IZLAND - jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete (Repülő)

Ft-tól/fő 1.232.000
Időpont: 2023.05.18 - 05.29
Legjobb ár: 1.232.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.05.18 - 05.29

Tartson velünk a IZLAND - jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 12 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.232.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 12 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója:159758

Izland

Info:

[r]közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal

3*-os hotelekben, faházakban, kétágyas szobákban

reggeli

1. A Közép-Atlanti-hátság felszínre emelkedett, állandóan változó, arktikus földje. A néhai vikingek Jégországa, ahol kontinensünk legnagyobb jégmezői terpeszkednek, legnagyobb vízesései dübörögnek a mélybe, s ahol mindennaposak a ,,rutinszerű" vulkánkitörések. A gejzír- és ezerszínű ásványmezők világa, forró vizes medencékkel a gleccseróriások tövében.

2. Izland, az Északi sarkkörhöz simuló sziget természetileg Grönlandhoz (Észak-Amerika), míg társadalmilag Skandináviához (Észak-Európa) tartozó, egyedien ritkán lakott és szinte érintetlen ország. 4.970 km hosszúságú óceáni partvonalán (s a mögött) ma is csak 370 ezer ember él. Nincs nem festői tája, még a nemzeti parkjait is további védett területek ölelik körbe. Nincs ország természettudatosabb lakossággal, nincs szabadtermészet nagyobb változatossággal és állandóbb változással. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Jökulsárlón jéglagúna mélyétől, a jégbezárt Öraefajökull vulkánon át, a sarkvidéki viharokban is fehérlő Hvannadalshnúkur piramisáig - meg azon is túl... Minden méterén felrázóan szürreális környezet.

3. Izland az ősi viking sagák - máig valódi és megtapasztalható mesevilága.

Magyar idegenvezetéssel

Beutazáshoz nem kérnek se tesztet, se oltást. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras:

1. nap: Izland ősi históriája: A viking sagák igaz meséi

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren délután 15:15-kor. Elrepülés WizzAir járattal Reykjavíkba 17:15-kor, megérkezéssel este 20:00 órakor. Transzfer a szállodánkba, útközben a viking sagákból merített történetekkel a sziget korai megtelepülőiről, illetve egyedi természeti adottságairól. Éj Reykjavíkban

Szállás: Fosshotel Baron 3* (vagy hasonló)

2. nap: Reykjavík

Reggeli után közös városnézés busszal és gyalogosan a Faxaflói-öböl mentén épült izlandi fővárosban. Látogatás az Arnarhóll városnegyedben, a települést 874-ben megalapító Ingólfur Arnarson emlékművénél, illetve a kormányzati negyedben. Néhány viking história a Landnámabók és a Hauksbók saga kódexek oldalairól, majd séta Hallgrímskirkja, Izland legnagyobb, "bazalt orgona szerű" templománál. Csoportkép készítése az Észak-Amerikát felfedező Leif Erikson (óészakiul: Leifr hinn Heppni) szobránál, megemlékezéssel Tyrkerről, Leif magyar nevelőapjáról, Séta az Althing (parlament) körül, majd látogatás Saga Múzeumban. Kiutazás az óceánparthoz a Sun Voyager Emlékműhöz. Közös látogatás a méltán híres Whales of Iceland (Izland Bálnái) Múzeumban. Séta, rövid szabadidő Földünk legtisztább, legzöldebb fővárosában, majd visszatérés a hotelbe. Késő délután fakultatív strandolási lehetőség a Nauthólsvík termálvizes (!) óceáni strandján (20,-EUR/fő).
Éj Reykjavíkban

Szállás: Center Hotels Plaza 3*

3. nap: Az izlandi vulkánosság; A Geyzír-föld

Reggeli után utazás a Pingvellír Nemzeti Parkba. Vezetés a festő Kaldilalur völgy földútjain, rövid fényképszünetekkel. Séták a száraz, szinte sivatagos tájon. Jó látási viszonyok esetén a hófödte ormok és jégmezők fényképezése. (Az út mellett látható jégmezők: Langjökull, Eiríksjökull, Okjökull). Megérkezés a Geysírek völgyébe, ahol a Strokkur ,,munkájában" gyönyörködhetünk, a Langjökull gleccser alatt. Hegyvidéki útvonalon utazunk a világ egyik legszebb vízeséseként számon tartott Gullfosshoz, az ,,Aranya Vízeséshez", ahol a lépcsőzetes szirteken pazar fotókat készíthetünk a lezúduló gleccserolvadékról. Séta és fényképezés a Pingvellír Nemzeti Parkban, a természeti erők által kettéhasított völgyben. Ezen a területen találkoznak az Eurázsiai és az Amerikai kontinentális lemezek, valamint itt volt a székhelye az ősi, 930-től összeülő viking parlamentnek, az Althing-nek. Rövid séta Észak-Amerikába... majd vissza Észak-Európába..., s ezt követően, koraesti utazás a szállásra.
Éj Árhús körzetében

Szállás: Árhús cabins (D típusú faház saját fürdőszobával 2 fő részére) (2 éj)

4. nap: Reykjadalur csodái; a Közép - Atlani-hátság

(Figyelem! Fürdőruha hozatala nyomatékosan javasolt.)
Reggeli után utazás Reykjadalur, vagyis a Gőzök-völgye vidékére. Az állandóan formálódó, geotermikus vidéket már meghódította a növényzet zöldjének ötven árnyalata. A gazdag ásványtartalmú meleg vizek, a bennük élő algák ugyanakkor az élénkvöröstől - liláig ívelő festőpalettává színezik a domboldalakat. 3 km hosszú, könnyű terepen tett sétánk az első forró-vizes forrásokig, meleg iszapfürdőkig, illetve a völgy meleg, gyógyvizes folyójáig (!) tart. Strandolás - illetve hangulatunktól függően további túralehetőség. ,,Kitekintés" az alattunk ,,tátongó" Közép - Atlanti-hátság (Mid-Atlantic Ridge) további híres vulkáni utóműködéses területeire (Azori-szigetek; Kanári-szigetek). Késő délutáni visszaérkezés szálláshelyünkre.
Éj Árhús körzetében

5. nap: Víztömegek bűvöletében

Délelőtti látogatás a hatalmas víztömegekkel a mélybe szakadó Seljlandsfoss, majd a Skógafoss vízeséseknél. Séta a Seljalandfoss vízfüggönye mögé, s túra a Skógafoss fölé, a folyóvölgyben, az olvadó jégmezők közelébe. Utazás az Atlanti-óceán partjára, látogatással Dyrhólaey szikláinál. A lunda kolóniák megfigyelése és fényképezése. Séta az ,,óceán pereme" fölött, szó szerint szédítő panorámákkal, majd alant, az óceán partján, Reynisfjara kavicsos fövenyein. Néhány szó az Atlanti-óceán északi medencéjének "közeli" skandináv szigetéről (Jan Mayen; Feröer; Svalbard; Grönland). Koraesti megérkezés Európa legnagyobb jégmezője, a Vatnajökull közelébe.
Éj a Vatnajökull déli peremén

Szállás: Fosshotel Núpar 3*

6. nap: A Vatnajökull peremén; A Jökullsarlón úszó jéghegyei között

Délelőtti látogatás a Skaftafell Nemzeti Parkban. 2 órás séta a jégen, helyi kísérők irányításával, a Vatnajökull peremének egyik gleccserén. Jó idő esetén a sziget legmagasabb csúcsa, a 2.119 m magas Hvannadalsnúkur és a csillogó jégsapkájú Örefajökull fényképezése. Ismerkedés kontinensünk legnagyobb jégmezője, a 8.000 km2 (!) területű - a látóhatáron mindent elfedő, s épp a lábunk alatt csikorgó ,,Tavak Gleccsere" természet földrajzával. Utazás az óceánparton a Jökullsarlón gleccserlagúna partjára. Hajózás az úszó jéghegyek között (!) a gleccserlagúnán. Séta és a jéghegyek fotózása, szerencsés esetben fókák társaságában az óceánparton. Koraesti érkezés a szállásunkra.
Éj a Vatnajökull déli peremén

Szállás: Hótel Smyrlabjörg 3*

7. nap: A Keleti Fjordvidék, "1 nap Feröeren"

Reggeli utazás a Keleti Fjordvidék partjain. Ismerkedés a fjordok képződésével, illetve a sziget éghajlati viszonyaival. Séta a Berufjördur fjord partján épült ősi halászfalu, Djúpivogur kikötőjében. Továbbutazás a fjordok mentén északra. Fotószünet a ,,tengerből kinövő" 1.069 m magas (!) Búlandstindur hegy tövében. A 4 legendás csúcs nyugati sziklája a Godaborg (Isten bérce), ahonnan 1000-ben, a keresztény hitre térés lezárulásakor, az utolsó pogány vikingek is a tengerbe dobták régi kegytárgyaikat. Az Isten bérce fényképezése a Zöld-szikla partszakaszról. A terület nagyon hasonlít az innen 430 km távolságra lévő, 18 nagyobb szigetből álló Feröer-szigetekre (F?royar), s ha ez még nem lenne elég, az itteni halászfalvak lakóinak zöme rokonsággal is rendelkezik a keleti "szomszéd" falvakban. Néhány izlandi - feröeri földrajzi összehasonlítás a buszon. Átutazás Breiddalsvík faluján, ami az ,,Izland Erős Embere" versenyről vált nemzetközi hírűvé. Stödvarfjördurban fakultatív látogatási lehetőség Petra's ásvány- és kőgyűjteményében. A Golf-áramlat hatásait ,,élvezve" érkezünk a keleti partszakasz és szédítően magashegyi hágók mentén Egilsatddirba, a szállásra.
Éj Egilstaddírban

Szállás: Hotel Valaskjálf 3*

8. nap: Rénszarvasok legelői; Prometheus vízesésénél 

Utazás az északi Felföldre, a zuzmók borította ,,rénszarvaslegelők" mentén, fotószünetekkel, ha rénszarvasokkal, vagy éppen izlandi pónis lovasokkal találkozunk. Utazás Izland második legnagyobb folyója, a Grönlandi-tenger felé rohanó Jökulsá á Fjöllum partján, Európa legnagyobb és legnagyobb energiájú vízeséséhez, a 193 m?/s. vízhozamú Dettifoss-hoz. A 100 m széles, 44 m mély, elemi erővel dübörgő vízesést minden sci-fi kedvelő ismeri, hiszen itt játszódik Ridley Scott Prometheus c. szuperprodukciójának nyitójelenete. Séta a vízesés partján, majd túra a tőle délre lévő Selfoss-hoz. Továbbutazás a Krafla lávamezők, illetve krátertavak vidékére. Séta a sokszor füstölgő, valószínűtlen színekkel tarkított ,,űrbéli" tájon. A rendelkezésre álló időtől függően további rövid túra a Leirnjukur vulkáni mezején. Késő délutáni érkezés a Myvatn-tóhoz. 
Éj Myvatn körzetében

Szállás: Selhotel Myvatn 3*

9. nap: A Myvatn-tó csodái; Szilás- és fogascetek

(Figyelem! Fürdőruha hozatala nyomatékosan javasolt.)
Séta és fényképezés a madárvilágáról és vulkáni formáiról is híres Myvatn-tó partján. Ismerkedés a különleges vegetációval, majd Námaskard kénes kigőzölgéseinek fényképezése, illetve hévizes fürdőzés.

Továbbutazás Skútusta?agígar krátereihez, közös terepbejárással, a megint csak ,,hihetetlen" tájon. Délutáni pihenés és szabadidő vagy fakultatív utazás a sziget északi kikötőjébe (és utazásunk legészakibb pontjára), Húsavikba. A 2.500 lakosú, festői település ,,Izland bálna fővárosa". 12 különböző cet faj képviselői táplálkoznak a kikötő előtti öböl mindig friss vizein. A 2 órás nyári bálnales hajókirándulások során az órási emlősökkel való találkozás esélye 95%. A Húsavíki-öbölben zajló bálnales során púposbálna, Minkebálna és óriásbálna látogatása is remélhető. Este érkezés a szállásra. (A fakultatív program csak a teljes csoport részvétele esetén valósul meg. Részvételi díj: 80,-EUR.)
Éj Akuyeri közelében

Szállás: Saelhús Hotel

10. nap: Az Istenek vízesése; Az izlandi lovak völgyei

Reggeli indulás Reykjavíkba. Folyamatos utazás nyugat- délnyugat felé, rövid fényképszünetekkel. Séta és fényképezés a gleccserek vízével táplálkozó Godafoss - Istenek vízesése zuhatagánál. Ismerkedés az óriási zuhatag legendáival. Rövid pihenő a 17.000 lakosú Akureyríben, az északi bálnavadászat és kereskedelem 6 központjában. Átkelés az Oxnadalur-hágón, az izlandi lovak (pónik) völgyein át. A lovak fényképezése, az izlandi lovak tulajdonságainak, jellemzőinek ismertetése. Átkelés a Holtavörduheidi fennsíkon, majd esti visszaérkezés a fővárosba, a szállásunkra.
Éj Reykjavíkban

Szállás: Center Hotels Plaza 3*

11. nap: Rejkjavík és a Kék lagúna

Reggeli után pihenő, vásárlási lehetőség. Kijelentkezés a hotelből délben, majd utazás a Tengerészeti Múzeumba. 2 órás látogatás, strandolás a Kék Lagúnában, 17:00 óráig. (Zuhanyzási, átöltözési lehetőség.) Megérkezés a reptérre 18:00 órakor. Elrepülés Budapestre 20:15-kor, megérkezés a Liszt Ferenc reptérre hajnali 02:40-kor.

Programok:

Fakultatív programok (helyszínen fizetendő, a részvételi szándékot már a programra való jelentkezéskor jelezni szükséges): 

  • Húsavik kirándulás és bálnales: 80 EUR

További információk:

Tervezett menetrend (változhat):

Odaút: Budapest - Reykjavík 15:15 -18:00 (4 óra 35 perc)

Hazaút: Reykjavík - Budapest 19:00 - 01:25 (érkezés másnap; 4 óra 15 perc)

Az indulás és érkezés helyi időben értendő.

*A repülőjegy díja a program készítésekor a Wizz Air honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál. 

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Az út idegenvezetője 

Lerner Balázs

x IZLAND - jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel, személyenként1 db max. 10 kg, max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal(melynek értéke: kb. 170.000 Ft - változhat)3 éjszakát Reykjavíkban, 7 éjszakát vidéken kétágyas szobákbana reggelis ellátásta megadott programokata belépőjegyet a Saga Múzeumba, az Izlandi Bálna Múzeumba, a Maritime Múzeumba, a Myvatn termálfürdőbe és a Kék Lagúnába (comfort belépő)az idegenforgalmi adóta program szerintiautóbuszos közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az útlemondási biztosítást(Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár(limitált)362 000 FtFeladható poggyász (max. 20 kg)kb. 51 000 Ft / dbFeladható poggyász (max. 32 kg)kb. 54 900 Ft / dbBBP utasbiztosítás(EUB Biztosító)Nívó: 590 Ft/fő/napTop: 790 Ft/fő/napTop Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Szállás neve: IZLAND - jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete (Repülő)

IZLAND - jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel, személyenként1 db max. 10 kg, max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal(melynek értéke: kb. 170.000 Ft - változhat)3 éjszakát Reykjavíkban, 7 éjszakát vidéken kétágyas szobákbana reggelis ellátásta megadott programokata belépőjegyet a Saga Múzeumba, az Izlandi Bálna Múzeumba, a Maritime Múzeumba, a Myvatn termálfürdőbe és a Kék Lagúnába (comfort belépő)az idegenforgalmi adóta program szerintiautóbuszos közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az útlemondási biztosítást(Covid fedezettel): 2,2%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár(limitált)362 000 FtFeladható poggyász (max. 20 kg)kb. 51 000 Ft / dbFeladható poggyász (max. 32 kg)kb. 54 900 Ft / dbBBP utasbiztosítás(EUB Biztosító)Nívó: 590 Ft/fő/napTop: 790 Ft/fő/napTop Extra: 1.090 Ft/fő/nap


leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas felár 362.000 Ft/fő
  2. Feladható poggyász (max. 20 kg) változhat 39.000 Ft/fő
  3. Feladható poggyász (max. 32 kg) változhat 47.000 Ft/fő
  4. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
IZLAND - jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete (Repülő)

IZLAND - jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete (Repülő)

Izland, Körutazás Izlandon

Útazonosító: 159758

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
IZLAND - jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete (Repülő)

IZLAND - jégmezők, gejzírek, zuhatagok és fjordok szigete (Repülő)

Izland, Körutazás Izlandon

Útazonosító: 159758

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!