Találatok szűrése (1)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Indulási helyszínek
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Vista tipp
Lista nézet Táblázatos nézet
Lista nézet Táblázatos nézet

Szaúd-Arábia beutazási feltételek (frissítve 2024.03.28.)

Történelmi jelentőségű lépés keretein belül 2019. szeptember 27-én Szaúd-Arábia megnyitotta kapuit a turizmus előtt, lehetővé téve a turista célú vízumkérelmezést több mint 50 ország, köztük magyar állampolgárok számára is.

A szaúd-arábiai hatóságok tájékoztatása szerint az elektronikus vízum az alábbi elektronikus portálokon elérhető: eVisa Portal és KSAvisa. A vízumdíj az elektronikus eljárás során fizetendő nemzetközi kredit/debitkártya használatával. 

Az elektronikus eljárás mellett lehetőség van arra, hogy a beutazók Szaúd-Arábia négy legnagyobb nemzetközi repülőterén (on-arrival) kérelmezzenek vízumot, az ott található automatáknál:

  • Dzsidda: King Abdulaziz nemzetközi repülőtér
  • Rijád: King Khalid nemzetközi repülőtér
  • Dammam: King Fahad nemzetközi repülőtér
  • Medina: Prince Mohammad bin Abdulaziz nemzetközi repülőtér.

Az elektronikus vízum leghosszabb érvényességi ideje egy év lehet, többszöri belépésre és évente maximum 90 napos tartózkodásra jogosíthat. A vízum érvényességi idejének vagy a vízumban engedélyezett tartózkodási napok számának túllépése pénzbüntetést von maga után. Jelenleg napi 100 SAR bírság jár a túltartózkodás esetén.

Amennyiben a szaúdi e-vízummal kapcsolatban további kérdésük lenne, javasoljuk, hogy kiutazás előtt vegyék fel a kapcsolatot Szaúdi-Arábiai Királyság Budapesti Nagykövetségével (www.saudiembassy.org.hu), mivel ebben külképviseletünk nem illetékes.

Magánútlevél:

Elvárt érvényessége:

IgenIGEN

A belépéstől számítva min. 6 hónap

Ideiglenes útlevél:

NemNEM

Személyi igazolvány:

NemNEM

További információk: Szaúd-Arábia | Konzuli Tájékoztatás (gov.hu)

A fenti információk kizárólag tájékoztató jellegűek, az utas saját felelőssége az aktuális beutazási szabályok ismerete és betartása. A kötelező előírások BÁRMIKOR változhatnak, azok előírásszerű teljesítéséért felelősséget irodánk nem vállal.

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!