Mediterrán Libanon- PÓTCSOPORT

Ft-tól/fő 290.000
Időpont: 2019.05.11 - 05.19
Legjobb ár: 290.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.05.11 - 05.19

Tartson velünk a Mediterrán Libanon- PÓTCSOPORT utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 290.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:120706
Kívánságlistára teszem

Részletes program

1-2. nap: Budapest - Bejrút

Budapestről esti indulással Libanonba repülünk. Hajnali érkezés, majd rövid pihenő után megkezdjük a gyönyörű fekvésű Bejrút felfedezését: római idők romjai, oszmán kori mecsetek, Place des Étoiles, Nemzeti Múzeum, Galambok sziklája, Szúk. Külön figyelmet fordítunk a bejrúti modern építészet legformabontóbb alkotásaira is, és nem feledkezünk meg arról sem, hogy Libanonban a Közel-Kelet legkifinomultabb konyhája vár bennünket. Szállás: Bejrút.

3.. nap: Baalbek 3000 éves romjai és mennyei szőlőlugasok között

A Libanon és az Anti-Libanon hegységek között húzódó Bekaa-völgy kétségkívül legfontosabb látnivalója a ,,Nap Városa", Baalbek. A főníciai idők 3000 éves, mesterséges sziklateraszára emelt római-kori templomegyüttes szédítő és felejthetetlen látványt kínál. Útközben megállunk az ország legfontosabb borászatában, a Ksara Winery-ben, ahol annak idején keresztény szerzetesek foglalkoztak először a borkészítéssel. Sokak szerint ma itt készítik a Közel- Kelet talán legjobb borait (és arakját). Szállás: Anjar.

4.. nap: Anjar boltívjei - drúzok és cédrusok

A napot egy különleges romterület bejárásával kezdjük. Római hatásokat mutat, ám a Kr.u. 8. században egy Omajjád kalifa építtette a ma Anjar néven ismert várost. Boltíves palotamaradványok, kereskedőutak és oszlopsorok várnak. Innen a Libanon hegylánc déli vonulataihoz, jobbára drúzok lakta Chouf régióba utazunk, első megállónk Deir el Qamar városkája lesz, mely szűk utcácskáival és kanyargó lépcsőivel akár egy szabadtéri múzeum is lehetne. Innen Beiteddinbe utazunk, II. Bechir Chehab palotájába, mely az egyik leggazdagabb mozaik múzeumot is magáénak mondhatja. Felkeressük a Chouf Nemzeti Parkot is, ahol az ország jelképének számító egykori cédruserdők egy kisebb maradékát őrzik. Szállás: Chouf.

5.. nap: Szidón óvárosa - Türosz nekropolisza - Magdouche kegyhelye

A hegyek között leereszkedve Szidónba, a Földközi-tenger partján fekvő ősrégi kereskedővárosba tartunk. Felkeressük a Nagymecsetet, az óvárost a bazárral, megtekintjük a kikötő régi keresztes erődítményét és az oszmán időszak karavánszeráját is. Innen Türosz felé vezet az utunk, mely az ókori Főnícia egyik legfontosabb települése volt, s a Tengerek Királynőjeként ismerték. Mielőtt visszatérnénk a fővárosba, Magdouche hegyi Mária kegyhelyén elrévülünk az elénk táruló panorámában. Szállás: Bejrút.

6.. nap: Jeita Grotto barlangok - Harissza zarándoklat - Büblosz főniciai és egyiptomi emlékei

Reggel a Közel-Kelet talán legcsodálatosabb karsztformációjáig, a két különböző szinten is bejárható Jeita Grotto utazunk. Elképesztő látvány vár itt bennünket. Innen a tengerparti Jounieh-be tartunk, ahonnan felvonókabinokkal közelítjük meg Libanon legnagyobb keresztény zarándokhelyét, a Harissza hegytetőn álló Mária- szobrot. Egy újabb ókori város következik: Bübloszt nem csupán a betűírás egyik feltételezett szülőhelyeként tartják számon, de versenyben van a Föld legrégebbi idők óta folyamatosan lakott településeinek vetélkedésében is. Főníciai és egyiptomi emlékek várnak az erőd körül, sétákat teszünk az oszmán időket idéző belvárosban, megtekintjük legfontosabb templomait, középkori kikötőjét és városfalait is. A város egyedi hangulatú esti sétákkal és remek éttermekkel, bárokkal is kényeztet majd. Szállás: Büblosz.

7.. nap: Becharreh cédrusai - a Próféta - és Quadisha kolostorai

Itt, az ország északi részén található Libanon másik, még megmaradt cédruserdősége. Becharreh-ben, a hósipkás hegyek oldalában többezer éves fák várnak ránk, nyugalom és a természet. Nem hagyhatjuk ki a világhírű író, festő és gondolkodó, Khalil Gibran, ,,A Próféta" szerzőjének múzeumát sem. A Quadisha-völgy ma is nehezen megközelíthető, elzárt vidékei, barlangjai a korakeresztény időktől kezdődően nyújtanak menedéket az elvonulást, magányt és biztonságot kereső remetéknek: éjszakánkat mi is itt, a hegyvölgyes Becharreh-régióban töltjük. Szállás: Ehden.

8-9.. nap: Tripoli lovagvára és Batroun piaca

Még mindig dacol az idővel a keresztesek Tripoli őrgrófságának komor lovagvára, és Kairó után itt találhatjuk a legtöbb Mameluk-kori épített emléket a világon. Mecsetek, templomok, karavánszerájok, fürdők és medreszék várnak bennünket, de nem hagyhatjuk ki az ország talán leghíresebb, majdnem 150 éve ehelyütt működő cukrászatát sem, ahol az arab világ minden édességét a legkomolyabb hozzáértéssel készítik a nagyközönség számára. Következő megállónk, az ókori idők óta létező tengerparti Batroun lesz: szűk utcácskák, nyüzsgő piac és kávézók mellett haladunk sétánkon, megnézzük a római idők stadionjának és színházának maradványait is. Éjszakára visszatérünk bejrúti szállásunkra, majd a hajnali órákban átszállással Budapestre repülünk.

Ár tartalmazza

  • 8 éjszaka szállást 3-4*-os szállodákban, reggelivel
  • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
  • minden kiegészítő transzfert (busz)
  • a magyar és helyi csoportvezetők díját
  • az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

8 éjszaka szállást 3-4 - -os szállodákban, reggelivela részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (busz)a magyar és helyi csoportvezetők díjátaz idegenvezetést

x
Szállás neve: Mediterrán Libanon- PÓTCSOPORT

Mediterrán Libanon- PÓTCSOPORT utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Szervízdíj
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Belépők, engedélyek, borravalók, egyéb kinti költségek és ezek ügykezelési díja 0 Ft fő
  2. Egyágyas felár 85.000 Ft fő
  3. Repülőjegy 80.000 Ft fő
  4. Repülőtéri illeték 90.000 Ft fő
  5. Útlemondási biztosítás 9.200 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Mediterrán Libanon- PÓTCSOPORT

Mediterrán Libanon- PÓTCSOPORT

Libanon, Körutazás Libanonban

Útazonosító: 120706

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mediterrán Libanon- PÓTCSOPORT

Mediterrán Libanon- PÓTCSOPORT

Libanon, Körutazás Libanonban

Útazonosító: 120706

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!