Találatok szűrése (10)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Indulási helyszínek
Országrészek
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Vista tipp
Lista nézet Táblázatos nézet
Lista nézet Táblázatos nézet

Az észak-európai nagyvárosok - mint Koppenhága - műemlékei egyszerűségükben szépek, az utcaképek tisztaságról, jómódról, rokonszenves életfelfogásról tanúskodnak. Jóllehet az árszint magasabb, de ezt ellensúlyozza a korrekt minőség, a szolgáltatások kiegyensúlyozottsága, tisztességessége. Talán nem is a szokványos turistalátványosságok érdekesek, hanem a hétköznapi élet miliők látványai. Az év középső részében a látogató szemtanúja lehet annak, ahogy az északiak életmódban némiképpen "felolvadnak" és kimutatják énjük nyitottabb oldalát.


Országnév: Dán Királyság

Főváros: Koppenhága

Terület: 43. 100 km2 (területéhez a Jütland-félszigeten kívül mintegy 474 kisebb-nagyobb sziget tartozik)

Népesség: 5. 4 millió fő

Időeltolódás: nincs
Nyelv: dán

Pénznem: Dán korona (DKK)

Vallás: lutheránus (97%)

Időjárás, éghajlat: Az éghajlat mérsékelt övi, Magyarországhoz képest mindenképpen csapadékosabb, de a globális felmelegedés hatására a nyarak egyre melegebbek, a telek pedig enyhébbek.

Elektromosság: 220V

Vízum: nem szükséges, beutazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal.

Étkezés

Dániában leginkább a nemzetközi konyha specialitásaival találkozhatunk, a hagyományos dán ételek csak egy-egy étteremben fordulnak elő. Mindemellett rengeteg pékség van, ahol finomabbnál finomabb péksüteményeket vásárolhatunk és mindenképpen érdemes kipróbálni a dán sajtokat!

Borravaló

Dániában nem szokás borravalót adni.

Közlekedés

A nagyobb szigeteket hidak kötik össze, ezenkívül Dánia Svédország felől is megközelíthető az Öresund hídon, amely Koppenhágát és Malmöt köti össze. Az egyéb szigeteket komppal közelíthetjük meg. A buszhálózat igen fejlett, bárhova eljuthatunk távolsági buszjárattal, vonat helyett érdemes inkább ezt választani.


Látnivalók

 

 • Koppenhága
  Koppenhágát  a világ legélhetőbb városának nevezik, Dánia fővárosa és egyben Skandinávia legnépesebb városa.
  A legfontosabb látnivalók közé sorolhatók:
  - az Amalienborg palota, amely a dán királyi család téli rezidenciája, bizonyos épületrészének földszintje  látogatható, a bútorok és személyes tárgyak pontosan úgy vannak kiállítva, ahogyan a királyok és a királynők hagyták őket. Minden nap délben megtekinthető az őrségváltás a palota udvarán.
  - Christiania, egy részleges önkormányzattal bíró városrész, az úgynevezett hippinegyed.
  - A kis hableány, az Andersen meséje által ihletett szobor a koppenhágai kikötőben a város egyik szimbóluma.
  - Nyhavn: Az Andersen lakhelyéül szolgáló népszerű hely, kedves,pasztellszínű házakkal a kikötőöbölben horgonyzó vitorláshajókkal, éttermekkel és bárokkal várja az utazót.

Koppenhága és környéke három, összesen 8 km hosszú homokos tengerparttal rendelkezik, amelyek kerékpárral fél órán belül elérhetők a városközpontból.

 

 • Északi-tenger
  Nyugat felé amíg csak a szemünk ellát, az Északi-tenger húzódik. A parton széles homokos strandokkal és homokdűnékkel találkozhatunk. Nyáron ezek a helyek felpezsdülnek, a strandok megtelnek, a tenger barátságos arcát mutatja. ősszel és télen már egy egészen más oldalát ismerhetjük meg, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes egy-egy sétát megtenni, így egy vihar után még akár borostyánra is bukkanhatunk.


 

 • Kelet-jütland vidéke
  Ez a Dánia szívében lévő üdülőparadicsom méltán mondható elbűvölőnek, hiszen rengeteg történelmi és kulturális nevezetességgel találkozhatunk, nem beszélve a fehér homokos tengerpartról. Ez a rész családoknak ideális, a strandok rendezettek, a tenger vize tiszta, az időjárás kellemes.

 

 • Feröer-szigetek
  Ez a  középkor óta lakott vulkáni eredetű szigetcsoport az Atlanti-óceán északi részén, nagyjából félúton Norvégia, Skócia és Izland között helyezkedik el. A Dán Királysághoz tartozik, Dániával ellentétben azonban nem tagja az Európai Uniónak. Fővárosa és legnagyobb városa Tórshavn. A feröeri konyha legfontosabb alapanyagai a a birkahús, a hal és a burgonya. A zöldségek és gyümölcsök szinte teljesen hiányoznak a hagyományos ételekből. A legnépszerűbb ételek egyike a szárított és hosszú ideig érlelt birkahús, a skerpikjot. A szárítópajta  számos feröeri otthon részét képezi. További hagyományos ínyencségek a félig szárított és érlelt birkahús és  a félig szárított és érlelt hal. Egyedülálló élményt nyújtanak az óceánból kiálló sziklák, amelyek Európában a legmagasabbak. A szigeteken erdővel, fával leginkább csak a településeken találkozunk.  Völgyekben, védettebb területeken élnek különlegesebb növények, köztük  orchideák is. A szigeteket autóval és szervezett kirándulások keretein belül is felfedezhetjük, a végtelen természet, a fűtetős házak, a felhőbe burkolózó sziklák látványa biztosan magával ragadja az utazót.

 

További érdekességek és hasznos információk:

Dánia - Útikritika

Koppenhága - Útikritika

 

Dániai desztinációk

Feröer-szigetek Grönland

Dánia beutazási feltételek (frissítve 2024.03.22.)

Vízum beszerzése nem szükséges.

Magánútlevél:

Elvárt érvényessége:

IgenIGEN

az utazás utolsó napjáig

Ideiglenes útlevél: (Csak konzul állít ki!)

Elvárt érvényessége:

IgenIGEN

az utazás utolsó napjáig | További információt az alábbi oldalon talál.

Személyi igazolvány:

Elvárt érvényessége:

IgenIGEN

az utazás utolsó napjáig

További információk: Dánia | Konzuli Tájékoztatás (gov.hu)

A fenti információk kizárólag tájékoztató jellegűek, az utas saját felelőssége az aktuális beutazási szabályok ismerete és betartása. A kötelező előírások BÁRMIKOR változhatnak, azok előírásszerű teljesítéséért felelősséget irodánk nem vállal.

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!