Repülj és vezess! - Skót felföld, Skye és Mull szigetekkel

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Tartson velünk a Repülj és vezess! - Skót felföld, Skye és Mull szigetekkel utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással.

Kívánságlistára teszem

Skócia, Egyesült Királyság, Európa, Edinburgh, Perth (UK), Inverness, Loch Ness, Glasgow

A varázslatos és misztikus Skócia az aktív utazást, a felfedezést kedvelők fellegvára. A rengeteg természeti és történelmi látnivalót a hangulatos vidéki kastélyok teszik még változatosabbá.

Az utazásról:

Lehetséges indulási napok Budapest - Edinburgh - Budapest közvetlen járattal: Április, Május: kedd, csütörtök, vasárnap, Június-Október: hétfő, csütörtök, péntek, vasárnap.

Program:

1. nap: Edinburgh/Glasgow
Érkezés Edinburghba, vagy Glasgowba, bérautó felvétele a repülőtéren. Ezt a napot szánják Edinburgh felfedezésére. A Várban magyar vonatkozású látnivaló is található, Szt. Margit (Szt. István unokája) kápolnája. Szállás Edinburgh környékén. 

2. nap: Loch Lomond - Oban
Észak felé indulva,  csodás Loch Lomond partján álljanak meg a bájos Luss-ban, majd a tó melletti úton haladva érik el a Loch Fyne mellett található Inveraray Kastélyt, mely 17. század óta a Campbell-klán mindenkori fejének, Argyll hercegének otthona (és szerepelt a Downton Abbey 3. évadában is). Oban felé álljanak meg a Kilmartin Glen-ben (völgyben) található neolitikus és bronzkori maradványoknál és kőköröknél, és keressék fel az i.sz. első század körül itt uralkodó Dal Riada királyság által emelt Dunadd Erődöt. Szállás Oban környékén.  

3. nap: Mull, Iona és Staffa szigetek
Ezen a napon látogassa meg a Belső-Hebridák második legnagyobb szigetét, Mullt. Vagy kocsival mennek át Mull szigetére, vagy az Obanból induló hajókörútra szállnak fel. Így felfedezhetik Iona szigetét is: itt szállt partra, és ismertette meg a skótokat a kereszténységgel Szt Kolumba 563-ban; és a lakatlan Staffa szigetét, mely Fingals barlangjáról híres: ez ihlette Mendelssohn Hebridák nyitányát. Szállás Oban környékén. 

4. nap: Glencoe - Skye-sziget
Obantól még mindig északra haladva jutnak el a világ talán egyik legszebb völgyéhez, a Glencoe-ba, ahova nem csak a skótok szeretnek kirándulni járni. Majd vagy komppal, vagy a hídon át jutnak el a Hebridák leglátványosabb szigetére, az Isle of Skye-ra. Szállás a szigeten

5. nap: Skye-sziget
Az egész napot a sziget felfedezésével tölthetik. A legismertebb látnivaló a délen található Cuillin hegység, mely az ősi mítosz szerint azért jött létre, mert a Tél boszorkánya elrabolta a Tavasz fiatal, és gyönyörű hitvesét, a Tavasz a Nap segítségét kérte, aki tüzes lándzsát dobott a repülve menekülő boszorkány felé, ám elvétette, és a dárda Skye földjébe fúródott. Érdemes még felkeresni a Fairy Pools-t, a Brittle folyón található kristálytiszta vízű Tündér medencéket. 

6. nap: Loch Ness - Inverness
Skye szigetét elhagyva Skócia egyik leghíresebb, ám annál ritkábban látható látnivalóját keresik fel, Nessie-t, a Loch Ness legendás szörnyét. Ha nem találják, akkor csak gyönyörködjenek a tóban, és látogassák meg a 12. században épült Urquhart várát. Szállás Inverness környékén. 

7. nap: Speyside - Perth
Invernesstől keletre található a Kr.e. 3. évezredből itt maradt Clava kőhalmok, síremlékek. Egy skót körút nem lehet teljes whisky kóstolás nélkül. Speyside vidékén sok whisky párló üzem található: pl. Glenfiddich, Glen Grant, Dallas Dhu. Majd a Spey folyó mentén autózás Braemar-ba, a Dee folyó völgyében található csodás vidék központjába. A Balmoral Kastélyt, a királyi család nyári rezideciáját, májusban, júniusban és júliusban lehet meglátogatni. A többi hónapban javasoljuk a Braemar Kastély felkeresését. Majd dél felé haladva, a gyönyörű kilátással kecsegtető Spittal of Glenshee-n keresztül érkeznek Perth-be. Szállás Perth vagy Fife környékén. 

8. nap: St Andrews - Edinburgh/Glasgow
Amennyiben idejük engedi, keressék fel a Skócia védőszentjéről elnevezett St. Andrews-t, az egykori katderális romjait, és a Kastélyt. A városban a 15. század óta lehet golfozni, így ha kedvelik ezt a sportot, feltétlenül látogassanak el az Old Course-ra. Majd indulás Edinburgh/Glasgow repterére, az autó leadása, és hazaindulás. 

 

 

 

Szállás neve: Repülj és vezess! - Skót felföld, Skye és Mull szigetekkel
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Repülj és vezess! - Skót felföld, Skye és Mull szigetekkel

Repülj és vezess! - Skót felföld, Skye és Mull szigetekkel

Egyesült Királyság, loch lomond

Útazonosító: 102877

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Repülj és vezess! - Skót felföld, Skye és Mull szigetekkel

Repülj és vezess! - Skót felföld, Skye és Mull szigetekkel

Egyesült Királyság, loch lomond

Útazonosító: 102877

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!