salgó ,,testvér-váraiba", megpihenünk a ,,Palóc-Olümposz",a Karancs (727 m) hatalmas tömbjének aljában. Zempléni tartózkodásunk alatt sem kötünk kompromisszumokat: Sátoraljaújhelyen a Magas-hegynél, Magyarország legnagyobb téli kalandparkjánál lakunk, félnapos túránk célja a Kis-Milic kilátója, illetve a Nagy-Milic (899 m) csúcsa, és a határtalan Kárpát-koszorú világa. Az UNESCO világörökségi Tokaj-hegyaljai borvidéki kóstoló ezúttal sem marad ki programunkból - sőt minden este lehetőség lesz a kincset érő nedűk kóstolgatására.

 

Leiras:

1. nap: Budapest - Sátoraljaújhely - Kik a palócok ősei? Mesés andezit kúpok földje

Indulás reggel 7:00 órakor Budapestről, a Hősök-teréről. Utazás autópályán, majd a Zagyva völgyében a Cserhát déli lábához, Kazár falujába. Menet közben a palócok eredetének ,,bogozgatása" Bíborbanszületett Konstantin (908 - 959) császár ,,A birodalom kormányzásáról" c. művében a türkökről (magyarok), kabarokról és a besenyőkről leírtak alapján. Palócföld (Felföld) határainak ,,feltérképezése", s közben utazás az egyre hegyesedő tájon Kazár falujába, az azonos nevű Kazár-völgyébe. Rövid séta a faluban, majd a híres riolittufa kiömlés ,,kanyonjánál". Továbbutazás a ,,Mátrától-Bükktől északra" lévő meseszép vidéken, néhány szóval a Trianon során Csehszlovákiának adott Felföldről (Gömör és Kishont, Nógrád, Heves és Borsod-vármegyék palóc területeiről, városairól). Salgóbányáról túra a Salgó várhoz, az andezit kúpokkal tarkított erdős táj és a szemközti Somoskőújfalu várhegyének fotózása.  A ,,Palóc Olümposz", a 729 m magas Karancs, illetve a Medves tömbjeinek beazonosítása. Rövid utazás busszal Somoskőújfaluba, majd feljutás annak várhegyére. A várhegy alatti híres bazaltzuhatag fotózása, erdei sétával a határvonalon. A délutáni sötétedéskor elindulás Sátoraljaújhelyre. A kb. 3,5 órás utazás során felkészülés a téli Zemplén természeti különlegességeiből - az előttünk álló programokból. Esti megérkezés után közös vacsora.     

Éj Sátoraljaújhelyen.

2. nap: A Nagy-Milic rengetegében vagy téli kikapcsolódás a Zempléni Kalandparkban

A mai napon két különböző program között választhatnak résztvevőink:

1./ Egész napos Regéci vár és Nagy-Milic kirándulás, téli túrával: Reggeli után utazás Füzérradvány védett kastélypark - arborétumába. Utazás közben néhány szó az Ybl Miklós tervei alapján átépített (eredetileg XVI. századi) Károlyi kastélyról, illetve a 100 ha méretű, egyedi szépségű angolkertről. Érkezés után kb. 1 óra séta az angolkert mesterséges vadonjában. Továbbutazás Füzérre. Füzér vára a korai Árpádok idején erdőispánsági székhely, majd rövid ideig Bánk bán fellegvára volt. A Mohácsi csata után itt őrizte Perényi Péter a Szent Koronát, a festői vidék a Perényiektől a Báthoriak, Nádasdyak, majd végül a Károlyiak birtokába került. Látogatás a nagyszerűen helyreállított és berendezett várban, a csodálatos (remélhetőleg havas) panorámák élvezetével. Kb. 5 órás túra (12 km, 460 m szintkülönbség) a 880 m magas Kis-Milic kilátójához, Magyarország legészakibb, s egyben talán legvadregényesebb pontjához, pihenővel Felvidék erdei határvonalán. (Mély hó esetén rövidebb sétánk a Felső malmi-réthez visz.) Hazaúton néhány történet ,,Zemplén fővárosáról", Sátoraljaújhelyről. A várost és környezetét valaha birtokló Aba nemzetségről, V. István (1270-1272) király 1262-ben kelt városi jogairól és a Pálos rend letelepedéséről a Barátszer városrészben. Néhány szó és adat a Trianon előtti Zemplén- illetve Abaúj-Torna vármegyékről, majd a Rákócziak szerepéről a hajdan-volt megyeszékhely életében. Séta a kivilágított belvárosban, rövid szabadidővel az 1768-ban átadott Megyeházánál (ma városháza). Visszatérés a szállodába, rövid pihenő, majd utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Ungvári pincékhez. 6 tételes tokaji borkóstoló a Bodnár Pincészet Borházban. (A részvételi díj a kóstoló árát tartalmazza.)Rövid visszautazás a hotelbe.

vagy

2./ Egyéni kikapcsolódás a Zempléni Kalandparkban, Magyarország és Közép-Európa legnagyobb téli-nyári sport és szabadidő centrumában. A hegyi kalandpark minden létesítményével ,,a legek" rekordere: bob pályája 2.275 m - a leghosszabb Közép-Európában; jégcsarnoka az egyik legnagyobb a térségben; 1.332 m hosszú libegője a leghosszabb Magyarországon; sípályái a leghosszabbak és legszélesebbek Magyarországon; a Magas-hegyről - a Szár-hegyre átvezető 1.036 m hosszú kötélpálya, 152 m magasságban (!) halad... (A Bodnár Pincészet Borházba a két csoport közösen megy.)

Közös vacsora a hotelben.

Éj Sátoraljaújhelyen.

3. nap: Sárospatak és Regéc váraiban - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majdutazás Sárospatakra, ,,a Bodrog-parti Athén-ba". Útközben históriák I. András (1046-1060) korából (ő építtette Sárospatak várát), Imre király (1174-1204) életéről és a városnak adott kiváltságleveléről, s az itt született Árpád-házi Szent Erzsébetről. Rövid séta a téli Bodrog parton, majd a belvárosban, a Kollégium és az Eszterházy Károly Egyetem Comenius Kara épületeinél. Látogatás a Rákóczi Várban. (A Vöröstorony és a Rákócziak dicső kora kiállítások megtekintése.) Utazás Regéc várához. Az Aba nemzetség által épített várban töltötte gyermekkorát II. Rákóczi Ferenc, akinek ezúttal törökországi száműzetésének, életének történeteit elevenítjük fel. Kb. 3 órás séta a csodás fekvésű várromhoz. Hótalpaink elcsomagolása.... majd folyamatos utazás Budapestig, megérkezés a Hősök-terére a késő esti órákban.

További információk:

Belépők tételes felsorolása:
Somoskőújfalu vára
Füzér vára
Sárospataki vár
Regéc vára

A belépőárak egyéni, felnőtt belépő értékek, amiből a nyugdíjas és / vagy csoportos kedvezmények levonódnak.


A séták és túrák során zárt téli bakancs és ruházat fokozottan ajánlott!

Hótalp hozatala javasolt. Használatának próbáját a második napon tartjuk, az első, füzérradványi séta előtt.

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

x Palócföld és Zemplén télen (Autóbusz)

Az ár tartalmazza:
az utazást felsőkategóriás autóbusszal2 éjszaka szállást, 4*-os szállodában, kétágyas szobákbana reggelit6 tételes tokaji borkóstolót a Bodnár Pincészet Borházbana megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a belépőjegyeket(helyszínen fizetendő)kb. 5.200 Ft/főaz útlemondási biztosítást5%EGYÉB KÖLTSÉGEKÜlőhelyválasztási felár (1-3. sor)3.000 FtÜlőhelyválasztási felár 1.500 FtEgyágyas felár17.000 FtFélpanziós felár (bőséges svédasztalos vacsora, előzetesen foglalható)9.400 Ft

Szállás neve: Palócföld és Zemplén télen (Autóbusz)

Palócföld és Zemplén télen (Autóbusz) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
az utazást felsőkategóriás autóbusszal2 éjszaka szállást, 4*-os szállodában, kétágyas szobákbana reggelit6 tételes tokaji borkóstolót a Bodnár Pincészet Borházbana megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a belépőjegyeket(helyszínen fizetendő)kb. 5.200 Ft/főaz útlemondási biztosítást5%EGYÉB KÖLTSÉGEKÜlőhelyválasztási felár (1-3. sor)3.000 FtÜlőhelyválasztási felár 1.500 FtEgyágyas felár17.000 FtFélpanziós felár (bőséges svédasztalos vacsora, előzetesen foglalható)9.400 Ft


leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás
  2. Vacsora 9.400 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Palócföld és Zemplén télen (Autóbusz)

Palócföld és Zemplén télen (Autóbusz)

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 152707

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Palócföld és Zemplén télen (Autóbusz)

Palócföld és Zemplén télen (Autóbusz)

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 152707

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!