Puglia- A Mesevárosok Földjén 8 Nap/7 Éj

Ft-tól/fő 134.900
Időpont: 2019.10.20 - 10.27
Legjobb ár: 134.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.10.20 - 10.27
További árak és időpontok

Tartson velünk a Puglia- A Mesevárosok Földjén 8 Nap/7 Éj utazásra! A kiutazás busszal történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 134.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:132494
Kívánságlistára teszem

Rövid ismertető: Puglia ismeretlen tájain találjuk Lecce-t, dél Firenzéjét, mely csak az egyik, a kivételes szépségű, csodás barokk gyöngyszemek között.  Fehér városok és azúrszínű tenger vár ránk, nem is beszélve a világörökség részeként számon tartott, meseszerű trullikról, az apró, kúp alakú "sipkás"tetőkkel épített házakról, és Matera egyedülálló, semmihez sem hasonlítható barlangvárosáról. Egy tartalmas, izgalmas program vár ránk egy kis hajókázással színesítve, ha eljönnek velünk megismerni az olasz csizma sarkán fekvő, elragadó településeket.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás:
7 éjszaka 3*-os szállodákban:
- 2 éj Rimini/Pesaro környékén
- 2 éj Canosa di Puglia környékén 3* szállodában
- 3 éj Torre Cane közvetlen tengerparti 3* szállodában

Ellátás (krt): reggeli, igény esetén félpanzió.

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 8 nap/ 7 éj 
FIX INDULÁS! 2019.10.20-10.27. (vasarnap-vasárnap) ÜNNNEPI HÉTVÉGE

Program:
KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK: 

Puglia: ITT!
Matera: ITT!
Alberobello: ITT! 

1. nap: Budapest- Rimini/ Pesaro

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Szállás Rimini környékén. 

2. nap: Rimini-Urbino- Loreto -Canosa di Puglia
Reggeli után folytatjuk utunkat az egyedülálló olasz csizma sarka felé, Puglia tartományának gazdag, megszámlálhatatlan látnivalóihoz. Először Marche tartomány büszkeségét, Urbino városát látogatjuk meg az Appeninek pompás szépségű dombvidékén. Valamikor az itteni hercegek lakóhelyéül szolgáló palota több vélemény szerint Itália legszebb reneszánsz épülete, ma a tartomány képtárának ad helyet, és a korabeli fényűző élet kellékei is láthatóak. A város híres szülötte, Tiziano szülőházát is megtekintjük. Tovább utazunk Loretoba, ahol rövid látogatást teszünk a Mária házának védelmére épített templomban. Továbbutazunk Puglia legjelentősebb régészeti központjához, mely egyben egyike Olaszország legrégebbi idők óta lakott városainak, Canosa di Puglia környékére, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. 

3. nap: Monte Sant' Angelo - Vieste hajókázással
Napunkat a festői magasságban fekvő, középkori településen, Monte Sant' Angelo-ban kezdjük, mely a gyönyörű Gargano Nemzeti Park területén fekszik. Mihály arkangyal jelenésének színhelyén épült lenyűgöző barlangtemplomot és az ő tiszteletére emelt szentélyt látogatjuk meg, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Utunkat lélegzetelállító szerpentinen, csodálatos panorámában gyönyörködve folytatjuk a félsziget csücskén található Vieste városába, ahol jó idő esetén hajóra szállunk és a sziklás tengerpart mentén hajózva, annak természetes barlangjait is felkeressük, majd visszaérkezve kiindulási kikötónkbe szálláshelyünkre utazunk vissza. (Ár hajójeggyel: 45 Eur/fő)

4. nap:  Trani - Bari - Polignano a Mare 
Először Traniba utazunk, ahol sétálunk a bájos óvárosban, a kikötőben és a fenséges székesegyház környékén. A fehér színű mészkőből épült, márványos város ég felé nyúló épületei elképzelhetetlen kontrasztot nyújtanak a vad, kéklő tengerből kiemelkedve. Városnézésünket a Római Birodalom jelentős kikötőjében, Bari-ban folytatjuk. Az óváros girbegurba utcáin sétálva körbeölel minket a dél-olasz hangulat, így részesei lehetünk a város múltjának és jelenének, a kikötőben pedig halászok kínálják a frissen fogott zsákmányukat. Felejthetetlen élménynek ígérkezik!  Felkeressük Szent Miklós püspök ereklyéit, a földi maradványai fölé emelt bazilikát. Lazításként megkóstolhatjuk Puglia jellegzetességét, az ízletes focaccia-t, az olasz kenyérlángost is. A délutáni órákban Domenico Modugno szülőhelyére, Polignano a Mare-ba érkezünk, ahol a Szépség és a Szörnyeteg néhány epizódját forgatták. A meredek sziklafalra épített település drámai szépségét fokozzák a fehér házak alatti barlangok, a teraszos utcák, és a kristálytiszta, kéken csillogó víztükör. Elfoglaljuk tengerparti szálláshelyünket Torre Canne környékén a kora esti órákban.   

5. nap:  MESEVÁROSOK: Matera - Alberobello - Cisternino
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás a térség kivételes szépségű, egyedülálló gyöngyszemeibe. Utunk először Matera semmihez sem hasonlítható barlangvárosába vezet. A világörökség részét képező, az őskorban lakott barlanglabirintusok, a bevájt épületek, lakások, templomok  halkan suttogják ősi történetüket. Sétálunk az óvárosban, és a ciszternalakások bűvkörében. Ezek után kóstolót kapunk a különleges helyi ízekből: a materai kenyérből, dzsemekből, szószokból és likőrökből.  Alberobelloba utazunk tovább, ahol Apulia egyedülálló csodás építményei, az ősi, fehérre meszelt, meseszerű, jellegzetes kúp alakú tetős, "sipkás" házak, a trullik vezetnek a mesék birodalmába. Sétánk után szabad program, vásárlási lehetőség a helyi kézműves termékekből, vagy megkóstolhatják a helyi kedvelt, zamatos bort, a Primitivot is. Hazafelé útba ejtjük Cisternino vakító fehér, varázslatos óvárosát. Életre szóló élményekkel térünk vissza szálláshelyünkre. (Ár: 35 EUR/fő)

6. nap: FEHÉR VÁROSOK és a dél Firenzéje: Ostuni - Lecce - Otranto 
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás. Napunkat az egyik "fehér város"-ban, Ostuni sikátoros óvárosában kezdjük, melyre a domb tetején magasodó Dóm épülete tekint le. Ezután a ,,dél Firenzéje"  néven emlegetett barokk fővárosba Lecce-be utazunk, ahol az ókori művészet keveredik lépten-nyomon a barokk kifinomult jegyeivel. A gazdag múltat hirdető, csodás városban a római amfiteátrum, a Dóm, a város számtalan, dúsan díszített, fejedelmi szépségű, fehér mészkőből készült palotája méltó példái a letűnt korok sokszínű építészetének. 
A Salento félsziget, és ezzel egész Olaszország legkeletibb pontjára, a magyar történelemben kétszer is fontos szerepet játszó Otranto városába érkezünk, meglátogatjuk a város Dómját, mely az ország egyik legrégebbi mozaikjával büszkélkedhet, és ahol a törökök által lemészárolt 12 000 helyi lakos csontjait is őrzik. Visszatérünk szálláshelyünkre az esti órákban. (Ár: 30 EUR/fő)

7. nap: San Giovanni Rotondo -Rimini     
Búcsút intünk, és útnak indulunk, hogy újabb lenyűgöző szépségű helyeket láthassunk. Észak felé vesszük az irányt, és a Garganoi- félsziget mellett található varázslatos San Giovanni Rotondo-ba érkezünk, ahol a Pio atya emlékére állított Bazilikát látogatjuk meg. Folytatjuk utunkat Pesaro/ Rimini környékére, ahol az esti órákban elfoglaljuk a szállásunkat

8. nap: Budapest
Reggeli után hazaindulunk, rövid megállókkal Szlovénián keresztül Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Felárak és belépők:
Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő):
- Monte Sant' Angelo - Vieste hajókázással  45 EUR/fő
- Matera- Alberobello- Cisternino: 35 EUR/fő
- Ostuni-Lecce- Otranto: 30 EUR/fő

Belépők összesen kb: 20 EUR/fő (tájékoztató jelleggel): 
- Urbino/ Dózse Palota: kb. 8 EUR/fő
- Monte San Angelo:
- Trani: kb. 3 EUR/fő
- Bari:  kb. 3 EUR/fő
- Matera/ kőtemplomok: kb. 8 EUR/fő
- Matera/barlanglakások: kb. 2 EUR/fő
- Ostuni/ Dóm: kb. 3 EUR/fő
- San Giovanni Rotondo/transzferbusz: 2 EUR/fő

Audio-guide: 4 000/fő/tartózkodás

Üdülőhelyi díj: 16 EUR/fő/tartózkodás

Minimum létszám: 35 fő

A részvételi díj tartalmazza: utóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (570 Ft/fő/nap), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat és az audio guide költségét. 

Az utazáshoz érvényes kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges! 

x
Szállás neve: Puglia- A Mesevárosok Földjén 8 Nap/7 Éj

Puglia- A Mesevárosok Földjén 8 Nap/7 Éj utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Útlemondási biztosítás

Felárak*:
  1. Audio guide / fő 4.000 Ft fő
  2. Foglalási díj 1.500 Ft fő
  3. Sztornó biztosítás 1,30 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Puglia- A Mesevárosok Földjén 8 Nap/7 Éj

Puglia- A Mesevárosok Földjén 8 Nap/7 Éj

Olaszország, Puglia, Puglia

Útazonosító: 132494

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Puglia- A Mesevárosok Földjén 8 Nap/7 Éj

Puglia- A Mesevárosok Földjén 8 Nap/7 Éj

Olaszország, Puglia, Puglia

Útazonosító: 132494

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!