Repülj és vezess hamisíthatatlan angol tájakon!

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Tartson velünk a Repülj és vezess hamisíthatatlan angol tájakon! utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással.

Kívánságlistára teszem

Anglia, London, Oxford, Bath, Stonehenge

A program során Anglia déli részének legszebb, és legizgalmasabb látnivalói kerülnek sorra. Történelmi, kulturális látnivalók egész sora várja az utazókat: a sziget első egyeteme, Bath csodás fürdővárosa, Anglia legszebb gótikus apátsága, és a kihagyhatatlan, misztikus Stonehenge. Az út során Anglia legszebb partszakaszait, és legromantikusabb öbleit is fel lehet keresni, feltétlenül érdemes megkóstolni a helyi finomságokat, és a szinte mindenhol kapható friss "fish and chips"-et, valamit a helyi pubok változatos ale (angol sör) kínálatát. 

Program:

London/Oxford | Bath | Cheddar-szurdok és barlangok | Glastonbury | Exeter | Plymouth | Jurassic Coast | Weymouth | West Lulworth | Swanage | Bournemouth | Stonehenge | Avebury | Windsor Kastély | Watford/London

1. nap: London - Oxford
Érkezés a repülőtérre, a bérautó felvétele, majd irány Oxford, a híres egyetemváros. Oxford főbb vonzerői közé tartozik bájos légköre, építészete, egyetemi épületei és hangulatos középkori utcácskái. További érdekessége, hogy itt található a brit történelem alighanem legelső egyeteme, mely több mint 800 éves. A városnézés során közelebbről is megismerkedhetnek a katedrálissal és egyben kápolnával, mely a Harry Potter filmekből sokaknak ismerős lehet. A túra a város szívében folytatódik, mégpedig a Botanikus Kert meglátogatásával, ezután a híres Hollywell koncerttermet tekinthetik meg, mely több mint 250 éve ad helyszínt a zenei eseményeknek. A városnézést érdemes egy kellemes sétával zárni a Radcliffe téren, melynek során vethetnek egy pillantást a Szűz Mária templomra, a 15. századi Bodleian és a Radcliffe Camera könyvtárak bámulatos épületeire is.
Szállás a Best Western Plus Oxford Linton Lodge Hotelben.

2. nap: Oxford - Bath
Délelőtt folytatódhat Oxford emblematikus látnivalóinak felfedezése, ilyen a Pitt River Múzeum, mely több mint 20 000 tudományos és kulturális emléktárgyat őriz a Brit birodalmi időkből. Nem maradhat ki az Anglia legősibb múzeuma sem, az Ashmolean valamint az 1000 éves Kastély Múzeum és annak egykori börtöne sem. A délután folyamán indulás Bath fürdővárosába, útközben érdemes megállni a gyönyörű Lydiard Parknál. Érkezés Bath-ba a koraesti órákban.
Szállás a Best Western Limley Stoke Hotelben.

3. nap: Bath
Érdemes a napot a város felfedezésének szentelni. Bath leginkább melegvizű természetes forrásairól és György korabeli építészeti kincseiről ismert. A városnéző túra kiváló kezdete lehet a félhold alakú „Royal Crescent” épülete, mely talán leglátványosabb és legjobb példája a György korabeli építészetnek az egész Királyságban. Ezen kívül érdekes látványt nyújthat a Cirkusz, vagy a 18. században épült nagyterem is. A továbbiakban Jane Austen, angol regényíró nő nyomába eredhetnek, megismerkedhetnek a róla elnevezett központtal. A gyalogos kirándulást pedig a Királynők Terével, a Royale Színházzal és a Olteney-híddal koronázhatják meg, mielőtt sor kerülne a bath-i apátság meglátogatására. A nap levezetéseképpen pedig következhetnek a római fürdők.
Szállás a Best Western Limley Stoke Hotelben.

4. nap: Cheddar-szurdok és barlangok - Glastonbury - Exeter
A varázslatos Cheddar-szurdokon átautózva elérhetik a Cheddar barlangok mesebeli világát, ahol bámulatos sziklaformációk és különleges cseppkőképződményeket tekinthetnek meg. A barlangtúra után a 7. században épült Glastonbury Apátság meglátogatása következik. Glastonbury külön érdekessége, hogy ez az a helyszín, mely az Artúr legendában a híres Avalon szigeteként vált ismertté. Artúr Király és Guinevere királynő síremléke az apátságban nyugszik. Érdemes felmenni a Glastonbury csúcsra is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre, valamint itt található St. Michael tornya is. A kora esti órákban érkezés Exeter-be. Szállás a Best Wester Exeter Lord Haldon Country Hotelben.

5. nap: Exeter - Saltram - Plymouth - Exeter
A mai napot rögtön egy kis időutazással kezdhetik, kb. 900 évet repülünk az időben, amikor is Anglia legszebb középkori katedrálisa, a gótikus stílusú Exeter Katedrális épült.  Ezután déli irányba autózva elérik a Saltram House-t, mely a plymptoni plébániánál található. Az út folytatódik a Cornwall partszakaszon, ahol az ország egyik legszebb és legromantikusabb strandjai és rejtett kis öblei találhatók. Érdemes leautózni a Wembury strandra, majd gyalogosan felfedezni a városkát, illetve megtekinteni a Szent András templomot.
Szállás a Best Western Exeter Lord Haldon Country Hotelben.

6. nap: Exeter - Jurassic Coast - Weymouth - West Lulworth - Swanage - Bournemouth
Indulás Jurassic Coast festői szépségű partszakaszán kelet Devon-tól Dorset-ig, a partszakaszon található különleges sziklaegyüttes 185 millió éves földtörténettel rendelkezik. Érdemes egy kis időt eltölteni Weymouth tengerparti településén, megcsodálni a színes strand kunyhókat és a György korához hű stílusú házakat. A Jurassic látképe, a forgó kilátótorony, a viktoriánus erőd és a tengeri élővilágot bemutató Sealife Park is további érdekességekkel várják az érdeklődőket. Mielőtt Bournemouth-ba indulnának, tegyenek egy kellemes sétát nyugat Lulworth és Swanage tengerparti városkáiban.
Szállás a Best Western Hotel Royale-ban.

7. nap: Bornemouth - Stonehenge - Avebury - Windsor Kastély - Watford
Stonehenge talán a világ egyik legmisztikusabb látványossága, máig folynak a találgatások létrejöttéről. Mindenesetre mára a Világörökség listán kiemelt helyet foglal el, csak úgy, mint Avebury. Avebury, a falu körül, 3 kőgyűrűt magába foglaló őskori emlékmű, Wiltshire megyében. Mielőtt a watfordi szálláshelyre érnének, látogassanak el a híres Windsori Kastélyhoz, mely a brit királyi család egyik legfontosabb rezidenciája már több mint 1000 éve.
Szállás a Best Western White House Hotelben.

8. nap: Watford - St. Albans - London repülőtér
Ha az idő engedi érdemes ellátogatni a Szent Albans katedrálishoz, melynek hatalmas vallási jelentősége van a helyiek körében, illetve itt temették el Nagy-Britannia legelső szentjét is.

Szállás neve: Repülj és vezess hamisíthatatlan angol tájakon!
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Repülj és vezess hamisíthatatlan angol tájakon!

Repülj és vezess hamisíthatatlan angol tájakon!

Egyesült Királyság, Anglia, London

Útazonosító: 102886

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Repülj és vezess hamisíthatatlan angol tájakon!

Repülj és vezess hamisíthatatlan angol tájakon!

Egyesült Királyság, Anglia, London

Útazonosító: 102886

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!