Napfényes Portugália - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.09.29.-10.08.

Ft-tól/fő 499.000
Időpont: 2022.09.29 - 10.08
Legjobb ár: 499.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.09.29 - 10.08
További árak és időpontok

Tartson velünk a Napfényes Portugália - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.09.29.-10.08. utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 499.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója:159928

Leírás:

Töltődjön fel napsütéssel, színekkel, az óceán illatával és különleges élményekkel Portugáliában! Ősz eleji körutazásunk során felfedezzük Lisszabon hét dombra épült nevezetességeit és helyi étteremben fadót hallgatunk; meglátogatjuk az ország leghíresebb világörökségi helyszíneit és a portugál gótika Mánuel stílusú remekeit; felkeressük Coimbra világhírű egyetemi campusát; bort kóstolunk és sétahajózunk Portóban; meghódítjuk az újonnan megnyitott, világ leghosszabb gyalogos függőhídját Aroucában és gondolázunk Portugália Velencéjében. Vajon helytálló-e a híres portugál mondás: "Lisszabon szórakozik, Coimbra tanul, Porto dolgozik, Braga imádkozik"? Utunk során erre is választ kapunk.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Portugália legjava és leghíresebb látványosságai, belépőkkel az árban
 • 7 UNESCO Világörökségi helyszín meglátogatása: Szent Jeromos-kolostor és a Belém torony Lisszabonban, Győzelmes Szűz Mária kolostor Batalhában, Sintra kultúrtáj, Évora történelmi központja, Porto Ribeira negyede, Coimbra egyetemi épületegyüttese, Braga Sé katedrálisa és Guimar?es óvárosa
 • Fado-est vacsorával Lisszabonban és vacsora borkóstolóval Portóban
 • Sétahajózás Portóban és Aveiróban
 • Kirándulás a tavaly megnyitott, világ leghosszabb 516 Arouca gyalogos függőhídjához
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
   

Szálloda Lisszabonban: Hotel Travel Park Lisboa***
Szálloda Portóban: 
Porto City Hotel***

Programok:

szeptember 29. csütörtök
Elutazás Budapestről a Ryanair légitársaság közvetlen járatával Lisszabonba (11:45-14:30). Transzfer a szállodába, szállás elfoglalása. Délután séta a városban, majd Fado est három fogásos vacsorával. A fado teljes mértékben tükrözi a portugál nép esszenciáját; a tengerészek és brazil rabszolgák énekei keverednek a helyi népi zenei hagyományokkal, témája pedig a "saudade", azaz az elvágyódás, a szerelem, a nosztalgia, a boldogság, a bánat - tehát mindannyiunk számára jól ismert érzések, melyekkel átélhetjük a zenei előadást.

szeptember 30. péntek
Egész napos buszos és gyalogos városnézés Lisszabonban. Délelőtt a Belém negyedben a Szent Jeromos-rend kolostortemplomát, a város jelképének számító Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét tekintjük meg. Ezt követően egyénileg betérhetünk Portugália leghíresebb cukrászdájába, a Pastéis de Belémbe, ahol megkóstolhatjuk a titkos recepttel őrzött "pastel de nata"-t. Városnézésünket a belvárosban gyalogosan folytatjuk, felfedezzük az Alfama és Baixa negyedeket és a Praça do Comércio teret; kilátóból gyönyörködhetünk a város panorámájában, rátekintünk a Szent György-várra, majd megnézzük a Sé székesegyházat. Késő délután visszatérés a szállodába és szabadidő. Szállás Lisszabonban.

október 1. szombat
Egész napos program: Sintra, Cabo da Roca és Cascais. Buszos kirándulás Sintrába, a portugál királyok egykori nyári székhelyére, ahol felfedezzük Quinta da Regaleira varázslatos kertjét, megnézzük a híres Nemzeti Palotát (belépés egyénileg, felnőtt belépő: 10 EUR) és sétálunk a romantikus stílusú történelmi belvárosban. Ezután továbbmegyünk az európai kontinens legnyugatibb pontjára, Cabo da Roca-ba. Itt a lélegzetelállítóan magas sziklákról élvezhetjük az alattunk dübörgő hatalmas hullámokat. Cascais irányába megcsodálhatjuk a "Pokol szája" sziklahasadékot, majd kellemes sétát teszünk a turisták körében közkedvelt üdülőhelyen. Délután érkezünk vissza Lisszabonba, szállás Lisszabonban.

október 2. vasárnap
Egész napos program: Évora és Lisszabon környéke. Reggeli után elutazunk Évorába, a portugál építészeti emlékek kincstárába, ahol meglátogatjuk az UNESCO Világörökségéhez tartozó óvárost, a gótikus Székesegyházat és a Csontkápolnát. Ezután visszatérünk Lisszabonba, az 1998-as Expo területén épült Nemzetek Parkjába, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a Tejo folyót átívelő, Európa leghosszabb, 17 200 méter Vasco da Gama hídjára. A park közelében lehetőség van szabadidőnkben shoppingolni, megtekinteni kontinensünk egyik legnagyobb Ocenáriumát (felnőtt belépő: 19 EUR, 12 év alatt 13 EUR) vagy libegőzhetünk (felnőtt oda-vissza jegy: 8,00 EUR, 12 év alatt 5,50 EUR) is a város felett (kombinált jegy Ocenárium és libegő felnőtt oda-vissza jegy: 23,50 EUR, 12 év alatt 15 EUR). Szállás Lisszabonban.

október 3. hétfő
Egész napos program: Óbidos és környéke. Programunkat a hegytetőn álló, festői elhelyezkedéséről és elragadó utcácskáiról híres, mór várfallal körülvett Óbidosban kezdjük. Itt hagyományos módon, kis csokoládé csészében kóstolhatjuk meg a portugál meggylikőrt, a ginjinhát. Utunkat a hangulatos halászfaluban, Nazaréban folytatjuk, ahol az arany homokos part és a szörfösök közkedvelt hullámai mellett kiváló halat is kóstolhatunk. Ezután Batalha városába utazunk, ahol az ország legnagyobb gótikus templomába, a világörökség részét képező Győzelmes Szűz Mária kolostorba látogatunk. Szállás Lisszabonban.

október 4. kedd
Észak-Portugália felé vesszük az irányt és a volt portugál székhelyre, Coimbrába utazunk. A városban található Európa legrégebbi és az UNESCO kulturális világörökséghez tartozó egyeteme. A világhírű campus bejárását követően sétálunk a városban a két kiemlekedő látnivaló, az új (Sé Nova) és a régi katedrális (Sé Velha) érintésével. Utunk következő állomása Porto, Portugália második legnagyobb városa, mely Lisszabontól kb. 300 km-re északra, az Atlanti-óceán partvidékén és a Duero folyó tölcsértorkolatának északi partján fekszik. A Cidade das Pontes, azaz a hidak városát 2017-ben Európa legjobb úti céljának szavazták, 2001-ben Európa kulturális fővárosa volt, a színpompás Ribeira történelmi belváros pedig az UNESCO világörökség része. Buszos panoráma városnézést követően szállás elfoglalása Portóban.

október 5. szerda
Reggelit követően Portóval ismerkedünk, megállóink: a város jelképeként ismert Papok tornya és temploma, Katedrális, Tőzsdepalota (belépés időszakosan engedélyezett, lehetőség esetén belépő 10 EUR/fő, mely helyszínen fizetendő), Ribeira-negyed, Santa Catarina vásárlóutca. Délutáni hajókirándulás Portóban (50 perc) a Duero folyón, majd transzfer Vila Nova de Gaia borházaihoz, borkóstóló és három fogásos vacsora helyi étteremben. Szállás Portóban.

október 6. csütörtök
Egész napos program: Braga és Guimar?es. Braga, a "portugál Róma", az ország legrégebbi keresztény vallási központja és mintegy 300 templom otthona. Az ezek közül két legjelentősebbet mi is felkeressük, melyek az ország legidősebb Sé katedrálisa (innen ered a portugál mondás "Régebbi, mint a bragai Sé"), illetve az UNESCO világörökségéhez tartozó Bom Jesus búcsújáró temploma és annak felvezető monumentális lépcsősora. Guimar?es - az első portugál király I. Alfonz szülővárosa és az újonnan megszületett Portugál Királyságnak első fővárosa, azaz a "Bölcsőváros" - középkort megidéző óvárosa szintén UNESCO világörökséghez tartozik. Látogatásunkkor itt kívülről megtekintjük a 10. századi középkori várát, az Olajfa teret és a Paço dos Duques de Bragança palotát. Szállás Portóban.

október 7. péntek
Napunkat Arouca város mellett található, nemrégiben megnyitott, a világ leghosszabb gyalogos függőhídjának, az 516 méter hossszú 516 Arouca hídnak a meghódításával kezdjük. A Paiva folyót 175 méter magasan átívelő híd mellett kiépített gyalogösvényen, szurdokok és vízesések mentén sétálunk a környéken (a sétaút max. 8 km). Délután Portugália Velencéjének is tartott Aveiróba utazunk, ahol szecessziós épületei között rövid sétát teszünk, majd a város csatornáin ringatózó színes moliceiros (eredetileg a moliço-t, a hínárt begyűjtő) kishajóin gondolázva búcsúzunk Portugáliától. Szállás Portóban.

október 8. szombat
Szabadprogram Portóban, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre közvetlen járattal (16:35-20:55).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Lisszabon útvonalon, közvetlen járattal
 • Repülőjegy Porto-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként egy kézipoggyász (max. 40×20×25 cm) és egy feladott poggyász (max. 20 kg) oda-vissza
 • Utazás különbusszal Portugáliában
 • Öt éjszaka szállás Lisszabonban, belvárosi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Négy éjszaka szállás Portóban, belvárosi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Belépőjegyek a program szerint
 • Lisszaboni fado-est vacsorával 
 • Portói borkóstolás vacsorával
 • Sétahajózás Portóban és Aveiróban
 • Magyar idegenvezetés a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 30 EUR/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum csoportlétszám: 15 fő.
 • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 30 EUR/fő.
 • Utazási feltételeinktől eltérően az indulás előtti 35. napig történő útlemondás esetén 75 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.

x Napfényes Portugália - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.09.29.-10.08.
Szállás neve: Napfényes Portugália - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.09.29.-10.08.

Napfényes Portugália - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.09.29.-10.08. utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás 5.700 Ft/fő
 2. Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás 6.000 Ft/fő
 3. Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás 7.400 Ft/fő
 4. Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás 7.900 Ft/fő
 5. Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás 9.500 Ft/fő
 6. Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás 11.000 Ft/fő
 7. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Napfényes Portugália - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.09.29.-10.08.

Napfényes Portugália - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.09.29.-10.08.

Portugália, Lisszabon

Útazonosító: 159928

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Napfényes Portugália - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.09.29.-10.08.

Napfényes Portugália - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.09.29.-10.08.

Portugália, Lisszabon

Útazonosító: 159928

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!