Lengyelországi körutazás

Ft-tól/fő 126.000
Időpont: 2019.08.24 - 08.29
Legjobb ár: 126.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.08.24 - 08.29

Tartson velünk a Lengyelországi körutazás utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 126.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója:131442
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Varsó műemlékeinek alapos megismerése
?  Világörökség része Malbork és Torun is
?  Áprilisi program 5 napos, a nyáriak 6 naposak
?  Júliusi csoportnál kirándulás Fehéroroszországba

"Édesanyám szülőhazája. Lengyelország sokaknak Krakkónál véget ér, holott Gdansk, Varsó vagy Torun mind meseszépek, és érezni, hogy a helyiek szeretik a magyarokat."
Kéki Viktória - 5 éve lengyelországi utak idegenvezetője

Program:


1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BP. - WROCLAW

Reggeli indulás és utazás Lengyelországba. A határ átlépése után nem sokkal az Odera partján fekvő szépséges Wrocław fel­fedezésére indulunk, amely 2 éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost ,,Száz híd városának" vagy más néven a ,,lengyel Velencének" is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú városházával, díszes homlok­zatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Centenárium Csarnoka, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség Listájára. Ha nincs hivatalos esemény az épületben (gyakran van), akkor belülről is megtekintjük. Szállás Wrocławban.

2. NAP: WROCŁAW - TORUN - MALBORK

Reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan középkori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb nevezetességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpo­zánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legna­gyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban Gdansk közelében lévő szálláshelyünkre buszozunk.

3. NAP: GDANSK - MAZURI-TAVAK - VARSÓ

Reggeli után bemegyünk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. A település már a középkorban fontos keres­kedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő neve­zetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templommal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. században emelt monu­mentális városházát is. Nagyon látványosak a régi bástyák és a városkapuk is. A déli órákban továbbindulunk és a csodálatos Mazuri-tavak vidékére utazunk. A gleccserek által kialakított, vál­tozatosan dombos tóvidék festői szépségű. Megérkezésünk után hajókirándulásra jöhet velünk, akinek kedve van hozzá, amely során élvezhetjük a tó és a vidék varázsát. Megbizonyosodhatunk róla, hogy nem véletlenül mondják, hogy ,,Lengyelország a tíz­ezer tó hazája". Ezt követően Varsóba buszozunk, elfoglaljuk szállásunkat, ahol két éjszakát töltünk.

4. NAP: VARSÓ/ BRESZT

Reggeli után városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Az Óvárost, a főváros történelmi központját a háború után szinte az alapokról állították helyre, amely a világon az egyetlen ilyen jellegű városrész-rekonstrukcióként kiérdemelte, hogy felvették az UNESCO Világörökség listájára. Itt található a Piactér, a tér körül pedig impozáns polgárházak. Ezt követően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is meglátogat­juk. További látnivalók: Barbakán körbástya valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok sora. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város köz­pontjában emelkedik a főváros legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. A júli­usi csoport a késő délutáni órákban továbbindul a fehérorosz­országi Breszt városába, ahol a szállásunk ****-os szállodában lesz. Az áprilisi és az augusztusi csoport marad Varsóban, és ugyanott alszik, mint előző éjszaka.

5. NAP: VARSÓ / (BRESZT - LUBLIN)

Innentől kezdve különbözik az április, a júliusi és az augusztusi csoport további programja.

Az áprilisi csoport ezen a napon elhagyja Varsót és Zakopane érintésével, ahol városnézés is lesz, hazaindul és a kirándulás 5. napjának estéjén hazaérkezik Budapestre. Ezt követően ter­mészetesen, mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.

A júliusi csoport reggeli után megtekinti Breszt belvárosát, mely középkori eredete mellett, napjainkban Fehéroroszország egyik leghaladóbb városa. Legfontosabb nevezetessége a XIX. század­ban épült erőd, amely ma a Nagy Honvédő Háború emlékhelye. A program befejezése után a csoport továbbindul a lengyelországi Lublinba, ahol a szállásunk is lesz.

Az augusztusi csoport ezen a napon folytatja Varsó nevezetessége­inek megtekintését. Ebben szerepel a Lazienski park, a város leg­szebb zöld területe. Ezt követően a város közelében lévő nagyon szép barokk kastélyt, a Willanow palotát keressük fel. A délután hátralévő részében szabadprogram Varsó belvárosában. Szállás az augusztusi csoportnál továbbra is Varsóban, mint előző este.

6. NAP: (VARSÓ - ZAKOPANE) / LUBLIN - SZLOVÁKIA - BP.

Reggeli után a júliusi csoport megtekinti Lublin belvárosát. A várost a VI. században alapították. A központban több szép épület pl. vár, Krakkói kapu, Katedrális... található. Ezt köve­tően hazafelé indulnak.

Az augusztusi csoport elindul Varsóból, és mielőtt elhagyná Lengyelországot, megáll Zakopanéban. Séta a belvárosban, mely során jellegzetes helyi sajtokból is vásárolhatnak.

Mindkét nyári csoport Szlovákián keresztül az esti órákban érke­zik Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00

x
Szállás neve: Lengyelországi körutazás

Lengyelországi körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 33.000 Ft/fő
  2. Fakultatív vacsora 28.000 Ft/fő
  3. Utasbiztosítás - Extra 5.700 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Standard 4.440 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Lengyelországi körutazás

Lengyelországi körutazás

Lengyelország, Körutazás Lengyelországban

Útazonosító: 131442

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Lengyelországi körutazás

Lengyelországi körutazás

Lengyelország, Körutazás Lengyelországban

Útazonosító: 131442

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!