Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Ft-tól/fő 399.900
Időpont: 2019.01.17 - 01.25
Legjobb ár: 399.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.01.17 - 01.25
További árak és időpontok

Tartson velünk a Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n utazásra! A kiutazás egyénileg történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 399.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Egyéni
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:102885
Kívánságlistára teszem

Antananarivo | Andasibe | Nosy Be

Madagaszkár egy teljesen egyedülálló világ. A makik hazája, az orchideák országa, a világ legnagyobb vaníliatermesztője, álombeli tengerpartok, lenyűgöző tájak. A ‘nyolcadik kontinens’, ahol az állat-és növényvilág 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Mindig mosolygó lakosok, ma is élő hagyományok, rejtélyes babonák és mítoszok, és a ‘mora-mora’, azaz a természet és az egyszerű életkörülmények diktálta lassú élettempó – egy utazás nem csak térben, hanem időben is...Madagaszkár, a Föld egyik kihagyhatatlan úti célja.

Program:

1. nap: ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA
A repülőjárattól függően, de valószínűleg a délutáni/esti órákban érkezünk meg Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket belvárosi szállodánkba. Ha a repülőjárat érkezése megengedi, városnézésre indulunk Antananarivoban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az alsó és felső várost, és magyar vonatkozása is lesz a programunknak: a város egyik utcáját ugyanis a híres magyar világutazó-kalandor grófról, Benyovszky Móricról nevezték el, aki Madagaszkáron is éveket töltött küldetései során – megtekintjük ezt az utcát és a részére állított emléktáblát is.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga, vagy hasonló kategóriában

2. nap: ANTANANARIVO – ANDASIBE
Miután megreggeliztünk a szállodában, elindulunk kelet felé, hogy az eddiginél még közelebbről felfedezzük Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk: joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. Körülbelül 3 óra út után megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, a Mantadia-Analamazoatra Nemzeti Park mellé, melyet másnap fogunk meglátogatni. Délután meglátogatjuk a Vakona Forest Lodge magán rezervátumát, ahol vidám makik sokaságával és egyéb endemikus állatfajokkal találkozhatunk. Ez a legjobb alkalom, hogy elkészítsük szelfinket a barátságos makikkal!

Fakultatív program: sötétedés utáni állatles, mely során megleshetjük az éjszaka aktív állatfajokat. Tapasztalt idegenvezetőnk tudja, hol kell őket keresni, így szinte biztosan sikerrel járunk! (A program a túra árát nem tartalmazza.)
Szállás és vacsora: Vakona Forest Lodge ***, vagy hasonló kategóriában

3. nap: ANDASIBE – ANTANANARIVO
A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a park arról híres, hogy az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (akár a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj. A park meglátogatása után visszaindulunk Antananarivo felé. Útközben megállunk Mandraka faluban, hogy megtekintsük a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmot, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokaságát, iguánákat, gekkókat ; de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel. Estére visszaérünk Antananarivoba.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga, vagy hasonló kategóriában

4. nap: ANTANANARIVO – NOSY BE
Reggeli után, ha időnk engedi, kirándulást teszünk a 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga (“Kék domb”) palotához, amely a XVII. században épült. A palota a 18-19. században uralkodó Merina Királyság egykori központja, Madagaszkár államának alapító helye, a madagaszkáriak kulturális identitásának legfontosabb szimbóluma. A régi főváros, Ambohimanga különleges tiszteletnek örvendő hely, egy erdővel benőtt domb tetején a környék fölé emelkedik. Az erdő már 250 évvel ezelőtt is a király különleges védelme alatt állt, és a szent domb környékén ma sem szabad semmit megváltoztatni. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját is. Majd a repülőjárat indulásának függvényében elindulunk a repülőtérre, hogy belföldi járattal felrepüljünk a a világ egyik legszebb szigeteihez, a gyönyörű Nosy Be szigetcsoportra, amely Madagaszkár észak-nyugati csücskében található. Érkezéskor autónk már ott vár minket a reptéren, hogy elvigyen bennünket szállodánkba. Elfoglaljuk szállásunkat tengerparti hotelünkben, ahol pihentető, felejthetetlen nyaralásunkat fogjuk eltölteni.
Szállás és vacsora: Nosy Be Hotel & Spa ****, vagy hasonló kategóriában

5-6-7-8. nap: NOSY BE

Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton, vagy választhatunk a program végén megadott fakultatív programok közül.

Szállás és vacsora: Nosy Be Hotel & Spa ****, vagy hasonló kategóriában

9. nap: NOSY BE - elutazás
Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton, majd a járat indulásától függően transzfer a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

A program igény szerint hosszabbítható/módosítható!

Szállás neve: Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Fakultatív programok

MADAGASZKÁR - Bálnales

Amennyiben bálnaszezonban érkezünk (július-október), ne hagyjuk ki a bálnales programot: a Föld egyik legnagyobb élőlényeivel találkozhatunk, a hosszúszárnyú bálnákkal! Madagaszkár partjaihoz minden évben hosszúszárnyú bálnák sokasága érkezik. A hosszúszárnyú, vagy más néven púposhátú bálnák hatalmas, akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú tengeri emlősök. Több mint 5000 kilométert utaznak az Antarktisz vizeiből idáig, hogy a melegebb vizekben párosodjanak és adjanak életet kicsinyeiknek. A kihajózás során motoros csónakkal megyünk ki az óceánra, hogy minél közelebbről tudjuk megcsodálni ezeket a fantasztikus élőlényeket: megfigyelhetjük különböző forgásaikat és mozdulataikat a víz alatt és a víz fölött, játékos ugrásaikat, vagy akár a kicsinyek és a mamák intim együttlétét. A csónakút alatt ismertetést kapunk a púpos bálnák egyedi szokásairól és jellegzetességeiről.

MADAGASZKÁR - Kirándulás a majomkenyérfákhoz a Baobab Beach-re

„Egyszer régen volt egy fa, amely olyan büszke volt és többnek képzelte magát az összes többi fánál, hogy Isten, elhatározta, megbünteti: kivette a földből, megfordította, és így ültette vissza őt - a koronája került tehát a földbe és a gyökerek nevetségesen a levegőbe meredeztek.” Ez a madagaszkáriak szerint a majomkenyérfa legendája. A baobab egy fenséges fa. Nagyon lassú a növekedése, a baobab forma csak 2 év után alakul ki, és csak 7 év után éri el az 50 cm-es magasságot – akár 1000-1500 évig is él. Madagaszkár sajátossága, hogy a területén a világ összes fajainak 7-8 faja él. Ez az egyetlen olyan ország, ahol ennyi baobabfaj található, mivel területén 6 baobabfaj endemikus, azaz csak itt megtalálható. Nosy Be szigetén nem őshonos a baobab: Madagaszkár nyugati és déli területein jellemző. Az Ankisomany strand, amelyet „Baobab Beach”-nek is neveznek, az egyetlen hely, ahol Nosy Be szigetén több baobabfát láthatunk: a területén 23 látványos, három különböző fajt képviselő majomkenyérfa él (az Andansoniaza, az Andansoniamadagascariensis, és az Andansoniadigitata fajok), melyek közül a legidősebb a 700 évet is eléri!

MADAGASZKÁR - Lemuria Land

A Lemuria Land egy trópusi buja erdős területen, évszázados ylang-ylang fák között elhelyezkedő természeti rezervátum ahol nem csak 11 lemúrfajtát, de kaméleonokat, krokodilokat, teknősöket és gekkókat is láthatunk. A növényfajok közül is megtekinthetjük Nosy Be sziget tipikus fajait, különböző pálmafajokat, a vaníliát, papajafát, mangófát, kakaófát, bambuszfajokat, stb.

MADAGASZKÁR - Lokobe Természetvédelmi Terület

A LOKOBE természetvédelmi területére tett kirándulás során napunkat Nosy Be állat- és növényvilágának megismerésére szenteljük. Autóval megyünk a szállodától az Ambatozavavy halászfaluig, ahol autónkat lecseréljük egy pirogue-ra (tradicionális halászcsónak), és ezzel folytatjuk utunkat. A 45 perces utazás alatt különleges tájkép tárul szemünk elé : mangrove-erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők. Ampasipohy faluban kötünk ki, itt található a park bejárata. Az idegenvezetőnk részletesen megismerteti velünk a különböző növényfajokat, köztük a gyógynövényeket is, amelyeket a helyi lakosság valóban gyógyszerként használ. És természetesen az állatvilág is rejteget majd felejthetetlen meglepetéseket : találkozunk makaó lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke kíséri utunkat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

MADAGASZKÁR - Nosy Be sziget körút

Kirándulás a szigeten, mely során megértjük, miért hívják Nosy Be-t az "Illatok szigetének". Megtekintjük a sziget fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. A Mont Passo (Passo-hegy) csúcsán lévő kilátóból a szigetcsoportra nyíló csodálatos panorámát tekintünk meg. Meglátogatunk néhány miniatűr halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. Ebédre természetesen a madagaszkári konyha remekeit kóstoljuk. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kiváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával.

MADAGASZKÁR - Nosy Iranja

Nosy Iranja garantáltan az egyik legszebb sziget lesz, amit életünkben láttunk/látni fogunk. Nosy Iranja szigete tulajdonképpen két kicsi, paradicsomi szépségű szigetből áll, amelyeket egy vékony, vakító fehér homoksöveny választ el egymástól a tengerben. Lerírhatatlan a hangulat, amelyet érzünk itt: mára ez a kirándulás a Nosy szigetcsoporthoz látogató turisták szinte "kötelező", kihagyhatatlan programjává vált. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

MADAGASZKÁR - Nosy Komba

Nosy Be fővárosától, Hell-Ville-től néhány kilométerre található Nosy Komba, amely jelentése : a makik (lemúrok) szigete. Megcsodálhatjuk a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi "fady" -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról ! Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

MADAGASZKÁR - Nosy Sakatia

Nosy Sakatia, az "Orchideák szigete", Nosy Be-től nyugatra helyezkedik el, néhány perces motorcsónakúttal érjük el. Egy kis sétatúrát teszünk a sziget belsejében, hogy felfedezzük a növényzetet, a kávé-, vanília-, bors-, és ylang-ylang ültetvényeket. E termékeket meg is kóstolhatjuk a helyi kézi lepárlókban és műhelyekben. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

MADAGASZKÁR - Nosy Tanikely

Nosy Be-től délre található egy másik kis sziget, Nosy Tanikely, amely neve azt jelenti : "a kis föld szigete". Ez Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete. A teljes sziget egy tengeri rezervátum és itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. Ebédünket pique-nique formájában Tanikely egyik legszeb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra.

Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

Január
Február
Március
Április
2019. Január
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
2019. Február
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 1
 • 2
 • 3
2019. Március
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
2019. Április
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


 

 • a szállást 1 éjre Antananarivóban, 2 éjre Andasibében középkategóriás szállodákban, 5 éjre Nosy Bén 4*-os szállodában, kétágyas elhelyezéssel,
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora),
 • transzfereket,
 • angol nyelvű idegenvezetőt az 1-4. napokon, tehát a főváros és környékén való tartózkodás alatt,
 • belépőt az összes említett programra,
 • valamint a angol nyelvű túraszervezés díját.

 

 • repülőjegyeket,
 • az egyéb, személyes kiadásokat,
 • borravalókat,
 • a fakultatív programokat,
 • a vízumot.

Felárak*:
 1. Sztornó biztosítás 1,50 % foglalás* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Madagaszkár, Antananarivo

Útazonosító: 102885

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Madagaszkár, Antananarivo

Útazonosító: 102885

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!