Maya expedíció

Kiskörút magyar idegenvezetővel és tengerparti pihenés a Maya Riviérán 8 nap | 7 éj

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Útvonal:
Cancún-Playa del Carmen | Uxmal, Kabal | Mérida | Chichén Itza | Valladolid | Coba | Tulum | Playa del Carmen | Cancún

Egy hatalmas és sokszínű ország, mely változatos felszíne, földrajzi adottságai és az ott élők kultúrának köszönhetően az egyik legérdekesebb és legvonzóbb turisztikai desztináció Közép-Amerikában. A Yucatán-félsziget pedig az egyik legnépszerűbb és legbiztonságosabb célpont Mexikóban. Itt egy helyen megtalálhatóak a koloniális városok, a kulturális látnivalók és a rejtélyes ugyanakkor lenyűgöző maja civilizáció romvárosai, piramistemplomai és megannyi máig fennmaradt kulturális és vallási emlékhelyei. 

Ez a program egy kellemes kombinációja a látnivalóknak és a pihenésnek, minden korosztály számára. Expedíciónk a rejtélyes Maya civilizáció nyomait kutatva vezet végig a Maya kultúra legfontosabb állomásain, Meridától Tulumig. Megismerkedünk a maya építészettel, megcsodáljuk az őserdőkben megbúvó maya piramisokat és megismerkedünk eme ősi civilizáció hihetetlen mérnöki geometriai és csillagászati tudásával. A látnivalókat piacozással és csokoládé múzeumlátogatással fűszerezzük, elmerülve a trópusi gyümölcsök és a forró maja csokoládé ital élvezetében, de részt veszünk egy maja szertartáson is, megismerve a helyi szokásokat. A körutazást a tengerparti all inclusive hotelben zárjuk a Maya Riviera tengerpartján, ahol további programlehetőségek várnak ránk. A körutazás során, az archeológiai területeken a Maja kultúra és építészet helyi szakértői kalauzolnak bennünket, míg körutazásunkat helyi, magyar nyelvű idegenvezető kíséri, így autentikus forrásból, helyi vezetők segítségével tárul fel előttünk a mayák kultúrája.

 

Program:

1. nap: 
Megérkezés Mexikóba, a cancuni repülőtérre, találkozás a magyar nyelvű képviselővel, majd transzfer a hotelbe. Szálláshely elfoglalása, este szabadprogram. Ellátás: opcionális vacsora a hotel a’la carte éttermében.

2. nap: Cancún – Uxmal – Mérida 
Reggeli a hotelben, majd indulás Uxmal felé, mely Kabah–al együtt élte virágkorát, mely kulturális virágzás első évszázadaiban a maya kultúra meghatározó települése volt. Itt a Yucatan-félsziget legjobb állapotban fennmaradt romvárosát tekintjük meg, ahol a leghíresebb építmények a dombra épült Kormányzó palotája, melynek homlokzatát Déli irányba tájolták, ahol a Vénusz bolygó felkel, így erősítve az uralkodó személye és a bolygó közötti kapcsolatot, az Apácazárda néven ismert épületegyüttes, mely a központi épület körül található számos cellaszerű helyiségről kapta nevét, valamint a Varázsló piramisa melynek lekerekített sarkai egyedülállóak a maya művészetben. Majd ellátogatunk a Csokoládé Múzeumba, ahol megismerkedünk a csokoládé készítés teljes folyamatával, a termesztéstől a feldolgozásig, megismerjük hogy hogyan éltek a maya családok, csokoládé italt kóstolunk, majd pedig részt veszünk egy maya ceremónián, ahol Chaac istenségnek áldozunk. Majd tovább indulás az 1542-ben a spanyolok által alapított koloniális városba, Meridaba, melyet a Sisal ültetvények és az arra épülő textilgyártás tett annak idején gazdaggá. Ezt az egykori gazdagságot csodálhatjuk meg panoráma városnézésünk során látható palotákon, terein. Szállás elfoglalása. Este szabadprogram, séta a belvárosban.
Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: ebéd a program során, vacsora a hotel a’la carte éttermében.

3. nap: Mérida – Chichen Itzá - Valladolid
Reggeli a hotelben. Napunkat egy igazi autentikus programmal kezdjük, ellátogatunk a már közel 130 éve működő Lucas de Galves piacra, ahol a helyi termelők árulják portékáikat. Különleges trópusi gyümölcsök és zöldségek egész tárházát ismerhetjük meg, jó alkalom az egzotikus gyümölcsök megkóstolására. Itt rájövünk, hogy a paprikát még nekünk magyaroknak is lehet fokozni, a banán pedig egy fűféle, és létezik belőle zöldség is! A helyi forgatagban, betekintést nyerünk Merida város lakóinak mindennapjaiba. Majd indulás Chichen Itzába, a Yucatan-félsziget legnépszerűbb maya-tolték emlékhelyére, amely 1988 óta az UNESCO Világörökség része, 2007-től pedig a világ hét új csodáinak egyikeként tartanak számon. Chichen Itzát a mayák alapították 435 és 455 között, amit a X. században a Tulából Kelet felé menekülő Toltékok elfoglaltak, majd szövetségre lépve a maja vezetőkkel a maja-tolték birodalom fővárosává tették. A toltékok honosították meg Kukulkán a tollaskígyóisten tiszteletét, a harci szokásaikat és az emberáldozatot is. A tolték hit szerint az istenek vérszomjas zsarnokok voltak, hitük szerint a Napot állandóan emberi vérrel kellett táplálni, hogy a hajnal földalatti házából felemelkedjen. A sokak számára megdöbbentő tolték művészet állandó vérontásról tanúskodik, az archeológiai területen található maja stílusú építmények ugyanakkor matematikai, csillagászati és mérnöki zsenialitásról tesznek tanúbizonyságot, újabb és újabb kérdéseket felvetve e titokzatos és ámulatba ejtő kultúrával kapcsolatban. E két hatás eredményeként a turista úgy érezheti magát, mint egy archaikus thrillerben, ahogy idegenvezetőnk tolmácsolásában életre kelnek a romváros legfontosabb épületei: az “El Castillo” vagy Kukulkan piramistemplom, melyen pontos méretének és tájolásának köszönhetően a napéjegyenlőség idején a kelő és nyugvó nap által vetett árnyék egy, a templomból előkúszó kígyó alakját jeleníti meg. Megtekintjük a Harcosok templomát, a maja kultúra emblematikus figurájává vált Chac mool szoborral, a Labdajáték pályát, ahol a “pok ta pok” rituális labdajátékot játszották, mely során sem kézzel sem lábbal nem érinthették az egyébként igen súlyos akár 4 kg súlyú korongot a játékosok. Képzeletbeli filmünk itt éri el egyik csúcspontját, amikor megtudjuk, hogy a győztes csapat jutalma az volt, hogy az istenek számára a meccs után feláldozásra kerültek. Megtekintjük továbbá az El Caracol csillagászati templomot, az Áldozatok Kútját, illetve az Apácakolostort is. E látvány-, és történetgazdag kultúrsokk után, mintha mi sem történt volna, továbbindulunk Valladolid-ba a Yucatan-félsziget gyönyörű, koloniális városába, melyet 1552-ben a Ferences szerzetesek alapítottak. Itt nyugodt városnézésre indulunk, a Katedrális, Confento de Sisal, Főtér és a város egyéb nevezetességeinek megtekintése gyarmati stílusban. Szállás elfoglalása. Este szabadprogram.
Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: ebéd a program során, vacsora a hotel a’la carte éttermében.

4. nap: Valladolid – Coba – Tulum – Riviera Maya
Reggeli a hotelben, majd indulás Coba-ba, mely az egykori maja városok közül az egyik legnépesebb (fénykorában több mint 50 000 lakossal) és legnagyobb politikai és gazdasági hatalommal bíró volt i.sz. 200-600 között. Coba kontrollálta a térség kereskedelmét, sőt vízellátását is, amely akkor meghatározó volt, de feltételezhetően az olyan kikötő város is uralma alá tartozott, mint Xel-Ha. Érdekesség, hogy ennek a nagyhatalmú városnak több női vezetője is volt, valamint Coba büszkélkedhetett a leghosszabb kikövezett úthálózattal is. Hatalma és befolyása i.sz. 600 körül gyengült meg, Chichen Itzá megerősödésének hatására. Úti célunk Coba archeológiai területe, ahol a Yucatan-félsziget legmagasabb piramisa található. Különlegessége, hogy az egyetlen piramis a térségben, amire még fel lehet mászni. A mintegy 130 lépcsőn felérve, az őserdőből kimagasló piramis tetejéről kivételes panoráma tárul elénk. Miután megtekintettük a romváros legfőbb látnivalóit, folytatjuk utunkat túránk utolsó maja romvárosába, Tulumba. Tulum érdekességét és látványát fekvése adja. Ez az egyetlen közvetlen tengerpartra épült maja város, mely a XIII. században a maya civilizáció kereskedelmi központja volt. A spanyol hódítók érkezésekor a térség vallási központjai is volt egyben. Méreteit Juan Díaz konkvisztádor 1518-ban Sevilláéhoz hasonította. Megtekintjük Tulum legmagasabb épületét az „El Castillo”-t vagy „Kastélyt”, a kígyóval, halakkal, és tengeri állatokkal díszített „Freskók Templomát”, valamint a maya építészetben igen ritka, félkörívben épült „Szél Istenség Templomát” a „Templo de Dios del Viento”-t. A romváros bejárása után tovább folytatjuk utunkat tengerparti nyaralóhelyünkre. Megérkezés a választott közvetlen tengerparti, all inclusive hotelbe. Idegenvezetői szolgáltatás vége. Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: ebéd a program során.

5-7. nap:
Szabad program, pihenés a tengerparton, az all inclusive hotel kínálta számos szolgáltatás, sporteszköz ingyenesen rendelkezésünkre állnak: mini-katamarán, kajak, vízi-bicikli, szörf. Napközben animációs programok, este pedig zenés show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Lehetőség további fakultatív programokra, melyre jelentkezés és befizetés irodánk képviselőjénél.

8. nap:
Kijelentkezés a hotelből, majd transzfer a cancuni repülőtérre. Elutazás egyénileg, idegenvezetői szolgáltatás nélkül.

  •  

Várható szállások - kategória garantált a szabad szobakapacitás szerint változhatnak a hotelek - a körút során:

  • Casa Nomad Deluxe vagy hasonló kategória / PLAYA DEL CARMEN
  • Hotel El Espanol 4* vagy hasonló kategória / MÉRIDA
  • Meson del Marquez 4* vagy hasonló kategória / VALLADOLID

Várható szállások - kategória garantált a szabad szobakapacitás szerint változhatnak a hotelek - Playa del Carmen tengerpartján:

  • The Reef Coco Beach **** / PLAYA DEL CARMEN
  • Hotel Reef Playacar **** / PLAYA DEL CARMEN
  • Iberostar Tucan Quetzal *****/ PLAYA DEL CARMEN

 

Partnerünk képviseleti irodája Playa del Carmen-en található, ahol magyarul beszélő kollégáik állnak az utasok rendelkezésére!

Az alapprogram extra éjszakákkal kiegészíthető, ha több időt szeretne a tengerparton pihenéssel eltölteni, illetve érkezéskor cancuni extra éjszakával is foglalható a repülőjáratok érkezéséhez igazítva. Tengerre néző vagy magasabb kategóriájú szoba is foglalható.

Körutazásunk heti, meghatározott napokon garantált indulású, minden héten már minimum 2 fő foglalása esetén elindul magyar nyelven. A helyek lekérésre foglalhatók.

Szállás neve: Maya expedíció
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Maya expedíció

Maya expedíció

Mexikó

Útazonosító: 102823

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Maya expedíció

Maya expedíció

Mexikó

Útazonosító: 102823

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!