Kína-Hongkong-Makaó-Tajvan

Ft-tól/fő 989.000
Időpont: 2019.04.17 - 05.01
Legjobb ár: 989.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.04.17 - 05.01

Tartson velünk a Kína-Hongkong-Makaó-Tajvan utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 15 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 989.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 15 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:132409
Kívánságlistára teszem

Kína-Hong Kong-Makaó-Tajvan   Kínai körutazás gazdagon

2019. április 17 - május 1. /  15 nap/12 éj

Kína-Hong-Kong-Makaó-Tajvan körutazás - Miért éppen ide?

Kína területe akkora, mint egész Európáé, illúzió lenne azt hinnünk, hogy egy utazással bejárható és megismerhető. A nagy múltú, évezredes birodalomnak 532 császára volt, akik a 20. század elejéig élet és halál urai voltak. Az ezt követő japán megszállás, majd polgárháború után az ország szovjet mintájú szocialista rendszerre rendezkedett be, amelynek merevségét a 70-es évektől kezdve reformokkal igyekeztek feloldani. Az utóbbi évtizedekben Kína bámulatos gyorsasággal küzdötte fel magát a világ élvonalába, melyet csak betetőzött a pekingi olimpia. Tradícióikat őrző apró falvak, felhőkarcolók, császárok fényűző palotái, a végeláthatatlan Nagy Fal, Konfuciusz szellemi örökség, majd mindezt megspékeljük egy kis szomszédolással Hong Kongban, Makaón és Tajvanon.

 

Programok

1.nap Budapest > Peking

Indulás Budapestről a délutáni órákban. Repülés átszállással Pekingbe. Éjszaka a repülőn.

2.nap Peking

Érkezés után transzfer a szállodába.

Szállás: Peking (3 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

3.nap Peking

Reggeli után a Peking jelképeként is ismerté vált Ég templomába látogatunk, ahol a Ming -és a Csing-dinasztia uralkodói évente nagy ceremónia keretében imádkoztak a jó termésért. Legszentebb része a fehér márvány Tian Tan, leglátványosabb épülete a fém szögek nélkül készült háromszintes kerek főcsarnok. Ebéd. A Tian'anmen téren, a Mennyei béke kapujának terén folytatjuk, ahol láthatjuk Mao Mauzóleumát és az Országos Népi Gyűlés (Parlament) épületét is (kívülről). Az egykori császári palota, a Tiltott város 9999 helyiségből álló palotaegyüttes, melynek legérdekesebb részeit bejárjuk. A nap végén megízlelhetjük a híres pekingi kacsát is.

Szállás: Peking

Ellátás: reggeli, ebéd

4.nap Peking

Reggeli után a majd hétezer km-es kínai nagy falhoz (Yuyongguan szoroshoz) utazunk. A Kína északi határán i.e.3.századtól az i.sz.17.századig-ig épített erődítmény a földművelő Kínát védte meg az északi nomád törzsek (részben a hunok) támadásaitól. Megismerkedhetünk a kínai iparművészetben fontos szerepet játszó jade kőből készült ékszerekkel, dísztárgyakkal. Ebéd. A csodás színes kínai vázákat a cloisonné technika tette híressé melynek titkaiba a mai napon bepillanthatunk. A Nyári palota a (mesterséges) Kunming tó partján található. Az épületegyüttes a Qing dinasztia császárjainak és különösen Ce-hszi anyacsászárnőnek a kedvence volt. Sétálunk a hosszú festett folyosón és a Márvány hajón is. Pekingbe visszaérkezve a 2008-as Olimpia helyszínén láthatjuk a Madárfészek stadiont és a Vizes kockát.

Szállás: Peking

Ellátás: reggeli, ebéd

5.nap Peking > Luoyang

Reggeli után a Láma templomot avagy a Béke és Harmónia Palotáját látogatjuk meg, amely tibeti buddhista templom és kolostor is. Különlegessége az egy hatalmas szantálfából faragott 28 méter magas Buddha szobor (mely a Guinness rekordok könyvében is szerepel). Riksába ülve ismerjük meg Peking történelmi belvárosát, az un Hutong kacskaringós utcáit. Körülnézhetünk egy helyi család hagyományos otthonában, ahol ebédünket is elfogyasztjuk. Az un. puskagolyó expresszel utazunk Louyang városába. Transzfer a szállodába.

Szállás: Louyang (1 éj)

Ellátás: reggeli, ebéd

6.nap Luoyang > Xian

Reggeli után felkeressük a Jí folyó nyugati partján, a Lungmen-shan, azaz Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplomokat. Az 5-9. szd között 1352 barlangot alakítottak ki, ahol közel százezer Buddha szobrot láthatunk. A legkisebb 1 cm, a legnagyobb 17 méter. A már megismert bullet train vonattal utazunk az ősi fővárosba, Xianba. Sétálunk az óvárosban, ahol a selyemúton már a 8. században érkező muszlim kereskedők - általunk is meglátogatott - mecsetet is építettek. A környező muszlim negyed hangulata, forgataga nagyon egyedi és érdekes. Xian kulináris különlegessége, a dumpling (töltött gombóc, avagy töltött tészta-táska) vacsora vár ránk.

Szállás: Xian (1 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

7.nap Xian > Guilin

Reggeli után a Vadludak Kis Pagodájához megyünk. A 43 méter magas pagoda sok földrengést átvészelt, 1487-ben egy széles repedés keletkezett rajta, melyet az 1521-es földrengés ,,csodálatos módon" összeforrasztott. Az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti sírját őrző agyaghadseregot a világ nyolcadik csodájaként emlegetik. A korabeli hadrendben álló, vértezetet viselő kb. 8000 életnagyságú, valaha festett, színes terrakotta szobor legtöbbje közel 2 méter magas, és mindegyikük egyéni arcvonásokkal rendelkezik. Valaha igazi fegyvereket tartottak kezükben, melyet az i.e. 206-os felkelés katonái vettek el tőlük. Harci szekereket, lovakat, lovasokat, íjászokat, generálisok, stb. láthatunk a 3 feltárás helyszínén. A szobrokat helyi földművesek kútásás során fedezték fel 1974-ben. Vacsora. Transzfer a repülőtérre és utazás Guillin-ba.

Szállás: Guillin (2 éj).

Ellátás: reggeli, vacsora

8.nap Guilin > Li-folyó > Yangshuo > Guilin

Reggeli a szállodában. Délelőtt a Lí-folyón hajózva a környék karszthegységének a szél és az eső által kialakított különleges, misztikus formáiban gyönyörködhetünk. A folyó kígyózó szalagja mentén emelkedő különleges alakú hegyek felejthetetlen látványt és fantasztikus foto témát nyújtanak, nevük is sokatmondó: Kakasviadal, Pagoda, Apa és fiú, Korona, Alma, Azúr lótusz, Fehér daru, stb. Ebéd a hajón. Délután visszautazunk Guilinba. Szabadidő. Este fakultativ by night hajózás a kivilágított tavakon. (jelentkezés és fizetés a helyszínen, kb. 50 usd).

Szállás: Guilin

Ellátás: reggeli, ebéd

9.nap Guilin > Shanghaj

Reggeli (vagy reggeli csomag) után transzfer a repülőtérre és utazás Shanghajba. A 19. szd. vége óta kereskedelmi, ipari, pénzügyi, kulturális központtá, sokmilliós világvárossá fejlődött valahai halászfalu ma tartományi jogokat élvező terület, ahol az ország legnagyobb kikötőjét is találjuk. Pudong annyit jelent: a HuangPu folyó északi oldala. Az 1990-as évekig szántóföldként használt terület ma csodálatos felhőkarcolók, a földből gombamód kinövő iroda- és lakóépületek, parkok, valamint hatalmas ipari parkok területe. Láthatjuk a Kelet Gyöngye Tv tornyot, Kína legmagasabb épületét, a Shanghai Világkereskedelmi Központot és a Jin Mao tornyot, ahonnan minderre gyönyörű kilátásunk nyílik. Késői ebéd vagy korai vacsora. Esti hajózás a HuangPu folyón, melynek során megcsodálhatjuk a fantasztikus kivilágítást.

Szállás: Shanghaj (2 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

10.nap Shanghaj

Reggeli után a Jade Buddha templommal ismerkedünk, melyet két, Burmából hozott, egy-egy hatalmas jádekőből kifaragott (ülő és fekvő) Buddha-szobor tiszteletére alapították a 19. század végén. A Yu Yuan (Örömök kertje) a város és Kína egyik leghíresebb klasszikus kertje, a kínai kert és palotaépítészet szép példája sok különleges sziklával, zegzugos folyosóval, kis tavakkal, pavilonokkal. A kert körül található a helyreállított óvárosi tipikus házakból létrehozott nyüzsgő ,,bazár", ahol szinte minden kapható, kóstolható. A város üzleti főutcája a forgalmas Nanjing utca, ahol a leghíresebb márkák áruházai ugyanúgy megtalálhatók, mint kedvező áru kisebb üzletek. A Bund, a folyóparti sétány, ahol 1,5 km hosszan különböző, 20. szd. elején európai neogótikus, neoromán, neoklasszicista stílusban épült házai emlékeztetnek a félgyarmati időkre, és éles ellentétben állnak a folyó másik partjának szupermodern üveg felhőkarcolóival. Vacsora. Este fakultatív programlehetőség: akrobata show (jelentkezés és fizetés a helyszínen, kb. 60 usd).

Szállás: Shanghaj

Ellátás: reggeli, vacsora

11.nap Shanghaj > Hong Kong

Reggeli (vagy reggeli csomag) után transzfer a repülőtérre és utazás Hong Kongba, a Kínai Népköztársaság egyik különleges közigazgatási területére, melyben nem csak a kocsiforgalom iránya, de a nyelv, vagy a fizetőeszköz is más. A 263 szigetből álló városállam területe Budapest kétszeresét teszi ki, míg lakossága közelíti Magyarországét. A Hong Kong szigeten található 552 méter magas Viktória csúcsról lélegzetelállító kilátásunk nyílik az egész városra. Busszal tovább utazunk Aberdeen városrészbe, mely a vízen úszó hajókon élő tanka halász népről ismert. Fakultatív dzsunka (sampan) hajózással bepillantást nyerhetünk a vízi életmódba (helyszínen fizetendő, kb 40-50 usd). Vacsora a háromszintes Jumbo úszó étteremben. Hong Kong sziget déli részének egyik legkedveltebb strandja a Repulse Bay/öböl, ahol istenek, félistenek szobrai között sétálhatunk.

Szállás: Hong Kong (2 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

12.nap Hong Kong > Makaó > Hong Kong

Egész napos kirándulás Makaóba. Megnézzük a világörökség részét képező legrégibb templomot, a Ma Kok Miu-t, melynek nevéből ered a városállam neve, Macau is. Megtekintjük Macao turisztikai jelképét: az 1600-as évek elején a portugál gyarmatosítók által épített Szent Pál katedrálist egy tűzvész pusztította el 1835-ben. Szép fényképeket készíthetünk megmaradt homlokzatáról és a hozzá vezető monumentális lépcsősorról. Látjuk az 1999-ben felavatott, lótuszvirág-szerű mesterséges kis szigeten álló, kb. 20 méter magas Kum lam szobrot, mely a kegyelem buddhista ,,istenét" ábrázolja. Macao nemzeti jelképe lótuszvirág. melynek Kíntól kapott aranyozott bronz szobra az 199-es anyaországhoz visszatérésre emlékezik. A városállam szebbnél szebb kaszinóiról híres Kína- és világszerte. Ezek közül a legnagyobbat, a Venetian-t felfedezzük. Visszautazás Hong Kongba. Fakultatív büfé vacsora a Victoria öbölben egy kb. 2 órás körutat bejáró hajón, ahonnan láthatjuk a város csodás esti fényeit, folyamatos lézer show-it is. (jelentkezés és fizetés a helyszínen, kb-120 USD)

Szállás: Hong Kong

Ellátás: reggeli

13.nap Hong Kong > Tajvan/Taipei

Reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre. Utazás Taiwan fővárosába, Taipeibe. Délután városnézés Taipeiben. Megtekintjük a Kínai Köztársaság volt elnöke tiszteletére emelt hófehér monumentális épületet, a Chang Kai-Shek Emlékhelyet. Az elnök 1975-ös halála után az épületet 1980-ban avatták fel. Szomszédságában található a Nemzeti Koncert terem és a Nemzeti Színház is. A 2004-ben nagy tűzijátékkal megnyitott Taipei 101 toronyépület akkor a világ legmagasabb épülete volt, melyből fantasztikus kilátás nyílik a városra. Bambuszra hasonlító, fölfelé szélesedő szekciókból álló pagoda stílusú épülete a város jelképévé vált. A szerkezetnek nem csupán az épület súlyát kell viselnie, ellen kell állnia a  földrengéseknek és tájfunoknak. A szubtrópusi éghajlat következtében felső részeinél a hidegebb téli hónapokban folyamatosan felhők lebegnek. Az épület felső részén található kilátó alatt elhelyezkedő tömegszabályozó rendszer gömbje egyben turistalátványosság is. Vacsora.

Szállás: Taipei (1 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

14.nap Taipei

Reggeli a szállodában. Megtekintjük a Nemzeti Palotamúzeumot, mely Kína egyik legnagyobb kínai műtárgygyűjteményével rendelkezik. A múzeumot a kínai polgárháború során a Kuomintang csapatai által elhozott, eredetileg a pekingi Tiltott várost gazdagító műtárgyakból hozták létre. A gyűjtemény legrégebbi tárgyai kb. 8000 évesek. Az 1969-ben, a Kínai Köztársaságért meghalt katonák tiszteletére emelt Mártírok Szentélye a pekingi császári palota Legfelsőbb Harmónia csarnokát idézi. Bár az emlékhely Taipeiben van, a megemlékezett katonák többsége a szárazföldi Kínában született, vagy sokan a japán megszállás alatt a japán hadsereg tagjai voltak. Látogatás az 1700-as évek közepén Guanyin ,,istennő" tiszteletére épült Lungshan templomnál, mely a város leghíresebb temploma, a hagyományos tajvani építészet szimbóluma, mely más régi taiwani épületekhez hasonlóan megőrizte dél-kínai jellegét. Földrengések és tűzvészek következtében többször megsérült, nem egyszer teljesen elpusztult, de a taipei-iek kitartó munkájának köszönhetően mindannyiszor eredeti pompájában helyre állították. Belső szentélyében keverednek a buddhista, taoista elemek a helyi, Matsu istennőhöz köthető díszítésekkel. Megtekintjük a Szabadság tér keleti oldalán álló Csang Kaj-Sek emlékére épített hófehér Emlékcsarnokot, melynek északi és déli oldalán található a Nemzeti Színház és Koncertterem épülete. Vacsora. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás

15.nap Budapest

Átszállás után érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

 • transzferek, minibusz
 • vonatközlekedés
 • belső repülőjegyek
 • elhelyezés Kínában 4* szállodákban, Tajvanon 5* szállodában
 • ellátás: program szerint
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar idegenvezető

 

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyek+illetékek: kb.330.000 Ft
 • vízumok kb. 25.000 Ft
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló, személyes jellegű kiadások

Egyéb megjegyzés

 • Guilin, esti hajókázás  kb.50 USD
 • Shanghaj, akrobata show  kb.60 USD
 • Hong Kong, dzsunka kirándulás kb.50 USD
 • Hong Kong, esti hajózás vacsorával  kb.120 USD

A fakultatív programok a helyszínen fizetendők

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes

8 fő esetén +120.000 Ft/fő felár

*A programban feltüntetett árak 1 USD = 285 FT árfolyamig érvényesek

A repülőjegyárak a ténylegesen foglalható szabad helyek függvénéyben változhatnak.

x
Szállás neve: Kína-Hongkong-Makaó-Tajvan

Kína-Hongkong-Makaó-Tajvan utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Repülőjegy 330.000 Ft fő
 2. Vízumdíj kb. 25.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Kína-Hongkong-Makaó-Tajvan

Kína-Hongkong-Makaó-Tajvan

Kína, Körutazás Kínában

Útazonosító: 132409

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kína-Hongkong-Makaó-Tajvan

Kína-Hongkong-Makaó-Tajvan

Kína, Körutazás Kínában

Útazonosító: 132409

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!