Örményország - Grúzia: a Kaukázus ősi kultúrái

Ft-tól/fő 309.000
Időpont: 2020.08.01 - 08.10
Legjobb ár: 309.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.08.01 - 08.10
További árak és időpontok

Tartson velünk a Örményország - Grúzia: a Kaukázus ősi kultúrái utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 309.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója:141843

Örményország - Grúzia: Miért éppen ide?

Szeretné látni a helyet, ahol a hagyomány szerint a bibliai Noé letelepedett? Vagy rálátni a fenséges  Ararat-hegyre Khor Virap kolostorából? Szívesen megtapasztalná az örmények vendégszeretetét? Akkor kalandozzon velünk a Kaukázus két legszebb országában! Örményország után ugyanis Grúziát keressük fel, mely fenséges hegyeivel és a kereszténység legkorábbi időszakából származó emlékeivel magával ragadó, s felejthetetlen élményeket nyújt látogatóinak. 2018-as utunkat közkívánatra kibővítettük a lélegzetelállító Garni-kanyonnal, ahová jeepekkel megyünk fel. Utunkat ezúttal is dr. Sárközy Miklós, a Kelet avatott szakértője kíséri, a tőle megszokott profizmussal!

Programok

1.nap Kijev > Jereván

Indulás Budapestről dohai átszállással Jerevánba. Érkezés a késő éjszakai órákban, transzfer a szállodába.

Szállás: Jereván (3 éj)

2.nap Jereván

Egész napos városnézés Jerevánban, Örményország fővárosában, mely a világ egyik legrégebbi városa. Felkeressük a Victory Parkot és az "Örményország Anyácska" emlékművet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a bibliai Ararat hegyre. Ezután megtekintjük Matenadarant, az ókori kéziratok intézetét, mely számos értékes ősi örmény, görög, szíriai, héber, római és perzsa dokumentumot őriz. Elsétálunk a Cascade lépcsősorhoz, amely ma szoborparknak és a Cafésjian Művészeti Központnak ad otthont. Megtekintjük az Operaház csodálatos épületét, a posztmodern Northern Avenue-t és a Köztársaság teret. Megállunk az örmény népirtás emlékműjénél Tsitsernakaberd dombjain, majd látogatás az Ararat brandy gyárban, ahol kétféle örmény pálinka készül. Utunk végül egy szabadtéri "Vernissage" piacra vezet, ahol ajándéktárgyakat, ékszereket és más kézműves tárgyakat vásárolhatunk, továbbá a népszerű gyümölcspiacon, a "Shouka-n",  hagyományos édességek és száraz gyümölcsök között válogathatunk.

Szállás: Jereván

3.nap Jereván > Khor Virap > Echmiadzin > Zvartnots > Jereván

Egész napos kirándulásra indulunk, melynek első megállója a Khor Virap kolostor, ahonnan felejthetetlen kilátás nyílik az Ararat hegyre. A Khor Virap az egyik legkedveltebb úti célpont Örményországban, ott raboskodott 13 éven át Világosító Szent Gergely, aki később az örmény apostoli egyház vezetője lett. Továbbhaladunk Echmiadzin-ba, az örmény apostoli egyház spirituális és közigazgatási központjába. Felkeressük a Szent Hripsime templomot (UNESCO Világörökség), majd Echmiadzin fő katedrálisát, melyet Világosító Szent Gergely építtetett 303-ban (UNESCO Világörökség). Ezután visszatérünk Jerevánba, de út közben megállunk a 7. századi Zvartnots-templom romjainál is.

Szállás: Jereván

4.nap Jereván > Geghard-kolostor > Garni templom > Sevan-tó > Dilijan

Mai programunk első megállója Örményország egyik éke, a 13. századi Geghard barlang kolostor (UNESCO Világörökség része). Geghard (szó szerint lándzsa) az itt őrzött szent ereklyékről is nevezetes volt, melyek messze földről vonzották a zarándokokat. Közülük a leghíresebb Longinus lándzsája, amellyel a hagyomány szerint megölték Jézust. A lándzsát állítólag Tádé apostol hozta ide és a kolostor róla kapta a nevét. Ezt követőenmegállunk Örményország legősibb épületénél, az 1. századi Garni pogány templomnál, melyet Tiridates örmény király építtetett a Nero császártól kapott pénzen, és Mithra napistennek szentelték. Ezután a Garni-kanyon és az Azat folyó világhírű, lélegzetelállító bazaltoszlopainál teszünk látogatást. Miután megérkezünk a Sevan-tóhoz,a világ egyik legnagyobb magashegyi tavához, felsétálunk a 8.századi Sevanavank kolostorhoz, majd a hagyományos örmény építészeti stílusáról nevezetes Dilijanba utazunk, ahol rövid, sétás városnézésen ismerkedünk meg a város történetével. 

Szállás: Dilijan ( 1 éj )  

5.nap Dilijan > Haghartsin > Bagratshen > Tbiliszi

Ma elköszönünk Örményországtól, de a grúz határ felé utazva még megállunk a 10-13. század között épült Haghartsin-kolostonál. A Bagratashen-Sadakhlo határátkelőhöz érve kezdődik grúziai utazásunk, Tbiliszibe érkezve a főváros látnivalóival ismerkedünk meg: Óváros, Metekhi templom (13. század),  telekabinnal átutazunk a város felett és megcsodáljuk a panorámáját, zsinagóga, Sioni-katedrális (6.-7. század), Narikala erőd (4. század) és iráni eredetű kénfürdők.  A program végén sétálunk a hangulatos Chardin utca zegzugos utcáin, és a Béke-hídon is átsétálunk.

Szállás: Tbiliszi (4 éj)

6.nap Tbiliszi > Mtskheta > Tbiliszi

Délelőtt meglátogatjuk a Sameba katedrálist, az ország legnagyobb keresztény templomát, majd kiadós sétával folytatjuk utunkat a hangulatos és elegáns Rusztaveli sugárúton és a környező utcákon, ahol megismerkedünk a város 19-20. századi történetével, európai és keleti elemeket egyaránt felvonultató építészeti örökségével. Majd megtekintjük a tbiliszi Nemzeti Múzeum hires ókori kaukázusi és szkítha aranykincseit, végül utunk a Művészeti Múzeum gazdag gyűjteményébe vezet, ahol többek között a hires 11. századi Khakhuli triptychont őrzik más kincsek mellett. Délutáni programunkat Mtskheta városa és a Jvari kolostor felkeresésével folytatjuk. Mtskheta az egyik legrégebbi, folyamatosan lakott város a világon. A Jvari  kolostor egy sziklás hegytetőn áll a Mtkvari és Aragvi folyók torkolatánál, mesés kilátással Mtskheta városára: Megnézzük a 11. századi Svetitskhoveli katedrálist is, ahol a feltételezések szerint Jézus Krisztus köntösét temették el. Mind a Jvari, mind a Svetitskhoveli az UNESCO világörökségi helyszíne.

Szállás: Tbiliszi

7.nap Tbiliszi > Gudauri > Ananuri > Kazbegi > Tbiliszi

Ma a történelmi grúz katonai úton utazunk a Kaukázus-hegységen át, Oroszország irányába. Megállunk a 17. századi Ananuri várnál, amely a középkori Aragvi fejedelmek székhelye volt és jelenleg Grúzia egyik legfestőibb erődítménye. Érintjük a híres Gudauri síközpontot, a téli sportok fellegvárát is. Néhány kilométerre az orosz határtól fekszik kb.1750 m tengerszint feletti magasságában Kazbegi.  Gergeti falunál  dzsipre szállunk, azokkal jutunk fel a 14. századi Gergeti Trinity templomhoz. A középkor vérzivataros századaiban számtalan Mtskheta-ból származó relikviát, köztük a Szent Nino Keresztjét is itt őrizték. A Kazbek-hegy havas csúcsainak látványa mellett térünk vissza Tbiliszibe.

Szállás: Tbiliszi

8.nap Tbiliszi > Gori > Uplistikhe > Tbiliszi

Reggel utazás Goriba, Sztálin szülővárosába, ahol látogatást teszünk a róla elnevezett múzeumban. Következő megállónk Uplistsikhe ősi barlangvárosa, Gori várostól 10 kilométerre keletre. Napistennő-kultuszának köszönhetően a kereszténység előtti időkben Uplistsikhe mintegy 3000 éven át jelentős szerepet játszott a grúz történelemben. Délután visszatérünk Tbiliszibe, majd rövid szabadprogram után transzfer a repülőtérre.

9.nap Tbiliszi > Budapest

Átszállás után érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az ár tartalmazza

 • transzferek, minibuszok a körutazás során
 • elhelyezés 3-4* hotelekben
 • reggeli
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegy+illetékek kb.135.000 Ft
 • félpanzió (2. naptól, Kijevben csak reggeli) 33.000 Ft
 • belépők 19.000 Ft
 • storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló...

 

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.

*A programban feltüntetett árak 1USD = 300 Ft árfolyamig érvényesek.

A repülőjegy ára a szabad helyek függvényében változhat!

x Örményország - Grúzia: a Kaukázus ősi kultúrái
Szállás neve: Örményország - Grúzia: a Kaukázus ősi kultúrái

Örményország - Grúzia: a Kaukázus ősi kultúrái utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Egyágyas felár 79.000 Ft/fő
 2. Félpanzió felár 33.000 Ft/fő
 3. Repülőjegy illetékkel (irányár) 147.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Örményország - Grúzia: a Kaukázus ősi kultúrái

Örményország - Grúzia: a Kaukázus ősi kultúrái

Grúzia, Körutazás Grúziában

Útazonosító: 141843

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Örményország - Grúzia: a Kaukázus ősi kultúrái

Örményország - Grúzia: a Kaukázus ősi kultúrái

Grúzia, Körutazás Grúziában

Útazonosító: 141843

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!