Találatok szűrése (6)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Országrészek
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet

Az ország  észak-déli kiterjedéséből következően a szélsőségek földje- a tűz a víz és a jég birodalma. Északon sivatagokat, délkeleten tundrákat és gleccsereket találunk. Chile bővelkedik látnivalókban, itt található Dél-Amerika legnagyobb európai közössége, ugyanakkor megőrizte ősi kultúráját.

Országnév: Chilei Köztársaság

Főváros: Santiago de Chile

Kiterjedés: 756 950 km?

Népesség: 16 800 000 fő

Lakosság:  mesztic, európai, egyéb kis népcsoportok

Időjárás, éghajlat: észak-déli kiterjedéséből következően az időjárás változatos, Chile déli részén óceáni az éghajlat, a középső, sűrűn lakott vidékeken pedig mediterrán.

Hivatalos nyelv: spanyol

Pénznem: Chilei Peso CLP

Egészségügyi előírások: általános ajánlott oltások- diftéria-tetanusz hepatitis A hepatitis B tifusz. Csapvíz és az utcai árusok által kínált élelmiszer fogyasztása nem ajánlott.

Vízum: Vízum nem szükséges, az érvényes útlevél 90 napos ott tartózkodásra jogosít.

Gasztronómia

A legfontosabb alapanyagok a tenger gyümölcsei, a marhahús, a friss gyümölcsök és a zöldségek.
A leghíresebb étel a lomo a lo pobre, amely egy óriási marhaszelet tojással és chipsel a tetején. Meg kell említeni még a  parillada-t, amely grillezett belsőségekből és véres hurkából áll. A curanto szintén chilei híresség, halszeletekből, csirkéből, bárányból, sertésből, marhából és burgonyából készül.

Közlekedés

Chile egyre inkább fejlődő úthálózattal rendelkezik, a tömegközlekedés biztonságosnak mondható, de akár a taxit is választhatjuk,elfogadható áron.


Látnivalók

 • Santiago
  Az ország fővárosa. Hegyek veszik körül, a Cerro San Cristobal 860 méter magas csúcsán látható  Szűz Mária szobra. Múzeumaiba érdemes ellátogatni, a legnevezetesebbek a Museo de Santiago és a Palacio de Bellas Artes. Említésre méltó látnivalók amég a Mercado Central, a Plaza de Armas, a Paseo Ahumada sétálóutca és a Palacio de la Moneda.
   
 • Valparaiso
  Valparaiso kikötőivel, bevásárlóutcáival közvetlenül a kikötő mellett helyezkedik el. Chile második legnagyobb városa. Központjai  Plaza Sotomayor és a Puerto pályaudvar, ezek közelében sűrűn egymás mellé épültek a  templomok, parkok, körutak, számos színházat és kávézót is találunk. Az óceán partja felől haladunk a hegyoldal irányába, az utcák egyre kuszábban fonódnak össze, a tájékozódás egyre nehezebb, de megéri ezt a részt is bebarangolni.

 

 • Vina del Mar
  Fehér homokos tengerpart, századfordulón épült kastélyok. Legfőképp ez a hangulat jellemzi a várost, itt található még a Nemzeti Botanikus Kert, ahol hatalmas területet bejárva ismerkedhetünk meg az egzotikus növényekkel.

 

További érdekességek és hasznos információk: Chile - Útikritika

 

 

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!