Közép-amerikai Barangolás: Costa Rica - Guatemala - Honduras - Belize - Mexikó

Ft-tól/fő 997.500
Időpont: 2019.11.29 - 12.14
Legjobb ár: 997.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.11.29 - 12.14

Tartson velünk a Közép-amerikai Barangolás: Costa Rica - Guatemala - Honduras - Belize - Mexikó utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 16 nap / 14 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 997.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 16 nap / 14 éjszaka
Utazás azonosítója:138786
Kívánságlistára teszem
Vadonatúj körutazásunk során Közép-Amerika csodáival ismerkedünk! Egyedülálló élmény - 16 nap alatt 5 ország, mesébe illő helyek, fantasztikus történelmi emlékek és ráadásképpen tengerparti pihenés a türkizkék vizű Maja Riviérán. Guatemala indián neve „tűzokádó hegy”, amelyre rászolgált, hiszen az ország nagy részét a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt hegyláncai uralják, melyek váltakoznak a parti síksággal és a trópusi őserdőkkel. Az elképesztően gyönyörű természeti látnivalók mellé színpompás folklór is társul, hiszen egész Közép-Amerikában itt őrződtek meg leginkább az indián hagyományok. Honduras, Belize és Costa Rica bővelkednek természeti és kulturális látnivalókban, utazunk földön, vízen és levegőben, hogy minél jobban megismerjük ezeket a titokzatos, az európai utazó számára még ismeretlen tájakat.


Utazás: Budapest – San Jose és Cancun – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Valamint San Jose – Guatemalaváros útvonalon helyi repülőjárattal. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés:
helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió a 2. naptól, reggeli és ebéd vagy vacsora (12 főétkezés), a 14. napon all inclusive ellátás


1. nap: Budapest – San Jose

Repülés Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, európai átszállással Costa Rica fővárosába, San Joséba. Érkezés után transzfer a szállodába és szállás.

2. nap: Poas Volcano Nemzeti Park – La Paz-vízesés – La Fortuna
Reggeli után irány a Poas Volcano Nemzeti Park (a vulkán aktivitásától függően), ahol ma is aktív vulkáni tevékenység figyelhető meg és emiatt a látogatás szigorú szabályokhoz kötött. Következő megállónk a La Paz-vízesés és a környező kertek, a 28 hektáros területen a vízesésen kívül mélyebb bepillantást nyerhetünk a Costa Rica-i élővilágba: különféle pillangókat, kolibriket és egyéb madarakat, vadmacskákat, majmokat ismerhetünk meg. Természeti szépségekben bővelkedő napunk végén La Fortuna környéki szállásunkra érkezünk. Szállás.

3. nap: Arenal – Monteverde
Délelőtt kirándulás az Arenal Volcano Nemzeti Parkban. A szunnyadó Arenal-tűzhányó 1998-ban tört ki legutóbb, de lávafolyások azóta is előfordulnak. Délután Santa Elena Cloud Forest Reserve, vagyis magyarul hivatalosan köderdő területét fedezzük fel lombkorona-tanösvényen bejárva és kilátópontokról megfigyelve. Szállás Monteverdében.

4. nap: Monteverde – San Jose
Reggeli után Monteverde magával ragadó erdeit fedezzük fel, mely biológiai sokféleségéről ismert. Libegő és lombkorona-tanösvény (akár 70 méter magasságban) segítségével egyedi módon lépünk kapcsolatba a természettel. A továbbiakban El Trapiche-t keressük fel, ahol megismerkedünk a cukornád feldolgozással, kávétermesztéssel, valamint a csokoládé és egyéb tipikus Costa Rica-i növényi alapanyagok feldolgozásával. Délután visszautazás a fővárosba, San Joséba és szállás.

5. nap: San Jose – Guatemalaváros
Reggeli után városnézés San Jose-ban: Demokrácia-tér, Nemzeti Bíróság épülete, Nemzeti Színház, Los Yoses városnegyed, Egyetem és Campus, a Fém Iskolaépület, mely belga acélból készült, mégis olyan, mintha kőből lenne, központi piac és a katedrális. Látogatás az Arany Múzeumban és a Nemzeti Múzeumban. Végül a Hispanidad-szökőkút egy kis szabadidő a San Pedro Bevásárlóközpontban, majd transzfer a repülőtérre és elutazás Costa Ricából Guatemalába ősi maja kultúra és színes piacok földjére. Érkezés Guatemalaváros repülőtérre, majd transzfer a szállodába. Szállás.

6. nap: Guatemalaváros – Panajachel
Reggeli után indulás Atitlán-tóhoz. Panajachelben hajóra szállunk és csodás tájon haladva, a tó vízét átszelve Santiago Atitlánba. Ezt a vidéket 95%-ban tzutuhil indiánok lakják, megélhetésüket ma is a mezőgazdaság biztosítja elsősorban. A túloldalra érkezvén Maximón, a dohányzó maja istenség meghökkentő környezetben lévő szentélyét keressük fel. Ezt az éjszakát Panajachelben töltjük.

7. nap: Chichicastenango – Antigua
Reggeli után Chichicastenangónak vesszük az irányt, hogy felfedezzük a híres és színes piacot. Az árusok a környező hegyekből és falvakból gyűlnek össze a központi térre, hogy értékesítsék áruikat. A virágárusok a templom lépcsőjén sorakoznak, és az utcát szőnyegek borítják, faragott maszkok és fazekasáruk mellett számos egyéb kézműves termék kapható. Megtekintjük a piac mellett található 400 éves Szt. Tamás templomot, mely a gyarmati építészet szép példája. Érdekessége, hogy egy maja templom alapjaira épült és lépcsősorát mint maja emléket a mai napig tisztelik. A sámánok továbbra is rituálékhoz használják a templomot, füstölőket és gyertyákat gyújtanak. A későbbiekben indulás Antigua Guatemala felé. Szállás Antiguában.

8. nap: Antigua – Copan
Reggeli után városnézés Antiguában. A madridi apácák által 1736-ban megnyitott Las Capuchinas-kolostort egy 1773-es földrengést követően elhagyták. A helyreállítás 1943-ban kezdődött és ma is zajlik. Érdekessége az egyedülálló kerek torony és az abból nyíló 18 hálófülke. Városnéző sétánk ódon hangulatú barokk belvárosban érinti a Central Parkot, a katedrálist, a Főkapitányok Palotáját és a La Merced-templomot. Délután indulás a Hondurasi Copánba, határátkelés után elfoglaljuk a szálláshelyünket. Szállás.

9. nap: Copán – Livingston
Reggeli a szállodában, majd felkeressük a hihetetlen COPÁN-t, a gazdagon faragott sztéléiről ismerté vált romvárost. Ezek az alkotások a város főterét kötötték össze a szomszédos, piramisok és a paloták alkotta felsővárossal. Valamint a város labdapályával is rendelkezett. A késő klasszikus korszakban Copán szokatlanul virágzó volt, ahol nem csak az uralkodó osztályok, de középosztálybeliek is kőházakban éltek. Délután visszatérünk Guatemalába és transzfer Livingstonba. Szállás.

10. nap: Rio Dulce – Flores

Reggeli után Rio Dulce folyón hajózva bepillantást nyerhetünk a helyi madárvilágba és elhaladunk San Felipe de Lara pompás kis vára mellett, mely 1652-ben épült, hogy megvédje a környék kereskedő karavánjait a kalózok fosztogatásaitól. Ezután folytatjuk utunkat Flores felé. Szállás Flores-ben.

11. nap: Tikal
Reggel indulás TIKAL-ba, az ősi maja civilizáció legnagyobb fennmaradt romvárosa. Ilyen még Mexikóban sincs. A méltán Világörökségi helyszín Mezoamerika egyik meghatározó birodalmának, a maja civilizációnak egyik legjelentősebb központja volt, mely Kr. u. 200 és 850 között élte fénykorát. Ebédünket a dzsungelben fogyasztjuk el. Délután visszatérés a szállodába. Szállás Flores-ben.

12. nap: Xunantunich (Belize) – Chetumal

Ezen a napon Belizen keresztül a mexikói Chetumalba utazunk. Határátkelés után Belize egyik legérdekesebb régészeti lelőhelye Xunantunich vár ránk. Majd indulás a mexikói határhoz és a belépést követően az éjszakát Chetumalban töltjük.

13. nap: Bacalar – Tulum – Riviera Maya
Reggeli után észak felé vesszük az irányt, utunk a varázslatos Bacalarban szakítjuk meg, melynek türkizkék lagúnája lélegzetelállító látványt nyújt. TULUM, minden más maja várossal ellentétben az egykori település közvetlenül a tengerparton épült fel. Legjelentősebb épületei: az alászálló istenség temploma, a szél temploma, a freskók temploma. A belső várost egy, a tenger felé nyitott, őrtornyos városfal veszi körül. A legépebben megmaradt épületegyüttes (El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található. Délután megérkezés Maja Riviérára, szálláshely elfoglalása. Szállás.

14. nap: Riviera Maya
Egész nap szabad idő, üdülés pihenés Maja Riviérán. Szállás.

15. nap: Riviera Maya – Cancun
Szabad program hazaindulásig. A szobák és szállodai szolgáltatások délig vehetők igénybe, de indulás előtt egy közös szobát biztosítunk átöltözésre, felfrissülésre. Délután Végül Cancun repülőterére hajtunk és hazautazás az esti órákban, éjszaka a repülőn.

16. nap: Budapest
Érkezés Budapestre, európai átszállással az esti órákban, a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:
- Antigua
- Copán maja emlékei
- Tikal

x Közép-amerikai Barangolás: Costa Rica - Guatemala - Honduras - Belize - MexikóA részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – San Jose és Cancun – Budapest útvonalon átszállással
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
- 14 éjszaka szállást helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziót a 2. naptól (reggeli és ebéd vagy vacsora, 12 főétkezés) a 14. napon all inclusive ellátás
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- magyar és helyi idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket: kb. 148.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belföldi repülőjegyek árát: 380,- USD / fő
A fenti USD összegek FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. szeptember 27.-e!
- határátlépési illetékek: kb. 95,- USD / fő (Helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a helyi személyzet részére: 80,- USD / fő
- minimális utaslétszám hiányában, 12-14 fő esetén a 59.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


Egyágyas felár: 233.000,- Ft/fő

A változtatás jogát fenntartjuk!


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Szállás neve: Közép-amerikai Barangolás: Costa Rica - Guatemala - Honduras - Belize - Mexikó

Közép-amerikai Barangolás: Costa Rica - Guatemala - Honduras - Belize - Mexikó utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – San Jose és Cancun – Budapest útvonalon átszállással
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
- 14 éjszaka szállást helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziót a 2. naptól (reggeli és ebéd vagy vacsora, 12 főétkezés) a 14. napon all inclusive ellátás
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- magyar és helyi idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket: kb. 148.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belföldi repülőjegyek árát: 380,- USD / fő
A fenti USD összegek FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. szeptember 27.-e!
- határátlépési illetékek: kb. 95,- USD / fő (Helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- kötelező szervízdíjat / borravalót a helyi személyzet részére: 80,- USD / fő
- minimális utaslétszám hiányában, 12-14 fő esetén a 59.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


Egyágyas felár: 233.000,- Ft/fő

A változtatás jogát fenntartjuk!


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Utazás repülőgéppel
Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Utasbiztosítás
Belépők
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Szervízdíj
Fakultatív programok
Kötelező borravaló a helyszínen

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 233.000 Ft/fő
  2. Reptéri illeték 148.000 Ft/fő
  3. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Közép-amerikai Barangolás: Costa Rica - Guatemala - Honduras - Belize - Mexikó

Közép-amerikai Barangolás: Costa Rica - Guatemala - Honduras - Belize - Mexikó

Mexikó, Körutazás Mexicóban

Útazonosító: 138786

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Közép-amerikai Barangolás: Costa Rica - Guatemala - Honduras - Belize - Mexikó

Közép-amerikai Barangolás: Costa Rica - Guatemala - Honduras - Belize - Mexikó

Mexikó, Körutazás Mexicóban

Útazonosító: 138786

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!