Szállásértékelések, vélemények

Kendőzetlen valóságot az utazni készülőknek! Csaknemuta Zoltán külföldre készül feleségével és el akarja dönteni, hogy melyik szállodában lakjanak. Az Interneten zavaróan nagy választékkal találja szembe magát. Minden hotel a lehető legszebbeket írja magáról és a képeken is minden hibátlannak látszik. Kérdés: Biztos, hogy a valóságot látja-olvassa és ezt találja a helyszínen is? Nem? Akkor hát marad a próba szerencse? NEM!

kep

A 20 éves Vista folyamatos sikereit nem utolsósorban szokatlan szolgáltatási nyíltságával és őszinteségével érte el. Most is egy ilyen kezdeményezésbe fogtunk: kialakítottunk egy olyan közérdekű és ingyenes információs szolgáltatást, amely lehetővé teszi a Vista híveinek azt, hogy utazásaik előkészületei idején GARANTÁLTAN objektív információhoz jussanak szállodákról, nyaralóhelyekről. Így kívánjuk ellensúlyozni a szállodák interneten és reklámfüzetekben megjelenő, sokszor eltúlzott öndicsérő információit és megtévesztő képeit.

Próbálja ki Ön is, teszteljen le minket! Küldje el annak a szállodának a nevét, ahol a legutóbb járt az utazasitanacsado@vista.hu e-mail címre, és tanácsadóink 48 órán belül, a lentihez hasonló értékelést készítenek Önnek!

HOTELÉRTÉKELÉS MINTA

Belföld – Visegrád – Thermal Hotel Visegrád****superior

Összegzés az elején:

Igazán nyugodtan ajánlható hotel. Az árait kellően indokolja a színvonal. Általános vélemény szerint a kezdetben még Danubius színekben induló és eleinte kifejezetten gyógyhotelként üzemelő szálloda adukártyája a gusztusos, kellemes wellness részlege! A konferenciák mellett ez ma a hotel főprofilja, de gyakran vannak itt céges csapatépítések, meg esküvői ünnepségek is.Bár a hotel elhelyezkedése nem kap sok dicséretet, a wellness szolgáltatások minden egyéb esetleges hiányosságért képesek kárpótlást jelenteni. Összességében is ajánlható hotel, mert a vendégek nagy többsége elégedett vele. Ízléses, nagyon szépen kialakított, jó hangulatú szálloda.
Gyermekes családok kedvelt pihenőhelye, mert nagyon sok gyerekprogramot kínál. A játszószobában állandó gyerek animáció van egész évben, ünnepekkor pedig speciális foglalkozások, élő állatbemutatók és előadások.
A szobák berendezése teljesen korrekt és megfelel a 4csillagos kategóriához fűződő elvárásoknak.

Hol?

A főút mellett fekszik, aminek előnye a könnyű megközelíthetőség Jól ki van táblázva. Akár tömegközlekedéssel is jól elérhető. A főút amúgy kellő távolságban húzódik a hotel előtt, s így zajforrásként nem tekinthető jelentősnek. A főútra néző szobákban lakók sem panaszkodnak forgalmi zajra. Talán azért is, mert nincs általában nagy forgalom. Egyesek szerint a szálloda és a Duna-part közötti rész elég ingerszegény, azaz olyan semmilyen. Persze a Duna látványa, meg a túloldal nemes vonalai kellemesek, meg a hotel mögötti magaslatok már elég szép hátteret biztosítanak. A hotelből kiindulva pedig könnyedén el lehet gyalogolni vagy autózni olyan pontokra, ahonnan pazar panorámák adódnak. Ha valaki gyalog akar eljutni Visegrád központjába (2-3 km a szállodától), akkor nem talál igazán kellemes útvonalat hozzá. Ha valakinek biciklizéshez támad kedve, egy nem túl jó minőségű kerékpárút vezet be a városba, kerékpár pedig bérelhető a szállodában. A busz óránkét jár, a megállója a hotel mellett található. Ide érkezik Budapestről is (Újpest Városközpontból) a távolsági busz, mellyel a hotel a fővárosból egy óra alatt elérhető. Működik Visegrádon egy citybusz szolgáltatás is elég jó árban, mely a Silvánus Hotel és a Thermál Hotel Visegrád vendégeit kedvezményesen szállítja a Várhoz, a bob pályához, a canopyhoz vagy a városba. A Pilisi Parkerdő szomszédsága sok kirándulási lehetőséget kínál. Érdemes elmenni a közeli Füvészkertbe. A hotel az osztálykirándulások egykor oly kedvelt célállomásának, az lepencei-strandnak a közelében épült, melynek helyére rekreációs központot terveztek, de egyelőre áll az építkezés, mert a területen római kori falmaradványra bukkantak.

Milyen?

A közterek színvonalasan kialakítottak. Semmi sallang. A cél nem az elkápráztatás, hanem egy kiegyensúlyozott magas nívó biztosítása. A tágas lobbyban kényelmes fotelek hívogatják a vendégeket, az ablakaiból pedig nagyon szép a kilátás a hegyekre. A lobbyban van egy ajándékbolt, egy drink bár, illetve egy nagy flat TV is. Ajtóval lezárt folyosó nyílik a szálloda előteréből, ami a mosdókhoz és a konferenciatermekhez vezet. A közös mosdók tiszták, kellemesek. Kellemes a külvilág felé néző panorámás lift, mely közvetlenül a lobbyból viszi a vendégeket. A lobby szintjéhez csatlakozik egy nagy terasz, ahol nyaranta szabadtéri bárban iszogathatnak, és nyugágyakra fekhetnek ki a lustálkodni vágyók. A folyosók tágasak.

Szobák

A szálloda 174 szobájából 65 kétágyas szoba, a többi lakosztály. A lényeg, hogy mindegyik teraszos. Van 3 db mozgássérült szoba is, ahová 2 pótágy is befér. Ez a szoba azoknak is ajánlható, akik két gyermekkel érkeznek, de nem akarnak két csatlakozó szobába költözni, mert esetleg túl kicsik a gyerekek. Ugyan minden szoba tágas, de a többiben max. egy pótágy helyezhető el. A gyerekek a gyermekkedvezményt akkor is megkapják, ha nem a szülőkkel egy szobában laknak, hanem kapcsolódó szobában. Gyerekeknek a szállás és ellátás 6 éves kor alatt teljesen ingyenes!!

Lehet választani kádas és zuhanyzós szobák között. A lakosztályokon belül találunk egy légteres kis apartmanokat és az erdei oldalon két légteres nagy apartmanokat. A lakosztályokban a gyermekek részére a kanapé megágyazható. Nagyszülőkkel érkező, esetleg több gyermekes családok részére rendelkezésre áll olyan lakosztály is, ahol a két légteres lakosztályhoz további kétágyas szoba csatlakozik. Az elnöki lakosztályhoz két szoba kapcsolható. Ebben a lakosztályban a falakat gyönyörű tapéta fedi, a kádas és a zuhanyzós fürdőszobán kívül külön kézmosó is tartozik hozzá.

Egyes vélemények szerint nincs igazán nagy előnye a Dunára néző szobáknak, mert a kilátás nem különleges. A felár megfizetésének hozadéka kérdőjeles. Az a helyzet, hogy a hotel nincs olyan magaslati szinten, hogy a Dunakanyar látványa nagyvonalú legyen. Vannak azonban jócskán olyanok, akik hangsúlyozzák, hogy mennyire csodálatos e szobákból a panoráma. Az első emeletről és onnan fölfelé bizony már látni a Dunát és ez a látvány tényleg nagyon szép! Az összes Dunára néző szoba kapcsolódó szoba, vagyis minden szobából vezet át ajtó egy másik szobába. Egyes vendégeket ez zavar, ezért szívesebben választanak erdei szobát, ahol nincs csatlakozó szoba, csak az apartmanoknál. Valójában a csatlakozó szobákat összekötő ajtók olyan dupla ajtók, amelyek tökéletes hangszigetelésűek, tehát csak megnyugtatásként érdemes leírni, hogy semmi nem hallatszik át a szomszédos szobába…

Egyébként szakértői vélemény szerint az úgynevezett parkra néző szobákból is nagyon szép a kilátás, lényegében az erdőre. Ráadásul az erdei oldalon fekvő szobák nagyon csendesek!! Annak dacára, hogy a hotel nyitott parkolója az erdei oldalon található. A dunai szobákba azért behallatszik némi zaj. A szállodában nem nagyon jellemző, hogy a vendégek dohányoznának. Ennek ellenére mégis van egy komplett szint, ahol a szobákban szabad dohányozni. Nászutasoknak a szálloda a Junior lakosztályt szokta ajánlani dunai panorámával, ahol az ifjú párnak gratis bekészítéssel, rózsaszirmokkal, meglepetéssel kedveskednek.

A szobában a kategóriának megfelelően van TV, minibár, telefon, légkondi, WiFi, internet csatlakozás és széf. 51 centiméteres a TV készülék. (Az RTL valamilyen oknál fogva nincs a kínálatban. Furcsa módon a recepció előtt található dohányzós rész LCD TV-jén van RTL.) A szobai széf beüzemelése nem mindenki számára jelent egyszerű feladatot. Abszolút pozitívumként említhető meg, hogy van külön wellness törölköző és fürdőköpeny a szobákban, ami ugye egy öttagú családnál már nem egy elhanyagolható szempont. Bár a szobai fürdőköpenyek állítólag többnyire M méretűek, ezért talán az XL-esek mégiscsak jobban járnak, ha hoznak otthonról köpenyt. Babafürdető kád, kiságy, vízforraló, etetőszék kérhető.

Ellátás

Maga az étterem színvonalasan kialakított és berendezett, de a büféétkezések választéka nem lenyűgöző (különös tekintettel a főételekre és a desszertekre). A 4 csillagos szintet azért megüti, de kellemes meglepetést nem okoz. Az ételek minősége és mennyisége azonban alapvetően rendben van. A légkör nyugalmas, talán egyeseknek ezért valamennyire álmatag. A nagy csendben a vendégnek túl visszafogottan kell viselkednie. Kisgyermekekkel utazók számára ez nagy kihívás. Az étteremhez hozzányitható az egyik konferenciaterem, így 350 fő étkezhet egyszerre. Az egykori mosoda helyén egy bajor sörözőt alakítottak ki, ahol vacsorázni is lehet. 15-24 óráig van nyitva előterében plazma TV, darts és csocsó. Több napos céges rendezvények, konferenciák résztvevői esténként itt szeretik legjobban múlatni az időt. Ezen a szinten található 7 konferenciaterem. Ebből 3-3 összenyitható, melyek közül 3 természetes megvilágítású, 3 mesterséges, egy pedig egy különálló kisterem. A korábban említett lobbyból nyíló folyosón további 3 kis konferenciaterem bérelhető.

Szolgáltatások

A recepciósok megítélése eléggé vegyes. Egyesek szerint elég készségesek, udvariasak, mások szerint nem törekednek arra, hogy nagyon barátságosnak és segítőkésznek tűnjenek és a merev távolságtartás eleganciájában hisznek. A büfé nem működik valami nagy profisággal.

Wellness részleg

 • Szépen kialakított (azaz koncepciózus), nívós, ötletes, a falakat gyönyörű csempemozaikok díszítik. Jó a hangulat és többnyire nincs zsúfoltság-érzet. Bár kívülről is van bejárata, de külsősök csak a hotel foglaltságának függvényében használhatják. A belső rész természetes fényeket kap.
 • A külső medencékhez ki lehet úszni közvetlenül a belső medencékből, miként az már a legtöbb helyen szokásos. Az élménymedencéken kívül van egy medence azoknak, akik kifejezetten úszni akarnak. Na nem olimpiai méretű, de éppen megfelel egy kis testkarbantartó tempózás sorozatnak. Ez télen-nyáron nyitott medence 26 fokos vízzel.
 • Van egy Acapulco nevű, a többitől elkülönített kinti, többszintes élménymedence a  szállodaépület oldalában, amelyet a nyugalmat keresők számára tartanak fent. A tisztaság rendben van és a személyzet készséges.
 • A termálfürdő két gyógyvizes medencéjét az egykori lepencei-strand értékes gyógyhatású forrása táplálja, amely a szállodától csupán néhány méterre tör felszínre.
 • A szauna részlegben minden nap délután 3 órakor van mézes felöntés. A csodálatos illatok mellett a vendégek megtapasztalhatják a méz jótékony hatását.
 • Fodrászat, kozmetikai szalon, szolárium és manikűr-pedikűr szolgáltatás is van, valamint egy kertkapcsolatos tornaterem és masszázshelyiségek thai masszőrnővel. A gyógykezelések is megmaradtak, de ma már elenyésző az ezeket igénybe vevő vendégek száma. A szálloda új szolgáltatásként privát spa-t kínál a szerelmes pároknak. Ez egy hangulatos kis helyiség két masszázsággyal, pezsgőfürdővel, gyertyákkal, pezsgőbekészítéssel.
 • A jól felszerelt fitness teremből lépcső vezet a squash pályákhoz, melyekhez felszerelést is adnak. A pályabérleti díj 3000 Ft/óra.
 • A játszószobát egy üvegfal választja el a medencéktől és a pihenőágyaktól, tehát a szülők és csemetéik kölcsönösen rálátnak egymásra.
 • A wellness részleg 8-20 óráig, a gyógyászat és a fürdő 7-21 óráig tart nyitva.
 • A külső nyitott parkoló ingyenes, a garázs 1000 Ft/nap. De ha annyira tele van a hotel, hogy megtelik a külső parkoló, akkor a parkolóból kiszoruló vendégek a garázst is ingyen használhatják.
 • Különlegességként elmondható, hogy szintenként négy liftje van a hotelnek, tehát nem jellemző a liftek előtt a tömött sorokban álldogálás.
 • A szállodán belül van egy bankautomata.

Egyebek

2004 áprilisában nyílt meg. A Széchenyi-terv keretében a fürdő részre 1 milliárd, a hotel részre félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a viharosan változó összetételű építtetői csoport (benne kisebb pénzerővel a Németországban focizó Dárdai Pál). Az első egy évében a Danubius szállodalánc üzemeltette. A szálloda nyaranta hajókirándulásokat is szervez. Céges rendezvényekhez a Matthias Rex hajót szokták kibérelni, mely 120 főt tud befogadni. A Reneszánsz Étterem a programjaira ingyen transzfert biztosít a szállóvendégeknek.

Hova szeretnél utazni?
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!