A tűz országa, Azerbajdzsán

Ft-tól/fő 517.000
Időpont: 2023.10.15 - 10.22
Legjobb ár: 517.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.10.15 - 10.22

Tartson velünk a A tűz országa, Azerbajdzsán utazásra! A kiutazás repülővel történik. , félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 517.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:165950

Leírás:

?  Baku két arca: ókori emlékek és modern metropolisz
?  A sokszínű azeri kultúra látványosságai
?  5.000 éves vésetek a Gobusztán Nemzeti Parkban
?  Fúrótornyok, felhőkarcolók, karavánszeráj

Azerbajdzsán a Dél-Kaukázus egyik legkülönlegesebb országa, ahol a modern építészet a keleti hagyományokkal karöltve alkot egy egészen új világot.
György Péter - Kaukázus-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: BAKU

Délelőtt megérkezünk az azerbajdzsáni fővárosba. A Baku Nemzetközi Repülőtéren történő útlevélellenőrzést követően elfoglaljuk szállásunkat. Rövid felfrissülés után megkezdjük városnéző túránkat Bakuban. Gyönyörű kilátás nyílik a városra és az öbölre, valamint a Tűz Tornyokra a Highland parkból és Mártírok-völgyéből. Később felfedezzük az óvárost vagy, ahogy a helyiek hívják az Icheri Shehert. Itt láthatjuk az ókori város­kapukat és a megerősített tornyokat. Megnézzük a Bukhara és Multan karavánszerájt. A karavánszerájok fontos találkozóhe­lyek voltak az ókorban, ahol a kereskedők és utazók pihentek meg hosszú útjuk során. Délutáni programunk az óváros két nevezettsége, a Szűz-torony és Shirvanshahs-palota (belépők) az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Bakuban egyedül az óvárosban tudjuk megtapasztalni a jellegzetes keleties hangu­latot, macskaköves utcákon sétálva ókori mecsetek és fürdők között, tovább haladva érintjük a Nizami utcát, mely egy hatal­mas sétáló- és bevásárlóút Baku belvárosában. Programunk végeztével vacsora egy helyi étteremben.

2. NAP: BAKU - ABSHERON-FÉLSZIGET - BAKU

Ezen a napon reggeli után a szálloda wellness részlegében pihenhetnek, vagy eljöhetnek velünk egy fakultatív, egész napos túrára, hogy felfedezzük az Absheron-félsziget látnivalóit. Elsőként ellátogatunk az Ateshgahba, a Tűzimádók Templomába. A templomot egy föld alatti üreg fölé építették, amely telve van gázokkal, melyek egy nyíláson keresztül kitörnek és ott ,,örökké égő tüzet" biztosítanak. A templom a zoroasztriánusok szent helye volt. Tovább utazva megtekintjük a Yanar Dagot, más néven a Tűz-hegységet. A hegyoldalon megállás nélkül lobog a tűz, melyet a hegy gyomrában található természetes ere­detű gázok táplálnak. A lángok akár 3 m magasra is felcsap­nak egy vékony, porózus homokréteg alól. Többek között ezért kapta Azerbajdzsán a ,,tűz országa" elnevezést. Később meglá­togatjuk az ,,olajfúrótorony erdőt". Az idegenvezető beszél majd nekünk Azerbajdzsán olajhoz fűződő történelméről. A nap utolsó állomásaként, akinek kedve van megcsodálhatja a lélegzetelál­lító építészeti műremeket, a Heydar Aliyev Kulturális Központot (belépő). Szállás és vacsora Bakuban. Fakultatív kirándulás az Absheron-félszigetre 2 belépővel: 30.000,- Ft.

3. NAP: BAKU - LAHIC - IVANOVKA - ISMAYILI

Reggel elhagyjuk Bakut és elindulunk Ismayilibe. Útközben megállunk a Diri Baba mauzóleumnál Marazában. Folytatjuk utunkat Shamakha városába, ahol megnézzük a Juma mecse­tet és a 7 tornyú Yeddi Gumbez mauzóleumot. Utunk során megállunk Girdimanchay kanyonnál, felkeresünk egy újabb ősi antik falut, Lahict, mely fontos állomás volt a középkori Selyemúton. Itt meglátogatunk patkólókovács, fazekas és szőnyegszövő műhelyeket. Következő megállónk egy igazi rit­kaság. Meglátogatunk egy szovjet időkből maradt kolhozt, ez az egyetlent, ami megmaradt az országban. Az Ivanovka nevű falvat molokánok alapították 1840-ben. Miután az ország levált a Szovjetunióról, kérték az elnököt, hogy Ivanovka megmarad­hasson eredeti állapotában. A faluban nincsen templom, csak egy imaház, ahova turisták nem mehetnek be. Programunk végén tovább utazunk Ismayilibe, ahol szállásunk lesz. Vacsora.

4. NAP: ISMAYILI - GABALA - SHEKI

Reggel indulás Sheki városába. Első megállónk Gabalában lesz. Megtekintjük a Nohur-hegyi tavat, majd a Tufandag hegy lábától felvonóval megyünk fel a csúcsra, ahol pazar kilátás tárul szemünk elé. Ebédelési lehetőség a síközpontban. Következő megállónk egy régészeti látványosság lesz. Megnézzük Chukhurt, a korábbi kaukázusi főváros maradványait. Megállunk a Chotari templom­nál, és az Udi háznál, Nij faluban. Szállás és vacsora Shekiben.

5. NAP: SHEKI

A reggelit követően meglátogatjuk a helyi, keleti stílusú bazárt. Ezt követően Kaukázus első temploma lesz a következő látvá­nyosság, mely Kish faluban található. Shekibe visszaérve foly­tatjuk a városnézést. Felfedezzük az óvárost. Megnézzük a középkori erődítményt, Shaki Khans palotáját, ami nyári rezi­dencia volt. Ellátogatunk a Történeti Múzeumhoz (ha az átépí­tés befejeződik, akkor belülről is megtekintjük). Ezt követően lefényképezhetjük a Kerek templomot is. Meglátogatjuk a Shebeke kézműves műhelyt, ahol takalduzt is készítenek, mely Azerbajdzsán nemzeti hangszere. A mai napi programot a Sheki karavánszeráj meglátogatásával fejezzük be, majd vacsora és szállás Shekiben.

6. NAP: SHEKI - BASQAL - BAKU

Reggeli után első állomásunk Basqal falu lesz, ahol megis­merhetjük a tradicionális női fejkendő, a kalagai készítésének menetét. A fejkendő selyemből készül, geometriai vagy növényi minták díszítik, megfestése növényi alapanyagokkal történik. Programunk végén elindulunk Bakuba. Este vacsora és szállás.

7. NAP: BAKU - GOBUSZTÁN - BAKU

Reggel ellátogatunk a Bakutól 1 órányira lévő iszapvulkánhoz, ami Gobusztán közelében található. Az iszapvulkán egy geoló­giai képződmény, melyet iszap, víz, és gázok kitörése hoz létre. Ezt követően meglátogatjuk az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Gobusztán Nemzeti Parkot. Az időszámításunk elött itt élő emberek a sziklába vésett rajzaikon örökítették meg minden­napjaikat. A több mint 5.000 éves(!) véseteken emberek, állatok, csata-jelenetek, rituális táncok, tevekaravánok, valamint a csilla­gok kerültek ábrázolásra. Több mint 6.000 véset van a sziklákon. Programunk végén visszamegyünk Bakuba. Útközben megné­zünk egy olajkutat, amely a világon az első volt, melyet ipari kitermelésre használtak. Délután megnézzük még a Bibi-Heybat mecsetet, valamint a 2012-es Euróvíziós Dalfesztivál helyszí­nekként szolgáló Kristálypalotát. Programunk végén szabadidő vásárlási lehetőséggel, majd este gála vacsora egy helyi étterem­ben, folklór show-val. Szállás Bakuban.

8. NAP BAKU - BUDAPEST

Reggel transzfer a reptérre és hazaindulás Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés a délutáni órákban.

 

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x A tűz országa, Azerbajdzsán
Szállás neve: A tűz országa, Azerbajdzsán

A tűz országa, Azerbajdzsán utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 69.000 Ft/fő
  2. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 13.500 Ft/fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 27.000 Ft/fő
  4. Ingyenes reptérközeli parkolás (előfoglalási időszakban) 0 Ft/fő
  5. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft/fő
  6. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft/fő
  7. Utasbiztosítás - Prémium (Európán kívüli utazásokhoz ajánlott) 10.400 Ft/fő
  8. Utasbiztosítás - Standard (repülős utazásokhoz) 7.200 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A tűz országa, Azerbajdzsán

A tűz országa, Azerbajdzsán

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban

Útazonosító: 165950

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A tűz országa, Azerbajdzsán

A tűz országa, Azerbajdzsán

Azerbajdzsán, Körutazás Azerjbajdzsánban

Útazonosító: 165950

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!