Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Indokína legszebb tájain

Ft-tól/fő 539.000
Időpont: 2021.02.22 - 03.09
Legjobb ár: 539.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.02.22 - 03.09
További árak és időpontok

Tartson velünk a Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Indokína legszebb tájain utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 16 nap / 14 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 539.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 16 nap / 14 éjszaka
Utazás azonosítója:150865

Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Miért éppen ide?

 • Mert Laosz felér egy időutazással, azoknak ajánljuk, akik kíváncsiak a nyugati civilizációtól mentes Ázsiára
 • Mert alaposan bejárjuk Angkort!
 • Mert Vietnám természeti és kulturális látnivalói páratlanok, és egy éjszakát hajón is töltünk a Halong-öbölben
 • Mert két napot pihenünk is a tengerparton!
 • Mert kis létszámú csoporttal utazunk! (legfeljebb 20 fő)

Programok

1.nap Budapest > Dubai > Bangkok

Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, Dubaiban és Bangkokban átszállással Laoszba. Éjszaka a repülőn.

2.nap Luang Prabang (Laosz)

Délután érkezünk Luang Prabang-ba, körutazásunk első állomására, mely Laosz északi részén, a Mekong folyó partján található. A laoszi birodalom első, történelmi fővárosa, a hagyományos laoszi kultúra őrzője. Egykor itt lakott a királyi család is. Érkezés után transzfer a szállodába, majd az est hátralévő szabad program és pihenés.

Szállás: Luang Prabang (2 éj).

3.nap Luang Prabang

Luang Prabangot 1995-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította, mint "Délkelet-Ázsia legérintetlenebb városát", mely a laoszi buddhizmus spirituális központja, és ahol több mint 30 kolostor és szentély maradt fenn napjainkig. A város rendkívül hangulatos elegye a kolostoroknak, más néven watoknak, és a francia gyarmati múlt indokínai örökségét hordozó épületeknek. Városnézésünk első állomása a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont, majd megtekintjük a 16. században épült Wat Xieng Thong híres épületét. Felsétálunk a remek panorámát nyújtó Phousi-hegyre, ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A 16. században erre utazó csiangmai uralkodó alapította a barlangszentélyt, ahol még ma is több ezer Buddha szobor található, melyet főleg a zarándokok hoztak ide. Visszatérve Luang Prabangba megállunk egy helyi faluban, ahol megismerkedhetünk a rizspálinka és a selyemkészítés rejtelmeivel is.

Szállás: Luang Prabang

4.nap Luang Prabang > Siem Reap (Kambodzsa)

Hajnalban megnézhetjük, ahogy a szerzetesek az utcákat járva adományokat gyűjtenek a hívőktől, majd a Kuang Si-vízeséshez indulunk, mely Laosz legszebb természeti látványossága. A dzsungel szívében egy-két méteres szintkülönbséggel türkizkék medencék sora követi egymást, melyet megkoronáz egy bő vízű zuhatag.  Ezután a repülőtérre hajtunk, és kora délután elrepülünk Kambodzsába, Siem Reapbe.

Szállás: Siem Reap (2 éj)

5.nap Angkor

Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, mely Angkor Thom buddhista főtemploma. Jellegzetességei a több mint két méter magas tornyok, melyek négy égtáj felé néző oldalait arcok díszítik, a templomot körülfogó árkádos folyósókat pedig csodálatosan faragott domborművek ékesítik. Ez az épületegyüttes az ,,angkori barokk" legszebb példája. Ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Leprás király teraszát, a Phimeanakas-templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Következő megállónk Ta Prohm buddhista templom-kolostora, melyet a régészek abban az állapotban hagytak, ahogy a francia expedíció az 1860-as években, az őserdő mélyén megtalálta. Hihetetlen látványt nyújtanak a fák fogságában álló romok! Délután a  túránk a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik, mely Ázsia legnagyobb vallási épületkomplexuma, a khmer kultúra és művészet aranykorának jelképe, Angkor leghíresebb látványossága. A naplementét már a Bakheng-hegy tetejéről csodáljuk meg, majd visszatérünk a szállásunkra.

Szállás: Siem Reap

6.nap Angkor > Tonle Sap-tó > Hanoi (Vietnám)

Reggeli után az angkori Világörökség egyik legkisebb, ugyanakkor legdíszesebb hindu templomát, a khmer díszítőművészet ékszerdobozát, Bantey Srei-t látogatjuk meg. A rózsaszín homokkőből emelt épületet különösen szép és részletes faragások ékesítik, találkozhatunk a hindu mitológia istennőivel és apszaráival, táncosnőivel. Ezután továbbutazunk a Tonle Sap-tóhoz, ahol tradicionális hajókba ülve fedezzük fel Kambodzsa Nagy Tavát, mely a legnagyobb természetes tó Ázsiában. A tavon nem csak úszó, lebegő települések, de iskolák, kórházak és éttermek is találhatók. Ezzel a programmal búcsúzunk Kambodzsától, majd transzfer a repülőtérre és utazás Hanoiba, Vietnám fővárosába.

Szállás: Hanoi (2 éj)

7.nap Hanoi

A Vörös folyó partján fekvő Hanoit a Tavak városának is nevezik. A több száz éves pagodák, a hagyományos vietnami házak és a szocreál épületek egyvelege egészen különös hangulatot kölcsönöz a városnak. Egész napos programunkat a Ba Dinh téren kezdjük, melynek közepén áll Ho Si Minh mauzóleuma. A tér melletti parkban megtekintjük a nagy Népvezér házát, majd megállunk Vietnam jelképénél, az Egy Oszlopú Pagodánál. Városnézésünket az Irodalom Templomában, Vietnám első egyetemén folytatjuk, felkeressük a Hoan Kiem-tavon található 13.századi Ngoc Son templomot, majd meglátogatjuk az Etnográfiai Múzeumot. Lazításként biciklis riksázunk egyet az Óvárosban, végül egy tradicionális vízibáb előadással zárjuk a napunkat.

Szállás: Hanoi

8.nap Hanoi > Halong-öböl

Reggeli után kb. 4 órás utazással jutunk el a meseszép Halong-öbölbe, mely az UNESCO természeti Világöröksége. Csaknem kétezer mészkőszikla emelkedik ki a vízből, melyek egy része a több száz méteres magasságot is eléri. Érkezés után beszállunk a tradicionális "sárkányhajóba", ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. Ebéd után a hajónk kifut az öbölből és behajózik a szigetek közé. Cseppkőbarlang látogatás, kajakozás színesítik a programunkat, majd a délután folyamán a szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. A tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot.

Szállás: Halong-öböl (1 éj).

9.nap Halong-öböl > Hanoi > Hué

A korán kelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, reggeli, majd hajózás azokon a helyszíneken, ahol az Indokína című filmet forgatták. Túránk után visszatérünk a hajóra, könnyű korai "ebéd", majd 11 óra körül kikötünk Halong városban, elhagyjuk a hajónkat és autóbusszal visszamegyünk Hanoiba. Érkezés után transzfer a repülőtérre, majd elrepülünk Huébe, az egykori császárvárosba.

Szállás: Hué (2 éj)

10.nap Hué

Hué 1802-1945 között Vietnam fővárosa, és a Nguyen - dinasztia uralkodóinak a székhelye volt, és itt vívták a vietnámi háború egyik leghosszabb csatáját is.  A városnézés során az impozáns császári temetkezési komplexumok közül megtekintjük Minh Mang és Khai Dinh uralkodók sírjait, valamint a császárok lakhelyét, Hué Tiltott Bíbor Városát is. Megállunk a Zászló toronynál, a Noon kapunál, a kilenc dinasztikus urnánál, a szent ágyúknál és a Thai Hoa Palotánál. Ezután hajókirándulást teszünk a Parfüm folyón a nyolcszögletű, hétszintes Thien Mu pagodához, mely Vietnám egyik legfontosabb buddhista kegyhelye, és melynek ma is működő szerzetes-közösségét sok látogató felkeresi. A nap végén időt szakítunk még egy kis vásárlásra és nézelődésre a piacon.

Szállás: Hue

11.nap Hué > Hoi An

Reggeli után Hoi Anba indulunk, és a festői szépségű Felhő-hágón utazunk keresztül, amely egyben észak és dél klimatikus választóvonala. Innen felejthetetlen kilátás nyílik a fehér homokos partszakaszokra. Rövid megállót tartunk Lang Co tengerpartján, majd Danang érintésével megérkezünk Vietnám leghangulatosabb városkájába. Délután gyalogos városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, a ,,vietnámi Szentendrét", bemegyünk több, 18. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a fedett Japán hidat. Felkeressük a kínai negyedet és a legszebb pagodákat, majd elsétálunk a folyó partján található piacra is, ahol megismerkedünk az egzotikus gyümölcsökkel és ételekkel.

Szállás: Hoi An (3 éj)

12.nap Hoi An-tengerpart

Pihenés a tengerparti szállodában.

Fakultatív program: félnapos látogatás My Sonba, az egykori Champa-királyság szakrális központjába, melyet a vietnámi Angkornak is neveznek. Sajnos, a területen található örökség jelentős része a vietnámi háború bombázásai során helyrehozhatatlan károkat szenvedett. A terület az UNESCO Világörökség része, az épen maradt romok különleges atmoszférát nyújtanak.

Szállás: Hoi An

13.nap Hoi An-tengerpart

Pihenés, szabadidő a tengerparton.

Délután érdemes bemenni Hoi An óvárosába, melyet estére lezárnak a forgalom elől! Hihetetlenül hangulatosak az utcák a kivilágított lampionokkal, remek éttermek várják a gasztronómia szerelmeseit, úsztathatunk mécsest a folyón, és ha valaki szeretné, itt érdemes beruházni a valódi selyemből készült kosztümökre, ruhákra is, melyet a profi szabók egy nap alatt elkészítenek.

Szállás: Hoi An

14.nap Hoi An > Danang > Saigon

Reggel elutazunk a közeli Danangba, ahonnan elrepülünk Saigonba, mai nevén Ho Chi Minh- városba. Vietnám legnagyobb városa a Saigon folyó partján található, egykor Francia-Indokína, majd Dél-Vietnám fővárosa volt, és érdekes egyvelege a gyarmati és az ultramodern stílusnak. Érkezés után városnézés, megtekintjük a Notre Dame katedrálist, az Újraegyesítési Palotát (kívülről), a Jade pagodát, a Postahivatalt, majd szabadidő Ben Thanh piacán.

Szállás: Saigon (1 éj)

15.nap Cu Chi-alagutak > Saigon

Reggeli után az egykori híres alagútrendszert keressük fel. A vietnámi háború alatt épített, közel 200 km hosszú rendszer egyes szakaszain megismerhetjük a találékony vietnámi gerillamozgalom taktikáit, csapdáit. Kórházak, konyhák, hálószobák, koferenciatermek is találhatóak az alagútban, mely több ezer embernek nyújtott búvóhelyet, és a vietnámi háború idején a Vietkongok innen támadták a császárbarát saigoni rezsimet. Programunk után visszatérünk Saigonba, a délután hátralévő részében szabadidő, pihenés, majd este transzfer a repülőtérre.

16.nap Dubai > Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • elhelyezés 3-4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben
 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • ellátás: félpanzió (kivéve az érkezés és indulás napjait), Halong-öbölben teljes ellátás
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi és 4 db belföldi repülőjegy+taxok kb.490.000 Ft
 • vízumdíjak 40.000 Ft
 • My Son félnapos kirándulás 9.000 Ft
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló 70 USD (helyszínen fizetendő)

Egyéb megjegyzés

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.
A programban feltüntetett árak  1Usd = 325 Ft árfolyamig érvényesek!

Szálláshely leírása

Luang Prabang: Hotel Sala Prabang
https://www.salalaoboutique.com/

Hanoi: Hotel Bonsella
http://www.bonsellahotel.com/

Halong-öböl: La Regina cruise
https://lareginacruises.com/

HoiAn: Hotel Palm Garden Resort
http://palmgardenresort.com.vn/

Hué: Hotel Romance
http://romancehotel.com.vn/en/

Saigon: Hotel Silverland Central
https://www.silverlandhotels.com/silverland-central-hotel.html

Siem Reap: Hotel Ladear Angkor****
https://www.ladearangkorhotel.com/
 

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

Időjárás

Várható időjárás a körutazásunk során:

Február

nappali átlag °C

éjjeli átlag°C

csapadék mm átlag

Luang Prabang

28

17

22

Hanoi

20

15

15

Siem Reap

30

22

15

 

x Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Indokína legszebb tájain
Szállás neve: Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Indokína legszebb tájain

Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Indokína legszebb tájain utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Egyágyas felár 219.000 Ft/fő
 2. Nemzetközi és 4 db belső repülőjegy+illetékek (irányár) 490.000 Ft/fő
 3. Vízumdíjak 40.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Indokína legszebb tájain

Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Indokína legszebb tájain

Kambodzsa, Körutazás Kambodzsában

Útazonosító: 150865

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Indokína legszebb tájain

Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Indokína legszebb tájain

Kambodzsa, Körutazás Kambodzsában

Útazonosító: 150865

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!