MADEIRA - Az örök tavasz szigete 2021

Ft-tól/fő 382.300
Időpont: 2021.11.20 - 11.27
Legjobb ár: 382.300 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.11.20 - 11.27

Tartson velünk a MADEIRA - Az örök tavasz szigete 2021 utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 382.300 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:130275
A Portugáliához tartozó sziget az Atlanti-óceánban található, Észak-Afrika partjaitól mintegy 500 kilométerre. A sziget vonzerejét elsősorban a meseszép tájak, az egzotikus növényzet, a rengeteg virág, a bájos falvak jelentik, és nem utolsósorban a szinte örökké tavaszias, kellemes éghajlat. A sok napsütés a sziget déli részén – ahol az általunk használt szálloda található – akkor is jellemző, ha a sziget középső vagy északi részén esetleg folyamatosan borult az idő.

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri átszállással. Madeirán jó minőségű, korszerű autóbusszal.

„A” jelű csoportok: A máj. 15-i, a nov. 7-i és a nov. 20-i csoportjaink a Lufthansa légitársaság kora reggeli járatával indulnak Budapestről, majd egyszeri átszállás után a déli, illetve a kora délutáni órákban érkeznek Madeirára. Az utolsó napon a novemberi csoportok a déli, illetve a kora délutáni órákban hagyják el Madeirát, Budapestre a késő esti órákban érkeznek. A máj. 15-i csoport délelőtt indul Madeiráról és kora este érkezik meg Budapestre.

„B” jelű csoportok: A jún. 12-i, az aug. 7-i és az aug. 28-i csoportjaink a TAP (portugál nemzeti légitársaság) kora délutáni járatával indulnak Budapestről, majd lisszaboni átszállás után az esti órákban érkeznek meg Madeirára. Mivel első nap nincs közös program, ezért ezen csoportok esetében is teljesülni fog az összes meghirdetett szolgáltatás. A 8. napon ezek a csoportok a délelőtti órákban hagyják el Madeirát, majd egy lisszaboni városnézés után az éjszakát a portugál fővárosban töltik, és csak a 9. napon a déli órákban fognak megérkezni Budapestre.

Figyelem: Többször előfordult már, hogy a TAP a foglalás után módosította a járatok indulási idejét, de sajnos a légitársaságok menetrendjébe nincs beleszólásunk. Amennyiben pontosan érdekli a járatok indulása/érkezése, kérjük, érdeklődjön irodánknál kb. 1,5 hónappal indulás előtt.

Szállás
 

„A” jelű csoportok: 7 éjszaka egy 4 csillagos hotelben. A szálloda Funchal szállodanegyedében, a városközponttól kb. 2-2,5 km-re, az óceánparttól és a Lido fürdőkomplexumtól pedig kb. 300 méterre található. A városközpontba a szálloda buszával is be lehet jutni. A kétágyas, fürdőszobás, erkélyes szobákban műholdas tévé, telefon, légkondicionáló, minibár, bérelhető széf és hajszárító szolgálja a vendégek kényelmét. A szállodához egy fűtött belső és két külső úszómedence is tartozik, ezen kívül külön térítés ellenében a wellness-központ szolgáltatásait is igénybe vehetik. Bővebb információk a szállodáról: altolido.pt

„B” jelű csoportok: 7 éjszaka Madeirán az „A” jelű csoportokkal azonos hotelben. 1 éjszaka Lisszabonban egy reptér melletti 4 csillagos hotelben kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Büféreggeli + 2 ebéd (a 3. és 6. napokon) / fakultatív büfévacsora az 5. és a 7. nap kivételével.


1. nap:
Elutazás Budapestről Madeirára, transzfer a funchali szállodába (7 éj).

2. nap: Funchal (botanikus kert, piac, óváros)
Délelőtt szabad program, pihenés. Délután ismerkedés Madeira meseszép fekvésű fővárosával, Funchallal (kb. 5 óra). Először a botanikus kertet nézzük meg: szubtrópusi és trópusi növények Afrikából, Ázsiából, Dél-Amerikából és Ausztráliából; kaktuszgyűjtemény; egzotikus madarak; pazar panoráma Funchalra. Ezután látogatás a városi piacon, ahol a Madeirán termesztett szubtrópusi gyümölcsök, zöldségek és virágok hihetetlen választékát kínálják. A délután hátralévő részében séta Funchal szépen karbantartott óvárosában (katedrális, Egyházi Művészetek Múzeuma, városháza, Jezsuita templom stb.).

3. nap: Kelet-Madeira (Camacha, Pico do Arieiro, Ribeiro Frio, Santana, Portela-hágó, Machico, Ponta do Garajau)
Egész napos kirándulás (8-9 óra). Először a sziget belsejének egyik legnagyobb falujába, Camachába utazunk. Camacha a híres madeirai kosárfonó ipar központja. Ezután jó idő esetén felkapaszkodunk Madeira második legmagasabb hegycsúcsára. A Pico do Arieiro 1818 méter magas, tiszta időben nagyszerű kilátás nyílik a környező sziklavilágra. A csúcsról lejőve pihenő Ribeiro Frióban, a pisztrángnevelő meglátogatása. Innen könnyű túrázási lehetőség egy levada mentén a Balcões-kilátópontra.
A sziget északi lejtőin leereszkedve ismerkedés Santana faluval és annak jellegzetes nádtetős házaival. Ebéd egy helyi étteremben.
Délután a Portela-hágón keresztül érkezünk meg Madeira legkeletibb pontjaira. Kilátópontok felkeresése után séta a sziget második legnagyobb városában, Machicóban. Visszaútban a szállodához megálló a Ponta do Garajau fok monumentális Krisztus szobránál, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik Madeira déli partjaira.

4. nap: Monte, Pico dos Barcelos, Curral das Freiras
A délelőttöt a Funchal felett található Monte városkában töltjük. Funchal központjától kabinos felvonóval megyünk fel Montéba. Az utazás során megcsodálhatjuk Madeira fővárosának különböző negyedeit. Montéban közös látogatás a Monte Palace Trópusi Kertben (egzotikus fák a világ minden részéből; japán kert; apró tavacskák díszhalakkal; csempefestmények, melyek Portugália történelmét mesélik el; ásványkiállítás stb.). Ezután a montei Miasszonyunk templomot tekintjük meg, ahol lerójuk kegyeletünket az utolsó magyar király, IV. Károly sírjánál.
A Montéból Funchalba való lejutás ősi módja a toboggan nevű speciális szán, amit két jól megtermett férfi kormányoz a szán mellett futva, miközben az nagy sebességgel csúszik lefelé az aszfalton. Lehetőség a toboggan kipróbálására (ára: kb. 15 EUR, a helyszínen fizetendő). A montei program után borkóstoló a világhírű madeirai borokból.
Délután először a Barcelos kilátópontról gyönyörködünk Funchal és környékének panorámájában, majd kirándulás a sziget belsejébe. Sűrű eukaliptusz erdőn keresztül haladva érkezünk meg az 1000 méter magasan lévő Serrado-nyeregre, ahonnan kb. 15 perc gyaloglással érhető el a Serrado-kilátópont. Innen felejthetetlen panoráma nyílik Madeira hegyeire és a több száz méterrel alatta lévő majdnem kerek völgyben található Curral das Freiras falura. A faluba leereszkedve rövid séta és kóstoló a helyiek által készített Ginja likőrből.

5. nap: Porto Santo szigete
Szabad program, pihenés.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Porto Santo szigetére, ebéddel (kb. 14 óra). Transzfer a funchali kikötőbe, majd hajózás a Madeirától 43 km-re fekvő Porto Santo szigetére (kb. 2,5 óra). Porto Santo elsősorban a 8 km hosszú homokos strandjáról nevezetes. A megérkezés után utazás az egyik tengerparti szállodába, lehetőség átöltözésre és strandolásra – jó idő esetén. Ebéd a szállodában vagy egy helyi étteremben.
Délután utazás a sziget délnyugati csücskében található Calheta-kilátóponthoz, ahonnan tiszta időben Madeira is jól látható. Ezután a Vila Baleira városkában lévő Kolumbusz-ház megtekintése – kis múzeum. (Kolumbusz a sziget első kormányzójának lányát vette feleségül.) Továbbutazás a sziget egyik legmagasabb pontjára, a 437 méter magas Castelo-csúcson lévő kilátóhoz, majd a Portela-kilátópont következik. Késő délután visszahajózás Madeirára.
A fakultatív program ára: kb. 110 EUR – belépődíjjal és ebéddel együtt (irányár) / a helyszínen fizetendő.
Figyelem: Az érzékenyebb gyomrúaknak az óceán esetleges erősebb hullámzására gyógyszerrel ajánlatos felkészülni.

6. nap: Nyugat-Madeira (Câmara de Lobos, Cabo Girão, út a tenger felett, Porto Moniz, Paúl da Serra)
Egész napos kirándulás (kb. 9 óra). Kora délelőtt séta Câmara de Lobosban, egy festői halászfaluban (Winston Churchill kedvenc tartózkodási helye volt). A következő programunk a Cabo Girão. Ez a hatalmas sziklatömb 580 méterrel emelkedik a tenger fölé (lélegzetelállító panoráma). Továbbutazás Ribeira Brava érintésével a sziget északi partjára az Encumeada-hágón keresztül.
Érkezés egy gyönyörű panorámaúton Porto Monizba, Madeira északnyugati csücskébe. Ebéd, majd rövid szabadidő. Lehetőség az akvárium megtekintésére. Délután felkapaszkodunk az 1400 méteres magasságban lévő Paúl da Serra fennsíkra. Ez a kietlen, mocsaras vidék pont az ellentéte a buja növényzettel borított tengerpart közeli területeknek. Hamarosan ismét leereszkedünk a déli part közelébe, Ponta do Sol faluba, és banánültetvények mentén haladva érkezünk vissza Funchalba.

7. nap: Madeira Tematikus Park
Szabad program, pihenés.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás. Először látogatást teszünk egy madeirai rumgyárba, ahol alkalom lesz megkóstolni a cukornádból készített rumot is. Ezt követően folytatjuk a kirándulást a Madeira Tematikus Parkba, mely látványos formában bemutatja mindazt, amit Madeiráról tudni érdemes: Madeira felfedezése, történelme, jelene, földrajza, hagyományok, kézművesek, gazdasági élet, a sziget legszebb tájai, Madeira jelképei stb. A park honlapja: parquetematicodamadeira.pt
A fakultatív program ára: 8.000 Ft – belépővel (garantált indulás).
Fakultatív program: Espetada-est
Vacsora egy tipikus helyi étteremben: madeirai paradicsom- vagy zöldségleves, espetada (nyárson grillezett marhahúsdarabok), vegyes köret, desszert, madeirai borok. Vacsora közben az énekesek portugál népdalokat adnak elő (fado), az est pedig a helyi folklórcsoport bemutatójával zárul.
A fakultatív program ára: 10.500 Ft (garantált indulás).

8. nap:
„A” jelű csoportok: Elutazás Madeiráról Budapestre, érkezés az esti órákban.
„B” jelű csoportok: Délelőtt elutazás Madeiráról, dél körül megérkezés Lisszabonba. Mivel a TAP legközelebbi csatlakozása Budapestre csak másnap reggel indul, ezért utasainknak egy kora estig tartó autóbuszos és gyalogos városnézést szervezünk a portugál fővárosban. Szállás egy reptér közeli szállodában (1 éj).

9. nap:
„B” jelű csoportok: Kora reggel transzfer a repülőtérre, érkezés Budapestre a déli órákban.


Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében felcserélődhet.

x MADEIRA - Az örök tavasz szigete 2021

 Időpontok Teljes részvételi díjak
    2021. máj. 15-22. A csoportok 332.000 Ft + 35.200 Ft (reptéri ill.) = 367.200 Ft
    2021. jún. 12-20. B csoportok 385.000 Ft + 28.000 Ft (reptéri ill.) = 413.000 Ft
    2021. aug. 7-15. B csoportok 425.000 Ft + 28.000 Ft (reptéri ill.) = 453.000 Ft
    2021. aug. 28 - szept. 5. B csoportok 429.000 Ft + 28.000 Ft (reptéri ill.) = 457.000 Ft
    2021. nov. 7-14. A  csoportok 355.000 Ft + 36.200 Ft (reptéri ill.) = 391.200 Ft
    2021. nov. 20-27. A csoportok 342.000 Ft + 40.300 Ft (reptéri ill.) = 382.300 Ft

 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a 7 éjszakai szállást reggelivel (a „B” jelű csoportok esetében 8 éjszaka szállást reggelivel), a 3. és 6. napi ebédet, az útlemondási biztosítást, a fenti programokat helyi idegenvezetővel, az irodánk idegenvezetőjét (elutazástól hazaérkezésig) és a következő belépődíjakat: Funchal Botanikus Kert, Egyházi Művészetek Múzeuma, kabinos felvonó Montéba, Monte Palace Trópusi Kert. 

Félpanziós felár: 
A      51.000 Ft (5 vacsora)
B      59.000 Ft (5 vacsora Madeirán + 1 vacsora Lisszabonban) 

Egyágyas felár: 
A      98.000 Ft
B      114.000 Ft 

3. ágy kedvezménye: 41.700 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap 


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Szállás neve: MADEIRA - Az örök tavasz szigete 2021

MADEIRA - Az örök tavasz szigete 2021 utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


 Időpontok Teljes részvételi díjak
    2021. máj. 15-22. A csoportok 332.000 Ft + 35.200 Ft (reptéri ill.) = 367.200 Ft
    2021. jún. 12-20. B csoportok 385.000 Ft + 28.000 Ft (reptéri ill.) = 413.000 Ft
    2021. aug. 7-15. B csoportok 425.000 Ft + 28.000 Ft (reptéri ill.) = 453.000 Ft
    2021. aug. 28 - szept. 5. B csoportok 429.000 Ft + 28.000 Ft (reptéri ill.) = 457.000 Ft
    2021. nov. 7-14. A  csoportok 355.000 Ft + 36.200 Ft (reptéri ill.) = 391.200 Ft
    2021. nov. 20-27. A csoportok 342.000 Ft + 40.300 Ft (reptéri ill.) = 382.300 Ft

 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a 7 éjszakai szállást reggelivel (a „B” jelű csoportok esetében 8 éjszaka szállást reggelivel), a 3. és 6. napi ebédet, az útlemondási biztosítást, a fenti programokat helyi idegenvezetővel, az irodánk idegenvezetőjét (elutazástól hazaérkezésig) és a következő belépődíjakat: Funchal Botanikus Kert, Egyházi Művészetek Múzeuma, kabinos felvonó Montéba, Monte Palace Trópusi Kert. 

Félpanziós felár: 
A      51.000 Ft (5 vacsora)
B      59.000 Ft (5 vacsora Madeirán + 1 vacsora Lisszabonban) 

Egyágyas felár: 
A      98.000 Ft
B      114.000 Ft 

3. ágy kedvezménye: 41.700 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap 


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!


Utazás repülőgéppel
Repülőtéri illeték
Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Útlemondási biztosítás
Idegenvezető
Belépők
Utasbiztosítás
Fakultatív programok

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 98.000 Ft/fő
  2. BBP biztosítás 3.760 Ft/fő
  3. Félpanzió 51.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
MADEIRA - Az örök tavasz szigete 2021

MADEIRA - Az örök tavasz szigete 2021

Portugália, Körutazás Portugáliában

Útazonosító: 130275

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
MADEIRA - Az örök tavasz szigete 2021

MADEIRA - Az örök tavasz szigete 2021

Portugália, Körutazás Portugáliában

Útazonosító: 130275

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!