Laosz-Kambodzsa-Vietnam: Indokina legszebb tájain

Ft-tól/fő 485.000
Időpont: 2019.11.03 - 11.18
Legjobb ár: 485.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.11.03 - 11.18

Tartson velünk a Laosz-Kambodzsa-Vietnam: Indokina legszebb tájain utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 16 nap / 13 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 485.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 16 nap / 13 éjszaka
Utazás azonosítója:136622
Kívánságlistára teszem

Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Indokína csodái

Programok

Laoszt a helybéliek az "Egymillió elefánt országának" nevezik, melynek legvonzóbb úti célja Luang Prabang, a középkori főváros, mely ma a Világörökség része. Becslések szerint a város közel tízezer lakosára 32 működő templom jut! Laosz felér egy időutazással, leginkább azoknak a turistáknak ajánlott, akik a nyugodt, a nyugati civilizációtól mentes, romlatlan Ázsiára kíváncsiak.

Vietnám nevét hallva azonnal eszünkbe jutnak a mára már kultikussá vált filmek, mint az Apokalipszis most, vagy a Hair. De nincs olyan negyvenen felüli mozirajongó sem, aki ne emlékezne arra, ahogy a Robin Williams által megformált rádiós reggelente pimaszul belerikkantotta a mikrofonba, hogy Jó reggelt Vietnám! Nos örömmel jelenthetjük, hogy Vietnám felébredt! Míg nálunk kitört a kapitalizmus, addig Vietnám rendületlenül folytatta a szocializmus építését, és lassan kikerült a látókörünkből az egykor közös ideológiai alapon szerveződő blokk baráti országa: az ázsiai ,,nagytigris", Kína árnyékában jóval kevesebb média-visszhangot kapott. Vietnám azonban csendesen, szorgalmasan építette-építi az új jövőt, és álomszép öbleit,  gazdag kulturális örökségeit látva nem fogunk csodálkozni azon, hogy Délkelet-Ázsia egyik legkedveltebb turisztikai célországává vált.

Angkor már csak egy "ugrás" Hanoitól! Miután a Khmer Királyság fővárosát a sziámi thaiok elfoglalták, a város elnéptelenedett, és csak a legendák őrizték az őserdő által benőtt templomok egykori gazdagságát. Alig száz éve kezdték meg a romváros több száz négyzetkilométernyi területének a megtisztítását: a több száz templomból, szentélyből álló komplexum, a Bayon-templom időtlen mosolyú kőkolosszusai, Banteay Srei rózsaszín kőcsipkéi, a hőseposzok relievekbe faragott történetei, és Angor Wat égbe nyúló tornyai méltán lettek a Világörökség részei.

1-2.nap Budapest > Luang Prabang

Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Laoszba. Éjszaka a repülőn. Másnap délután érkezünk Luang Prabang-ba, első állomásunkra. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabad program és pihenés.

Szállás: Luang Prabang (2 éj)

3.nap Luang Prabang

Reggeli után városnézés az UNESCO Világörökség listáján található Luang Prabangban, első állomásunk a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont. Ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A barlangrendszerben közel ötezer kisebb-nagyobb aranyozott Buddha szobor található. Visszatérve Luang Prabangba megtekintjük Wat Xiengthong híres épületét, majd Wat Siphoutthabat templomából csodáljuk meg a lenyugvó napot. A programunkat az éjszakai piacon zárjuk.

Szállás: Luang Prabang

4.nap Luang Prabang >Hanoi

Reggeli előtt lehetőségünk lesz betekinteni a helyi papok szokásaiba, akik reggel az utcákat járva rizst gyűjtögetnek a hívőktől. Reggeli után felmegyünk a Phousi hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Mekong-folyóra. Ezután megtekintjük a lenyűgöző Kuang Si vízesést, és betekintést nyerhetünk a semelykészítés rejtelmeibe. Majd a repülőtérre utazunk, és átrepülünk Vietnámba.

Szállás: Hanoi (2 éj)

5.nap Hanoi

A Vörös folyó partján fekvő Hanoit, Vietnam fővárosát a Tavak városának is nevezik. A több száz éves pagodák, a hagyományos vietnami házak és a szocreál épületek egyvelege valami egészen különös bájt kölcsönöz a városnak. Egész napos programunkat a Ba Dinh téren kezdjük, melynek közepén áll Ho Si Minh mauzóleuma. A tér melletti parkban megtekintjük a nagy népvezér házát, majd megállunk Vietnam jelképénél, az Egy Oszlopú Pagodánál. Városnézésünket az Irodalom Templomában, Vietnam első egyetemén folytatjuk, majd a napi programunkat egy vízibáb előadás zárja.

 Szállás: Hanoi

 6.nap Hanoi > Halong Bay

Reggeli után indulás autóbusszal az álomszép Halong-öbölbe. Érkezés délben, regisztáció, majd beszállás a tardicionális "sárkányhajóba", ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. A kapitány üdvözlése után ebéd, majd hajónk kifut az öbölből és behajózik az ezernyi mészkősziget közé. Fürdőzési lehetőség a smaragdszínű öblökben, majd a hajóra visszatérve a szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. A tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot.

Szállás: Halong-öböl (1 éj)

7.nap Halong-öböl > Hanoi > Hoi An

A koránkelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, utána reggeli, majd hajózás azokon a helyszíneken, ahol az Indokína című filmet forgatták. Túránk után visszatérés a hajóra, brunch, majd 11h körül kikötünk Halong faluban, elhagyjuk a hajónkat és autóbusszal elindulunk Hanoiba. Érkezés a délutáni órákban, transzfer a repülőtérre, majd repülés Danangba, onnan pedig egy kb. 40 perces buszúttal elérjük Hoi Ant.

 Szállás: Hoi An (2 éj)

8.nap Hoi An

Reggeli után gyalogos városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, a ,,vietnámi Szentendrét" bemegyünk több XVIII. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a fedett Japán hidat. Felkeressük a kínai negyedet, megnézzük a Fukien egyesület templomát, a Kerámia Múzeumot és a Chua Ong templomot. Délután szabad program

 Szállás: Hoi An

9.nap Hoi An > My Son > Hue

Reggeli után utazás az egykori Champa királyság szakrális központjába, My Son szent földjére. Sajnos a területen található örökség jelentős része a vietnámi háború bombázásai során helyrehozhatatlan károkat szenvedett. A terület az UNESCO Világörökség része. A fennmaradt romok különleges atmoszférát kínálnak. A program után a Danang és Hue között félúton fekvő Hai Van hágón utazunk keresztül, amely egyben észak és dél klimatikus választóvonala. Innen felejthetetlen kilátás nyílik My Khe tengerpart szakaszra. Rövid megállót tartunk Lang Co tengerpartján, majd érkezés Hue-ba.

 Szállás: Hue (2 éj)

10.nap Hue

Hue 1802-1945 között Vietnam fővárosa, és a Nguyen - dinasztia uralkodóinak a székhelye volt. A városnézés során az impozáns császári temetkezési komplexumok közül megtekintjük Minh Mang és Khai Dinh uralkodók sírjait, valamint Hue fellegvárát, a Citadellát. Megállunk a Zászló toronynál, a Noon kapunál, a kilenc dinasztikus urnánál, a Kilenc szent ágyúnál, a Thai Hoa Palotánál és a tiltott Bíbor városnál. Hajókirándulás (vízállás függő) a Parfüm folyón a nyolcszögletű, hétszintes Thien Mu pagodához. A nap végén időt szakítunk egy kis vásárlásra és nézelődésre a Dong Ba piacon.

Szállás: Hue

11.nap Hue > Saigon

Reggel Saigonba utazunk, hogy megismerkedhessünk Vietnám legnagyobb városával. Saigon - mai nevén Ho Si Minh város - 1975-ig, a vietnami háború befejezéséig Dél-Vietnam fővárosa volt. Francia gyarmati stílus, modern felhőkarcolók, háborús emlékművek és ezernyi száguldó motorkerékpáros egyvelege a város, melynek legfontosabb látnivalóit, a Notre Dame katedrálist, a Főpostát, és a Thien Hau pagodát fogjuk városnézésünk során megtekinteni.

Szállás: Saigon (1 éj)

12.nap Cu Chi-alagutak > Siem Reap

Reggeli után az egykori amerikai támaszpont alá épült híres Cu Chi alagútrendszert keressük fel. A vietnámi háború alatt épített, közel 200 km hosszú rendszerben egyes szakaszain megismerhetjük a találékony vietnámi gerillamozgalom taktikáit, csapdáit. Délután Kambodzsába, Siem Reap-be repülünk.

Szállás: Siem Reap (3 éj)

13.nap Angkor > Kbal Spean > Banteay Srei

Reggeli után utazás az ,,ezer linga folyójához" Kbal Speanhoz az angkori kultúra bölcsőjéhez. Onnan utazás Banteay Srei - be, a klasszikus khmer építészet gyöngyszeméhez, melynek homokkő faragásai méltán vetekednek az angkori nagy templomok látnivalóival. Következő megállónk Bantey Samre temploma. Majd a délután folyamán felkeressük még a híres Ta Phrom dzsungel által benőtt templomait is.

Szállás: Siem Reap

 14.nap Angkor Thom > Angkor Wat

Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Leprás király teraszát a Phimeanakas templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Túránk a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik, és záródik, majd visszatérünk a szállodánkba.

Szállás: Siem Reap

15. nap Siem Reap > Bangkok > Budapest

Reggeli után rövid utazással felkeresünk egy selyem farmot. Megismerkedünk a selyemkészítés folyamatával, adunk egy kis szabad időt nézelődésre és vásárlásra, majd továbbutazás Chong Khneas úszó városába, amely Siem Reaptól 13 km-re, a Tonle-tavon található. Tradicionális csónakokba ülve fedezzük fel Kambodzsa ,,Nagy-tavát", amely az egyik legnagyobb természetesen tó Ázsiában. Érdekessége, hogy a tavon nem csak úszó, lebegő települések, de iskolák, kórházak és éttermek is találhatók. Ezzel a programmal búcsúzunk Kambodzsától, transzfer a repülőtérre, átszállással hazautazás Budapestre. Éjszaka a repülő fedélzetén.

16 nap Bangkok > Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

  • elhelyezés 4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben
  • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
  • ellátás: félpanzió (kivéve a repülések napjain), Halong-öbölben teljes ellátás
  • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
  • magyar idegenvezető, csoportkísérő

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 16 fő esetén érvényes.

A repülőjegy+illeték ára a foglalható helyek árának föggvényében változhat.

x
Szállás neve: Laosz-Kambodzsa-Vietnam: Indokina legszebb tájain

Laosz-Kambodzsa-Vietnam: Indokina legszebb tájain utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Repülőjegy 475.000 Ft/fő
  2. Vízumdíjak kb. 39.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Laosz-Kambodzsa-Vietnam: Indokina legszebb tájain

Laosz-Kambodzsa-Vietnam: Indokina legszebb tájain

Laosz, Körutazás Laoszban

Útazonosító: 136622

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Laosz-Kambodzsa-Vietnam: Indokina legszebb tájain

Laosz-Kambodzsa-Vietnam: Indokina legszebb tájain

Laosz, Körutazás Laoszban

Útazonosító: 136622

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!