Interkulturális és gasztronómiai élmények a Balkán szívében

Ft-tól/fő 199.000
Időpont: 2022.04.23 - 04.30
Legjobb ár: 199.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.04.23 - 04.30

Tartson velünk a Interkulturális és gasztronómiai élmények a Balkán szívében utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 199.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:158021

Koszovó - Észak-Macedónia - Miért éppen ide?

Egy hetes utazás során felfedezzük és megismerjük Európa legfiatalabb és talán a világ egyik legvendégszeretőbb országát a Koszovói Köztársaságot, valamint az azzal határos Észak-Macedónia fővárosát, Szkopjét és az ország északi területeit.

Az Experience Balkan-nal (www.facebook.com/experience.balkanegyüttműködésben létrejött utazásunk célja: közös élményeken, örömökön, gasztrokulturális programokon keresztül közelebb kerülni a térségben élők hagyományaihoz, megismerni kulturális sokszínűségüket és történelmüket felfedezni a természeti és épített látnivalókat, világörökségi kincseket és nem utolsó sorban egy nagyszerű csapattal jól érezni magunkat.

Programok

1.nap Budapest > Szkopje > Pristina

A Budapestről induló közvetlen repülőjáratunk Észak-Macedónia fővárosába, Szkopjéba érkezik, ahonnan transzferrel utazunk tovább Koszovó fővárosába, Pristinába. Miután elfoglaltuk a szállást, felfedezzük a mindig nyüzsgő belvárost, helyi emberekkel korzózunk és elvegyülünk a pristinai éjszakában.

Szállás: Pristina

2.nap Pristina > Gazimestan > Mirusha-vízesés > Peja

Az interkulturális programunk első állomása Pristina egykori óvárosa. A reggelit követő városnézés során megtekintjük a XV. századi Fatih-, és Bazár-mecseteket, az óratornyot valamint az Etnográfiai Múzeumot, ahol megismerkedünk Koszovó jellemző népviseletével és népszokásaival. A múzeum különlegessége, hogy egykoron egy gazdag albán család házában került berendezésre, épp a régi bazár közepén. A lüktető hangulatú pristinai piac látnivalói után belvárosi korzónkat a Teréz Anya katedrálissal (ami Koszovó egyik legújabb és legnagyobb temploma), a NEWBORN kültéri installációval (ami a függetlenség állandóan változó, de örök emlékműve) és a legfontosabb államférfiak (pl. Szkander bég, Ibrahim Rugova stb.) szobrainak megtekintésével folytatjuk. Kora délután a középkori Európa történelmét is meghatározó Rigómezei-csata emlékművéhez látogatunk, onnan pedig a Mirusha-folyó festői vízeséseihez érkezünk, amely tavasztól őszig a fürdőzők és a piknikezők kedvelt helyszíne. (Jó idő esetén a vízesések alatti tavakban fürdeni is lehet!) Az épített és természeti látnivalóban gazdag pristinai program után - a finom söréről is híres - Pejába folytatjuk az utazást.

Szállás: Peja

3.nap Peja > Rugova-völgy > Decan > Junik > Gjakova

Utazásunk harmadik reggelét a pejai bazár meglátogatásával folytatjuk, ahonnan örök élményként magunkkal visszük a helyi ízek, illatok és a balkáni piac hangulatát. Ezt követően rövid látogatást teszünk az első világháborús osztrák-magyar katonai temetőben. Az élményeket a csodálatos Rugova-völgyben gyűjtjük tovább, ami az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpont Koszovó nyugati részén, ahol friss forrásvízzel is olthatjuk a szomjunkat. A kellemes természet közeli élmény után ellátogatunk a lenyűgöző Decanikolostorhoz, amely 2004 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A kolostort III. István Uros szerb király alapította 1327-ben. Több szempontból is egyedülálló a látnivaló, hiszen itt láthatjuk a legnagyobb méretű védett freskót és a kolostor főtemploma a legnagyobb középkori templom a Balkánon. A program egy autentikus albán ,,kulla faluban" folytatódik, ahol megnézünk egy igazi albán erődített házat (kullát) és megismerjük a hegyvidéki albánok elzárt, még ma is tradicionális világát, ősi szokásjogát (pl. vérbosszú, fogadott szüzek stb.). A nap zárásaként a híres kereskedővárosba, Gjakovába utazunk, autentikus vacsoránkat (fakultatív) pedig egy kétszáz éves karavánszerjában fogyasztjuk el. Este a híres gjakovai bazársoron korzózunk.

Szállás: Gjakova

4.nap Gjakova > Rahovec > Velika Hoca > Mamusha > Prizren

A bazárjáról híres Gjakovát az apró, akár évszázad óta üzemelő kis üzletek, kézművesek műhelyei között sétálva fedezzük fel. Megnézzük az óratornyot, Hadum-mecsetet és az iszlám sufi ágának különleges szent helyeit, a tekkéket. Utazásunk következő állomása a koszovói bortermelés központja, Rahovec városka lesz, ahol részt veszünk egy autentikus borkóstolón. Az albán családi borászat után, egy kis ,,enklávéba", Velika Hoča-ba, a 13 templommal rendelkező és a bortermeléséről híres szerb falucskába érkezünk. Albán és szerb barátainknál is nagyon finom borokat és különleges rakijákat vásárolhatunk. A interkulturális napunk méltó zárásaként Mamusha kisvárosba látogatunk, melynek különlegessége, hogy lakói 95 %-ban még ma is törökök. Megtekintjük a mecsetet és a mellette álló több száz éves óratornyot. A program végeztével a legszebb koszovói városba Prizrenbe utazunk, melyről a helyiek csak azt mondják, hogy: ,,mi fél úton vagyunk Isztambul és Velence között".

Szállás: Prizren

5.nap Prizren

Az ötödik napon Koszovó kulturális fővárosát, a mindig élettel teli, kézművesiparáról, grillbárjairól, pékségeiről híres gyönyörű Prizrent ismerjük meg. Reggeli után a város felé magasodó, csodálatos kilátást nyújtó fellegvárba megyünk fel, mely 500 éven át volt az Oszmán Birodalom katonai erődítménye. Egy autentikus török kávé vagy a világhírű koszovói macchiato elfogyasztása után a belváros legfontosabb látnivalóit, épített emlékeit nézzük meg, mint pl. a Prizreni Liga épületkomplexumot, a Szent-György ortodox katedrálist, a Bistrica folyó felett átívelő szép Öreg-hidat, Sinan pasa mecsetjét, és a Marash-negyedet, melyben egykor a város kiváltságosai laktak. A nap hátralévő részében a helyiekkel korzózunk, különleges helyi édességeket kóstolunk, fakultatív grill-vacsorán veszünk részt.

Szállás: Prizren

6.nap Prizren > Pervella-hágó > Ferizaj > Tetovo > Szkopje

Festői környezetben, - a medvét is megtámadni képes vadászkutyáiról (sarplaninac) híres -Šar-hegységen keresztül folytatódnak az élmények, amelynek járásaiban a szerbek élnek többségben. Rövid időre megállunk az 1500 méter magasan lévő Prevella-hágón, ahol még április végén is hófödte csúcsok alatt kávézhatunk. Dél-koszovói utunk következő állomása Ferizaj városa lesz. Ennek az a különlegessége, hogy ugyanazon a telken áll egy ortodox szerb templom és egy mecset. A ruhaiparáról és butikjairól is híres Ferizajban kicsit korzózunk és megkóstoljuk a legfinomabb albán süteményeket is. Délután elhagyjuk Koszovót és a dél felé vesszük az irányt, mert utazásunk következő állomása már Észak-Macedóniában, Tetovo városa lesz. A macedóniai albánok ,,fővárosában" megnézzük a Balkán egyik legszebb mecsetét, a Šarena Džamija-t, a ,,Festett mecsetet", innen pedig a fővárosba, Szkopjéba indulunk.

Szállás: Szkopje

7.nap Szkopje > Matka-kanyon > Vrelo-cseppkőbarlang > Szkopje

Az utolsó előtti napon fakultatív módon lehetőség lesz felfedezni Szkopje bel-, és óvárosát, a Balkán legnagyobb bazárját és Észak-Macedónia legnépszerűbb kirándulóhelyét, a gyönyörű Matka-kanyont is, ahonnan elhajózunk a világhírű Vrelo-cseppkőbarlanghoz. Útközben megállunk a félezer éves Szent Miklós-kolostornál, amely a kanyon felett egy sziklafalon található. A könnyű, de látnivalókban gazdag kirándulást követően ismét Szkopje felé vesszük az irányt. Rövid kitérőt teszünk a térség legrégebbi épített műemlékéhez, a közel 400 méter hosszú római (bizánci) vízvezetékhez. Fakultatív vacsoránk után ellátogatunk a macedón főváros bohém negyedébe, ahol kafanákban (zenés bisztrókban) hallgathatjuk a Balkán leghíresebb dalait.

Szállás: Szkopje

8.nap Szkopje > Budapest

Reggel megnézzük Szkopje főterét és a Teréz Anya múzeumot, majd a bazárban balkáni szuvenírek vásárlására lesz lehetőség. Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

 • transzferek, mikrobuszok a körutazás során
 • elhelyezés 3-4* hotelekben
 • reggelis ellátás
 • belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegy Wizz Air kb. 29.000 Ft/fő
 • csomagdíj kb. 20.000 Ft/oda-vissza
 • félpanzió (7 étkezés, helyi éttermekben) 37.000 Ft/fő
 • Matka-kanyon fakultatív program 9.900 Ft/fő
 • borravaló 20 euró/fő (helyszínen fizetendő)
 • útlemondási és utasbiztosítás

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.
*A programban feltüntetett árak 1 euró = 350 Ft árfolyamig érvényesek.
Menetrendváltozás esetén irodánk fenntartja a programmódosítás jogát!

Szállás

Pristina: Hotel Parlament***
http://www.hotelparlament.com/

Peja: Seraphine Plaza****
https://seraphineplaza.com/

Gjakova: Hotel Carshia e Jupave***
http://qarshiaejupave.com/

Prizren: Hotel Kacinari****
http://hotelkacinari.com/

Szkopje: Hotel Vlaho****
https://www.hotelvlaho.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Interkulturális és gasztronómiai élmények a Balkán szívében
Szállás neve: Interkulturális és gasztronómiai élmények a Balkán szívében

Interkulturális és gasztronómiai élmények a Balkán szívében utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Félpanziós ellátás (7 étkezés, helyi éttermekben) 37.000 Ft/fő
 2. Repülőjegy + illeték (irányár) - egyénileg is megvásárolható 29.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Interkulturális és gasztronómiai élmények a Balkán szívében

Interkulturális és gasztronómiai élmények a Balkán szívében

Macedónia, Szkopje

Útazonosító: 158021

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Interkulturális és gasztronómiai élmények a Balkán szívében

Interkulturális és gasztronómiai élmények a Balkán szívében

Macedónia, Szkopje

Útazonosító: 158021

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!