AZ IGAZI DÉL-AFRIKA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Ft-tól/fő 1.699.000
Időpont: 2024.11.20 - 12.04
Legjobb ár: 1.699.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.11.20 - 12.04
További árak és időpontok

Tartson velünk a „AZ IGAZI DÉL-AFRIKA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS” utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 15 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.699.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 15 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:185704

Program leírás

Miért is igazi? Mert Dél-Afrika természeti kincseinek megismerésére törekedtünk az ember által kitalált, megalkotott művi látványosságok helyett. A dél-afrikai élményt fokozzák a szomszédos országok ZAMBIA, BOTSWANA, ZIMBABWE felülmúlhatatlan értékei és szépségei, mint a Viktória-vízesés és a Chobe Nemzeti Park gazdag állatvilága.

Utazás:             Bp. - Fokváros és Johannesburg - Bp. útvonalon átszállással, Fokváros-Durban, Johannesburg - Viktória-                                                 vízesés útvonalon belföldi repülőjárattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés:       középkategóriás, nagyon jó minőségű szálláshelyek 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás:              Dél-Afrikában félpanzió (büféreggeli és vacsora büfé- vagy menü), a 10. napon reggeli és ebéd, Zambiában                                                  bőséges reggeli + 1 snack itallal, és fakultatív vacsora a szállodában.

 

1. nap: Budapest - Fokváros
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Fokváros
Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban. Félnapos városnézésünk során elsőként (időjárás függvényében,) a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval. Elénk tárul a város, az Atlanti-óceán, valamint a Robben-sziget látványa, ahol Nelson Mandela raboskodott. Majd a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről). Vacsora, szállás Fokvárosban.

3. nap: Jóreménység foka
Egész napos kirándulás a Jóreménység fokához. Utazás Hout Bay-be az Atlanti-óceán Camps Bay partszakasza mentén, ahol a ,,12 Apostol hegyvonulata" rajzolódik ki. Időjárás függvényében hajózás a FÓKA-szigetre, ahol népes fóka kolónia él. Visszatérve a szárazföldre továbbutazás autóbusszal a JÓREMÉNYSÉG Nemzeti Parkba, ahova időjárás függvényében a CHAPMAN'S PEAK sziklába vájt, festői úton jutunk el. A 9 km-es, 114 kanyarral tűzdelt szakaszon a sziklás partvidék káprázatos panoráma tárul elénk. Fotózási lehetőség a Jóreménység foka táblánál, majd siklóval jutunk fel a világítótorony aljához, ahol az Atlanti- és az Indiai-óceán összemosódó hullámaiban gyönyörködhetünk. Útközben felfedezhetjük a félsziget növény- és élővilágát is. Késő délután visszatérünk Fokvárosba, ahol a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kerttel ismerkedünk, majd kilátogatunk a színes, pezsgő életű Waterfontra (bevásárló- és szórakoztató központ). Vacsora, szállás Fokvárosban.

4. nap: Stellenbosch - Durban - Umhlanga Rocks
A világ egyik leghíresebb szőlőtermő és borkészítő vidékére kirándulunk, természetesen borkóstolóval egybekötve! Délelőtt az ország második legrégebbi alapítású településére STELLENBOSCH-ba látogatunk. Ismerkedés a történelmi település látnivalóival: a bájos fokföldi szalmatetős, fehérre meszelt falú házai, Dorphouis, D'Owe Werf, Drop Straat a hatalmas tölgyfáival, valamint Oom Samie se Winkel-nél (Dél-Afrika legrégibb szatócsboltja), látogatás az első telepesek életét bemutató múzeumban. Utazás a Paarl közelében álló Taal emlékműhöz, amely a Dél-Afrikában beszélt nyelveknek állít emléket. Délután átrepülünk DURBAN-be. A település Dél-Afrika harmadik legnagyobb kozmopolita, szubtropikus pálmafás városa az Indiai-óceán partján, az ország legnagyobb kikötőjével és leghosszabb tengerparti sétányával. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Vacsora, szállás a festői Umhlanga Rockson. 

5. nap: Durban - St. Lucia
Délelőtt buszos városnézés DURBAN-ben (városháza, belváros, Moses Madiba Stadion, indiai piac), rövid séta az óceán partján és természetesen lábunkkal megmártózhatunk az Indiai-óceánban. Továbbutazás KwaZulu tartományon keresztül St. Lucia városkába. Az ISIMANGALISO WETLAND Park melletti terület az UNESCO Világörökség része. Zuluföldön keresztül érkezünk SANTA LUCIA-ba. A városkát egy nagy tórendszer öleli körbe, ahonnan esténként előfordul, hogy kijönnek a vízilovak egy kis sétára, legelészésre. Vacsora, szállás St. Luciában.

6. nap: St. Lucia - Hluhluve Nemzeti Park - Szváziföld
Reggel szafari túrán veszünk részt (4x4-es) terepjárókon Afrika első nemzeti parkjában. Itt minden jelentős nagyvadat megtalálhatunk, többek között oroszlánokat, elefántokat, széles szájú orrszarvúkat, zsiráfokat, kudukat, varacskos disznókat is láthatunk. Ananász- és cukornád ültetvények között vezet utunk az egykor brit fennhatóság alá tartozott SZVÁZIFÖLD-re (új, helyi nevén ESWATINI), mely jelenleg független királyság. Vacsora, szállás Szváziföldön.

7. nap: Szváziföld - Krüger Nemzeti Park
Látogatás egy üveggyárban. Szváziföld hegyei és fenyvesei kísérik utunkat a KRÜGER Nemzeti Parkhoz. Buszunkkal átutazunk a parkon. Itt ismét átélhetjük a vadles élményeit. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

8. nap: Krüger Nemzeti Park - Vadles
Egész napos vadles többszöri pihenővel és az ősi Afrika megtapasztalásával a KRÜGER Nemzeti Parkban! Itt ténylegesen a természettel, a valódi állatvilággal találkozunk. Az emlősök közül kb. 30.000 zebra, 8.000 elefánt, 1.500 oroszlán, 900 leopárd, 300 gepárd gazdagítja a terület állatvilágát. A nemzeti parkban még további 147 emlősfaj (köztük az ,,öt nagy": oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, bivaly), valamint 114 hüllőfaj, 33 féle kétéltű, 500 féle madárfaj egyedei élnek. A nyitott terepjárókon vadőr kíséretével utazva nem mindennapi élmény, amint szinte testközelből, eredeti környezetükben csodálhatjuk és fotózhatjuk a vadállatokat. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

9. nap: Panoráma út - Pretoria
Utazás a híres és látványos Panoráma úton. GRASKOP a Drakensberg (Sárkány-hegység) meredek vonulatai között megbúvó, egykori aranyásó városka. A 30 m magas PINNACLE szikla érdekes őrtoronyhoz hasonlító képződmény. A LISBON-vízesés 92 m magasságból áradó víztömege a Blyde folyó egyik legszebb része, ahol a víz zabolátlan méltósággal zúdul a folyó alsó szakaszára. A BOURKES LUCK POTHOLES vízmosásnál a Blyde folyó, mint egy szobrászművész gömbölyű és metszett felületekre csiszolta a sziklás területet. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A ,,THREE RONDAVEL" a folyó festői része. Olyan mintha a természet erői a sziklákat három zulu, azaz bennszülött kör alakú kunyhóira formázták volna. A világ egyik legnagyobb kanyonjaként ismert BLYDE RIVER CANYON az afrikai kontinens egyik legnagyobb csodája, impozáns panorámával. Vacsora, szállás Pretoriában.

10. nap: Pretoria - Lesedi
PRETORIA híres kertjeiről, jakaranda(akáchoz hasonló, lila virágú fa) parkjairól, szép épületeiről. Délelőtt ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Voortrekker (a telepesek emlékműve), a 65 hektáros parkkal körülvett Union Building impozáns épülete, Church Square (a régi piactér a történelmi épületeivel). Ebédidőben látogatás a LESEDI Falumúzeumban, ahol vendéglátóink különböző afrikai törzsek képviselői. Sétánk során betekinthetünk a törzsek mindennapjaiba és fergeteges táncelőadásban is részünk lesz. Szállás Johannesburgban.

11. nap: Zimbabwe - Zambia - Viktória-vízesés
Délelőtt átrepülünk Zimbabwébe. Érkezés dél körül. A Zimbabwei oldalról megtekintjük a Viktória vízesést. Az újkori világ 7 csodája között, számon tartott Viktória-vízesést. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a világ legszélesebb vízesése. Határátkelés majd transzfer a szállodába. Szállás: Zambia

12. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Botswana legnagyobb nemzeti parkjába, a CHOBE Nemzeti Parkba, mely a kb. 50.000 fős elefánt populációjáról híres. A program kora reggel kezdődik négykerék meghajtású terepjárón vadlessel. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémának otthont adó területen. A szafari után büfé ebéd. Majd délután hajóra szállunk a Zambézi folyón folytatjuk a szafarit, ahol láthatunk vízilovakat, krokodilokat és elefánt csordákat. A Chobe a ,,vízilovak paradicsoma" is, fantasztikus élmény a hajókázás fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. A határon átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás Zambia

13. nap: Zambia
Délelőtt szabad program. Fakultatív kirándulás keretében a ZAMBIAI oldalról is megtekintjük a Viktória vízesést, ahol ilyenkor kisebb a vízesés víz hozama, így ebben az évszakban a grandiózus sziklaalakzatok kerülnek előtérbe, míg a mi tavaszi időpontunkban a víz mennyisége és látványa nyűgözi le a turistákat. Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést! A nap végén hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában. Szállás Zambia.

14. nap Búcsú Afrikától...
Délelőtt menetrend függvényében határátkelés Zambiából Zimbabwébe és repülés Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

15. nap Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökség:

Dél-Afrika: Isimangaliso Wetland Park, Zimbabwe és Zambia: Viktória-vízesés

 

FONTOS: Ha netán kevesebb az ideje, vagy kedvezőbb árat szeretne, akkor vegyen részt csak az Igazi Dél-Afrika, utazáson.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Tudnivalók

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/del-afrikai-koztarsasag

 

Árak

Teljes ár: 1.699.000 Ft (1.309.000 + 390.000 belső repülések + illetékek + csomagdíj)

Egyágyas felár: 353.000 Ft                                                                                         

Minimális utaslétszám: 25 fő

Garancia felár: 150 EUR/fő 20-24 utas esetén, a helyszínen fizetendő a szolgáltatónak

Árfolyam: 390 EUR és 370 USD

Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 3 %.           

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló a helyiek számára: 70,- USD

A részvételi díj magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát. (Kivéve: felvonó a Tábla-hegyre: 420 ZAR, kb. 30,- USD, hajókirándulás a Fóka-szigetre: 110 ZAR, kb. 10,- USD, melyek időjárásfüggő programok, ezért a helyszínen fizetendők)

Vízum: kb. 50,- USD (A határon fizetendő és az összege az utazás dátumáig változhat!)

Fakultatív programok: A helyszínen fizetendők, viszont a részvételi szándékot legkésőbb a hátralék fizetésével egy időben kérjük jelezni!!!!!

-       Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: kb. 210,- USD

-       Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces): kb. 196,- USD

-       Büfé vacsora a zambiai hotelben: kb. 28,- USD/vacsora

-       Zambiai oldalon fakultatív kirándulás: kb. 45,- USD

 

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

x AZ IGAZI DÉL-AFRIKA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

AZ IGAZI DÉL-AFRIKA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Chobe Nemzeti Park egész napos, ebéddel + határátlépési ill. (kb. 210 USD) - Helyszínen fizetendő 210 Ft/fő
  2. Sztornó biztosítás
  3. Vacsora a zambiai hotelben (kb. 28 USD/vacsora) - Helyszínen fizetendő 30 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
AZ IGAZI DÉL-AFRIKA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

AZ IGAZI DÉL-AFRIKA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Dél-Afrikai Köztársaság, Cape Town

Útazonosító: 185704

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
AZ IGAZI DÉL-AFRIKA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

AZ IGAZI DÉL-AFRIKA ÉS A VIKTÓRIA-VÍZESÉS

Dél-Afrikai Köztársaság, Cape Town

Útazonosító: 185704

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!