Alaszka, az óriások vadonja

Ft-tól/fő 1.755.000
Időpont: 2023.07.01 - 07.14
Legjobb ár: 1.755.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.07.01 - 07.14
További árak és időpontok

Tartson velünk a Alaszka, az óriások vadonja utazásra! A kiutazás repülővel történik. , az alapár ellátást nem tartalmaz. Az utazás időtartama 14 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.755.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:önellátás
Turnusok: 14 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:165629

Programleírás

Augusztusi pótcsoport dátuma, hamarosan kikerül weboldalunkra!

1. nap: Budapest - Anchorage

Utazás a délelőtti órákban a Liszt Ferenc reptérről, menetrend szerint - átszállással -  megérkezés  Anchorage-ba a délutáni órákban. Járművünk felvétele,  transzfer szálláshelyünkre. 

Szállás: Aspen hotels Anchorage ***

2. nap: Az első alaszkai betelepülők; ,,Seward jégszekrénye" 

A 250.000 lakosú város az Anchorage Teknő közepén fekszik, a Cook-öböl partján, a hófödte Chugach-hegység vonulatainak ölelésében. A város szokatlanul nagy parkokkal és természetvédelmi területekkel rendelkezik, ötvözve az amerikai nagyvárosok és a romlatlan északi vadon hangulatát. Az igen fiatal lakosság több mint 70%-a csak 1980 után költözött ide. Kiadós reggeli, majd városnézés: Információgyűjtés és filmek megtekintése az állami természetvédelmi területek információs központjában. Séta az állammá válás emlékművénél (Eisenhower szobor), csoportkép készítéssel. Fényképezés a Town Square Parknál, a 4th Avenue Színház art deco épületénél, majd a Szövetségi hivataloknál. Látogatás néhány arany- prém és rozmár agyar boltban, a legfrissebben talált nuggets-ek (folyóparton talált aranyrögök) megtekintésével. Rövid séta a Tony Knowles Coastal Trail mentén a tengerparton, Cook kapitány emlékművének  fényképezésével. Délutáni látogatás az egyedien gazdag gyűjteményű Anchorage Múzeumban: Betekintés Alaszka indián- és eszkimó törzseinek életébe.

Szállás: Aspen hotels Anchorage ***

3. nap: Irány a Denali

Reggeli indulással utazás Talkeetna igen hangulatos kisvárosába, a ,,Denali kapujába". Séta a gyors sodrású Susitna folyó parttalan partján, majd rövid látogatás a ranger központban, ahol regisztrálni lehet ,,Észak-Amerika tetejének" megmászására. Továbbutazás Trapper Creek tanyaközpontjába, séta az ódon kirakodóvásár utcácskán. A látási viszonyoktól függően fotózás a DenaliViewpoint South-nál, majd Denali Viewpoint North-nál. Kora délutáni megérkezés a Denali Nemzeti Park területéhez. A 6.194 m magas Denali jelentése az őslakos athabasca törzs nyelvén ,,a Nagy". Az elnevezés magáért beszél. Az Aleut-szigetek folytatásaként, a Denali-törésvonal mentén feltornyosult óriáshegység relatív szintkülönbsége meghaladja a Mount Everest csoportét, tiszta időben lélegzetelállító háttér-panorámával (a hegy minden harmadik napon látható nyáron). Látogatás a park nagyszerűen berendezett látogatóközpontjában, majd a szánhúzó kutya kenneleknél.

Szállás: Denali Park hotel ***

4. nap: Fairbanks fehér éjszakái

Időjárás függvényében, fakultatív 70 perces reggeli repülés a Mt. McKinley körül.  (A repülés az 5. napon is történhet.) Délelőtti indulással látogatás Fairbanksben, Alaszka legészakibb egyetemi központjában, az ,,Aranyszív Városban". (Az utazás hossza kb. 2,5 óra egy irányban.) Ismerkedés a város aranylázainak történetével, Fairbanks mai infrastruktúra központ funkciójával. Látogatás az egyetemi városrészben, az Észak Múzeumában (UAF). Rövid vezetés a belvárosba, majd séta a Chena folyó melletti parkban és az óvárosban. Fényképezés a Yukon Quest központnál, majd a Pioneers szobornál. Látogatás a város rendkívül színvonalas információs és kulturális központjában. Visszautazás a szálláshelyre a verőfényes esti órákban, rövid megállással Nenana városkájában.   

Szállás: Denali Park hotel ***

5. nap: A grizzly medve tundrákon

Figyelem! A Pretty Rock hegyomlás következtében a nemzeti parki út, csak 65 km távolságig járható.

A Denali előterének tajgáját és tundráját is óriások uralják, hiszen a világon sehol nem figyelhető meg nagyobb tömegben grizzly medve vagy jávorszarvas, mint itt. A nemzeti park területén 650 arktikus növényfajt tartanak számon, és az óvatos természetjárók a fehér kosok mellett hiúzokat, sőt rozsomákokat is fényképezhetnek. A nemzeti park belső útvonalain csak helyi buszok közlekedhetnek, számos megállóval a leglátványosabb pontokon. Reggeli indulás a nemzeti park belső területeire, busszal. ,,Vadászat fényképezővel" a legszebb kiszálló-pontoknál. A Pretty Rock hegyomlás következtében folyamatosan útépítés zajlik. A buszról leszállva a Polychrome Overlook kilátópont felé tervezzük sétánkat, illetve a rangerek tanácsai alapján olyan kilátót keresünk, ahonnan esetleg látszódik a Denali.  (A békés alsó világból nehéz elhinni, hogy a Denalin  5.800 m magasság felett nem ritkák a -70°C fokos hidegek és a 220-250 km/h szélviharok sem.) Délutáni utazás kifelé, a Toklat folyó völgyében, karibu megfigyeléssel. Kijutás a parkból a késő délutáni órákban. Szabadidő és vásárlási lehetőség a park bejáratának ,,vásárvárosában".

Szállás:  Denali Park hotel ***

6. nap: Széchenyi Zsigmond karibu- és jávor vadászatának históriája

Kora reggeli indulás Anchorage irányába, a ,,már jól ismert" útvonalon. Rákanyarodás Kenai-félszigetre,  a Turnagain Arm tengeröböl déli partján.Az öböl az 1897-es aranyláz során vált híressé, mára a több méter szintkülönbségű apály-dagály jelensége miatt és a partról is sokszor látható beluga delfinek miatt látogatott. Útközben látogatás a Big Game Alaska állatmenedék központban. Az elárvult vagy sérült állatokat gondozó központ a legalkalmasabb hely arra, hogy másfél óra leforgása alatt egyszerre fényképezhessen a látogató jávorszarvast, bölényt, karibut (észak-amerikai rénszarvas), pézsmatulkot, fekete- és grizzly medvét. Délutáni utazás Seward-ba, a Kenai Fjords Nemzeti Park ,,kapuvárosába". A város az alaszkai aranyláz kikötővárosaként született, majd 1957 óta az olajszállító vonalak egyik fő állomásává vált. A kikötő mellett található Alaska Sealife Center a valós környezetükben mutatja be az itt élő halakat és tengeri emlősöket, s a városban működik a nemzeti park információs központja, ahol felkészülhetünk a tengeri és jeges kalandokra. A Széchenyi Zsigmond által is használt és sokszor említett Van Gilder Hotel megtekintése. Éj Sewardban

Szállás:Murphys Motel ***

7. nap: A Kenai Fjords Nemzeti Park tengeri emlősei

Reggeli indulás fakultatív 6 órás tengeri nagyvad és gleccser megfigyelő hajókirándulásunkra. A Resurrection Bay öböl csücskéből kifutó hajó végigjárja a híres öböl partvidékét, ,,kilép" a Kenai Fjords Nemzeti Park nyílt óceáni víztömegéig. A madárszigetek (pl. lundák, alkák) megfigyelése, az útközben alánk kerülő óriások (kardszárnyú delfinek, hosszúszárnyú bálnák, Steller oroszlánfókák) fényképezésével. Déli szendvics és sütemény fogyasztása a fedélzeten. Felhajózás az egyik, borjazó gleccserben végződő fjordon. Az úszó jéghegyek, s a rajtuk élő fókák - illetve a rendkívüli értékű tengeri vidrák megfigyelése. Szerencsés esetben a fjordokba zuhanó, morajló jégtömbök fotózása. Délutáni visszaérkezés a kikötőbe. Utazás a Resurrection folyó partján az Exit gleccser látógatóközpontba, fotószünetekkel a legszebb pontokon. Kb. 1,5 órás séta az Exit gleccser nyelvéhez. A másnapi egész napos túra terepének, körülményeinek ,,felmérése". Koraesti visszaérkezés a hotelbe. Éj Sewardban

8. nap:  Alaszkai jégmezők és gleccserek világa

A ma napon 2 különböző program között választhatnak a résztvevők:
1. / Egész napos pihenő és szabadprogram. Programlehetőségek: Látogatás az Alaska Sealife Centerben; séta a Marathon trail jelölt túraúton a város feletti természetes kilátóhoz.

vagy

2./ Egész napos túra az Exit gleccser melletti kijelölt útvonalon, a Harding-jégmező pereméig.

Reggeli utazás a nemzeti park látogatóközpontjába. A túra hossza 7 km (oda-vissza 14 km) a szintkülönbség 800 m. A túra kijelölt útvonalon zajlik, az alsó kb. 2 km-en erdőben, aljnövényzetben, míg a Mormota mezőtől nyílt terepen, csodálatos kilátással az Exit gleccserre, illetve a felette elterülő Harding jégmezőre. A túra során megtett távolság, szintkülönbség a társaság helyszíni döntésének függvénye. (Oda vissza ugyanazon az ösvényen haladunk). Tartósan esős nap esetén B program: Látogatás az Alaska Sealife Centerben. Délután rövid vezetés a Lowell Creek vízeséshez, majd séta az Alutiiq Shellfish (tengeri rák- és kagyló) Kísérleti Telephez, illetve a Pacific Seafood üzeméhez. Séta a Tonshina Creek Trail-en a Tonshina Point gyalogos hídjához. Hazaúton bepillantás az erősen rusztikus Waterfront Park lakókocsis kempingezőinek pihenési szokásaiba, szerencsés esetben fóka, vagy tengeri vidra fotózással. Szállás: Éj Seward-ban

9. nap: Lazacok enciklopédiája; Alaszka orosz emlékei

Reggeli indulással utazás a hófödte Kenai-hegység vonulatai között Cooper's Landing, a félsziget lazachorgász és rafting paradicsoma felé. Utazás a Russian river torkolatához Széchenyi Zsigmond nyomán és útmutatásával, fényképszünettel a Russian River Ferry kompnál.  Figyelem (!): Ez itt a világ legismertebb, legjobb lazachorgász területe - így csoportunk tagjain kívül mindenki hónaljig érő csizmákban, kezében botokkal és lazacokkal fog közlekedni! Rátérés a Skilak Lake útra, fényképszünetekkel a festői Skilak-tó partján. Utunk a Nemzeti Kenai Vadrezervátumon, Széchenyi Zsigmond néhai jávor vadászatának helyszínén vezet át, így a fényképezőink folyamatosan lövésre készen állnak... Rövid pihenő Soldotnában, a ,,Föld lazac fővárosában", majd átutazás Kasilof-on át Ninilchikbe. Látogatás az Orosz templomnál, emlékezéssel a közelmúltig élő orosz hagyományokra. ,,Kagylózás" (clam keresés) Happy Valley tengerpartján, az Aleut-vonulat óriásvulkánjainak látványával. Szállásunk elfoglalása Homer városában.  A másnapi fakultatív medve-les repülés előkészítése, majd látogatás a Kachemak Bay öbölbe nyújtózkodó Homer Spit földnyelven

Szállás: Aspen hotels Homer***

10. nap: Óriásmedvék között

A mai napon két program között választhatnak a résztvevők:

1. Egész napos pihenő és szabadprogram.

(Homer óvárosában és a Homer Spit-en is számos látnivaló várja az érdeklődőket: Pratt Múzeum; Szigetek és Óceán látogató központ; Homer Spit Trail; The Salty Dawg világítótorony; Homer Harbor kikötő)

vagy

2. Repülős medveles a Lake Clark- vagy a Katmai Nemzeti Park és Rezervátum területén. 

A teljes program hossza 5-7 óra az aktuális helyszíntől függően. Repülés: 2 X 1 - 1,5 óra, a medvés terepen tartózkodás kb. 3 óra. Minden kiscsoportot tapasztalt pilóta - vadvédelmi szakemberek vezetnek. Részletes tájékoztatót a résztvevők külön leírásban kapják meg.  

Délutáni szabad program - illetve a rendelkezésre álló időtől függően séta a Kachemak Bay öböl partjain.

Szállás: Aspen hotels Homer ***

11. nap: Kachemak Bay State Wilderness Park

(Figyelem! Az egész napos vadonban tartózkodás során csak a magunkkal hozott élelem, ital áll rendelkezésre.)

Reggeli találkozás tengeri-taxi hajóskapitányunkkal. Áthajózás az 1.600 km2 (!) méretű Kachemak Bay State Wilderness Park-ba. Rövid tájékozódás az aktuálistúraösvény viszonyokról, majd vadonjárásunk megkezdése a Grewingk Gleccsertó irányába. A festői vadon az óceánpartok, fenyvesek, mocsarak és gleccserek 1-1 kabinnal tarkított rengetege. Leginkább tengeri vidra,- oroszlánfóka;- jávorszarvas,- és baribál (fekete medve) megpillantásával számolhatunk, jó látási viszonyok esetén a háttérben tornyosuló csúcsokkal és jégmezőkkel. A túra útvonalának kiválasztása és annak hossza a csoport közös megegyezésén alapul. Délutáni visszahajózás Homer-ba. (Az oda-vissza hajózás díja: 120,-USD - helyszínen fizetendő)    

Szállás: Aspen hotels Homer ***

12. nap: Tengerszemek hívó szava

Egész napos utazás Anchorage-ba, útközben fotószünetekkel a Summit Lake (Hegytető-tó) vidékéne legszebb pontjain. Időjárástól és a csoport alpinista hajlamaitól függően Girdwoodnál ,,felkapaszkodás" az Aleyska felvonón Anchorage környékének egyetlen sípályájára - ahol sétát teszünk az egyik főgerinc irányába a sípályáknál. Koraesti visszaérkezés Anchorage-ba. Éj Anchorage-ban. 

13.nap Anchorage

Reggeli látogatás a legnagyobb könyves boltokban (térkép és szakkönyvvásárlási lehetőség). Járműveink leadása, majd délután búcsút veszünk Alaszkától. Éj a repülőn. Átszállással Budapestre érkezés a 14. nap. 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszín

 • Wrangell-St. Elias Nemzeti Park (természeti)

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. Alaszka vadvilágának bemutatása Széchenyi Zsigmond,  a híres magyar vadász-utazó leírásai alapján: tengeri vidra; Dall juh (hegyi kos); karibu; jávorszarvas; grizzly medve; baribál (fekete medve); az alaszkai lazac fajták

2. Az óceánba borjazó gleccserek és jégvájta fjordok világának megörökítése és bemutatása

3. Az óceánparti jégmezők (Kenai Nemzeti Park) megörökítése és bemutatása

4. Az Alaszka-Range hegység tundráinak megörökítése és bemutatása

5. Az alaszkai nemzeti parkok működésének megtapasztalása, helyszíni látogatással és adatgyűjtéssel a Kenai Fjords-, Denali,- Lake Clark Nemzeti Parkokban és a Kenai Nemzeti Vadvédelmi Rezervátumban

6. A nyári melegben hihetetlen méretűre növő konyhakerti növények megörökítése

7. A Kenai folyó lazacparadicsomának fotózása

x Alaszka, az óriások vadonja

Az ár nem tartalmazza

 • az ESTA engedély díját
  kb. 17 000 Ft
 • a Denali Nemzeti Parkban
  a helyi buszt + foglalási díj
  kb. 45 USD + 15 USD
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 85 USD
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  650 000 Ft
 • Étkezések
  (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)
  kb. 35 - 40 USD/fő/nap
 • Fakultatív program
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 475 000 Ft)
 • 12 éjszakai szállást helyi szálláshelyek kétágyas szobáiban és lodge-okban
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést kisbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Fakultatív programok

Belépők: (helyszínen fizetendő; nem kötelező jellegű):

Szállás neve: Alaszka, az óriások vadonja

Alaszka, az óriások vadonja utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár nem tartalmazza

 • az ESTA engedély díját
  kb. 17 000 Ft
 • a Denali Nemzeti Parkban
  a helyi buszt + foglalási díj
  kb. 45 USD + 15 USD
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 85 USD
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  650 000 Ft
 • Étkezések
  (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)
  kb. 35 - 40 USD/fő/nap
 • Fakultatív program
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 475 000 Ft)
 • 12 éjszakai szállást helyi szálláshelyek kétágyas szobáiban és lodge-okban
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést kisbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Fakultatív programok

Belépők: (helyszínen fizetendő; nem kötelező jellegű):


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. ESTA engedély + ügyintézés (Vízum) 17.000 Ft/fő
 2. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Alaszka, az óriások vadonja

Alaszka, az óriások vadonja

USA, Körutazás Alaszkában

Útazonosító: 165629

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Alaszka, az óriások vadonja

Alaszka, az óriások vadonja

USA, Körutazás Alaszkában

Útazonosító: 165629

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!