Kelet-malajziai körút és Penang-sziget

Magyar idegenvezetővel

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Kívánságlistára teszem

Kuala Lumpur (2 éj) | Taman Negara (2 éj) | Kota Bharu (1 éj) | Perhentian-sziget (3 éj) | Penang (2 éj)

Te mire gondolsz először, ha Malajziáról hallasz? Nádkunyhókra, a csónakjukból halászó malájokra? Egy szegény országra valahol Dél-Kelet Ázsiában? Egy forgalmas és káoszba fulladó fővárosra? Riksával közlekedő emberekre? Az Indiai-és a Csendes-óceán közötti félszigeten fekvő országnak hihetetlenül sok arca van... Bemutatom nektek ezekből azt a párat, ami számomra is csupa meglepetés volt a lüktető fővárost; a nemzeti parkot, ami egy titokzatos, áthatolhatatlan és buja esőerdő; Perhentian szigetének a magazinok címlapjára illő szemkápráztató türkiz óceánpartját; Kota Bharu ősi maláj tradícióit, és a szívemnek legkedvesebb Penang nyüzsgő szigetét.

Program:

1. nap: érkezés Kuala Lumpurba a délutáni órákban, utazás a szállodába, becsekkolás.
Esti városnézés Kuala Lumpurban, megnézzük a modern Malajziát fémjelző Petronas ikertornyokat, vacsora lehetsőég a szinte egész Ázsia ételkínáltatát felvonultató híres street food-utcán, a Jalan Alor-on.

2. nap: Meglátogatjuk a legnagyobb malajziai mecsetet, a Blue Mosque-ot, majd a legnagyobb nem Indiában lévő hindu szent helyet, a Batu Cave-t. Ebéd lehetőség a Chinatownban, később elsétálunk a Malajzia függetlenségének szimbólumává vált Merdeka térre. Vacsora lehetőség a „maláj falu” nevű városrészben, ahol csupa helyi ételből választhatunk, és megnézzük az éjszakai várost a legmagasabb épülete, a KL-torony tetejéről.

3. nap: megérkezünk Taman Negarába 15.00 körül. Ha szerencsénk van, az éjszakai dzsungelséta közben a tanösvényen a botsáskák, levelibékák, óriás százlábúak és fekete skorpiók mellett látunk élelem után kutató tapírt is.

4. nap: A világ leghosszabb függőhídjáról madártávlatból is ránézünk a dzsungelre. Elhajózunk egy mini vízeséshez. Meglátogatunk egy orang asli bennszülött falut. A Taman Negaraban végig maláj túravezető kísér bennünket a programokon!

5. nap: indulás Taman Negarából hajnalban, érkezés Kota Bharuba 14.00 körül. Az itteni Kulturális Központ fogja össze a helyi művészeket és ad helyet a falusi előadóművészeknek. Megnézzük, hogyan készítik a batik festményeket, tradicionális maláj mintákat használva, igazi batikpipával. Hogyan készítik a wau-t, a kite / a papírsárkány ősét. Dobolhatunk a Rebana ubi-n, a tradicionális, kúp alakú, hatalmas dobon. Megnézünk egy silat-bemutatót, ami az Indonéz-szigetvilág és Malájzia őshonos harcművészete. Amikor pedig leszáll az este, és besötétedik, elkezdődik az árnyjáték, a Wayang kulit. Előadója a mester, a dalang, akit a vászon mögött a falu muzsikusai segítik zenei aláfestésükkel.

6. nap: megnézzük Kota Bharuban Malajzia legnagyobb piacát. A deli órákban megérkezünk Perhentianra, ahol gyönyörködhetünk a tengerben, majd snorkelezés során megnézhetjük annak gazdag élővilágát is.

Oktatás után öt különböző parton snorkelezünk Perhentianon, ahova motorcsónakkal visznek el bennünket (14.00 – 16.30). Este szabad program.

7. nap: Elhajózunk az egy jó órányira lévő Redang szigetére (másik csoda), ahol snorkelezünk bébicápákkal. Több partot meglátogatunk itt, és megebédelünk Redang szigetén. A program időtartama: 9.00 – 15.30. Délután, este szabad program.

8. nap: Szabad program

9. nap:  Délelőtt: szabad program (napfelkelte-nézés). 12.00-kor elhajózunk a szigetről, vissza a szárazföldre. Indulás este Penangra.

10. nap:

  • Napfelkelte – és városnézés a Penang Hillről. Kihagyhatatlan a Kek Lok Si templom, Malajzia legnagyobb buddhista temploma!
  • Városnézés gyalogosan: az indiai városrész felfedezése, séta a Világörökségi városrészben, a Street of Harmony-n (ahol ötféle vallás szent helye, temploma, mecsete található). A tradicionális és a gyarmati múltidézés után egy kis modern: fényképezkedés a street art-oknál.
  • Megnézzük a csillag alakú Fort Cornwallis-t, a brit gyarmatosítók erődítményét, sétálunk a tengerparti sétányon, és a Padang Kota Lama-n.
  • És még: a tipikus helyi food court-ökben olyan ételeket kóstolhattunk, amit addig még sosem... a választék a maláj, indiai, kínai, thai, vietnámi, koreai, japán stb. konyha ízei. Ha régóta fáj a fogad a sült békára, itt arra is lesz lehetőséged.

11. nap:  Egy délelőtti szabad program, majd elutazás Budapestre menetrendttől függően.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk szükség esetén (pl. időjárás vagy egyéb előre nem látható események miatt).

 

Főbb látnivalók:

Kuala Lumpur, a maláj főváros:

Égbe nyúló, napfényben tükröződő felhőkarcolók, lüktető nagyváros, hivalkodó fényűzés, százötven éves kínai negyed, szárikba öltözött nők, az időről időre felhangzó müezzin, helyi éttermek alumínium asztallal és műanyag székekkel... hagyományos és modern, Kuala Lumpur mind ez együtt.

Taman Negara:

A maláj szó jelentése: „nemzeti park”. A Maláj-félsziget közepén lévő több mint 4.300 km2-en levő 130 millió éves dzsungelt a világ egyik legrégebbi esőerdejeként tartják számon. 
A civilizációból egy folyón hajózunk be az esőerdő közepében levő faluba, ahol a szállásunk egy dzsungelhotelben lesz. Mint a mesében, ha kilépünk az ajtón, már halljuk és látjuk a sokféle színben pompázó trópusi madarakat...

Kota Bharu:

A thai határ közelében levő város még őrzi a sok száz éves falusi maláj kultúrát. Nem a turisták legkedveltebb helye, mert nem színes-szagos, nem hangos – olyan inkább, mint egy nagy maláj falu.

Perhentian-szigetek:

Ilyen lehet az Édenkert. A sziget partjain lévő homok körös-körül hófehér. A víz a türkiz árnyalatait felvonultató kristálytiszta csoda. A lassan mélyülő partról már búvárszemüveg nélkül is látható a víz alatti élővilág. De a legjobb snorkelezés közben felfedezni a hatalmas és változatos korallokat, az elképzelhetetlenül sokféle színű- és méretű bohóc- és gömb,- bőrönd-és papagájhalakat, murnákat, rájákat, teknősöket, bébicápákat. A szigeten kiemelten fontos a teknősök védelme, akik évente nagyjából 300 fészket raknak itt le. 
Az ételek mennyeiek, a barbecue-vacsorákra készülve este 7 után izzítják be a parazsat, és te választhatod meg, mi kerüljön a tányérodra a grillről.
A Maláj-félsziget keleti partjaitól 20 km-re, a Dél-kínai tengeren fekvő Perhentian a Redang sziget Nemzeti Tengeri Parkjához tartozik és valójában két szigetből áll: egy nagyból (Besar), és kisebből (Kecil). Mi a kisebbiken szállunk meg, ahonnan a vacsoraasztaltól nézhetjük végig, mint egy szabadtéri moziban, az óceán felett lenyugvó naplementét.

Penang:

Az 1786-ban alapított George Town Dél-Kelet Ázsia első brit települése, ma Malajzia második legnagyobb városa. Az óváros a városképet  meghatározó gyarmati épületekkel az UNESCO Kulturális Világörökség része.
George Town befogadta a különböző etnikumokat, akik megtartották a vallásaikat és hagyományaikat. A legnépesebbek ezek közül  a kínaiak, malájok, és indiaiak, akiknek a közös nyelve a maláj és az angol.
A kínai gyógynövényesek, a maláj hawkerek, és az indiai kereskedők kultúrája izgalmas keveréket alkot a modern nagyvárosi élettel.
A város egyedülálló öröksége a peranakai kultúra, aminek az építészete és a konyhája még ma is él.
George Town méltán kiérdemelte a Malajziai gasztronómiai fővárosa címet, ami a minőségre a és a mennyiségre is igaz, sok nemzet és etnikum konyhájából lehet itt kóstolni.

A szállásról:

Tervezett szállások:

Kuala Lumpur (2 éj): Zen Premium Hulo Hotel *** vagy hasonló

Taman Negara (2 éj): Mutiara Taman Negara Resort***+ (reggeli és vacsora) vagy hasonló
dzsungelhotelben, mint a mesében, ha kilépünk az ajtón, már halljuk és látjuk a sokféle színben pompázó trópusi madarakat...

Kota Bharu (1 éj): D’Arissa Guest Room lodge vagy hasonló

Perhentian (3 éj): Perhentian Island Resort *** (reggeli), vagy hasonló

Penang (2 éj): Museum Hotel *** vagy hasonló

Szállás neve: Kelet-malajziai körút és Penang-sziget
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Kelet-malajziai körút és Penang-sziget

Kelet-malajziai körút és Penang-sziget

Malajzia, Kuala Lumpur

Útazonosító: 132067

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kelet-malajziai körút és Penang-sziget

Kelet-malajziai körút és Penang-sziget

Malajzia, Kuala Lumpur

Útazonosító: 132067

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!