Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Ft-tól/fő 112.970
Időpont: 2021.08.02 - 08.08
Legjobb ár: 112.970 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.08.02 - 08.08

Tartson velünk a Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz) utazásra! A kiutazás busszal történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 112.970 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:reggeli
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója:151380

Erdély

Info:

[b]kényelmes, légkondicionált autóbusszal

panziókban

reggeli

Székelyföld legmagasabb havasai - ,,Moldva Olümposza" és a Gyímesek Kelemen-havasok, Borszéki-medence, Békás-szoros, Csalhó és a Naskalat 

Székelyföld északi- és keleti határvidékén a hegyek az egekig nőnek. Nem csak a költői képzelet szárnyán, vagy a népdalok strófáiban - hanem előttünk tornyosuló, irdatlan valóságukban. Itt ,,trónolnak" a Kelemen-havasok jég formálta, csipkézett főgerincéből kiemelkedő, 2.000 m feletti csúcsai (Kelemen-Cserbükk: 2.013 m; Kelemen-forrás csúcsa: 2.032 m; Rekettyés: 2.021 m; Magyar Negoj: 2.081 m) és itt vigyázza a tájat a ,,Székelyföld teteje", a sokszor nyáron is hófödte, 2.102 m magas Teleki-csúcs (Kis-Pietrosz) piramisa. Itt bújik meg a fenyvesek mélyén az Ásványvizek Királynőjét adó Borszéki-medence, a régi Magyarország egyik leghíresebb fürdővárosa, s innen közelíthető meg a Csalhó, ,,Moldva Olümposza" sziklarengetege. Az, hogy a Békás szoros, a Kis-Cohárd (1.344 m), az Isten széke (1.380 m), a Maros-áttörés és meseszép Gyímesek is reánk vár - csak további feltöltődési lehetőség, testnek és léleknek.

 

2021-es dátum és ár tájékoztató jellegű!

Magyar csoportkísérő

Kedvező ár-érték arány

Természetjáró program

Leiras:

1. nap: Utazás Borszékre - Erdély fürdővárosai és borvizei

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás autópályán Debrecenig, majd onnan a Királyhágó -Marosvásárhely - Szászrégen vonalon Borszékig. A határ átlépése után ,,bevezetés a havasok -tudományába", Cholnoki Jenő Magyarország természetföldrajza c. nagyszerű műve és a magunkkal hozott térképek segítségével. A rendelkezésre álló időtől függően séta lehetőség Sáromberke falujában, a Teleki család kastélyánál, majd fényképezés az aprócska múzeumban. Gróf Teleki Samu, az 1886/89. évi Kelet- Afrika expedíció megkezdése előtt évtizedekig túrázott és vadászott a környékbeli havasok rengetegeiben. A Görgényi-havasok ma is kontinensünk nagyragadozókban leggazdagabb vidéke, míg a Kelemen-havasok érintetlen erdőségei az EU a legfontosabb UNESCO bioszféra rezervátumai közé tartoznak. Áttekintés az előttünk álló havasi séták és túrák útvonalairól, körülményeiről. Ismertető a Székelyföld páratlan gyógyfürdő és borvíz gazdagságáról, különös tekintettel a Borszéki-medence ásványvizeire. Borszékre érkezéskor néhány szó a kisvárost körbeölelő fenyvesekről, s a mögöttük magasodó havasokról. Szállásaink elfoglalása, majd közös üdvözlővacsora.

Éj Borszéken

2. nap: A Kelemen-havasok és az Isten széke

Utazás a festői Felső-Maros áttöréshez, majd Galonya irányába. Útközben az égbeszökő ormok és sziklák fényképezése, ismertetővel a Kelemen-havasok természeti viszonyairól. Erdei úton haladás a Bisztra és Kis-Galonya patakok közötti gerincen a Medvés-tisztásra. 5 órás, közepesen nehéz túra a rendkívüli kilátást nyújtó, legendás Isten széke csúcshoz. Az 1.381 m magas szirtre vezető jelölt turistaút szintkülönbsége 830 m. A lombos erdők övezete 1.200 m felett már magashegységi tajgává
változik. A csúcs megmászása a déli kapu andezit kőorgonái felől. A keleti bástyáról a Kis-Beszterce - Pietrosz - Negoj gerinc 2.000 m feletti vonulatának fényképezése. Pihenő a keleti bástya néma csendjében, kilátással a végeláthatatlan zöld óceánra, a Maros völgyére és Görgényi-havasok vonulataira. Esti "aláereszkedés" buszunkhoz, majd visszatérés Borszékre.

Éj Borszéken

3. nap: A Nagy Bükk-havas és a Bélbori-medence

Reggeli után közös látogatás a híres borvizek és néhai fürdők múzeumában. Közös séták a Medve-barlang hasadékhoz, majd nyitva tartás szerint a Jégbarlang hasadékhoz. Délután pihenési lehetőség a városka gyógyvíz forrásainál, illetve a megújult Ó-Sáros Fürdő Wellness Központban. Min. 20 fő jelentkező esetén közös túra a Nagy-Bükk havas tisztására (1.308 m) majd buszkirándulás a Borszéki-hágón és a Rekettyéshágón át a Besztercei-havasok hegylábi legelőire, a festői Bélbori-medencébe. Koraesti visszaérkezés szállásainkra.

Éj Borszéken

4. nap: Moldova Olümposza a Csalhó égi sziklái - Békási-víztározó

Reggeli után indulás a Tölgyesi-szoroshoz. Rövid emlékezés IV. Károly, az utolsó magyar uralkodó utolsó itt tett látogatására, az I. és II. világháborúk itt lezajlott eseményeire. A néhai magyar határvédő sáncok megkeresése Gyergyótölgyesen. Továbbutazás a Kis-Beszterce festői völgyében, az 500 m magasan fekvő, 36 km hosszú Békási-víztározóhoz. Séta és fotószünet Csalhó falujának kikötőjében, majd felkapaszkodás busszal ,,Moldva Olümposz"-ának oldalában, Durau parkolójáig (800m). Rövid felkészülés - majd hosszú és 3 tartalmas túra a Csalhó főgerincére. A legendás bércek beazonosítása: Nagy- Aklos, Panghia-szikla, Tóka-csúcs, Denutáta sziklái, Miron-sziklák. Koraesti visszaindulás Borszékre.

Éj Borszéken

5. nap: A Békás-szoros felülnézetből

Reggeli utazás a Gyergyói-medencén át Gyergyószentmiklósra. Útközben látogatás Gyergyóditró meglepően hatalmas Nagytemplomában. Kávészünet, napilap- és bármi más vásárlási lehetőség Gyergyószentmiklós belvárosában, majd elindulás a Gyilkos-tóhoz. Rövid szünet a Pongrác-tetőn (1.256 m), méz és sajtvásárlási lehetőséggel. Jó látási viszonyok esetén, a festői Gyergyói-medence fotózása. Rövid séta a mára túlépített és túlzsúfolt tó partján, kürtőskalács vásárlási lehetőséggel. Túra a Kis-Cohárd 1.345 m magas tetejére. A Gyilkos-tó és a Békás-szoros lélegzetelállító panorámájának fényképezése felülről (!), letekintéssel az Oltár-kőre (1.148 m). Át-buszozás Almásmező néhai magyar laktanyáihoz, majd visszasétálás az 1.000 éves határon és a Békás-szoroson át. Késő délutáni utazás a Gyímesekbe. Rövid áttekintés a csángók múltjáról, a gyímesi csángók kitelepüléséről - és a molvai csángók soha be nem településéről... Fényképszünet a Csíkszépvízi tározónál, majd felkapaszkodás a Gyímesi hágóra. Közös séta a líraian szép ,,égi tájban", majd utazás a Tatros völgyében, Gyimesfelsőlokon keresztül, a Hidegség vidékére. Esti érkezés főútvonaltól távol eső Hidegségpataka vidékére.

Éj Hidegségpatakán

6. nap: Élet a Hármaskő vidékén - a felhők között

Reggeli után buszozás és rövid séták Bükkhavaspataka, Kossuth-szer és Barackospataka utcácskáin. Utazás Jávárdipatakára, majd azon is túl... a Jávárdi-patak mellett, amíg ,,buszunk bírja". Túra a Naskalatvonulat főgerincére, majd onnan az 1.553 m magas Naskalat csúcsra. Gerinctúránk további pontjai: Szalomás-tető (1.551 m); Kondrakereszt (magyar katonai emlékhely); Hármaskő (1.471 m). A meseszép panorámájú, felhők közötti, magashegységi legelőkön valószínűleg több nyájjal és esztenai pásztorokkal is találkozunk, így lehetőség nyílhat friss sajtkóstolásra is. Aláereszkedés Nyika-szer felett a Hidegség-pataka völgyébe. Koraesti visszaérkezés Csíki sörös asztalainkhoz... Búcsúvacsora.

Éj Hidegségpatakán

7. nap: Hidegségpataka - Budapest

Kora reggeli indulással hazautazás 3 óránkénti pihenőkkel. Budapestre érkezés az éjszakai órákban.

 

A programok és a szállás hely változtatásának jogát irodánk fenntartja!

További információk:

A túrák során zárt bakancs és esőkabát ajánlott!


Belépők tételes felsorolása
Sáromberke Múzeum
Kelemen-havasok Nemzeti Park
Isten-széke (Kelemen-havasok)
Csalhó Nemzeti Park
Kis-Cohárd


Várható szállások
Villa Bella*** panzió vagy Korona Panzió vagy Pensiunea Korona*** - Borszék
Csángó Panzió vagy Fatányéros Panzió - Hidegségpataka

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Min. létszám: 44 fő

 

További információk 2:

 

Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

x Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Az ár tartalmazza:
az autóbuszos utazástaz elhelyezést panziókbana hivatalos hegyimentő kíséretet (Salvamont) - Csalhóa megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést 

Az ár nem tartalmazza:
a belépőket(helyben fizetendő) kb. 41 RONaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%) EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár 63 360 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napFakultatív vacsora (helyszínen fizetendő,előzetes igénylés szükséges)kb. 58 EUR / fő

Szállás neve: Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
az autóbuszos utazástaz elhelyezést panziókbana hivatalos hegyimentő kíséretet (Salvamont) - Csalhóa megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést 

Az ár nem tartalmazza:
a belépőket(helyben fizetendő) kb. 41 RONaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%) EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár 63 360 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napFakultatív vacsora (helyszínen fizetendő,előzetes igénylés szükséges)kb. 58 EUR / fő


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 151380

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 151380

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!