Repülj és vezess! A skót whisky út

Legjobb Alapár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Edinburgh/Glasgow  | Perth | Pitlochry | Braemar | Royal deeside | Aberdeen | Whisky Trail | Inverness | Loch Ness | Fort William | Glencoe | Stirling kastély | Edinburgh

Program:

1. nap: Edinburgh/Glasgow - Perthshire

Érkezés Edinburgh vagy Glasgow repülőterére, a bérautó felvétele, és a Forth hídon áthaladva érkezés a Perth környéki szálláshelyre. 

2. nap: Perth - Pitlochry - Aberdeen

Reggeli után indulás a Scone Palace-hoz, egykor itt volt a "Sors köve" amit a 13. századig a skót királyok koronázásakor használtak. A követ az angolok 1296-ban elvették, és csak 1997-ben került vissza a skótokhoz (jelenleg az edinburgh-i kastélyban látható). Majd továbbutazás a bájos Pitlochry-ba, majd a Royal Deeside szívében található Braemar-ba. Érdemes meglátogatni a Balmoral kastélyt  - a királyi család skót otthonát is (csak májustól júliusig látogatható). Szállás Aberdeen környékén. 

3. nap: Aberdeen

Aberdeen az ország harmadik legnagyobb városa, fontos halász,- és olajtermeléshez használt kikötő. Az idelátogatók szeretik a hosszú, homokos tengerpartját, parkjait és kertjeit, a nyári fesztiváljait, és fontosabb látnivalóit: az Aberdeeni Egyetem épületét, a legrégebbi skót hidat, a Brig o'Balgownie-t, a tengerészeti múzeumot, a Marischal Főiskola gránitépületét. Mindenképpen érdemes felkeresni az 50 hektáron elterülő Duthie Parkot, ahol 2 tó, érdekes szobrok, valamint a téli kertben egzotikus növények, virágok, madarak, halak, és teknősök láthatók. Délután - amennyiben idejük engedi - pedig látogassanak el vagy Zeffirelli Hamletjének, és a skót történelem  egyik jelentős színhélyre, a Dunnotar várba, vagy a 16. századi Crather kastélyba, melyet I. Róbert skót király (Robert the Bruce) adományozott a Burnett családnak. 

4. nap: Aberdeen - a whisky út - Inverness 

A skót whisky út Skócia Speyside whiskyrégiójában található, műfajában egészen egyedülálló, hiszen útvonala mentén 9 lepárló üzem is található. A lepárlóüzemekben dolgozók büszkén őrzik hagyományaikat, és finom italuk titkait. A méltán híres Glenfiddich lepárló meglátogatása a program része, de emelett érdemes felkeresni a Grants, a Cardhu, a McCallan lepárlókat is. Útközben kastélyok is látogathatók: Brodie, Ballindoch, Cawdor (melyet Shakespeasre Macbethje tett híressé). Szállás Inverness környékén 

5. nap: Ullapool - Inverewe Gardens - Torridon

Töltse a napot Skócia nyugati partjának felfedezésével. Ullapool bájos halászfaluján át, az elképesztő Corrieshalloch szurdokon át egészen Inverewe gardens botanikus kertig. Majd Torridon és Loch Maree mellett elhaladva térjen vissza Invernessbe. 

6. nap: Inverness - Loch Ness - Glencoe - Edinburgh

Dél felé indulva érdemes megállni a híres Loch Ness és Urquhart vára mellett, majd a Ben Nevis lábánál fekvő Fort William-ben (ahonnan akár fel is lehet menni a hegyre, ha idejük engedi). Végül Sterling kastélyának megtekintése után érkezés Edinburghba. 

7. nap: Edinburgh

Ismerkedés a gyönyörű skót város Ó-, és Újvárosával. Az Edinburgh-i vár kihagyhatatlan, és nem csak a magyar vonatkozású, 11. századi szent Margit kápolna miatt. Érdemes felkeresni a Holyrood Palotát - a skót Parlament épületét is. 

8. nap: Edinburgh/Glasgow

A bérautó leadása a repülőtéren, és indulás haza. 

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Repülj és vezess!  A skót whisky út

Repülj és vezess! A skót whisky út

Egyesült Királyság, Skócia, Edinburgh

Útazonosító: 148488

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Repülj és vezess!  A skót whisky út

Repülj és vezess! A skót whisky út

Egyesült Királyság, Skócia, Edinburgh

Útazonosító: 148488

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!