Ahol még Ön sem járt - Albánia

Ft-tól/fő 199.000
Időpont: 2023.06.09 - 06.15
Legjobb ár: 199.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.06.09 - 06.15

Tartson velünk a Ahol még Ön sem járt - Albánia utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 199.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója:165913

Leírás:

?  Kulturális körutazás nyaralással
?  Négycsillagos szálloda Albániában
?  Bosznia legjava: Szarajevó és a mostari híd
?  4 balkáni ország, 7 albán város nevezetességei

Egy ismeretlen ország, amely szédületesen fejlődik. A múlt emlékei kivételes egyveleget alkotnak a modern jelennel. Merüljünk el ebben a különleges kavalkádban!
Kádár Zsolt - 22 korábbi albán út idegenvezetője

Program:

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN - BP. - SZEGED - BELGRÁD

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán haladunk dél felé. Kecskeméten Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség. Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Felkeressük a sok ostromot megélt nándorfehérvári várat, a Kalemegdant. Itt aratott fényes győ­zelmet 1440-ben Tallóci János várkapitány az ostromló szultáni seregek felett. 1514-ben itt győzte le Dózsa György nándorfehérvári lovastiszt a szendrei lovas szpáhik vezérét, a legyőz­hetetlennek hitt epiruszi Ali béget. 1456-ban Hunyadi János és Kapisztrán János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól min­den délben a harangszó. Ezt követően városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, parlament épülete. Belgrád után még 150 km-t haladunk déli irányba szállásunkig. Vacsora.

2. NAP: MORACA - MONTENEGRO - ALBÁNIA

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tájakon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgy­ben suhan autóbuszunk. A Moraca folyó által vájt csodálatos völgyben kanyarogva jutunk el a XII. századi ortodox szentély­hez a Moraca-monostorhoz, mely a maga nemében páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegy­oldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Ezt követően fotószünetet tartunk a gyönyörű Moraca szurdokvölgyben. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han i Hotitnál lépünk be Albániába. A határátkelést követően 45 perces buszozás után érkezünk első albán szállásunkhoz Shkodrába, mely Észak- Albánia legjelentősebb városa. Szállodánk ****-os.

3. NAP: SHKODRA - ROZAFA - TIRANA - DURRES

Délelőtt a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahon­nan szép kilátás nyílik a környékre. Kis túrázással vagy kis­busszal lehet a várhoz feljutni (túracipő javasolt). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel programunkban. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Az Et'hem Bey-mecset 1821-re készült el, a mellette látható 38 m magas Óratoronnyal együtt. Mivel a mecseteken nincs óra (ellentét­ben a nagyobb katolikus templomok többségével), ezért épült a városközpontban óratorony. Látványos a tér névadójának szobra. A téren található monumentális épületek továbbá a Nemzeti Könyvtár. A sétánk végén érintjük az egyetemi negye­det is. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népes­ségét tekintve sokarcú főváros. A fővárosból tovább utazunk és Durresben elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

4. NAP: DURRES - BERAT - DURRES

Ezen a napon lehet sétálni, pihenni Durresben, vagy egy érde­kes fakultatív kirándulásra is eljöhet velünk. Először Beratot, az ,,ezeregyablakos várost" tekintjük meg. Ez a Múzeumváros 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Fő lát­nivalók: Kala, a fellegvár, Onufri Ikonográfiai Múzeum ahol a kilátóból csodás a látvány, Mangalem és Gorica városrészek, orto­dox templomok és oszmán fehér sorházak, szűk sikátorok, Osum folyóparti épületek, műemlékek. Városnézésünk után visszain­dulunk Durresbe. Útközben megállunk egy kellemes homokos tengerparti szakasznál, ahol szabadprogram. A pihenés után, folytatjuk utunkat a szállodánkhoz. Fakultatív Berat kirándulás: 30 EUR.

5. NAP: DURRES - KRUJA - LEZHA - SHKODRA

Reggeli után Durresben városnézés. Ez az ország második leg­nagyobb városa. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot és a belvárost. Programunk után tovább indu­lunk Szkander bég szülővárosába, Krujába. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég az oszmánok ellen har­colt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a láto­gatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk. Ezt követően a látványos etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. A múzeum közelében helyi termékeket árusító üzletek találhatóak. A bazár érdekes­sége, hogy már Szkander bég korában is árultak itt különféle tárgyakat, eszközöket. Emléktárgy vásárlási lehetőség. Kora dél­után folytatjuk utunkat Lezhába, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Shkodrába érve városné­zés, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecse­tet és az ország legnagyobb katolikus templomát, a Szent István Székesegyházat, is láthatjuk. A várost i.e. IV. században alapították az illírek, ma Albánia 5. legnagyobb települése, fej­lett gazdasággal és egyetemmel. Ezután Shkodrában elfoglaljuk ****-os szálláshelyünket.

6. NAP: SHKODRA - MONTENEGRÓ - MOSTAR - SZARAJEVÓ

Reggel vadregényes úton, csodás tájon kanyarog buszunk észak felé. Bilecánál lépünk határt, majd Boszniában folytatjuk utun­kat, és megállunk Mostarban. Megnézzük az Öreg hidat, sétá­lunk a folyó két partjánál kialakított bazársoron. Este a sok nemzetiségű fővárosba, Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia- Hercegovina fővárosa. Ezt a várost - a hároméves délszláv háborút követően - a különböző vallási felekezethez tartozó lakói összefogva építették újjá és varázsolták pezsgő életűvé. Ha a határátlépések hosszan elnyúlnak, akkor a mostari város­nézés lerövidül, kivételes esetben el is maradhat. Szállás, vacsora ****-os szállodában, Szarajevóban.

7. NAP: SZARAJEVÓ - HORVÁTORSZÁG - BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török hamam, Han, Gazi Huszrev Dzsami, zsinagóga, Török kút, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilo Princip merényle­tének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecse­tekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Határátlépést követően, az M6-os úton haladva érkezés Budapestre várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítunk.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Kecskemét (Budapest után), Auchan parkoló, kb. reggel 8:00
— Kiskunfélegyháza (Budapest után), M5 melletti OMV benzinkút, kb. reggel 8:30
— Szeged (Budapest után), Rókusi körúti Tesco parkoló, kb. reggel 9:30
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10

x Ahol még Ön sem járt - Albánia
Szállás neve: Ahol még Ön sem járt - Albánia

Ahol még Ön sem járt - Albánia utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 47.000 Ft/fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (6 alkalom) 38.000 Ft/fő
  3. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 9.800 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 8.400 Ft/fő
  5. Utasbiztosítás - Standard 5.600 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Ahol még Ön sem járt - Albánia

Ahol még Ön sem járt - Albánia

Albánia, Durres

Útazonosító: 165913

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Ahol még Ön sem járt - Albánia

Ahol még Ön sem járt - Albánia

Albánia, Durres

Útazonosító: 165913

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!