Mesevilág az Északi-sarkkörön túl

Ft-tól/fő 585.000
Időpont: 2019.07.02 - 07.09
Legjobb ár: 585.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.07.02 - 07.09

Tartson velünk a Mesevilág az Északi-sarkkörön túl utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 585.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:132870
Kívánságlistára teszem

Mesevilág az Északi-sarkkörön túl
Észak-Norvégia felfedezése a Lofoten-szigetektől az Északi-fokig


A Lofoten-szigetek sokak szerint Földünk legizgalmasabb helyei közé tartoznak. Ritkán lát egy helyen ennyi szépséget az utazó. Látványos, különleges formájú, meredek, részben hóborította hegyvilág, ezenkívül bájos tengeröblök, fjordok, szigetek, félszigetek, romantikus halászfalvak – több mint 150 kilométeren keresztül. Ilyen hosszú ugyanis a szigetcsoporton átvezető főút. A szigetek bejárásához nem kell hajóra szállni, hidak, alagutak kötik össze őket egymással és a szárazfölddel.
A Lofoten-szigetcsoport bejárása után végig szép tájakon haladva érkezünk meg a pazar fekvésű Tromsø-be, „Észak fővárosába”, ahol két éjszakát (egy teljes napot) töltünk. Innen továbbhaladva kétszer is komppal kell átkelnünk egy-egy vadregényes fjordon, majd elérjük utazásunk végcélját, a híres Északi-fokot (Nordkapp). A 300 méter magasan a tenger fölé emelkedő szikla tetejéről az éjféli napsütés élményét is átélhetjük, ha nem lesz felhős az égbolt. (Megjegyezzük, hogy mivel 7 éjszakát töltünk júliusban az Északi-sarkkörtől jóval északra, így az utazásunk során minden éjszaka végig világos lesz.) Júliusban a nappali csúcshőmérsékletek sokéves átlaga 15°C körül van a Golf-áramlásnak köszönhetően.
Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, oslói átszállással. Odaútban Evenes repülőterére érkezünk, visszafelé pedig Altából repülünk haza. Norvégiában jó minőségű, légkondicionált autóbusszal.

Szállás

7 éjszaka jó 3 csillagos szintű szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: Az Északi-foknál (6. éjszaka) a szűkös szállodakapacitás miatt egy olyan szállodát tudtunk a csoportoknak foglalni, melynek színvonala az irodánk szerint nem éri el a 3 csillagot. A szobák kissé egyszerűbbek, de tiszták.

Ellátás

Bőséges büféreggeli / fakultatív félpanzió.1. nap: Harstad


Elutazás Ferihegyről oslói átszállással Észak-Norvégiába, Evenes repülőterére. Érkezés után autóbusszal átkelünk egy hatalmas hídon Hinnøy szigetére, szállás a közeli Harstad városában (1 éj).

2. nap: Lofoten-szigetek (Troll-fjord hajókirándulás, Svolvӕr, Kabelvåg)


Utazás Svolvӕr, a Lofoten-szigetek fő települése irányába vadregényes tájakon keresztül (gyönyörű hegyek, völgyek, fjordok, alagutak, hidak). Útközben természetesen lesz egy-két fotószünet is. Érkezés a késő délelőtti órákban, majd egy 3 órás hajókirándulás következik Észak-Norvégia leglátványosabb fjordjához. A Troll-fjord csak hajóval közelíthető meg egy szűk sziklabejáraton keresztül. 1000 méter magas, itt-ott szinte függőleges hegyfalak szegélyezik, szép időben a látvány egy életre szóló élmény.
A hajókirándulás után a szállodai szobákat foglaljuk el (2 éj), majd délután még marad idő egy kis ismerkedésre a gyönyörű fekvésű „fővárossal”, Svolvӕrrel, valamint a szomszédos településsel, Kabelvåggal.

3. nap: Lofoten-szigetek (Å, Reine, Hamnøy, Ramberg, Nusfjord)


A mai nap körutazásunk csúcspontja. Egész napos buszos kirándulás során ismerkedünk a Lofoten-szigetek legfőbb nevezetességeivel, legszebb tájaival, útközben számos fotószünetet tartunk. A táj szépségét nem lehet leírni, látni kell. Elmegyünk majd addig a pontig, ahol a legutolsó nagyobb szigeten (Moskenesøy szigete) véget ér az országút, ott található egy bájos halászfalu, melyet úgy hívnak, hogy Å (ó-nak ejtik). Ez a betű az utolsó a norvég ábécében, jelzi, hogy a norvégok szerint ez már majdnem a világ vége. A falu ma már tulajdonképpen egy skanzen, ez a Norvég Halászfalu Múzeum.
Az utolsó nagy sziget mentén, egy-egy kisebb szigeten vagy félszigeten találhatóak Reine, Sakrisøy és Hamnøy halászfalvak, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Kirke-fjordra és a környező hegyvilágra. Nem véletlen, hogy ezek a falvak számtalan művészt vonzottak a világ minden részéből.
Az utolsó előtti nagy sziget (Flakstadøy) egyik nagy látványossága Ramberg falu fehérhomokos tengerpartja, a másik pedig a sziget egy eldugott részén fekvő Nusfjord. Ez az idillikus szépségű halászfalu az egyik legbájosabb a Lofoten-szigetek területén.
A kirándulásunk során végigmegyünk majd a szigetcsoport legnagyobb szigetén is (Vestvågøy szigete).

4. nap: Lofoten-szigetek (Henningsvӕr), Tromsø


A délelőttöt még a Lofoten-szigeteken töltjük, méghozzá a legkeletibb nagyobb szigeten, Austvågøy-ön. Henningsvӕr halászfalut látogatjuk meg, melyet szoktak a „Lofoten Velencéjének” is nevezni. A falu igazából több szorosan egymás mellett lévő kisebb szigeten található, melyeket hidak kapcsolnak egymáshoz és a nagy szigethez. Az egyik legérdekesebb lofoteni halászfaluban a közös séta előtt megnézzük a Lofotens Hus Galleri nevű múzeumot (gyönyörű festmények és filmvetítés a szigetcsoport legszebb tájairól). A program végén marad egy kis szabadidő is a falu sétálóutcáján.
Késő délelőtt indulunk tovább északkeleti irányba. Austvågøy és Hinnøy szigetének gyönyörű tájain keresztül, több fjordot is érintve érkezünk vissza a szárazföldre. Az Ofot-fjord túloldalán látjuk majd Narvik városát, melyet stratégiai fontossága miatt a II. világháborúban szinte földig romboltak. Bjerkvik városkánál fordulunk északi irányba, és érintetlen hegyi tájakon át érkezünk meg a hatalmas hegyekkel övezett Bals-fjord partjára, mely az Északi-Jeges-tengerből nyílik. A fjord mentén haladva jutunk Észak-Norvégia legnagyobb városába, a 70.000 lakosú Tromsø-be, szállás a városközpontban (2 éj).

5. nap: Tromsø, Storsteinen-hegyTromsø bámulatosan szép fekvésű város. Egy szigeten terül el, melyet egy-egy hatalmas híd köt össze a fjord keleti és nyugati partjával. Hangulatos városközpontja, élénk kulturális élete és kiváló éttermei miatt „Észak Párizsának” is szokták hívni, de talán a „Sarkvidék kapuja” jelző találóbb. Annak idején a nagy sarkkutatók (Nansen, Amundsen) innen indultak az Északi-sark irányába.
Délelőtt autóbuszos városnézés lesz. Ennek során megnézzük majd a világ legészakibb botanikus kertjét, a város egyik jelképének számító, modern Arktisz katedrálist, valamint kabinos felvonóval felmegyünk a Storsteinen-hegyre, ahonnan felejthetetlen panoráma nyílik a városra, a fjordra és a környező hegyvilágra.
Délután egy közös séta következik a szépen karbantartott belvárosban és a kikötőben, majd lehetőség lesz múzeumlátogatásra. Ajánljuk a kikötőnél lévő Polar (Sarkvidéki) Múzeumot, illetve a belváros szélén lévő Polaria Élményközpontot. Ez utóbbi egy merész formájú épületben található, az egyszerű kiállítás mellett vannak itt halak és fókák is (üvegalagúttal), de a legnagyobb élményt két panoráma film vetítése jelenti. Az egyik az északi fény nevű különös természeti jelenséget, a másik pedig a Spitzbergákat mutatja be. Ez a szigetcsoport félúton van Norvégia és az Északi-sarkpont között, Földünk legészakibb, állandóan lakott területe.

6. nap: Lyngen-fjord, Északi-fok (Nordkapp)


Utazás Norvégia északi partjai mentén kelet-északkeleti irányba. Útközben komppal kelünk át előbb az Ulls-fjordon, majd a Lyngen-fjordon. Ez utóbbi az egyik leglátványosabb fjord egész Norvégiában. A nap nagy részét a buszon töltjük, de végig szép tájakon utazunk. Az esti órákban érkezünk meg Norvégia legészakibb szigetére, Magerøyára, amelyet egy tenger alatti alagút köt össze a szárazfölddel. Elfoglaljuk szállodai szobáinkat (1 éj), a vacsora után azonban nem térünk nyugovóra, hanem autóbusszal továbbutazunk a sziget északi részébe, hogy az Északi-fokról (egy 300 méter magas, tenger fölé nyúló szikláról) csodálhassuk meg az éjféli napsütést. Ha felhős az idő, és nem látszik a nap, a panoráma akkor is lenyűgöző.
Az Északi-foknál kiváló a turisztikai infrastruktúra. A nagyméretű látogatói központban (Nordkapphalle) sokféle programmal várják a turistákat: panorámaétterem, barlang bár, kiváló szuvenír bolt, postahivatal, kápolna, többféle kiállítás, panorámafilm, hatalmas panorámaablak az Északi-Jeges-tenger irányába stb. A belépődíj tartalmaz egy úgynevezett Nordkapp-diplomát is, melyet minden látogató kézhez kap.

7. nap: Alta


Ezen a napon a szokottnál később reggelizünk, majd Alta városába indulunk. A kora délutáni megérkezést követően megnézzük a város híres látványosságát, az UNESCO világörökséghez tartozó őskori sziklarajzokat. Ezután az Északi Fény katedrálisba látogatunk. A titánborítású, szupermodern épület 2013-ban készült el, azóta a város jelképének számít.
Szállás Altában (1 éj).

8. nap: Alta


Délelőtt rövid szabadidő Altában.
Fakultatív program: husky farm látogatás
A program keretében a szánhúzó kutyák életével és tartásával ismerkedhetünk meg, vendéglátóink révén a Skandinávia északi részén élő számik (lappok) életmódjába is betekintést nyerhetünk.
A fakultatív program ára: 13.900 Ft.
Késő délelőtt transzfer az altai repülőtérre, hazautazás oslói átszállással Budapestre. Érkezés Ferihegyre az esti órákban (az előzetes menetrend szerint).

x
A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, az útlemondási biztosítást, a 7 éjszakai szállást büféreggelivel, a helyi autóbuszos utazást, a kompátkeléseket, a hajózást a Troll-fjordhoz, a fenti programokat, az idegenvezetést, a Nordkapp-diplomát valamint a következő belépődíjakat: Lofoten katedrális Kabelvågban, Norvég Halászfalu Múzeum Å-ban, Nusfjord halászfalu, Lofotens Hus Galleri Henningsvӕrben, Arktisz katedrális Tromsø-ben, kabinos felvonó a Storsteinen-hegyre, látogatói központ az Északi-foknál (Nordkapphalle), őskori sziklarajzok Altában, az Északi Fény katedrális Altában.

Félpanziós felár: 65.500 Ft (7 vacsora)

Egyágyas felár: 206.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A reptéri illeték nagy eséllyel véglegesnek tekinthető!
Szállás neve: Észak-Norvégia felfedezése a Lofoten-szigetektől az Északi-fokig

Mesevilág az Északi-sarkkörön túl utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, az útlemondási biztosítást, a 7 éjszakai szállást büféreggelivel, a helyi autóbuszos utazást, a kompátkeléseket, a hajózást a Troll-fjordhoz, a fenti programokat, az idegenvezetést, a Nordkapp-diplomát valamint a következő belépődíjakat: Lofoten katedrális Kabelvågban, Norvég Halászfalu Múzeum Å-ban, Nusfjord halászfalu, Lofotens Hus Galleri Henningsvӕrben, Arktisz katedrális Tromsø-ben, kabinos felvonó a Storsteinen-hegyre, látogatói központ az Északi-foknál (Nordkapphalle), őskori sziklarajzok Altában, az Északi Fény katedrális Altában.

Félpanziós felár: 65.500 Ft (7 vacsora)

Egyágyas felár: 206.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A reptéri illeték nagy eséllyel véglegesnek tekinthető!

Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Transzfer
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 206.000 Ft/fő
  2. 7x vacsora felár 65.500 Ft/fő
  3. BBP biztosítás 3.760 Ft/fő
  4. Reptéri illeték 19.500 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Mesevilág az Északi-sarkkörön túl

Mesevilág az Északi-sarkkörön túl

Norvégia, Körutazás Norvégiában

Útazonosító: 132870

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mesevilág az Északi-sarkkörön túl

Mesevilág az Északi-sarkkörön túl

Norvégia, Körutazás Norvégiában

Útazonosító: 132870

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!