Kambodzsa-Dél-Laosz: a 4000 tó vidékétől a khmer dzsungelekig

Ft-tól/fő 350.000
Időpont: 2020.01.19 - 02.01
Legjobb ár: 350.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.01.19 - 02.01

Tartson velünk a Kambodzsa-Dél-Laosz: a 4000 tó vidékétől a khmer dzsungelekig utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 14 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 350.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 14 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:140360
Kívánságlistára teszem

Részletes program

1-2. nap: Budapesttől a Mekongig

Budapesti indulással, átszállások után érkezés Dél-Laosz legnagyobb városába, Pakséba. Szállásunk elfoglalása után, ha időnk engedi, még felkeressük utunk első szakaszának állandó társát, a ,,Folyók Anyját", a Mekongot. Szállás: Pakse.

3. nap: A vadregényes Bolaven-platón

Mai napunkat az átlagosan 1300 méter magasan fekvő, festői szépségű Bolaven-plató folyókban, vízesésekben gazdag, dzsungel-borította tájain töltjük. A régi kávéút mentén haladva, kisbuszokkal és gyalogszerrel keressük fel a világtól oly sokáig elzárt vidékeit. Kávéültetvények, zuhatagok, hegyi etnikumok falvai mentén visz majd az utunk, a bátrabbak akár egy átcsúszó kötélpályán is repülhetnek a vadon fölött. Szálls: Pakse.

4. nap: Ősi khmer templomban és Don Daeng falvaiban

Reggeli után egy olyan szent helyet keresünk fel, amely az Angkor előtti időkben is kiemelkedő tiszteletben állt. A jelenlegi állapotában 11-13. századi formákat őrző Wat Phou épületegyüttesénél remek alkalmunk nyílik, hogy elkezdjük ismerkedésünk a régi khmer kultúrával. Innen ismét a Mekonghoz megyünk és hajóval közelítjük meg Don Daeng szigetét, mely egyelőre nem került a tömegturizmus célkeresztjébe. Kis falvak, rizsföldek, és körben a folyó, remek homokos partokkal. Szállás: Don Daeng-sziget.

5. nap: A 4000 sziget vidékén

Mai napunkon az óriásfolyam egy olyan arcát mutatja nekünk, melyet sehol másutt. A helyiek Si Phan Don, azaz 4000 sziget néven ismerik ezt a vízesésekkel, zúgókkal, meredek szirtekkel taglalt, hajózhatatlan szakaszt, amely megoldhatatlan feladat elé állította még a francia gyarmatosítókat is. A Khong-sziget koloniális maradványai között régi dokk, elhagyott vasút és gőzmozdony is szerepel. Olyan látványos zuhatagokat keresünk majd fel, mint a Liphi vagy az ,,Ázsia Niagarája" néven is ismert Khone Phapheng. Szállás: Khong-sziget.

6. nap: Preah Vihear világöröksége és a thai határ

Búcsút intünk a zúgó vizeknek és új kalandok felé indulunk. A mai vidéki élet sajátosságait a Kambodzsába vezető szárazföldi határátkelőhelyen, Dong Kralornál vesszük közelebbről szemügyre. Innen utunk a thai határvidékre vezet, ahol egy igazi remekmű, Preah Vihear vár bennünket. A 11-12. században épült, Sívának szentelt templomegyüttes az egyetlen az angkori maradványok közül, amely igazán magas hegyen áll. Valaha komoly zarándokhelynek számított, ma többszintes elrendezésével, korszakalkotó építészeti megoldásaival, finom faragásaival, valamint szédítő panorámájával késztet csodálkozásra. Szállás: Preah Vihear.

7. nap: Koh Ker - magyarok - mohalepte romok

Az egykori Khmer Birodalom magterületei felé közelítve, feltétlenül megállunk Koh Ker maradványainál. A 10. században Angkor riválisa volt, ma az egyik legújabb szenzáció ez a dzsungelmélyi város, melynek feltárásában mi magyarok is komoly szerepet vállaltunk. Téglaszentélyeivel, templomhegyével bárkit le tud venni a lábáról. Délután egy kevéssé ismert, ám szenzációs templomot, Beng Mealeát keressük fel. Lépcsőkön és pallókon emelkedhetünk a mohalepte romok magasára, járhatjuk be a régmúlt emlékeit. Estére a kambodzsai turizmus fellegvárába, Siem Reapbe érkezünk. Szállás: Siem Reap.

8-9. nap: Két gyönyörű nap Angkorban

Kétnapos barangolás Angkorban, az egykori khmer birodalom fővárosának legfontosabb emlékei között. Zsúfolt programunkból nem hiányozhatnak az olyan korai emlékek, mint Preah Ko, Bakong és Lolei, a gyönyörű Banteay Srei, vagy Pre Rup. Elegendő időt szánunk Angkor Thom roppant városának megismerésére: Baphuon, Phimeanakas, Elefántos terasz, a Leprás király terasza, Bayon, és persze nem marad el a kihagyhatatlan Angkor Wat vagy Ta Prohm sem. Egyik este megtekintjük Kambodzsa válaszát a Cirque du Soleil-re: a Phare cirkusz akrobatikus előadása igazi kortárs élmény lesz. Szállás: Siem Reap.

10-11. nap: Francia Indokína és Kambodzsa nagy tava

A reggelit követően, Kambodzsa nagy tavát, a Tonlé Sapot északról kerülve, utunk egyik fénypontja, Banteay Chmar felkutatására indulunk. A csupán a közelmúltban látogathatóvá lett óriási, 12. századi rom - ha csak a templomok alapterületét nézzük, még Angkor Watnál is nagyobb! - igazi különlegesség. A dzsungel fogságából nem is oly rég szabadult, a felfedezés varázsát még őrző romterületet egyelőre nem sokan keresik fel, így nyugodt körülmények között csodálkozhatunk remekművein. Ezt követően a tartományi központba, a Francia Indokína hangulatát remek koloniális épületekkel őrző csendes kisvárosba, Battambangba érkezünk és másnap elveszünk a csodálatos részleteiben. Szállás: Battambang.

12. nap: Ritkaságok vidéken

A vidéki Kambodzsa hangulatait keressük, míg visszatérünk Siem Reapbe. Rizsföldek, kis falvak, zöldségeskertek között járunk majd, hogy betekintsünk a helyiek életébe, és ha lehetséges, kipróbálunk egy igazán egyedi közlekedési különlegességet, a bambuszvonatot is. A mindössze négy kerékből, egy kis motorból, bambuszkeretből és gyékényekből álló szerkentyűt az alig használt vonatpályákon használják a helyiek. Szállás: Siem Reap.

13-14. nap: Hazaúton

Elbúcsúzunk Dél-kelet Ázsiától, és átszállással repülünk haza Budapestre.

Ételek, italok

reggeli

Ár tartalmazza

 • 11 éjszaka szállást középkategóriás hotelekben reggelivel
 • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
 • minden kiegészítő transzfert (busz, hajó)
 • a magyar és helyi csoportvezetők díját
 • a csoportos vízumügyintézés díját
 • az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

11 éjszaka szállást középkategóriás hotelekben reggelivela részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (busz, hajó)a magyar és helyi csoportvezetők díjáta csoportos vízumügyintézés díjátaz idegenvezetést

x Kambodzsa-Dél-Laosz: a 4000 tó vidékétől a khmer dzsungelekig
Szállás neve: Kambodzsa-Dél-Laosz: a 4000 tó vidékétől a khmer dzsungelekig

Kambodzsa-Dél-Laosz: a 4000 tó vidékétől a khmer dzsungelekig utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Szervízdíj
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Baleset-, betegség - és poggyászbiztosítás (Optimum) 12.600 Ft/fő
 2. Baleset-, betegség - és poggyászbiztosítás (Premium) 22.120 Ft/fő
 3. Belépők, engedélyek, borravalók, egyéb kinti költségek és ezek ügykezelési díja 0 Ft/fő
 4. Egyágyas felár 115.000 Ft/fő
 5. Repülőjegy 190.000 Ft/fő
 6. Repülőtéri illeték 150.000 Ft/fő
 7. Útlemondási biztosítás 13.800 Ft/fő
 8. Útlemondási biztosítás (programár, repülőjegy, illeték) 13.800 Ft/fő
 9. Vízumdíj 25.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Kambodzsa-Dél-Laosz: a 4000 tó vidékétől a khmer dzsungelekig

Kambodzsa-Dél-Laosz: a 4000 tó vidékétől a khmer dzsungelekig

Laosz, Körutazás Laoszban

Útazonosító: 140360

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kambodzsa-Dél-Laosz: a 4000 tó vidékétől a khmer dzsungelekig

Kambodzsa-Dél-Laosz: a 4000 tó vidékétől a khmer dzsungelekig

Laosz, Körutazás Laoszban

Útazonosító: 140360

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!