Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Kívánságlistára teszem

Antananarivo | Andasibe | Nosy Be

Madagaszkár egy teljesen egyedülálló világ. A makik hazája, az orchideák országa, a világ legnagyobb vaníliatermesztője, álombeli tengerpartok, lenyűgöző tájak. A ‘nyolcadik kontinens’, ahol az állat-és növényvilág 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Mindig mosolygó lakosok, ma is élő hagyományok, rejtélyes babonák és mítoszok, és a ‘mora-mora’, azaz a természet és az egyszerű életkörülmények diktálta lassú élettempó – egy utazás nem csak térben, hanem időben is...Madagaszkár, a Föld egyik kihagyhatatlan úti célja.

Program:

1. nap: ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA
A repülőjárattól függően, de valószínűleg a délutáni/esti órákban érkezünk meg Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket belvárosi szállodánkba. Ha a repülőjárat érkezése megengedi, városnézésre indulunk Antananarivoban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az alsó és felső várost, és magyar vonatkozása is lesz a programunknak: a város egyik utcáját ugyanis a híres magyar világutazó-kalandor grófról, Benyovszky Móricról nevezték el, aki Madagaszkáron is éveket töltött küldetései során – megtekintjük ezt az utcát és a részére állított emléktáblát is.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga, vagy hasonló kategóriában

2. nap: ANTANANARIVO – ANDASIBE
Miután megreggeliztünk a szállodában, elindulunk kelet felé, hogy az eddiginél még közelebbről felfedezzük Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk: joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. Körülbelül 3 óra út után megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, a Mantadia-Analamazoatra Nemzeti Park mellé, melyet másnap fogunk meglátogatni. Délután meglátogatjuk a Vakona Forest Lodge magán rezervátumát, ahol vidám makik sokaságával és egyéb endemikus állatfajokkal találkozhatunk. Ez a legjobb alkalom, hogy elkészítsük szelfinket a barátságos makikkal!

Fakultatív program: sötétedés utáni állatles, mely során megleshetjük az éjszaka aktív állatfajokat. Tapasztalt idegenvezetőnk tudja, hol kell őket keresni, így szinte biztosan sikerrel járunk! (A program a túra árát nem tartalmazza.)
Szállás és vacsora: Vakona Forest Lodge ***, vagy hasonló kategóriában

3. nap: ANDASIBE – ANTANANARIVO
A mai napon a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a park arról híres, hogy az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (akár a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj. A park meglátogatása után visszaindulunk Antananarivo felé. Útközben megállunk Mandraka faluban, hogy megtekintsük a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmot, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokaságát, iguánákat, gekkókat ; de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel. Estére visszaérünk Antananarivoba.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga, vagy hasonló kategóriában

4. nap: ANTANANARIVO – NOSY BE
Reggeli után, ha időnk engedi, kirándulást teszünk a 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga (“Kék domb”) palotához, amely a XVII. században épült. A palota a 18-19. században uralkodó Merina Királyság egykori központja, Madagaszkár államának alapító helye, a madagaszkáriak kulturális identitásának legfontosabb szimbóluma. A régi főváros, Ambohimanga különleges tiszteletnek örvendő hely, egy erdővel benőtt domb tetején a környék fölé emelkedik. Az erdő már 250 évvel ezelőtt is a király különleges védelme alatt állt, és a szent domb környékén ma sem szabad semmit megváltoztatni. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját is. Majd a repülőjárat indulásának függvényében elindulunk a repülőtérre, hogy belföldi járattal felrepüljünk a a világ egyik legszebb szigeteihez, a gyönyörű Nosy Be szigetcsoportra, amely Madagaszkár észak-nyugati csücskében található. Érkezéskor autónk már ott vár minket a reptéren, hogy elvigyen bennünket szállodánkba. Elfoglaljuk szállásunkat tengerparti hotelünkben, ahol pihentető, felejthetetlen nyaralásunkat fogjuk eltölteni.
Szállás és vacsora: Nosy Be Hotel & Spa ****, vagy hasonló kategóriában

5-6-7-8. nap: NOSY BE

Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton, vagy választhatunk a program végén megadott fakultatív programok közül.

Szállás és vacsora: Nosy Be Hotel & Spa ****, vagy hasonló kategóriában

9. nap: NOSY BE - elutazás
Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton, majd a járat indulásától függően transzfer a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

A program igény szerint hosszabbítható/módosítható!

Szállás neve: Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Fakultatív programok

MADAGASZKÁR - Bálnales

Amennyiben bálnaszezonban érkezünk (július-október), ne hagyjuk ki a bálnales programot: a Föld egyik legnagyobb élőlényeivel találkozhatunk, a hosszúszárnyú bálnákkal! Madagaszkár partjaihoz minden évben hosszúszárnyú bálnák sokasága érkezik. A hosszúszárnyú, vagy más néven púposhátú bálnák hatalmas, akár 15 méter hosszú és 40 tonna súlyú tengeri emlősök. Több mint 5000 kilométert utaznak az Antarktisz vizeiből idáig, hogy a melegebb vizekben párosodjanak és adjanak életet kicsinyeiknek. A kihajózás során motoros csónakkal megyünk ki az óceánra, hogy minél közelebbről tudjuk megcsodálni ezeket a fantasztikus élőlényeket: megfigyelhetjük különböző forgásaikat és mozdulataikat a víz alatt és a víz fölött, játékos ugrásaikat, vagy akár a kicsinyek és a mamák intim együttlétét. A csónakút alatt ismertetést kapunk a púpos bálnák egyedi szokásairól és jellegzetességeiről.

MADAGASZKÁR - Kirándulás a majomkenyérfákhoz a Baobab Beach-re

„Egyszer régen volt egy fa, amely olyan büszke volt és többnek képzelte magát az összes többi fánál, hogy Isten, elhatározta, megbünteti: kivette a földből, megfordította, és így ültette vissza őt - a koronája került tehát a földbe és a gyökerek nevetségesen a levegőbe meredeztek.” Ez a madagaszkáriak szerint a majomkenyérfa legendája. A baobab egy fenséges fa. Nagyon lassú a növekedése, a baobab forma csak 2 év után alakul ki, és csak 7 év után éri el az 50 cm-es magasságot – akár 1000-1500 évig is él. Madagaszkár sajátossága, hogy a területén a világ összes fajainak 7-8 faja él. Ez az egyetlen olyan ország, ahol ennyi baobabfaj található, mivel területén 6 baobabfaj endemikus, azaz csak itt megtalálható. Nosy Be szigetén nem őshonos a baobab: Madagaszkár nyugati és déli területein jellemző. Az Ankisomany strand, amelyet „Baobab Beach”-nek is neveznek, az egyetlen hely, ahol Nosy Be szigetén több baobabfát láthatunk: a területén 23 látványos, három különböző fajt képviselő majomkenyérfa él (az Andansoniaza, az Andansoniamadagascariensis, és az Andansoniadigitata fajok), melyek közül a legidősebb a 700 évet is eléri!

MADAGASZKÁR - Lemuria Land

A Lemuria Land egy trópusi buja erdős területen, évszázados ylang-ylang fák között elhelyezkedő természeti rezervátum ahol nem csak 11 lemúrfajtát, de kaméleonokat, krokodilokat, teknősöket és gekkókat is láthatunk. A növényfajok közül is megtekinthetjük Nosy Be sziget tipikus fajait, különböző pálmafajokat, a vaníliát, papajafát, mangófát, kakaófát, bambuszfajokat, stb.

MADAGASZKÁR - Lokobe Természetvédelmi Terület

A LOKOBE természetvédelmi területére tett kirándulás során napunkat Nosy Be állat- és növényvilágának megismerésére szenteljük. Autóval megyünk a szállodától az Ambatozavavy halászfaluig, ahol autónkat lecseréljük egy pirogue-ra (tradicionális halászcsónak), és ezzel folytatjuk utunkat. A 45 perces utazás alatt különleges tájkép tárul szemünk elé : mangrove-erdők, az utazók fája (Ravinala) és esőerdők. Ampasipohy faluban kötünk ki, itt található a park bejárata. Az idegenvezetőnk részletesen megismerteti velünk a különböző növényfajokat, köztük a gyógynövényeket is, amelyeket a helyi lakosság valóban gyógyszerként használ. És természetesen az állatvilág is rejteget majd felejthetetlen meglepetéseket : találkozunk makaó lemúrokkal, boákkal, brokesia kaméleonnal és végtelen számú gekkóval, melyek éneke kíséri utunkat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

MADAGASZKÁR - Nosy Be sziget körút

Kirándulás a szigeten, mely során megértjük, miért hívják Nosy Be-t az "Illatok szigetének". Megtekintjük a sziget fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. A Mont Passo (Passo-hegy) csúcsán lévő kilátóból a szigetcsoportra nyíló csodálatos panorámát tekintünk meg. Meglátogatunk néhány miniatűr halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. Ebédre természetesen a madagaszkári konyha remekeit kóstoljuk. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kiváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával.

MADAGASZKÁR - Nosy Iranja

Nosy Iranja garantáltan az egyik legszebb sziget lesz, amit életünkben láttunk/látni fogunk. Nosy Iranja szigete tulajdonképpen két kicsi, paradicsomi szépségű szigetből áll, amelyeket egy vékony, vakító fehér homoksöveny választ el egymástól a tengerben. Lerírhatatlan a hangulat, amelyet érzünk itt: mára ez a kirándulás a Nosy szigetcsoporthoz látogató turisták szinte "kötelező", kihagyhatatlan programjává vált. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

MADAGASZKÁR - Nosy Komba

Nosy Be fővárosától, Hell-Ville-től néhány kilométerre található Nosy Komba, amely jelentése : a makik (lemúrok) szigete. Megcsodálhatjuk a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi "fady" -nak (malgas nyelven tabut jelent) köszönhetően a lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról ! Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

MADAGASZKÁR - Nosy Sakatia

Nosy Sakatia, az "Orchideák szigete", Nosy Be-től nyugatra helyezkedik el, néhány perces motorcsónakúttal érjük el. Egy kis sétatúrát teszünk a sziget belsejében, hogy felfedezzük a növényzetet, a kávé-, vanília-, bors-, és ylang-ylang ültetvényeket. E termékeket meg is kóstolhatjuk a helyi kézi lepárlókban és műhelyekben. A túra piknik ebédünket is tartalmazza.

MADAGASZKÁR - Nosy Tanikely

Nosy Be-től délre található egy másik kis sziget, Nosy Tanikely, amely neve azt jelenti : "a kis föld szigete". Ez Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete. A teljes sziget egy tengeri rezervátum és itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. Ebédünket pique-nique formájában Tanikely egyik legszeb, fehér homokos strandján fogyasztjuk el. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra.

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Madagaszkár, Antananarivo

Útazonosító: 102885

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Madagaszkár legjava: Antananarivo környéke és nyaralás Nosy Be-n

Madagaszkár, Antananarivo

Útazonosító: 102885

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!