Uganda - A hegyi gorillák nyomában

Ft-tól/fő 899.000
Időpont: 2022.01.23 - 02.03
Legjobb ár: 899.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.01.23 - 02.03

Tartson velünk a Uganda - A hegyi gorillák nyomában utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 12 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 899.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 12 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója:157564

Uganda körutazás - Miért éppen ide?

Szívesen megnézné, hogyan zuhan alá fülsiketítő robajjal 43 métert a Fehér-Nílus a Murchison-vízesésnél? Fotózna különleges állatokat, például papucscsőrű madarat? Szeretne eltölteni egy órát a vadon élő hegyi gorillák társaságában? Ugandában mindez lehetséges! Winston Churchill Afrika gyöngyszemének nevezte Ugandát, amely bár alig nagyobb, mint hazánk kétszerese, nemzeti parkjai olyan látnivalókat kínálnak, amelyek a világon egyedülállóak! Ha szeretné megtapasztalni testközelből az afrikai vadont, akkor tartson velünk Ugandába!

Programok

1.nap Budapest > Entebbe > Kampala
Indulás Budapestről átszállással Entebbébe, érkezés az esti órákban, majd transzfer Kampalába.
Szállás: Kampala (1 éj)

2.nap Kampala > Murchison Falls Nemzeti Park
Reggeli után rövid városnézés Kampalában, majd transzfer a Murchison Falls Nemzeti Parkba, mely Uganda első nemzeti parkja lett 1952-ben. (kb. 5 órás utazás) A 3.840 km? nagyságú park 76 emlős,- és 450 madárfajnak ad otthont, így nagy valószínűséggel láthatunk elefántokat, zsiráfokat, bivalyokat, antilopokat és krokodilokat is. Útközben a park felé megállunk a Ziwa Orrszarvú-menhelyen, ahol megismerkedhetünk a menhely orrszarvú-megőrzési programjával is. Jelenleg 25 fehér orrszarvúnak ad otthont a menhely, hatalmas, szavannás területen élnek az állatok, melyeket kb. az egyórás trekking során a helyi vadőrök segítségével egészen közelről mi is becserkészhetünk. Programunk után folytatjuk az utunkat Murchison Falls felé.
Szállás: Murchison Falls Nemzeti Park (2 éj)

3.nap Murchison Falls Nemzeti Park
Reggeli előtt már korai vadlesre indulunk, mert ilyenkor még láthatjuk az éjszakai életet élő állatokat is. Reggeli a szálláshelyen, rövid pihenés, majd délután hajózás a Murchison-vízeséshez, ahol a Nílus Viktória-Nílus ága igen látványosan, egy 7 méteres hasadékon át 43 méteres mélységbe zúdul alá. Samuel Baker brit felfedező volt az első európai, aki a Nílus folyását feltérképezte, és ezt a lélegzetelállítóan szép vízesést megpillantotta a 19. század derekán. A hajózás után mintegy 50 perces trekkinggel jutunk fel a vízesés tetejére, majd a programunk után visszatérünk a szállásunkra.
Szállás: Murchison Falls Nemzeti Park

4.nap Murchison Nemzeti Park > Kibale Nemzeti Park
Churchill egykor Afrika gyöngyszemének nevezte Ugandát, és ezt mi is megtapasztalhatjuk, amikor a Nagy-hasadékvölgy nyugati ágán haladva a Kibale Forest Nemzeti Parkba igyekszünk! A táj megváltozik, hegyes-völgyes látképek váltakoznak helyi falvakkal és végeláthatatlan teaültetvényekkel, utunkat pedig a Rwenzori-hegység sziluettje kíséri. Ez a látványos hegység Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határán húzódik, legmagasabb csúcsa 5109 m magas, és a Kilimanjaro, valamint a Kenya-hegy mellett, csak a Rwenzorin találhatunk hóval borított csúcsokat Afrikában. Ebéd Fort Portalban, majd a szállásunkra megyünk.
Szállás: Kibale Forest Nemzeti Park (2 éj)

5.nap Kibale Nemzeti Park
Reggeli után meglátogatunk egy helyi közösséget, ahol megismerkedünk többek között a híres ugandai kávé tradicionális elkészítésével is. Ebéd után következik utazásunk egyik fénypontja, ugyanis természetes élőhelyükön láthatjuk a csimpánzokat és más majmokat is! Először a nemzeti park vadőre tart tájékoztatót a program részleteiről, majd megkezdjük félnapos túránkat. A csimpánzokon túl lencsevégre kaphatunk csuklyás cerkófokat, vörös kolobuszokat, galléros mangábé majmokat, egzotikus madarakat és pillangókat is.
Szállás: Kibale Forest nemzeti Park

6.nap Kibale Nemzeti Park > Queen Elizabeth Nemzeti Park
Ma továbbutazunk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, mely Uganda második legnagyobb szavannás parkja, és amely az ország négy nagy emlősének, az elefántnak, bivalynak, oroszlánnak és a leopárdnak az élőhelye. Érkezés után meglátogatunk néhány faluközösséget, melyek a George-tó partján találhatók, és főleg halászatból élnek.
Szállás: Queen Elizabeth Nemzeti Park (2 éj)

7.nap Queen Elizabeth Nemzeti Park
Reggeli után szafarira indulunk a nemzeti parkban, ahol a már említett nagyvadakon kívül láthatunk kobokat, azaz mocsáriantilopokat is, melyek nagy számban élnek ezen a vidéken. Ezt követi az oroszlánles a helyi vadőrökkel, így a nemes nagyvadak látványa garantált! Délután hajózni indulunk a Kazinga-csatornán, mely a George,-és az Edward tavat köti össze. A George-tó a Nagy-Hasadékvölgy tórendszerének egyik tagja, és akárcsak a térségben elhelyezkedő többi tavat, ezt is a brit uralkodócsalád egyik tagja után nevezték el, történetesen V. György brit király után. A tóból délnyugati irányban az  Edward-tó felé folyik el a tóban felgyülemlő plusz vízmennyiség a Kazinga-csatornán keresztül. Henry Morton Stanley volt az első európai 1875-ben, aki látta a tavat, miután a Katonga-folyó nyomvonalát követve eljutott idáig a Viktória-tótól.
Szállás: Queen Elizabeth Nemzeti Park

8.nap Queen Elizabet Nemzeti Park > Bwindi Nemzeti Park
Ma elhagyjuk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkot, és továbbutazunk a Bwindi, más néven Áthatolhatatlan Nemzeti Parkba, melyet részben síkvidéki, részben hegyi erdő borít, és Afrika egyik leggazdagabb ökoszisztémáját rejti. Sok veszélyeztett fajnak az élőhelye, közülük néhány csak itt található. A Park az UNESCO Világörökségek része. Érkezés a szálláshelyre a késő délutáni órákban.
Szállás: Bwindi Nemzeti Park (2 éj)

9.nap Bwindi Nemzeti Park
Kétségtelenül az utazásunk csúcspontja a mai nap, amikor gorilla-trekkingre indulunk! A gorillák a legnagyobb emberszabású majmok, a hímek elérhetik a 183 cm-s magasságot és a 267 kilogrammot. A nőstények jóval kisebbek, legfeljebb 113 kilogrammosak. Esőerdőkben, köderdőkben élnek, akár 4000 m-es magasságik is felhúzódhatnak. Gyümölcsökkel, levelekkel táplálkoznak, és a földön élnek. Testsúlyukat hátsó lábaik hordozzák, de mivel járás közben erősen előre dőlnek, ezért menet közben két öklükre támaszkodnak. A legújabb, bíztató jelentések szerint több mint 1000-re emelkedett az utóbbi években a kihalás szélén álló hegyi gorillák száma, melyből kb. 400-an a Bwindi Nemzeti Park területén élnek. Amikor a trekking során a csapat eléri a gorillacsaládot, akkor egy órát lehet szigorú szabályok betartásával a közelükben tartózkodni! ( A trekking 2-9 órás időtartamú is lehet, és szükséges hozzá a megfelelő kondíció!)
Szállás: Bwindi Nemzeti Park

10.nap Bwindi Nemzeti Park > Kampala
Reggeli után visszaindulunk Kampalába. Ebédre megállunk az Igongo Kulturális Központnál, majd az Egyenlítő emlékművénél is. Délután érkezünk meg Kampalába, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: Kampala (1 éj)

11.nap Viktória-tó > Kampala > Budapest
Délelőtt pihenés a szállodában, majd délután városnézésre indulunk Kampalában. Ezután utazás a Viktória-tóhoz, ahol behajózunk a közeli szigetekhez, hogy szerencsés esetben lencsevégre kaphassuk a ritkán látható papucscsőrű madarat. Ebéd, majd a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, ahonnan az esti járattal indulunk hazafelé.

12.nap Budapest
Átszállás után érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • elhelyezés középkategóriájú hotelekben, lodge-okban
 • transzferek, utazás terepjárókon
 • a második naptól teljes ellátás a körutazás alatt, Kampalába visszatérve félpanzió
 • belépők a nemzeti parkokba
 • csimpánz trekking belépővel
 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegy+illetékek kb.280.000 Ft (egyénileg is megvásárolható)
 • gorilla trekking 700 Usd (helyszínen fizetendő)
 • Uganda vízum+kiállítási díj 25.000 Ft
 • storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló...

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes. Kevesebb résztevő esetén az árak módosulnak!
*A programban feltüntetett árak 1USD = 310 Ft árfolyamig érvényesek.

Tervezett menetrend:

Budapest-Amszterdam 06:3 - 08:45
Amszterdam-Entebbe 10:00 - 22:30

Entebbe -Amszterdam 23:35 - 06:05
Amszterdam-Budapest 10:05 - 12:05

Szállás

Murchison NP: Parkside SafariLodge
https://www.parksidesafarilodge.com/

Kibale NP: Chimpanzee Forest Guesthouse
https://www.chimpanzeeforestguesthouse.com/

Queen Elizabeth NP: Elephant Hab Lodge
https://elephanthablodge.com/

Bwindi NP:  Gorilla Havens Lodge
http://www.bwindigorillahaven.com/accommodations/

Kampala: Dolphin Suites
https://www.dolphinsuites.co.ug/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Uganda - A hegyi gorillák nyomában
Szállás neve: Uganda - A hegyi gorillák nyomában

Uganda - A hegyi gorillák nyomában utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Repülőjegy + illeték (irányár) - egyénileg is megvásárolható 280.000 Ft/fő
 2. Uganda vízum ügyintézéssel 25.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Uganda - A hegyi gorillák nyomában

Uganda - A hegyi gorillák nyomában

Uganda, Körutazás Ugandában

Útazonosító: 157564

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Uganda - A hegyi gorillák nyomában

Uganda - A hegyi gorillák nyomában

Uganda, Körutazás Ugandában

Útazonosító: 157564

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!