Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Ft-tól/fő 214.000
Időpont: 2019.06.18 - 06.25
Legjobb ár: 214.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.06.18 - 06.25

Tartson velünk a Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 214.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:132926
Kívánságlistára teszem
A Balti-tenger összesen 9 ország partjait mossa, mégis hagyományosan csak 3 ország tartozik a balti államok közé: Észtország, Lettország és Litvánia. Bár a 3 ország nyelve, kultúrája, történelme teljesen különböző, vannak hasonlóságok is. Például az, hogy ezek a népek több évszázados idegen elnyomás után a XX. században egyszerre lettek függetlenek, előbb az I. világháború után egy 20 éves periódusra, majd a század végén, a Szovjetunió összeomlása után. Mindhárman egyszerre csatlakoztak a NATO-hoz és az Európai Unióhoz, mindhárom ország nagyon gyorsan fejlődik, egyre jobb infrastruktúrával várják a turistákat. A fő vonzerőt a 3 gyönyörű főváros, Vilnius, Riga és különösen Tallinn jelentik, megtekintésük nagy élményt jelent még a legtapasztaltabb világutazóknak is.

Utazás


Az airBaltic lett nemzeti légitársaság menetrendszerinti, közvetlen járatával Budapestről Rigába és vissza. A helyszínen modern, légkondicionált autóbusszal.

Szállás

3-4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.


1. nap: Riga


Elutazás Budapestről az airBaltic légitársaság közvetlen járatával Rigába, Lettország fővárosába a kora délutáni órákban.
A késő délutáni megérkezést követően transzfer a városközponthoz közeli szállodába (1 éj).

2. nap: Rundāle-kastély, Keresztek Hegye, Klaipéda


Utazás Lettország déli részébe. Itt található a Baltikum talán leglátványosabb kastélya, a Rundāle-kastély. A helyiek által kis Versailles-nak is nevezett egykori cári palotát ugyanaz az építész tervezte, aki a szentpétervári Téli Palotát. A gazdagon berendezett belső termek és a szép park megtekintése után átkelés Litvániába, ahol első megállónk az immár európai hírű zarándokhely, a Keresztek Hegye lesz. A kis dombon felállított több ezer kereszt a litván nép mély vallásosságának és a Szovjet Birodalommal szembeni ellenállásának nagyszerű példája.
Késő délután érkezés a Balti-tengernél fekvő Klaipédába, mely a litván partvidék legjelentősebb városa. A német neve Memel, valaha németek lakták, a Német Birodalom egyik fontos városa volt. Rövid városnézés, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

3. nap: Kur-földnyelv, Nida


Délelőtt komppal átkelünk a Kur-földnyelvre egy keskeny tengerszoroson keresztül. A közel 100 km hosszú, átlagosan 1 km széles félsziget (a Kur-földnyelv) a Baltikum talán legjelentősebb természeti látnivalója, része az UNESCO világörökségnek. Barangolás a homokdűnék különös világában, majd séta egy hangulatos halászfaluban, Nidában.
Ezt követően visszatérünk komppal Klaipédába, majd utazás Vilniusba, a litván fővárosba, szállás (2 éj).

4. nap: Vilnius, Trakai


Vilnius gyönyörű fekvésű város, erdős dombvidékre épült, hangulatos barokk óvárosa igazi ékszerdoboz közel 30 templommal és rengeteg műemlékkel. A városnéző séta fő látnivalói a következők: a Hajnalpír-kapu (a Csodatévő Madonna képével), a Teréz-templom, az ortodox Szentlélek-templom, a Városháza tér, a Dominikánus-templom, az Anna-templom (amit szépsége miatt Napóleon Párizsba akart vitetni), az egyetem épületei, az Elnöki Palota és a katedrális. Ez utóbbi igazi gyöngyszeme a barokk Kázmér-kápolna. A közös séta után szabadidő, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel felmenni a katedrális mellett álló várdombra (csodálatos panoráma az egész városra).
Mielőtt délután a közeli Trakaiba indulnánk, még megállunk az autóbusszal az óvárostól kissé távolabb eső Péter-Pál-templomnál, amely mintegy megkoronázását jelenti a vilniusi városnézésnek (egészen egyedülálló, meseszép stukkók).
Vilnius mellett található egy hangulatos tóvidék, az egyik tó félszigetén fekszik a színes házairól ismert Trakai falu, a faluval szemben, egy kis szigeten pedig Trakai romantikus várkastélya található (gyalogos híd vezet át a szigetre). Látogatás a várkastélyban, az érdekes iparművészeti és történelmi kiállítások megtekintése, rövid szabadidő, majd visszautazás Vilniusba.

5. nap: Pärnu


Vilniust észak felé elhagyva utazás Lettországba, majd a hatalmas Rigai-öböl mentén tovább Pärnu városába, melyet kedvező klímája és hosszú homokos tengerpartja miatt Észtország első számú gyógy- és üdülővárosának tartanak. Séta a történelmi belvárosban (egykor Hanza-város volt) és a boldog békeidők hangulatára emlékeztető tengerparti üdülőnegyedben.
Kora este érkezés Tallinnba, szállás az észt fővárosban (2 éj).

6. nap: Tallinn


Egész napos program az egykori büszke Hanza-városban, Tallinnban, ahol a nagy területen fekvő középkori óváros bebarangolása egyike a nagy európai városélményeknek. A felsővárosban található a dóm és az ortodox katedrális is, két kilátópontról pedig csodálatos panoráma nyílik a hatalmas falakkal és bástyákkal körbevett alsóvárosra és a kikötőre. Az alsóvárosban szinte minden kis utca újabb meglepetést tartogat, különösen a gyönyörű Városháza tér környékén. Lehetőség lesz a gótikus városháza belső termeinek megtekintésére is.
Délután néhány órás szabad program a tallinni óvárosban, ezalatt az érdeklődők idegenvezetőnkkel egy kirándulást tesznek a „Rocca al Mare” skanzenbe, az Észt Szabadtéri Múzeumba. A skanzen Tallinn külvárosában található, gyönyörű környezetben, egy erdős tengerparton.

7. nap: Riga


Búcsú Észtországtól, utazás vissza Lettországba, a kora délutáni órákban érkezés Rigába. Lettország egykor német kereskedők lakta fővárosában szinte minden építészeti korszakból maradtak fenn értékes műemlékek. Ezek közül a legfontosabbak a céh-házak, a városháza, a Lőportorony, a Svédkapu, a 3 fivér házak, a dóm, a Szt. Péter-templom és a különleges homlokzatú Feketefejűek Háza. A városnézés után szabadidő az óvárosban.
Szállás Rigában, a városközponthoz közel (1 éj).

8. nap: Riga


Délelőtt még marad egy kis idő a rigai híres szecessziós negyed felkeresésére, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Rigából Budapestre, érkezés Ferihegyre a kora délutáni órákban.

* A június 29-i csoportnál a szállodákat fordított sorrendben tudtuk foglalni, ezért a programokat is fordított sorrendben bonyolítjuk le az alábbiak szerint:

1. nap: elutazás Rigába

2. nap: Riga

3. nap: Tallinn

4. nap: Pärnu

5. nap: Vilnius, Trakai

6. nap: Kur-földnyelv, Nida

7. nap: Klaipéda, Keresztek Hegye, Rundāle-kastély

8. nap: Riga, elutazás Rigából

Tehát valamennyi program teljesülni fog, csak más sorrendben.
x A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Kur-földnyelvre és vissza, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Félpanziós felár: 41.200 Ft (7 vacsora)

Egyágyas felár: 75.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A reptéri illeték nagy eséllyel véglegesnek tekinthető!

Szállás neve: Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Kur-földnyelvre és vissza, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Félpanziós felár: 41.200 Ft (7 vacsora)

Egyágyas felár: 75.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A reptéri illeték nagy eséllyel véglegesnek tekinthető!


Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Utazás repülőgéppel
Transzfer
Utasbiztosítás
Belépők
Repülőtéri illeték

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 75.000 Ft/fő
  2. 7x vacsora felár 41.200 Ft/fő
  3. BBP biztosítás 3.760 Ft/fő
  4. Reptéri illeték 39.100 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Észtország, Körutazás Észtországban

Útazonosító: 132926

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Körutazás a Baltikumban II. - Észtország, Lettország, Litvánia repülővel

Észtország, Körutazás Észtországban

Útazonosító: 132926

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!