Srí Lanka nagykörút

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Tartson velünk a Srí Lanka nagykörút utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással.

Kívánságlistára teszem

Ázsia, Srí Lanka, Colombo, Dambulla, Sigiriya, Matale, Kandy, Peradeniya, Nuwara Eliya, Polonnaruwa

Az egyenlítőtől északra, India déli csücskéhez közel található Srí Lanka, a végtelen óceánpartjairól, érintetlen természetéről és mély spiritualizmusáról ismert sziget. Legyen szó tengerparti nyaralásról, kulturális felfedezésről vagy extrém sportkalandról, Srí Lanka kiváló úti cél az egész családnak. Utazzon velünk, hogy megtapasztalja a valódi Srí Lankát: barangolja be Sigiriya sziklaerődjét, Polonnaruwa ősi romvárosát Buddha szobraival, sztúpáival, templomaival és Dambulla barlangszentélyeit. Fedezze fel Srí Lanka tea- és fűszer kultúráját, ami a világ egyik leggazdagabb kertjének számít közel 4000 növényfajtával. Aki Srí Lankára látogat, nem mehet úgy haza, hogy ne sétált volna elefántokkal a Pinnawala-i Elefántmenhelyen és ne töltött volna el néhány órát azzal, hogy megnézze a Yala Nemzeti Park leopárdjait és gazdag élővilágát. Ismerje meg Srí Lankát velünk, legyen ez élete kalandja! 

Program:

Colombo | Anuradhapura | Sigiriya | Polonnaruwa | Dambulla | Matale | Kandy | Peradeniya | Nuwara Eliya | Badarawela | Yala Nemzeti Park | Tissamaharama

1. nap: Colombo
Érkezés Colomboba, délután pedig kezdődhet a főváros felfedezése. Ahogy a legtöbb főváros, Colombo is folyamatosan változik és fejlődik, szinte egyik napról a másikra emelkedtek ki a hatalmas felhőkarcolók onnan, ahol korábban ősi épületek álltak. A város egyes részein persze megmaradtak a régi idők nyomai, például a 100 éves óratorony vagy a brit stílusú épületek. Ellátogathatnak a Pettah bazárhoz, ahol szinte kötelező az alkudozás, a Hindu és Buddhista templomhoz (Gangarama), a Függetlenség terére, a Haber és a lakónegyedbe is, ahol a jómódúak hatalmas otthonai találhatók.
Szállás és vacsora Colomboban, az Ozo Colombo hotelben 4* vagy hasonló kategóriában.

2. nap: Colombo - Anuradhapura - Sigiriya
Reggeli után indulás Srí Lanka első fővárosába, Anuradhapura-ba, mely az UNESCO világörökségi listájának helyszíneit erősíti. A kisebb emlékművektől kezdve, mint a Thuparama vagy a Lankarama találhatóak itt gigantikus méretű látnivalók is, ilyen a 122 méter magas Jetawana Dagaba vagy a hatalmas szentelt fikusz. Ezen felül érdekes szobrok, kastélyok romjai, tavak, templomok, szentélyek, meditációs központok, kolostorok és gyönyörű kertek is találhatóak Anuradhapura városában.
Vacsora és szállás Sigiriya-ban, a Camellia Resort & Spaban 3* vagy hasonló kategóriában

3. nap: Siqiriya - Polonnaruwa
Reggeli a szálláshelyen, majd az eltűnt civilizációt, Kassapa király fellegvárát, Srí Lanka leglátogatottabb történelmi emlékhelyét ismerhetik meg. Sigiriya története kb. az 5. századig vezethető vissza, amikor is az uralkodó hatalmas erődöt építtetett királysága köré, ami összesen 152 méteres masszív sziklaerődöt jelent, melyet egy várárok is határolt kívül-belül. A falakon belül gyönyörű kertet alakított ki, a nyugati falat színes freskók díszítették, valamint az Oroszlán szikla és az oda felvezető gyönyörű lépcső sem elhanyagolható.
Délután a középkori fővárosban, Polonnaruwába látogathatnak, mely Vihayabahu királysága idején élte politikai, gazdasági, és szociális felemelkedését. Mára ez a város is a világörökség részét képezi.
Vacsora és szállás Sigiriya-ban, a Camellia Resort & Spaban 3* vagy hasonló kategóriában

4. nap: Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy
Reggeli után utazás Dambullába, ahol a híres sziklakolostorok várják az érdeklődőket. Összesen 5 barlang templom található itt, melyek közül az első 3 a legrégebbi és legnagyobb. Minden barlang falát, illetve plafonját érdekes buddhista festmények díszítik, valamint több mint 130 Buddha szobor, továbbá istenek és királyok szobrai is fellelhetők itt.
Dambulla után Kandy és Matale fűszerkertjeit csodálhatják meg, ahol többek között fahéj, kardamon és bors ültetvények várják az érdeklődőket.
Vacsora és szállás Kandy-ben, a Hotel Touurmaline-ben 4*, vagy hasonló kategóriában.

5. nap: Kandy - Peradeniya
Reggeli a szálláshelyen, ezután indulás Peradeniya-ba, ahol a mesés 147 holdas botanikus kert tekinthető meg, melyet 1374-ben örömszerzés céljából építtetett Kandy királya. A botanikus kertben több, mint 5000 fa- és növényfaj található, illetve a látogatók kedvencei a fűszerkert és az orchidea ház. A mai nap része a Gem Studio meglátogatása is. Délután érdemes egy kicsit jobban megismerkedni Kandy-vel, beleértve a felső-tó vidékét, a piacteret, valamint a Szent Fog Templomát. A város tökéletes példája a mai buddhizmus befolyásolásának, mely a templomokban, szentélyekben és kolostorokban elevenedik meg.
Vacsora és szállás Kany-ben, a a Hotel Touurmaline-ben 4*, vagy hasonló kategóriában.

6. nap: Kandy - Nuwara Eliya - Badarawela
Reggeli után Kandy-t elhagyva utazás Nuwara Eliya-ba, mely Colombotól kb. 180 km-re található, a tengerszint felett majdnem 2000 méterrel. Korábban hagyományos angol farm működött itt, állatokkal, virágokkal és zöldségekkel. Ma a város a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja, tehát nem érdemes kihagyni a tea ültetvény és gyár meglátogatását.
Délután folytatódik az utazás Bandarawela zöldellő városa felé, számos növény, virág – leginkább rózsa – található itt, amerre a szem ellát. Nem mindennapi szépségű városka dombvidékes tájakkal és tele erdőkkel.
Vacsora és szállás Bandarawela-ban, az Orient Hotelbe 3*, vagy hasonló kategóriában.

7. nap: Bandarawela - Yala szafari - Tissamaharama
Reggeli a szálláshelyen, majd ismerkedés a Yala Nemzeti Park páratlan világával. Az oda vezető úton Ella és Ella Gap környékén varázslatos kilátás nyílik Srí Lanka déli síkságára, megéri egy fotó szünetet tartani a Rawana Ella vízesésnél is.
Délután pedig indulhat a Yala szafari. Az igen népszerű nemzeti parkban több, mint 400 ázsiai elefánt lelte otthonát, ezen kívül nem ritka állatfaj itt a leopárd, krokodil, sakál, vagy a különböző madárfajok.
Vacsora és szállás Tissamaharama-ban, a Chandrika Hotelben 3*, vagy hasonló kategóriában.

8. nap: hazautazás
Reggeli után hazautazás vagy tengerparti pihenés igény szerint.

Szállás neve: Srí Lanka nagykörút
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Srí Lanka nagykörút

Srí Lanka nagykörút

Srí Lanka

Útazonosító: 102864

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Srí Lanka nagykörút

Srí Lanka nagykörút

Srí Lanka

Útazonosító: 102864

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!