Székelyek és csángók földjén

Ft-tól/fő 93.500
Időpont: 2020.07.28 - 08.02
Legjobb ár: 93.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.07.28 - 08.02

Tartson velünk a Székelyek és csángók földjén utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 93.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója:148436
Kívánságlistára teszem

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: autóbusszal

1. nap. Nagyvárad - Kalotaszeg - Kolozsvár
Reggeli indulás után határátkelés Ártándnál. Első látnivalónk a partiumi nagyváros, Ady szavaival a Pece-parti Párizs: a székesegyház, a Kanonok sor, a püspöki palota. Továbbutazva kelet felé, elérjük Erdély földrajzi határát, átkelünk az érchegységen. Röviden időzünk Kalotaszegen, majd Erdély fővárosába, Kolozsvárra utazunk: sétálunk a főtéren, megtekintjük Mátyás király szobrát, a felújítás alatt álló Szent Mihály templomot és Mátyás király szülőházát (ez utóbbiakat csak kívülről). Vacsora és szállás Kolozsvár mellett.

2. nap. Bonchida - Marosvécs - Gyergyó - Gyilkos-tó - Csíkrákos
Kolozsvár mellett elhaladva az erdélyi Versailles-ba, a Bánffy család fő kastélyába, Bonchidára megyünk: séta a szinte rommá vált, de mára megújuló épületegyüttes területén. Bonchidáról átvágunk a különösen népi táncairól ismert Mezőségen. Szászrégennél elérjük a Maros völgyét, a folyó mentén felfelé haladva Marosvécsre érkezünk. A Kemény-kastélyban az Erdélyi Helikont és az Erdélyi Szépmíves Céhet bemutató kiállításokat láthatjuk, a kastély parkjában a Helikon-asztalt és Wass Albert sírját nézhetjük meg. Marosvécsről a Maros szűk völgyében haladunk, felettünk az Istenszéke, körülöttünk a Funtinelli boszorkány helyszínei, aztán a Gyergyói-medencébe érve elérjük a Székelyföldet. Innen felmegyünk a Keleti-Kárpátokba, sétálunk a Gyilkos-tó partján, majd a zord, szűk, sziklás Békás-szorosban. Visszatérve Gyergyóba átkelünk a Maros és Olt folyók vízválasztóján és szállásunkra, Csíkrákosra megyünk.

3. nap. Madéfalva - Csíksomlyó - Csíkszereda - Gyimesközéplok
Napunk első programjaként tiszteletünket tesszük a székely veszedelem madéfalvi emlékművénél, majd a közeli Csíksomlyóra utazunk. Felkeressük a magyarság legfontosabb zarándokhelyét, megnézzük a templomot, majd borvízzel tölthetjük meg kulacsainkat. A hegyről lemenve Csíkszereda városába, megnézhetjük a Mikó-várban lévő Csíki Székely Múzeumot, vagy szabadprogramon vehetünk részt. Kora délután ismét nekivágunk a Keleti-Kárpátoknak, a Gyimesi-hágót megmászva, megállunk a Fügés-tetőn, alattunk a szépséges gyimesi táj, majd leereszkedve a gyimesi csángók világába jutunk. Borospatakán a skanzent nézzük meg, majd Hidegségbe megyünk. Itt lovasszekerekre szállunk és egy esztenára kocsizunk, hogy megismerjük annak életét, működését: állattenyésztés, állatsimogatás, tejfeldolgozás, sajtkészítés-sajtkóstolás, nyárson szalonna- és kolbászsütés, túróspuliszka- kóstolás. Vacsoránkat gyimesi családoknál költjük el.

4. nap. Gyimesbükk - Somoska (Moldva) - Gyimesközéplok
Első megállónk a gyimesi völgy végénél, a Gyimesi-szorosban, Gyimesbükkön lesz az ezeréves határnál. Itt felmehetünk a Rákóczi-várba, az 1944-ben a halálra ítélt zászlóalj által védett nyeregbe, megnézzük a MÁV legkeletibb őrházában berendezett kiállítást, a betonbunkereket, valamint a Habsburg Birodalom idejéből maradt egykori vesztegzárállomás területén lévő kápolnát és katonai emlékhelyet. Továbbmenve Moldvába, egészen Somoskáig buszozunk, ahol bepillantunk a csángók archaikus életébe, képet kapunk a legkeletibb magyar nyelvű közösség múltjáról, helyzetéről. Visszaérkezve a gyimesi csángókhoz, közösen vacsorázunk, majd néptánc- és népviselet-bemutató gazdagítja estünket, melyet késő estébe nyúló mulatással fejezünk be.

5. nap. Udvarhelyszék - Kőrispatak - Bözödújfalu - Korond - Székelyszentlélek
Átkelve a Csíki-medencén, majd a Hargitán, Udvarhelyszékre érünk. Séta Székelyudvarhely főterén, ahol a nagyjaink egy részét bemutató szoborpark is található. Következő állomásunk a Világörökség részét képező székelyderzsi unitárius erődtemplom, ahol a tartós élelmiszereket még napjainkban is a falak és bástyák védelmében álló tárolókban tartják. Visszatérve a Nagy-Küküllő völgyébe, Agyagfalván az 1848-as székely gyűlés emlékművét tekintjük meg, majd Székelykeresztúrra utazunk. Megnézzük, hol töltötte Petőfi utolsó éjszakáját, és megnézzük körtefáját is a Gyárfás kúria kertjében. Keresztúrról a fő utaktól távolabb lévő, ritkábban látogatott látnivalókhoz utazunk: Kőrispatakon az egyedülálló Szalmakalap Múzeumot, a '80-as évekbeli romániai falurombolási terv áldozatává vált Bözödújfalun pedig az elárasztott település emlékparkját fedezzük fel. Elérve immár a Kis-Küküllő völgyét, Parajdon át Korondra utazunk: séta a nagy népművészeti vásárban. Napunk utolsó programjaként Farkaslakán tisztelgünk Tamási Áron sírjánál. Az éjszakát Székelyszentléleken töltjük.

6. nap. Nyárádszereda - Marosvásárhely - Király-hágó - Budapest
Hazaindulva áttérünk a Nyárád völgyébe. Nyárádszeredán röviden emlékezünk Bocskai Istvánra, majd a székely székvárosba, Marosvásárhelyre utazunk. Felkeressük a Kultúrpalotát, sétálunk a főtéren, kívülről láthatjuk a Teleki tékát, szabadprogram keretében vásárolhatunk. Átkelünk Belső-Erdélyen, a Sebes-Körös völgyéből felkapaszkodunk a Király-hágóra, ahol kicsit megpihenünk. Ártándi határátkelés után az esti órákban érünk Budapestre.

x Székelyek és csángók földjén

Az ár tartalmazza:

  • Az autóbuszos utazást, a szállásokat félpanziós ellátással, az idegenvezetést és a programokat.

Az ár nem tartalmazza:

  • A biztosításokat, a belépőket és az egyágyas felárat.
Szállás neve: Székelyek és csángók földjén

Székelyek és csángók földjén utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:

  • Az autóbuszos utazást, a szállásokat félpanziós ellátással, az idegenvezetést és a programokat.

Az ár nem tartalmazza:

  • A biztosításokat, a belépőket és az egyágyas felárat.

leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. BBP Colonnade Classic biztosítás 3.600 Ft/fő
  2. Egyágyas felár 15.000 Ft/fő
  3. Útlemondási biztosítás 1.405 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Székelyek és csángók földjén

Székelyek és csángók földjén

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 148436

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Székelyek és csángók földjén

Székelyek és csángók földjén

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 148436

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!