Menorca, a Baleárok gyöngyszeme (Repülő)

Ft-tól/fő 290.000
Időpont: 2020.09.26 - 10.03
Legjobb ár: 290.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.09.26 - 10.03
További árak és időpontok

Tartson velünk a Menorca, a Baleárok gyöngyszeme (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 290.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:147771

Menorca

Info:

[r] repülővel
a Lufthansa menetrendszerinti járatával, átszállással

3-4* szállodákban kétágyas  szobákban

reggeli, 2 ebéd, 4 vacsora 

 

Gasztronómiai élmények

 

Unesco világörökségi helyszín

 

természeti látnivalók

 

személyes tapasztalat

Leiras:

Vadregényes tájak, helyi ízek, tengerparti pihenés

1. nap: Budapest - Menorca /Mahón/

Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, utazás 11:05-kor a Lufthansa menetrend szerinti járatával, frankfurti átszállással Menorca szigetére. Landolás a sziget fővárosában, Mahónban 16:10-kor, majd transzfer központi szállodánkba. A kevésbé ismert Baleári-szigetcsoport tagja remek hely a kikapcsolódáshoz. Jóval kevesebb itt a turista, mint a szomszédos, népszerű Mallorca és Ibiza szigetein, ellenben több türkízkék különböző árnyalataiban pompázó kristálytiszta vízű strandja van, mint ez utóbbi, szomszédos szigetnek együttvéve!  Amilyen kicsi Menorca területe, annyira változatos a szemet gyönyörködtető látványt nyújtó táj: sziklás, vadregényes partszakaszok, tágas lejtők, partig benyúló fenyőerdők, hosszan elnyúló, fehér homokos, már-már karibi hangulatú tengerparti szakaszok, jellegzetes menorcai birtokok a fehérre meszelt házakkal és legelésző tehenekkel. Éj Mahónban (3).

2. napMahón

Mahón, a különleges szépségű város Spanyolország legkeletibb pontja. Itt található meg a mediterrán térség legnagyobb természetes kikötője is! Reggeli után kb. egy órás hajókirándulásra indulunk, mely során körbejárjuk, és megcsodáljuk az öblöt a kikötővel és a várost. Miután magunkba szívtuk a friss, tengeri levegőt, gyalogos városnézésre indulunk a sziget legfejlettebb, nyüzsgő városában, ahol a hangulatos utcák és terek mellett lépten-nyomon a letűnt korok különböző történelmi erődítményeivel, találkozunk és mint egy időutazás részeként éljük át a régi idők hangulatát. Megtekintjük az egyedülálló leletekkel rendelkező, történeti múzeumot, ahol az archeológiai leletegyütteseket hívva segítségül ismerkedünk meg a sziget életével, a keletkezéstörténettől kedve napjainkig! Délután a stratégiailag rendkívül fontos helyen épült 19. századi hatalmas erődöt, a La Mola-t fedezzük fel, csodálatos kilátásával lenyűgöző látványt nyújt Mahón városára. Este szabadidő, a város további felfedezése egyénileg.

3. nap: Torre d'en Gaumés - Albufera d'es Grau - Fornells

Reggeli után felkeressük a sziget őskori, kb. 4000 éves, megalitikus települését, a Torre d'en Gaumést. A rendkívüli, részlet gazdag leletek koruk ellenére jó állapotban maradtak fenn, ma is jól felismerhetőek az egykori lakóépületek, a hatalmas kőasztalok, és a sziklába vájt temetkezési helyek! Ezt követően meglátogatjuk az Albufera d'es Grau Nemzeti Parkot. Menorca nagy hangsúlyt fektet a sziget növény és állatvilágának megóvására, különösképp, hogy olyan madárfajok is élnek itt, melyek sehol máshol a világon. Menorcán az elsődleges cél, a táj arculatának drasztikus átalakítása nélküli fenntartható fejlődés megtartása. Ezért az UNESCO a szigetet 1993-ban bioszféra rezervátumnak nyilvánította. Délben közös tapas ebéd egy helyi étteremben, majd a sziget északi részén fekvő, festői halászfaluba, Fornellsbe megyünk, mely a spanyol királyi család által is kedvelt hely. A hely jellegzetessége a homárból készült egytálétel, a Caldereta de llagosta, ami ma már a közkedvelt, ínyenc falatok közé tartozik, - régen egyszerű olcsó fogásnak számított a helyiek körében. A nap végén visszatérünk Mahónba.

4. napMahón - Binibeca - Binillubet sajt manufaktúra - Monte Toro-Santanría

Miután kicsekkoltunk szállodánkból, felkeressük a spanyol építész, Antonio Sintes által, az 1970-es években tervezett mesebeli, bájos halászfalut, Binibecát. Annyira jól sikerült megvalósítani ezt a tipikus, mediterrán, idilli környezet a fehérre meszelt, boltíves házakkal, és labirintusszerű utcákkal, hogy a hely ma is rengeteg turistának vonzóerő! Ez után irány a Binillubet kézműves, családi sajtmanufaktúra, ahol arra törekednek, hogy minél boldogabb teheneket tenyésszenek: olykor zenét hallgatnak, vagy akár focimeccset néznek a kérődzés közben, ami természetesen kedvező hatással van a tej minőségére és mennyiségére is. A farmon betekintést nyerünk a helyi, családi vállalkozás mindennapjaiba, és a híres sajtkülönlegességek készítésébe, melyre joggal büszkék a helyiek, hisz nagy mennyiséget exportálnak innen az Egyesült Államokba, Ausztráliába, és az Egyesült Királyságba is. Könnyű ebéd keretében megkóstoljuk ezeket a kézműves sajtokat, borok és a helyi kolbász/sonka különlegességek kíséretében.  A program után felmegyünk a sziget legmagasabb pontjára, a Monte Toro hegyre, ahonnan gyönyörű körpanoráma tárul elénk, és jó idő esetén Mallorca szigetét is lehet látni! Megnézzük a sziget védőszentjéről elnevezett, 16. századi, barokk kolostort, majd a nap végén elfoglaljuk tengerparti szállodánkat Santanría-ban, és vacsorázunk. (4 éj)

5. napCiutadella - Naveta d'el Tudons

Ezen a napon a sziget régi fővárosát, a gyönyörű, mézszínű, gótikus és mór stílusú  épületekkel teli Ciutadellát látogatjuk meg. Az óváros elbűvölően romantikus kis terei között barangolva, megtekintjük a csodaszép, 14. századi katedrálist, a nagy történelmi és kulturális örökséggel rendelező városháza épületét majd a festői szépségű kikötőben sétálva éljük meg a különleges sziget mediterrán hangulaltát. TIPP!: Ebédre bátran térjünk be a népszerű Café Balear nevű étterembe, ahol mindig friss halat kóstolhatunk, ugyanis az étterem minden reggel saját hajójával jár ki halászni a nyílt vizekre, hogy mindig a legkíválóbb minőségű választékot kínálják az étterembe betérőnek.  Délután megnézzük a közeli, Kr. e. 1500-ból származó bronzkori temetkezési kamrát, a Naveta d'el Tudons-t.

6-7. napSantanría /fakultatív hajókirándulás  ebéddel és lovas parádé

Szabadnap, pihenés a tengerparti üdülő komplexumban. Fakultatív program lehetőségek: egész napos hajókirándulás Ciutadellából paella ebéddel, illetve este egy egyedülálló, zenés lovasbemutató. A szigeten az ünnepek és fesziválok legnépszerűbb főszeplői a híres menorcai lovak és lovasaik, - a legjobb és leghitelesebb bizonyítékai a helyi szokások bemutatásának. (előre fizetendők).

8. nap: Ciutadella - Budapest

Délelőtt még pihenés, majd kicsekkolás után indulás haza a mahóni repülőtérről 17:10-kor a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással. Landolás Budapesten 23:20-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Menorca teljes területe, mint bioszféra rezervátum

 

Programok:

Fakultatív programok:

- Egész napos hajókirándulás paella ebéddel (7. napon)
23 000 Ft/fő

- Lovas bemutató:
ÁR HAMAROSAN!

További információk:

Várható menetrend:

Légitársaság: Lufthansa

Budapest - Frankfurt:  11:05 - 12:50 óra
Frankfurt - Mahón:       14:05 - 16:10 óra

Mahón-Frankfurt:        17:10 - 19:15 óra
Frankfurt - Budapest:   21:45 - 23:20 óra

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Flores Andrea

 

A Baleári-szigetek ívét évmilliókkal ezelőtt az Eurázsiai-hegységrendszer képződésének gigászi folyamata alakította ki mint magasra felgyűrt mészkő hegység. Hol  elöntötte a tenger és szigetként magasodtak a hullámok fölé, hol a Gibraltárnál feltorlódó természetes gát hatására összekapcsolta a természet a szárazfölddel -a messinai sókrízis időszakában-  kietlen, forró, sós sivatag formájában a kiszáradt ős-Földközi-tenger medencéjében. Napjainkban a legutolsó jégkorszak elmúltával  a drámaian megemelkedő tengerszint ismét romantikus szigetekként alakította e szegletét az Ibériai-félszigetnek. A négy nagyobb, és az egy egészen kis szigetből álló szigetcsoport amilyen apró, olyan izgalmas múlttal és jelennel rendelkezik, és olyan sokszínű. Mallorca a közismert nyaraló paradicsom, Ibiza a fülledt nyári party-k legendás Mekkája. Menorca, a legkeletebbi sziget csendesebb vidék, de varázsa éppen ebben rejlik. Itt, ezen a szigeten az évszázados mezőgazdasági hagyományokra építve a fenntartható fejlődést célozta meg minden fejlesztés. Abból táplálkoznak, arra építenek, ami évszázadok óta működik, és még ugyanennyi ideig működhet is. A szemet gyönyörködtető strandok adta lehetőségekre, a Spanyolország szerte híres szarvasmarha tartásra és annak különleges sajt termékeire, a halászat adta lehetőségekre és számunkra különleges hal ételekre, mesébe illő halászfalvakra, a bioszféra rezervátumra, az abban (csak itt) élő egzotikus madarakra, a hegyekre és a napfényre. Mindez megfűszerezve az élő katalán nyelvvel.

x Menorca, a Baleárok gyöngyszeme (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet a Budapest--Frankfurt -Mahón -Frankfurt-Budapest útvonalon, illetékkel, kézipoggyásszal, és 1 db feladható bőrönddel (max. 23 kg), melynek értéke 105 000 Ft/fő3 éjszaka Mahónban, 3* szállodában reggelivel4 éjszaka Santanríában 4* -os üdülőszállodában félpanzióval2 ebéd (3. és 4.. napon)4 vacsora a (4., 5., 6., 7. napon) kirándulásokat helyi idegenvezetővel a program szerinthelyszíni busz közlekedéstmagyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 15 EUR/főbelépők (helyszínen fizetendő): Kb 40 Eur/főútlemondási biztosítás (kötelező): 1,5% Egyéb költségek:BBP biztosításEgyágyas felár 110 000 FtFakultatív, egész napos hajókirándulás ebéddel23 000 FtFakultatív zenés lovasbemutató transzferrelÁR HAMAROSAN!

Szállás neve: Menorca, a Baleárok gyöngyszeme (Repülő)

Menorca, a Baleárok gyöngyszeme (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet a Budapest--Frankfurt -Mahón -Frankfurt-Budapest útvonalon, illetékkel, kézipoggyásszal, és 1 db feladható bőrönddel (max. 23 kg), melynek értéke 105 000 Ft/fő3 éjszaka Mahónban, 3* szállodában reggelivel4 éjszaka Santanríában 4* -os üdülőszállodában félpanzióval2 ebéd (3. és 4.. napon)4 vacsora a (4., 5., 6., 7. napon) kirándulásokat helyi idegenvezetővel a program szerinthelyszíni busz közlekedéstmagyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 15 EUR/főbelépők (helyszínen fizetendő): Kb 40 Eur/főútlemondási biztosítás (kötelező): 1,5% Egyéb költségek:BBP biztosításEgyágyas felár 110 000 FtFakultatív, egész napos hajókirándulás ebéddel23 000 FtFakultatív zenés lovasbemutató transzferrelÁR HAMAROSAN!


Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Repülőjegy 105.000 Ft/fő
  2. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Menorca, a Baleárok gyöngyszeme (Repülő)

Menorca, a Baleárok gyöngyszeme (Repülő)

Spanyolország, Menorca, Ciutadella

Útazonosító: 147771

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Menorca, a Baleárok gyöngyszeme (Repülő)

Menorca, a Baleárok gyöngyszeme (Repülő)

Spanyolország, Menorca, Ciutadella

Útazonosító: 147771

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!