Lappföldön a sarki fény nyomában

Ft-tól/fő 260.000
Időpont: 2020.02.05 - 02.09
Legjobb ár: 260.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.02.05 - 02.09

Tartson velünk a Lappföldön a sarki fény nyomában utazásra! A kiutazás egyénileg történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 260.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Egyéni
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:139707
Kívánságlistára teszem

Ötnapos hosszú hétvége Finnország északi vidékén, messze túl a Sarkkörön. Husky fogatokkal, motoros szánokkal, hótalpakkal és rénszarvas húzta szánokkal vágunk neki a havas rengetegnek. A téli kalandokat egy négycsillagos wellness hotelben pihenhetjük ki. Egyedülálló téli kalandtúra azok számára, akik az igazi, mesebeli telet szeretnék a legváltozatosabb módokon átélni. Grátiszként pedig a sarki fényt kaphatjuk, amint zöldessárga táncával beragyogja a csillagos égboltot és a háborítatlan, havas vadont.

Részletes program

1. nap - Bu­da­pest - Helsinki - Ivalo - Saariselkä

 • Repülés: délelőtt indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Helsinkibe, majd rövid várakozás után Finnország északi vidékére, Lappföldre repülünk.
 • Ivalo: kora este szállunk le Finnország legészakibb repülőterén, a sarkkörön túl fekvő Ivalóban. A lappföldi kisváros igazi metropolisznak számít ezen a földrajzi szélességen, holott a lakosság száma a környező farmokon élőkkel együtt alig néhány ezer fő. A repülőtéren menetrendszerint közlekedő autóbuszra szállunk és körülbelül fél órát utazunk a szállásunkig.
 • Saariselkä: a szállásunk helyszíne és a programjaink kiindulópontja Saariselkä kisvárosa, amelynek szomszédságában található Európa legészakibb síterepe. A kicsiny települést hamar körbe tudjuk sétálni; a központban néhány üzlet és étterem, valamint a szállodánk található. A szobáink elfoglalása után gyorsan nyugovóra térünk, hogy kipihentek legyünk a másnapi kalandokra.
 • Szállás: szálloda****.

2. nap - Saariselkä - Husky szánhúzó túra - Aurora ház - Saariselkä

 • Husky szánhúzó túra: a reggeli után egy husky farmra látogatunk, ahol a sarkvidéki időjárásnak megfelelő ruházatot kapunk. Ezután kezdődik a 4 órás fantasztikus husky-kaland a háborítatlan lappföldi rengetegben. Kétfős fogatokkal és fogatonként 6-6 kutyával vágunk neki a havas vadonnak. Amíg az egyikőnk a fogaton áll és irányítja, a társunk a szánban ül; a túra felénél pedig cserélünk. Összesen 18 kilométert teszünk meg a gyönyörű lappföldi tájon, félidőben pedig egy erdei kunyhóban tábortűz mellett melegedhetünk meg. Az ebédünk helyi specialitás, tejszínes lazacleves lesz. A túra alatt összebarátkozhatunk a huskykkal és remek közös képeket készíthetünk velük. A kaland végén visszatérünk a farmra, átöltözünk, majd visszautazunk a szállodába. A túra nehézsége: (*).
 • Saariselkä: délután a szállodánk wellness részlegében pihenhetünk, vagy tehetünk egy nagy sétát Saariselkä utcáin. A hótól roskadozó gerendaházak, a sudár fenyőfák és a sarkkörön túli táj mesés hangulatot árasztanak.
 • Síelés: a szállodától alig 1,5 kilométerre fekszik Európa legészakibb síterepe, ahová rendszeres buszjárat közlekedik. A sípályák hosszát nem szabad az Alpok síterepeihez hasonlítani, ennek ellenére igazi kuriózum lesiklani a sarkkörön túli pályákon. Felszerelés bérelhető a helyszínen. A sípályán két hangulatos hütte is működik és egy kilátóból is körbenézhetünk.
 • Sífutás: Finnország nemzeti sportja a sífutás. Saariselkät a sífutó-útvonalak több kilométeres hálózata veszi körbe, ahol a teljesen kezdők elsajátíthatják a sífutás alapjait, a gyakorlottabbak pedig nagy túrákra indulhatnak. Felszerelés a szálloda melletti üzletben bérelhető.
 • Aurora ház: a szállodától egy nagyobb sétára található a hangulatos Aurora ház, amelynek terasza kiváló helyszín a sarki fény megfigyelésére. Ha pedig nagyon átfáztunk, a faházban megmelegedhetünk. A túra nehézsége: (*).
 • Szállás: szálloda****; étkezés: reggeli és könnyű ebéd.

3. nap - Saariselkä - Hótalpas túra - Rénszarvas szánozás - Saariselkä

 • Hótalpas túra: reggel egy félnapos hótalpas túrára indulunk a Saariselkä körüli rengetegben. Már a faluban vagy a falu szélén felcsatoljuk a hótalpakat, majd rögtön neki is vágunk az Urho Kekkonen Nemzeti Park havas vidékének. A park igazi havas vadon, ahol elszórt fenyvesek, kopár dombok, befagyott tavak és néhány menedéket jelentő gerendaház található. A terület medvék, farkasok és ezernyi rénszarvas otthona. A mély hóban aligha jutnánk messzire a hótalpak nélkül, de a praktikus segédeszközök használatával könnyedén meghódítjuk az előttünk álló dombokat és völgyeket. Felkapaszkodunk egy tunturira, azaz a lappföldi vidék jellegzetes ,,hegyeinek" egyikére. A tekintélyes dombtetőről remek kilátás nyílik a környékre és Saariselkä kisvárosára. Táv: 8 km, szint: fel 250 m, le 250 m, a túra nehézsége: (**).
 • Saariselkä: a túra után visszatérünk a szállodába egy gyors ebédre, majd újabb programra indulhatunk.
 • Tradicionális finn szauna: szauna a szállodánkban is található, a hagyományos fatüzelésű finn szaunát azonban csak egy fakultatív program során próbálhatjuk ki. Menetrendszerinti busszal vagy taxikkal utazhatunk egy közeli farmra, ahol két szaunaépület áll; egy a nők, egy a férfiak számára. Fürdőruha használata kötelező már csak azért is, mert a forró szaunából kilépve egy zubogó hegyi patakban mártózhatunk meg. A farmon étterem, kávézó és ajándékbolt is üzemel. A program végén egyénileg térhetünk vissza a szállodába.
 • Rénszarvas szánozás: az esti fakultatív program során egy rénszarvasfarmot keresünk fel, ahol először is alaposan felöltözünk. Közelebbről is megnézzük a rénszarvasokat, majd kétfős szánokba szállunk és nekivágunk a rengetegnek. Az éjszakai fények, a havas fenyőfák és a rénszarvasok fantasztikus mesebeli hangulatot kölcsönöznek a kirándulásnak.
 • Szállás: szálloda****; étkezés: reggeli.

4. nap - Saariselkä - Motoros szán túra - Számi Múzeum - Saariselkä

 • Motoros szán túra: ezen a délelőttön a téli Lappföld újabb nagy kalandját, a motoros szánozást próbáljuk ki. Egy rövid oktatást követően kétszemélyes hómobilokkal vágunk neki a havas erdőknek. A 2 órás program közben a párok cserélhetnek, és aki eddig utasként hátul ült, most ő vezetheti vissza a motoros szánt a túra kiindulópontjába. Útközben remek fotókat készíthetünk a vadregényes téli tájról és a konvojban haladó szánokról.
 • Számi Múzeum: kora délután indul a mai fakultatív programunk. Körülbelül egy órát utazunk az Inari-tó mellett található Siida Számi Múzeumig, amit egy helyi idegenvezetővel ismerhetünk meg. A látványos múzeumban alapos ismereteket szerezhetünk Lappföldről és az itt élő számik életéről. A látogatás után visszautazunk a saariselkäi szállodánkba.
 • Saariselkä: a nap végén érdemes felkeresni a szállodánkkal szemközti bárt, ahol minden este egy helyi zenekar játszik.
 • Szállás: szálloda****; étkezés: reggeli.

5. nap - Saariselkä - Ivalo - Helsinki - Budapest

 • Saariselkä: a reggeli után elhagyjuk ugyan a szobáinkat, de a délelőttöt még Saariselkäban töltjük. Remek alkalom kínálkozik egy sétára és a környező ajándékboltok felkeresésére.
 • Repülés: a szállodától menetrendszerinti busszal utazunk Ivalo repülőterére. Innen először Helsinkibe, majd átszállás után Budapestre repülünk. Kora este érkezünk a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre.
 • Étkezés: reggeli.


Fotók: Serfőző Zoltán

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

 • Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
 • A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.

A túrák nehézsége

 • A programok közül a hótalpas túra a legnehezebb, ám ennek a programnak a nehézsége sem kiemelkedő. A távolság és a szintemelkedés nem jelentős. A sikeres teljesítéshez jól jön a túrázási tapasztalat, de a túra alapvetően könnyű. Mély hóban nehezebbnek érezzük a túrát, és a hideg is lehet nehezítő tényező főleg azok számára, akik ritkán túráznak téli körülmények között. Ha a résztvevők erőnléte eltérő, a csoportot két részre osztjuk és szervezünk egy könnyebb túrát is.
 • A husky és motoros szán túrák könnyűnek tűnnek, de hosszú távon ezek a programok is lehetnek fárasztóak. A husky fogat és a motoros szánok vezetése egy idő után fárasztó lehet.
 • Mivel hideg és változékony időjárásra kell készülni, ezért nagyon fontos a megfelelő felszerelés. Minden aktív program során kapunk megfelelő öltözéket, ettől függetlenül nekünk is rendelkeznünk kell kellően meleg ruházattal.
 • Szélsőséges időjárás esetén a helyi túravezető dönthet egy-egy program lerövidítéséről vagy elmaradásáról.
 • Az aktív programok során ki­zá­ró ok bár­mi­lyen moz­gás­szer­vi, ér­rend­sze­ri, szív-, il­let­ve tü­dő­be­teg­ség.
 • A gyalogtúrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Husky és motoros szán túrák

 • A husky fogatokat és a motoros szánokat csak 18. életévüket betöltött résztvevők vezethetik. Gyerekeket is várunk az utazásra; ők a husky szánban, illetve a motoros szánon a vezető mögött foglalhatnak helyet.
 • Azok a felnőttek, akik nem szeretnének motoros szánt vezetni, de részt vennének a programon, az egyik helyi vezető motoros szánja mögé kötött, biztonságos szánon utazhatnak.

Szükséges felszerelés

 • Az aktív programok során a helyi szervezők biztosítanak a sarkvidéki időjárásnak megfelelő meleg öltözetet. Ez meleg csizmát, vastag kezeslábast, sapkát és kesztyűt jelent. Ezekből bármilyen méretet kérhetünk, ugyanakkor használhatjuk a saját felszerelésünket is. A helyszínen kapott ruhákat a programok végén mindig visszaadjuk.
 • A hótalpas túrán a saját túrafelszerelésünket célszerű használni; ha pedig síelni vagy sífutni szeretnénk, akkor mindenképpen saját ruházattal kell rendelkeznünk.
 • Öltözet: a hideg időjárásnak megfelelő, stra­pa­bí­ró és meleg tú­ra­öl­tö­zet, pehelykabát, vastag kesztyű és sapka, ké­nyel­mes és vízálló tú­ra­ba­kancs, meleg aláöltözetek, vastagabb és vékonyabb polárpulóverek, papucs, fürdőruha és törölköző a termálfürdőbe.
 • Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a napi tú­rák­hoz, elemlámpa, napszemüveg.

Szállás

 • Az utazás során 4 éjszakát töltünk el Saariselkä üdülőfaluban, egy 4 csillagos wellness szállodában. A szobák kétágyasak.
 • A szállodához tartozó spa részleget korlátlanul és ingyenesen használhatjuk.

Étkezés és ivóvíz

 • Az utazás részvételi költsége tartalmazza a reggelit, valamint a husky túra során egy könnyű ebédet.
 • A szálloda éttermében minden nap kedvező áron ebédelhetünk levest és desszertet. Vacsoraidőben több lehetőség is kínálkozik: a szálloda étterme mellett felkereshetjük Saariselkä más vendéglőit, de a közelben egyszerű gyorsétterem is működik.
 • A programok során jó ha van nálunk egy-két csokoládé- vagy müzliszelet, továbbá ivóvíz.

Időjárás

 • Az utazás ideje alatt a legalacsonyabb hőmérséklet akár -25 °C is lehet. -5 vagy -10 °C-nál magasabb hőmérséklet aligha lesz. Az aktív programok során ennél alacsonyabb hőmérsékletet is fogunk érezni, hiszen a szél hűtő hatása jelentős.
 • A sarki fényről vagy aurora borealisról fontos tudni, hogy nem látható minden éjszaka. Egymás után több nap vagy hét is eltelhet úgy, hogy nem látható. A sarki fényt jellegéből adódóan rendkívül nehéz előrejelezni. A programok során tehát nem garantálható, hogy magunk is látunk sarki fényt, de a lehetőséget a programban megteremtjük erre.
 • Ezen az oldalon ellenőrizheted Saariselkä aktuális időjárását.

Idő­el­to­ló­dás

 • +1 óra.

Kommunikáció

 • Finnországban szinte mindenki beszél angolul.
 • A szállodában wifin keresztül érhetjük el az internetet.

Útiokmányok

 • Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhatnak Finnországba.
 • Nem magyar állampolgárok a lakhelyük szerint illetékes finn nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.
 • A motoros szán vezetéséhez B kategóriás jogosítvány szükséges.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.
 • Az irodánk túravezetője elsősegélynyújtásban tud segíteni, gyógyszert nem tud biztosítani a résztvevőknek.

Elektromos áram

 • Az eu­ró­pai szab­vány­nak meg­fe­le­lő fe­szült­ség és alj­zat, 220 V, 50 Hz.
 • A digitális fényképezőgépek és mo­bil­te­le­fo­nok ak­ku­mu­lá­to­ra­it a szállodában fel tud­juk töl­te­ni. A hideg időben az akkumulátorok kapacitása jelentősen csökken, ezért akinek cserélhető akkumulátoros fényképezőgépe van, célszerű tartalék akkut is magával hoznia. 

Va­lu­ta

 • Finnország hivatalos fizetőeszköz az euró.
 • Szinte mindenhol fizethetünk bankkártyával.

Ajánlott költőpénz

 • Körülbelül 150-200 EUR + a fakultatív programok költsége.
 • Finnország Magyarországhoz képest magasabb árfekvésű ország.

Fakultatív programok

 • Tradicionális finn szauna és törölközőbérlés: 18 EUR + útiköltség (3-5 EUR/fő)
 • 3 órás síbérlet ára felnőttek számára: 36 EUR, teljes sífelszerelés bérlése 3 órára: 31 EUR
 • Sífutó felszerelés bérlése egy napra: 15 EUR
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Csomagolás a repülőre

 • Információ a repülőn feladható poggyászokról, valamint a kézipoggyászokról: Budapest Airport.
 • Ritkán, de sajnos előfordul, hogy a repülőre feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra. Emiatt elővigyázatosságból célszerű magunknál tartani a túracipőnket és a meleg ruházatunk egy részét.

Biztosítások

 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. A túrához legmegfelelőbb balesetbiztosítást az Európai Utazási Biztosító nyújtja, amit a jelentkezési űrlapon igényelhetsz.
 • Váratlan betegségek vagy balesetek esetén az útlemondási biztosítás nyújthat segítséget. Ilyen esetben a biztosító 10% önrész levonása után visszafizeti az utazás árát.

Nyilatkozat

 • Az utazás kalandtúra, amely Finnország távoli, ritkán lakott részeire vezet.
 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy indokolt esetben meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző programok sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de szélsőséges esetben - a résztvevők biztonsága és egészségének védelme érdekében - módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak programok.
 • A motoros szán program ára tartalmaz egy szánokra vonatkozó biztosítást, aminek viszont önrésze is van. Baleset esetén 1200 EUR értékű kárig a résztvevőknek, a helyszínen kell kifizetni a szánokban okozott kárt.
 • Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 20 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.
 • A légitársaság járatainak esetleges késéséből vagy törléséből adódó többletköltségekért irodánk nem vállal felelősséget. Amennyiben a légitársaság nem oldja meg maradéktalanul a járatkésés vagy törlés esetén szükséges váratlan helyzeteket, az emiatt igénybe vett utazási szolgáltatások (szállás, étkezés, transzfer) költsége a résztvevőket terheli.
 • Az utazás ajánlott korhatára: 12-65 év.
x Lappföldön a sarki fény nyomában

Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal.
 • 4 éjszaka szállást 4 csillagos wellness szállodában, kétágyas szobákban.
 • 4 reggelit a szállodában és 1 könnyű ebédet a husky túra közben.
 • A husky szánhúzó túrát.
 • A motoros szán túrát.
 • A hótalpas túrát.
 • Irodánk túravezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegy és illeték árát.
 • A további étkezést.
 • Az Inari kirándulást, a szaunázást és a rénszarvas szánozást.
 • A biztosításokat.
Szállás neve: Lappföldön a sarki fény nyomában

Lappföldön a sarki fény nyomában utazás foglalás

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:

 • Az utazást autóbusszal.
 • 4 éjszaka szállást 4 csillagos wellness szállodában, kétágyas szobákban.
 • 4 reggelit a szállodában és 1 könnyű ebédet a husky túra közben.
 • A husky szánhúzó túrát.
 • A motoros szán túrát.
 • A hótalpas túrát.
 • Irodánk túravezetését.
 • Irodánk szervezését.

Az ár nem tartalmazza:

 • A repülőjegy és illeték árát.
 • A további étkezést.
 • Az Inari kirándulást, a szaunázást és a rénszarvas szánozást.
 • A biztosításokat.

leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Lappföldön a sarki fény nyomában

Lappföldön a sarki fény nyomában

Finnország, Körutazás Finnországban

Útazonosító: 139707

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Lappföldön a sarki fény nyomában

Lappföldön a sarki fény nyomában

Finnország, Körutazás Finnországban

Útazonosító: 139707

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!