Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel

Ft-tól/fő 219.300
Időpont: 2019.09.06 - 09.12
Legjobb ár: 219.300 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.09.06 - 09.12

Tartson velünk a Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 219.300 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója:134625
Kívánságlistára teszem
PROVENCE, ha meghalljuk ezt a szót, sok embernek a levendula jut az eszébe. Nagyon helyesen, mert az egyik jelképe a tájnak. Az utazási időpontunk, szeptember már jóval túl van a levendula virágzásán, de ezt leszámítva, egy csodálatos csokrot állítottunk össze, mely felöleli Franciaország déli területeinek legszebb, legérdekesebb látnivalóit. A régió központi egysége Provence és a szomszédos Languedoc-Roussillon megannyi látnivalót kínál, amely átöleli a római kortól napjainkig az elmúlt több mint 2000 évet! Katedrálisok, várak, paloták, amfiteátrumok és színházak, valamint múzeumok mellett a táj megkapó hangulata, a legújabb kor emberének kényelmét, szórakozását biztosító épületek és építmények, a tengerparton horgonyzó jachtok sokasága, mind elbűvöli az arra járót.

KÉT VARIÁCIÓBAN IS FOGLALHATÓ!

2019. szeptember 5 – 12. (oda busszal, visszaútban repülővel)
2019. szeptember 6 – 12. (oda-vissza repülővel)
Kérjük, jelentkezéskor a megjegyzés rovatban jelezzék, melyik variációra jönnének!


Utazás: autóbusszal és hazaútban Barcelona – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel vagy igény szerint Budapest – Nizza útvonalon repülővel

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

 

1. nap: Budapest – Sanremo környéke (kb. 1150 km)
Utazás Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szállás Sanremo környékén.

2. nap: Nizza – Monaco (kb. 100 km)
Irány a mini állam MONACO. Látogatás az Oceanográfiai Múzeumban, a Katedrálisban (hercegek temetkezési helye), a Hercegi palotában, majd következik MONTE CARLO, a kaszinózás fellegvára. Buszos és gyalogos városnézés a „Côte d’Azur Párizsában”, NIZZA-ban. A XIX. sz.-i angol és orosz arisztokrácia hagyta örökül a sugárutak és az árnyas sétányok mondén hangulatát. Ezt érezzük a Promenade des Anglais-n és az orosz negyedben. Természetesen besétálunk a fűszer és virágillattól átitatott, erősen liguriai hatású ó Nizzába, ahol Matisse is több éven keresztül lakott. Azon kedves Utasaink, akik a kényelmesebb repülést választják vagy már jártak Monaco-ban, a délutáni órákban érkeznek Nizza repülőterére, így a mai napi program számukra kimarad. Szállás Cannes környékén.

3. nap: Grasse – Gourdon – St. Paul de Vence (kb. 100 km)
Utazás GRASSE-ba, a parfümgyártás fővárosába. Látogatás a Fragonard üzemben (vásárlási lehetőség). Továbbutazás a Farkastorok-szurdok érintésével a festői GOURDON-ba. A hegycsúcsra épült hangulatos települést lélegzetelállító panorámája miatt keresik fel az utazók. Következő állomásunk Yves Montand kedvenc helye, a Cote d'Azur legattraktívabb művészvárosa St. PAUL DE VENCE, ahol egymást érik a képző- és iparművészeti galériák. Szállás Cannes környékén.

4. nap: Cannes – St-Tropez – Port Grimaud (kb. 240 km)
Mai napunk új program! CANNES-i séta, kikötő, La Croisette tengerparti sétány, Filmfesztivál palota, Suquet domb, a város középkori magja. Utazás hajóval ST-TROPEZ-ba. A Côte d’Azur legszebb partszakasza, az aranypart mellett hajózunk St-Tropezig. Ez a város soha nem megy ki a divatból. Ma is az arany ifjak és „arany vének” kihagyhatatlan találkozóhelye. Látni fogjuk, hol szaladgált ide-oda Louis de Funés, a világhírű komikus csapata „Lütyő” „Fityesz” „Pacuka” és a többiek, azaz, a st-tropezi csendőrök! A kikötő, Place des Lices, Fellegvár panorámája, majd ismét hajózunk PORT GRIMAUD-ba, amely egy mesterséges Velence, luxus kikötő, lagúnák és nyaraló paradicsom. Visszaszállunk az autóbuszra és Toulonon keresztül Aix-en-Provence környéki szállásunkra tartunk.

5. nap: Aix-en-Provence – Arles – Les Baux-de-Provence – Tarascon – Nîmes (kb. 160 km)
Provence egykori fővárosa, AIX-EN-PROVENCE, amely több mint kétezer évre tekint vissza. Városnéző séta: városháza, Igazságügyi Palota, St. Sauveur (Szent Megváltó) Székesegyház, a három sellőt ábrázoló Rotonde szökőkút. Ezek a látnivalók a város egy-egy jellemzőjét szimbolizálják: igazságosság, művészet, kereskedelem és mezőgazdaság. Amennyiben követjük Paul Cézanne munkásságának emlékét őrző körséta útvonalát, úgy megtudhatjuk hol élt és alkotott a művész. Franciaország „legrómaibb” városa: ARLES. A legtöbb műemlék az ún. Centre Monumental (római építmények és középköri templomok körzete), valamint az Alyscamps (ősi temető) környékén található. A város másik híres látnivalója a csodásan megmaradt, eredetileg háromszintes római aréna. A település hosszú éveken keresztül Van Gogh és barátja, Gaugin otthona volt. Látogatás Van Gogh házában, melynek kertjét egyik festménye alapján rekonstruálták. Rövid megálló LES BAUX-DE-PROVENCE városkában, melynek nevét gyakran emlegetjük, lévén a bauxit ásvány (alumínium előállítása) innen kapja a nevét, de valójában, egy elbűvölő városka. A látványos TARASCON váránál rövid fotószünetet tartunk, majd késő délután városnézés Franciaország Rómájában, NÎMES városában. Az i.e. I. században épített Amfiteátruma a legjobb állapotban maradt fenn Franciaországban. Szinte pontosan azonos Arles arénájával, nézőtere valamelyest nagyobb. Szállás Nimes környékén.

6. nap: Pont du Gard – Orange – Avignon (kb. 150 km)
Elsőként rövid megálló a PONT DU GARD-nál, a Gardon folyó felett átívelő római vízvezetéknél, majd ORANGE-ba látogatunk, mely a tartomány kapuja, s a világ egyik legjelentősebb római kori műemlékének városa. A település római kori színháza egyedülálló a világon, hiszen a nézőtere és a színpad mögötti fal is teljes épségben megmaradt. Továbbutazás AVIGNON-ba. A város legnevezetesebb épülete a pápai palota, amely egy sziklaszirt, a Rocher des Doms tetején épült. A St-Bénézet hídról messze földön is népszerű dal született. A városháza múlt századi épülete magában foglalja a XIV. században emelt óratornyot is, tetején harangjátékkal. Szállás Nimes környékén.

7. nap: Camargue – Aigues-Mortes – Montpellier – Béziers (kb. 360 km)
Reggel az egyedülálló nádból, tavakból, lagúnákból álló CAMARGUE-i természetvédelmi területre kalandozunk, mely félvad lovairól, flamingóiról és fekete bikáiról híres. AIGUES MORTES a holt vizek városa, a tengertől sok kilométerre található, de tengeri kikötőnek létesült a XIII. században. Hatalmas, szabályos téglalap alakú vára mindmáig sértetlen maradt. Languedoc-Roussillon fővárosa MONTPELLIER, elsősorban többszázados orvos-tudományi egyeteméről híres. Itt végezte tanulmányait a jövendőmondásairól híres Nostradamus is. Séta a történelmi belvárosban. A település központi terét, a Place de la Comédie-t a helyiek ellipszis formájára utalva csak „tojás”-ként emlegetik. Itt látható a kecses nőalakokkal ékes szökőkút és a színház. A központból kivezető út végén áll XIV. Lajos diadalíve, túloldalán a Jardin des Plantes, Franciaország legrégebbi botanikus kertje. Cathédrale St. Pierre a város egyetlen temploma, amely túlélte a vallásháborúk pusztításait. Franciaországtól lassan elbúcsúzva BÉZIERS-be érkezünk. A Saint-Nazare Katedrális egy lenyűgöző XIII. századi székesegyház, meredek sziklafal tetején helyezkedik el. Szállás a spanyol (katalán) Costa Brava mentén, Rosesban.

8. nap: Roses – Figueres – Barcelona (kb. 200 km)

Jó idő esetén strandolási lehetőség. A szép tengerparttól elbúcsúzva FIGUERES (spanyolul Figueras) városkába utazunk. A város híres szülötte Salvador Dalí a szürrealista festőművész. Franciországban járva, neves művészeket emlegettünk, Matisse, Cézanne, Van Gogh, Gaugin, akiket a mediterrán hangulat múzsája is megcsókolt, de Salvador Dalí, ettől eltérő ihletet kapott, s alkotta meg különleges műveit. Utazásunk végefelé közeledik, s a katalán főváros Barcelona repülőterére tartunk, hogy a fellegek szárnyán hazatérjünk Budapestre. Érkezés az esti órákban.


UNESCO Világörökségek:
- Arles
- Orange római kori színháza és környéke
- Pont du Gard
- Avignon óvárosa
x Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővelOda busszal, visszaútban repülővel:
Repülőtéri illetékek és csomagdíj: kb. 29.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Félpanziós felár: 52.500,- Ft
Egyágyas felár: 71.400,- Ft


Oda – vissza repülővel:
Repülőtéri illetékek és csomagdíj: kb. 55.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Félpanziós felár: 48.300,- Ft
Egyágyas felár: 65.400,- Ft

 

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást odaútban végig autóbusszal vagy a repülőjegyet az Ön választása szerint Bp – Nizza útvonalon
- repülőjegyet Barcelona – Budapest útvonalon
- a körutazáson közlekedést légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- idegenvezetést
- városnézéseket és kirándulásokat a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és csomagdíjat oda busszal – visszaútban repülővel: kb. 29.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat oda – vissza repülővel: kb. 55.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- fakultatív félpanziós felárat oda busszal – visszaútban repülővel: 52.500,- Ft
- fakultatív félpanziós felárat oda – vissza repülővel: 48.300,- Ft
- belépőjegyek, hajójegyek és a fülhallgató árát: kb. 160,- €
- idegenforgalmi adót: kb. 12,- € (Helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- 30 – 34 fő utazása esetén a 15.500,- Ft felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
Szállás neve: Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel

Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Oda busszal, visszaútban repülővel:
Repülőtéri illetékek és csomagdíj: kb. 29.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Félpanziós felár: 52.500,- Ft
Egyágyas felár: 71.400,- Ft


Oda – vissza repülővel:
Repülőtéri illetékek és csomagdíj: kb. 55.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Félpanziós felár: 48.300,- Ft
Egyágyas felár: 65.400,- Ft

 

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást odaútban végig autóbusszal vagy a repülőjegyet az Ön választása szerint Bp – Nizza útvonalon
- repülőjegyet Barcelona – Budapest útvonalon
- a körutazáson közlekedést légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- idegenvezetést
- városnézéseket és kirándulásokat a program szerint
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket és csomagdíjat oda busszal – visszaútban repülővel: kb. 29.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat oda – vissza repülővel: kb. 55.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- fakultatív félpanziós felárat oda busszal – visszaútban repülővel: 52.500,- Ft
- fakultatív félpanziós felárat oda – vissza repülővel: 48.300,- Ft
- belépőjegyek, hajójegyek és a fülhallgató árát: kb. 160,- €
- idegenforgalmi adót: kb. 12,- € (Helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- 30 – 34 fő utazása esetén a 15.500,- Ft felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Utasbiztosítás
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Belépők

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 65.400 Ft/fő
  2. Félpanzió 48.300 Ft/fő
  3. Reptéri illeték 55.000 Ft/fő
  4. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel

Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 134625

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel

Provence és a Riviéra - Oda - vissza repülővel

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban

Útazonosító: 134625

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!