Nyaralás Malajzia trópusi szigetein

4 éj Penangon magyar nyelvű városnézésekkel és 5 éj üdülés Langkawi-szigeten

Ft-tól/fő 378.900
Időpont: 2019.07.24 - 08.04
Legjobb ár: 378.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.07.24 - 08.04
További árak és időpontok

Tartson velünk a Nyaralás Malajzia trópusi szigetein utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 12 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 378.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 12 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója:138121
Kívánságlistára teszem

Penang-sziget:
Penang-sziget Malajzia észak-nyugati részén fekszik, az Indiai-óceánhoz tartozó Melakai-szorosban. Fővárosa, az 1786-ban alapított George Town Dél-Kelet Ázsia első brit települése, ma Malajzia második legnagyobb városa. Belvárosa az UNESCO Kulturális Világörökség része,  a városképet meghatározó gyarmati épületeivel  és atmoszférájával. George Town befogadta a különböző etnikumokat, akik megtartották a vallásaikat és hagyományaikat. A legnépesebbek ezek közül  a kínaiak és az indiaiak, akiknek a közös nyelve a maláj és az angol. A kínai gyógynövényesek, a maláj hawkerek, és az indiai kereskedők kultúrája izgalmas keveréket alkot a modern nagyvárosi élettel.

A város egyedülálló öröksége a peranakai kultúra, aminek az építészete és a konyhája még ma is virágzóan él itt. George Town méltán kiérdemelte a Malajziai gasztronómiai fővárosa címet, ami a minőségre a és a mennyiségre is igaz, sok nemzet és etnikum konyhájából lehet itt kóstolni. Penang látképéhez nemcsak az építészeti örökség tartozik, hanem igen változatosak a természeti adottságai is – hegyek, tavak, tengerpart, parkok. A turisták nagy kedvence és fotózási helyszíne még  az építészeti örökségen, a természeten, az ízletes trópusi gyümölcsökön és izgalmas új ételeken kívül  az óvárosban  - néhol eldugott helyen  -  lévő utcai művészet, vagyis street art-alkotások.

Langkawi-sziget:
Az Andamán-tengeren levő Langkawi- szigetcsoport pontosan 100 szigetből áll. A legnagyobb szigetnek, Langkawinak kb. 90 %-a dzsungel, tele egzotikus növényekkel és állatokkal. A fehér homokos partjai ideálisak strandolásra, fürdésre a mindig meleg tengerben. Hajóval pedig a szigetcsoport bármelyik szigetére el lehet jutni.

Program:

1. nap: Utazás átszállással Budapestről.

2. nap: Érkezés Penang-szigetre, transzfer a szállodába, szobák átvétele. Egyeztetés a magyar idegenvezetővel a szállodában, majd szabadidő.

3. nap: Városnézés George Town-ban magyar idegenvezetéssel (13:00-20:00) 

Ebéd az indiai negyed egy autentikus indiai étteremében, majd városnézés a világörökségi óvárosban, fotózással a street art-oknál. Meglátogatjuk a szintén a Világörökséghez tartozó cölöpökön álló 150 éves kínai halászfalut (Clan Jettie). Megnézzük még George Town első brit épületét: a Fort Cornwallis csillag alakú erődöt, az Esplanade tengerparti sétányt és a Padang Kota Lama-t, a világvallások utcáját (a „Street of Harmony” egyházi épületeivel: anglikán templom, muszlim mecset, kínai taoista, és hindu templom, kínai klán templom). Végül egy hamisítatlan penangi  food courtben vacsorázunk.

4. nap: Szigettúra Penangon I. (06:00-16:00)

Napfelkelte Penang legmagasabb pontjáról, a nagyrészt dzsungellel borított Penang-hegyről – ahova siklóval jutunk fel. A Habitat Penang-hegyen a tanösvényen végigsétálva megismerjük az esőerdő élővilágát. Megnézzük az Air Itam hegyen levő, 1905-ben elkészült hatalmas, több szintes és látványos Kek Lok Si templomot. Ez Malajzia legnagyobb buddhista temploma, Dél-Kelet Ázsia egyik fő buddhista zarándokhelye, Kínai Új Év fő helyszíne.

5. nap: Szigettúra Penangon II. (09:00-17:00)

Egy különleges túra: másfél órás sétával a nemzeti parkon át érjük el Penang legrejtettebb tengerpartját, a Monkey beach-et. Strandolás a fehér-homokos tengerparton, majd felmegyünk a fél órányi sétára levő világítótoronyba, ahonnan csodás a kilátás Penang sziget észak-nyugati csücskére. Délután a tengeren át hajóval térünk vissza.

6. nap: Langkawi

Reggel transzfer a kikötőbe, továbbutazás komphajóval Langkawira (kb. 3 óra), transzfer a Holiday Villa Beach Resort & Spa **** tengerparti szállodába.
www.holidayvillahotels.com 

vagy a

felárral foglalható: BERJAYA BEACH & SPA *****
www.berjayahotel.com/langkawi
Rainforest Chalet: 99 900 Ft/5 éj/ fő

7-10. nap: Nyaralás Langkawin.

Program javaslatok:

 • Cable car-ral (libegővel) a dzsungel felett lehet feljutni a sziget legmagasabb pontjára. A kilátó neve: Sky Bridge, a mérnöki csodának számító „híd”, amely valójában egy kilátó. A kilátás lélegzetelállító: a Langkawi- szigetcsoport 99 szigetének nagy részét lehet onnan látni. Ár: 55 RM/főtől (különféle kombinációk lehetségesek, melyről a magyar idegenvezető bővebb tájékoztatást tud nyújtani igény esetén).

 

 • Este naplemente a tengerparton!

 

 • Pár órás hajóút a rejtélyesen hangzó Krokodil-és Denevér-barlanghoz, sas-etetés, egy mangrove-erdő felfedezése, ebéd egy cölöpökön álló halászfaluban.
  Ár: 100 RM/főtől (különféle kombinációk lehetségesek, melyről a magyar idegenvezető bővebb tájékoztatást tud nyújtani igény esetén).

 

 • Vacsora egy night marketben, ami igazi helyi jellegzetesség, helyi árusokkal, ételekkel, gyümölcsökkel.

11. nap: Elutazás Langkawi-ról átszállással Budapestre.

12. nap: Érkezés Budapestre.

A programváltoztatás jogát szükség esetén fenntartjuk.

Minimumlétszám az utazáson és a fakultatív programokon 2 fő.

A fakultatív programok közül a Múzeumok napján a következő múzeumok közül lehet választani:

Penang Peranakan Mansion:

A peranakai, más néven baba-nyonya kultúra a Melakai-szoros településeinek (George Town, Melaka, Szingapúr) egyedülálló közössége volt. A betelepült kínaiak kultúrája keveredett a helyi, maláj és a brit gyarmati kultúrával, különleges – és ma is élő – örökséget hagyva hátra az építészetben, konyhaművészetben, lakberendezésben, öltözködésben. Az eklektikus stílusú  Peranakan kastélyban az egy évszázaddal ezelőtt élt, gazdag Baba tipikus otthonán keresztül lehet megismerni ezt a színes és egyedülálló örökséget.

Colonial Penang Museum:

A múzeum - amely egy korabeli gazdag kínai kereskedő otthona -, visszahozza a látogatókat Penang gyarmati múltjába. Megmutatja, milyen volt a 100-150 évvel ezelőtti brit hivatalnokok, gazdag kínai kereskedők életmódja  és otthona, a britek befolyása a Penangitákra. A látogatók egyedülálló régiségeket találnak, mint például: - Francis Light kapitány, Penang alapítójának pergamen kézzel írt dokumentuma, firenze fehér carrara márvány szobrok, - Fordított festmény William Morris & Company (Westminster) Ltd., (Ruskin ház), római oszlopok, korabeli telefonkészülékek, vagy például egy szegfűszegből épített makett hajón keresztül kiderül, mekkora érték volt a fűszer akkoriban.

Wonderfood Museum:

Egy ételmúzeum nem is lehetne jobb helyen a világban, mint Penangon, ahol a se szeri, se száma a helyi és nyugati éttermeknek, food court-öknek, street food-oknak. A Pennang Wonderfood Múzeum egy 1940-es évekbeli gyarmati épületben helyezkedik el George Townban. Három része van: Info-zóna, Wow-zóna és Oktatási zóna. Az első szakasz több mint százféle népszerű utcai ételeket és hagyományos malajziai, indiai, kínai és peranakan ételeket mutat be. Bemutatja, hogy a helyi lakosok hogyan fogyasztják el az ételeiket egy tipikus napon. A Wow-zónában az ételek élethű és óriási replikái nagy sikert aratnak a turisták körében. Az összes hiper-realisztikus modellt a múzeum tulajdonosa, Sean Lao készíti el, aki Japánból származó élelmiszer-replikációs technikákat alkalmaz.A látogatók a Penang finomságok, mint például a cendol, a laksa, a curry mee, a rojak, a char kuey teow és az ais kacang tömeges modelljei mellett fényképezkedhetnek.

Kho Kongsi klán-templom

Georgetown egyik legérdekesebb látnivalója. 650 évvel ezelőtt épült, az öt nagy klán egyikének szent helyeként, amely a kínai Hokkien közösség gerincét képezte a korabeli Penangon. A kongsi – klánház - olyan épület, amelyben az azonos nevű kínai családok gyűlnek össze, hogy imádják az őseiket. Ez a klán-ház Penang legnagyobb és legdíszítettebb kongsisja, Kínából érkezett kézművesek készítették. A Dragon Mountain Hall néven is ismert klánház egy gránit téren áll, a bejárati csarnokát kőfaragványok díszítik. A pavilonjai, falfestményei születésnapokat, esküvőket és 36 isteni gondviselő-szobrot ábrázolnak. A hangulatos kínai papírlámpák narancsszínű ragyogással világítják meg a belső teret, a pontyhalak és a sárkányok lenyűgöző kerámia szobrai a tetőket díszítik..

Penang War Múzeum:

Kültéri élő háborús múzeum, a dzsungelben. Eredetelieg az 1930-as években a britek által épített parti erőd volt az esetleges japán invázió ellen. Az invázió a második világháború alatt megtörtént, de a brit felkészültség nem volt elég erős ahhoz, hogy megvédjék Penang szigetét. A brutális japán megszállás alatt nemcsak a szövetséges katonákat, hanem brit, maláj, kínai civileket is kínoztak és végeztek ki itt. A földalatti alagutak, a bunkerek, a pilótafülkék, fegyverek közül sokat visszaállítottak eredeti kinézetükre a múzeum tulajdonosai. A barakkok nagyon jó állapotban maradtak fenn, most kiállítási helyként szolgálnak. A látogatók teljes képet kaphatnak arról, hogyan éltek itt a brit, indiai, maláj katonák a béke időszaka alatt, majd később a japán megszállás ideje alatt a hadifogoly-tábor ideje alatt. A múzeum igazi csemege a katonai történelem és a délkelet-ázsiai történelem rajongóinak, de a laikusok számára is érdekes!

Tropical Spice Garden:

A trópusi fűszerkert Malajzia egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, ahol a természet és a kultúra találkozik.A 6 hektáros kertben több mint ötszáz buja és egzotikus növény található. A shopban az ott termesztett fűszerekből készült termékek megvásárolhatóak.

Szállás neve: Nyaralás Malajzia trópusi szigetein

Szállodák:

Penang: VOUK HOTEL SUITE (4*) www.voukhotelsuites.com.my  vagy hasonló
Langkawi: HOLIDAY VILLA BEACH RESORT & SPA (4*) www.holidayvillahotels.com  vagy hasonló

Felárral foglalható szálloda Langawin:
BERJAYA BEACH & SPA (5*)

www.berjayahotel.com/langkawi
Rainforest Chalet: 99 900 Ft/5 éj/ fő

Fakultatív programok

+ 1 nap George Townban - biciklivel

A nem fő attrakcióknak számító helyeket fedezzük fel két keréken.

Az ár tartalmazza: a szállást Penangon plusz 1 éjszakára reggelivel, a biciklibérlés, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Ár: 35.500 Ft / fő

+ 1 nap George Townban - Múzeumok napja

Választható 3 múzeum egy napra (kivéve: ha vki a War Museum és Tropical Spice Garden-t választja, a távolság miatt egy napon már nem fér bele harmadik hely)

Az ár tartalmazza: a szállást Penangon plusz 1 éjszakára reggelivel, a belépőjegyek árait, a taxiköltséget, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Ár: 49.900 Ft / fő

+ 1 nap George Townban – gasztronómiai túra

Maláj, kínai, indiai konyha – ezekből kóstolunk meg pár helyi specialitást – természetesen ott, ahol ezeket a legjobban készítik a városban! Ezen kívül meglátogatunk egy piacot, ahol trópusi gyümölcsöket, édességet, szárított gyógynövényeket árulnak a helyiek.

Az ár tartalmazza: a szállást Penangon plusz 1 éjszakára reggelivel, a kóstolók árait, a gyalogos kirándulást magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Ár: 35.500 Ft / fő

4 éj Penangon magyar nyelvű városnézésekkel és 5 éj üdülés Langkawi-szigeten utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

Július
Augusztus
Szeptember
Október
November
December
2019. Július
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
2019. Augusztus
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
2019. Szeptember
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
2019. Október
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
2019. November
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
2019. December
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


 • a szállást 4 éjszakára Penangon és 5 éjszakára Langkawin 4*-os szállodában reggelivel,
 • a repülőjegyet Budapestről átszállással Penang-ra ás Langkawi-ról átszállással Budapestre*,
 • a kompjegyet Penangról Langkawira,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést Penangon 3 nap (3., 4., 5. nap) a sziget legfőbb látnivalóival, és belépőjegyekkel,
 • a hajózást a Monkey-beachről vissza,
 • további programjavaslatokat a Langkawin töltött nyaraláshoz és segítséget azok foglalásában.
 • a repülőtéri illetéket (kb. 114 000 Ft/fő),
 • a hosszabbítást Geroge Town-ban programokkal,
 • a fakultatív programokat és magyar nyelvű idegenvezetést Langkawin,
 • a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót: 10 MYR kb. 2,5 USD/szoba/éj,
 • az egyéb étkezéseket (irányár 20 MYR kb. 5 USD/főtől/ alkalom),
 • a személyes kiadásokat,
 • a borravalót,
 • az utazási és az útlemondási biztosítást.

*A repülőjegy árak változhatnak, pontos ajánlatért kérjük, forduljon irodánkhoz.
Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.


Felárak*:
 1. illeték 114.000 Ft/fő
 2. sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Nyaralás Malajzia trópusi szigetein

Nyaralás Malajzia trópusi szigetein

Malajzia, Penang-sziget

Útazonosító: 138121

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Nyaralás Malajzia trópusi szigetein

Nyaralás Malajzia trópusi szigetein

Malajzia, Penang-sziget

Útazonosító: 138121

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!