Normandia és Bretagne - csoportos nagykörút magyar idegenvezetővel 2021.07.04-11.

Ft-tól/fő 339.000
Időpont: 2021.07.04 - 07.11
Legjobb ár: 339.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.07.04 - 07.11
További árak és időpontok

Tartson velünk a Normandia és Bretagne - csoportos nagykörút magyar idegenvezetővel 2021.07.04-11. utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 339.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:152574

Leírás:

Normandia és Bretagne, melyek vidékein először a viking harcosok telepedtek le, virágzó városokkal, mozgalmas történelemmel, dús, idilli földekkel, változatos partvidékkel és nagyszerű műemlékekkel dicsekedhetnek. Utunk során felkeressük a képeslapokról ismert Etretat sziklás partvidékét, Honfleur bájos kikötőjét, felfedezzük a legendás Mont Saint Michel apátságot és sétálunk a bretagne-i falvak középkori utcáin. Fakultatív programok keretében lehetőség nyílik megismerni a normandiai partraszállás történelmét és a híres Bayeux-i faliszőnyeget, valamint ellátogathatunk az őskori leleteket felsorakoztató Carnacba és a Gavrinis sírhalomhoz.

Az út kiemelt értékei:

 • Nyolc teljes nap a kedvező menetrendnek köszönhetően
 • Szállás jó minőségű középkategóriás, városközponti szállodákban
 • Tartalmas, látnivalókban gazdag út
 • Fakultatív kirándulás Bayeux-be és a partraszállás helyszínére, valamint a megalitikus emlékhelyekre: Carnacba és Gavrinis-be
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Programok:
 

július 4. vasárnap
Elutazás Budapestről közvetlen Air France járattal Párizsba (6:00-8:25). Buszra szállunk, majd megkezdjük utunkat Bretagne felé. Útközben megállunk Chartres-ban, ahol meglátogatjuk a katedrálist, a francia gótikus építészet egyik kiemelkedő alkotását. Délután a sziklás dombtetőre épült, középkori időkre visszatekintő, bájos Rochefort-en-Terre-ben időzünk. A nyáron virágoktól roskadozó porták között sétálva, a több száz éves kőházakban ma leginkább kézműves műhelyekre bukkanhatunk. Azt mondják, aki Rochefort-ban jár, nem hagyhatja ki a Rucher Fleuri édességbolt híresen finom breton különlegességét, a pain d'épicé-t (fűszeres kenyér)! Tovább utazunk Vannes-ba. A középkori és reneszánsz emlékekkel büszkélkedő város a partvidék egyik legnépszerűbb úti célja, a Morbihan-öböl kötelező látnivalója. Este a szállás elfoglalása: Best Western Plus Vannes Centre****.

július 5. hétfő
Reggeli, majd szabadidő Vannes-ban, lehetőség a város felfedezésére. Szállás Vannes-ban.

Carnac és a Gavrinis sírhalom - egész napos fakultatív kirándulás a neolitikus emlékek nyomában: 80 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után a közeli Carnacba utazunk, amely megalitikus kőoszlopairól ismert. A több ezer menhírből álló komplexum Európa legnagyobb történelem előtti időkből származó műemléke. Következő megállónk a talán még az előbbieknél is izgalmasabb Gavrinis faragott sírhalma. Hajóval kelünk át Gavrinis szigetére, ahol a 6000 éves sírkamra és az ide vezető 14 méter hosszú folyosó falán a kor jellemzőit örökítették meg faragás formájában - a díszítések az absztrakt vonalaton túl isteneket, használati eszközöket, embereket ábrázolnak. A program végén visszahajózunk a szárazföldre, este szabadidő Vannes-ban.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket.

július 6. kedd
Reggeli után továbbutazunk Bretagne déli tengerpartja mentén. Pihenőt tartunk Concarneau-ban, Franciaország egyik legfontosabb kikötővárosában. Sétálunk a fallal övezett középkori óvárosban, majd a félsziget nyugati vége felé utazunk, ahol sétát teszünk az egyik legszebb francia településnek választott Locronanban. A macskaköves utcákon, több évszázados kis házak között barangolva a valódi Bretagne-ba csöppenünk. A kelták idején vallási központ volt, a középkorban élénk kereskedővárosként és hajóvitorla manufaktúráiról volt híres. Ma csak gyalogosan járhatjuk be a település hangulatos utcáit. Ha betérünk egy-egy üzletbe, kávézóba, pékségbe, vigyázzunk a fejünkre! A bretonok ugyanis alacsony termetűek voltak, és az ő 150 cm-es magasságukhoz tervezték évszázadokkal ezelőtt a kőből épült házaikat. Szállás Brestben: Best Western Plus Europe Hotel****.

július 7. szerda
Utunk folytatásaként először a rózsaszín gránitpartot keressük fel. A Brest és Saint Malo között található 30 kilométeres partszakasz vadregényes tájairól, rózsaszínbe hajló gránitszikláiról, kristálytiszta vízű lagúnáiról, romantikus világítótornyairól ismert. Kedvelt kirándulóhely a helyi családok és látogatók körében. Felkeressük a középkorban virágzó kisvárost, Tréguier-t: macskaköves kis utcáin fagerendás házak sorakoznak és itt találjuk a 14. századi gótikus katedrálist is, melyek nemzeti örökségi védelem alatt állnak. Délután Saint Maloba érünk. Bretagne kapujaként vagy a kalózok városaként is ismertté vált település szinte minden kövéhez történelmi emlék kapcsolódik. A 12. században alapított St. Malo a felfedezések korában vált jelentős kereskedelmi kikötővé: a város szülötte, Jaques Cartier a kanadai Szent Lőrinc folyó mentén járt be új területeket, melyeket később a francia király nevében birtokba is vett, innentől kezdve pedig élénk hajós forgalmat bonyolítottak le szülővárosa és Kanada között. A városnézés során sétálunk a középkori városfal és a kikötő mentén, és felkeressük a St. Vincent katedrálist. A szállás elfoglalása Saint Maloban: Ibis Styles St Malo Port***.

július 8. csütörtök
Reggeli után indulás Mont-Saint-Michelbe. A La Manche árapálysíkságából kiemelkedő gránitszikla alkotta sziget pontosan 1 km-re fekszik a normandiai partoktól. A sziget és a rajta található bencés apátság 1979-ben elsők között került fel az UNESCO Világörökségi listájára. Az első templomot a VIII. század elején szentelték fel, két évszázaddal később már az új hódítók, a normannok stílusában folytatódott az építkezés. A francia forradalom alatt börtönként működött, majd a XIX. század második felében nyilvánították hivatalosan is műemlékké. Délután Caenba érkezünk, ahol megtekintjük a középkori várat és elsétálunk a Hódító Vilmos által alapított férfi apátsághoz (Abbaye des Hommes). Szállás Caenban: Ibis Styles Caen Centre Gare***.

július 9. péntek
Reggeli, majd szabadidő Caenban, lehetőség a város további felfedezésére. Szállás Caenban.

Bayeux és Arromanches - egész napos fakultatív kirándulás a Normandiai-félszigeten: 80 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után Bayeux-be indulunk, ahol felkeressük a normandiai gótika kiemelkedő példájaként szolgáló Notre Dame katedrálist, majd a Bayeux-i faliszőnyeget vesszük szemügyre: az első fennmaradt "képregényt", mint felbecsülhetetlen értékű remekművet és értékes történelmi forrást tartják számon, amely hihetetlen részletességgel meséli el Hódító Vilmos angliai hadjáratait. Délután a II. világháborús partraszállás helyszíneihez, Arromanches-ba és környékére látogatunk. Ezen a partszakaszon értek partot 1944. június 6-án az első szövetséges csapatok. A díjnyertes múzeumokban kiállított, vagy a parton található számos maradvány állít méltó emléket a háború kulcsfontosságú hadműveletének.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket.

július 10. szombat
Reggeli után észak felé utazunk és megállunk Honfleurben, a partvidék gyöngyszemeként ismert hangulatos kisvárosban. Érdemes betérni a helyi specialitásokat áruló kis boltokba, kávézókba és galériákba, a szombati piacon pedig kóstoljuk meg a különböző sajtokat! Délután Normandia jellegzetes, vad tengerpartjához utazunk, ahol Étretat-ban lenyűgöző sziklaképződményekben gyönyörködhetünk, a középkori városközpontban pedig többszáz éves épületekre is bukkanhatunk. Szállás Le Havre-ban: Hotel The Originals Océane***.

július 11. vasárnap
Kijelentkezés a szállodából, majd indulás vissza Párizs felé. Útközben megállunk Rouenban. A Szajna-parti városban börtönözték be Szent Johannát, azaz Jeanne d'Arc-ot a XV. században. A Régi Piactér (Place du Vieux Marché) kövezetén még azt a helyet is megjelölték, ahol máglyára vetették. Az ódon házak között elsétálunk a Notre Dame székesegyházhoz és az arany számlapos Nagy Órához (Gros Horloge). Érkezés Párizs Charles de Gaulle repülőterére a délutáni órákban. Hazautazás Budapestre az Air France közvetlen járatával (16:45-18:35).

 

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Repülőtéri illeték
 • Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm és max. 10 kg)
 • Személyenként egy db feladható poggyász (max. 23 kg)
 • Különbusz a teljes kinttartózkodás során
 • Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Városnézések a szükséges belépőkkel a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 Euró/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám 20 fő
 • Minimum létszám a fakultatív programokon: 15 fő
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 140 000 Ft
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 Euró/fő

x Normandia és Bretagne - csoportos nagykörút magyar idegenvezetővel 2021.07.04-11.
Szállás neve: Normandia és Bretagne - csoportos nagykörút magyar idegenvezetővel 2021.07.04-11.

Normandia és Bretagne - csoportos nagykörút magyar idegenvezetővel 2021.07.04-11. utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
leírásánál jelzett szolgáltatások
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás 4.560 Ft/fő
 2. Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás 4.800 Ft/fő
 3. Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás 5.920 Ft/fő
 4. Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás 6.320 Ft/fő
 5. Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás 7.600 Ft/fő
 6. Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás 8.800 Ft/fő
 7. Repülőtéri illeték 60.000 Ft/fő
 8. Sztornó biztosítás 2,00 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Normandia és Bretagne - csoportos nagykörút magyar idegenvezetővel 2021.07.04-11.

Normandia és Bretagne - csoportos nagykörút magyar idegenvezetővel 2021.07.04-11.

Franciaország, Normandia, Mont st.Michel

Útazonosító: 152574

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Normandia és Bretagne - csoportos nagykörút magyar idegenvezetővel 2021.07.04-11.

Normandia és Bretagne - csoportos nagykörút magyar idegenvezetővel 2021.07.04-11.

Franciaország, Normandia, Mont st.Michel

Útazonosító: 152574

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!