Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás

Ft-tól/fő 1.589.000
Időpont: 2020.04.24 - 05.10
Legjobb ár: 1.589.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.04.24 - 05.10
További árak és időpontok

Tartson velünk a Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 17 nap / 14 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.589.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 17 nap / 14 éjszaka
Utazás azonosítója:147591
Kívánságlistára teszem

Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás - Miért éppen ide?

Újraterveztük a tavalyi programunkat, a Dél-Afrikai-régió legszebb természeti látványosságait és vadban leggazdagabb területeit gyűjtöttük egy csokorba. Fokváros és környéke, Viktória-vízesés, Okavango-delta és Namíb-sivatag, Kalahári-sivatag, Chobe Nemzeti Park: fantasztikus látványosságok egy programban! A "Robajló füst", azaz a Zambézi folyó által táplált Viktória-vízesés a maga 1708 méterével a legszélesebb a világon, közvetlen környékét Zambia és Zimbabwe is nemzeti parkká nyilvánította. Az botswanai Okavango-delta ugyancsak dobogós a "legek" között, hiszen a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata! Rengeteg állatnak az otthona; a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük az elefántokat, kafferbivalyokat, oroszlánokat, gepárdokat, antilopféléket, madárvilága pedig páratlanul sokszínű a közel 400 fajjal.
Afrika délnyugati részén, az Atlanti-óceán partja mentén mintegy 1300 km hosszan húzódó Namíb-sivatag pedig a Föld egyik legkietlenebb sivataga, ahol azért nagyon is jelen van az Élet!

Programok

1.nap Budapest > Fokváros

Indulás Budapestről a délutáni órákban, majd dohai átszállással Fokvárosba repülünk.

2.nap Fokváros

Érkezés Fokvárosba a déli órákban, transzfer a szállodába. A mediterrán éghajlatú Fokváros a Dél-Afrikai Köztársaság második legnagyobb városa, a parlament és sok más kormányhivatal otthona. Nevét onnan nyerte, hogy közel fekszik a Jóreménység fokához. Miután elfoglaltuk a szállásunkat, könnyű sétára indulunk a Victoria & Albert Waterfrontra. A régi kikötőt alakították át turista látványossággá, az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólóig leérnek, üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt megkoronázza a háttérben a Tábla-hegy látványa.

Szállás: Fokváros (3 éj)

3.nap Fokváros > Stellenbosch > Franschhoek

Ma délelőtt félnapos városnézésünk van Fokvárosban. Buszos és gyalogos túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, Bo Kaap élénk színű házait, bemegyünk az ötszög alakú Jóreménység Kastély erődítménybe, a Company Botanikus Kertbe és megtekintjük a Parlament épületét (kívülről), valamint a  Tábla-hegyet, amely a Világörökség része. Kedvező időjárás esetén lanovkával felmehetünk a Tábla-hegy tetejére.(opcionális) Továbbutazás a Signál-hegyhez, melynek tetejéről megcsodálhatjuk a gyönyörű kilátást a városra, az Atlanti-óceánra és a Robben-szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott.

Délután félnapos Borvidék és Stellenbosch túrára indulunk, borkóstolással. A hegyek és szőlő ültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Látogatás egy borfarmon, borkóstolással egybekötött túrával, majd Franschhoekban felszállunk a hangulatos bor-villamosra, mellyel bejárjuk a vidéket. Programunk után visszatérünk Fokvárosba.

Szállás: Fokváros

Ellátás: reggeli

4.nap Fokváros > Fok-félsziget

Egésznapos kirándulás a természeti szépségeiről híres Fok-félszigetre! Elhaladunk Clifton és Camps Bay mellett, melyek fehérhomokos strandjai rendkívül népszerűek a helyiek körében, lefotózzuk a Táble-hegyhez tartozó Tizenkét Apostol csúcsait, majd megállunk Hout Bay-ben, az egykori halászfaluban.Lehetőség nyílik elhajózni a Seal Island-re, azaz a Fókák szigetére (külön fizetendő kb. 8 USD), vagy akinek ehhez nincs kedve, akkor a Mariners Wharfon található halpiac felfedezése a program. Majd utazás az Atlanti-óceán mentén a Jóreménység-fokáig. Megállunk Simon's Town-nál, ahol a pápaszemes pingvin kolónia él a Boulders Beachen, végül a dél-afrikai flóra és fauna 3 500 faját bemutató Kirstenbosch Botanikus Kertben teszünk látogatást. Programunk után visszatérünk Fokvárosba.

Szállás: Fokváros

Ellátás: reggeli

5.nap Fokváros > Walvis Bay > Swakopmund (Namíbia)

Délelőtt elrepülünk Walvis Bay-be, Namíbiába, mely az ország legnagyobb kikötője. A város a nevét az itt gyakran megforduló bálnavadászokról kapta. Walvis Bay státusza gyakran változott; Nagy Britanniához, Fokföldhöz és a Dél-afrikai Unióhoz is tartozott,  míg végül Namíbiáé lett. Rövid városnézés, majd továbbutazunk a közeli Swakopmundba, melyet 1892-ben alapítottak kikötőként, amikol Walvis Bay éppen brit fennhatóság alatt volt. A városka különös keveréke a német építészeti stílusoknak, ha az Atlanti-óceán és a pálmafák nem lennének, akár Németországban is érezhetnénk magunkat. Sétás városnézés Swakopmundban, ahol találkozhatunk a különös viseletű herero törzs tagjaival is.

Szállás: Swakopmund (1 éj)

Ellátás: reggeli

6.nap Swakopmund > Sossusvlei

Eljött az ideje, hogy megismerkedjünk az ország egyik legnagyobb látványosságával, a Namíb-sivataggal! Az Atlanti-óceánnal érintkező Namíb-sivatag a Föld legősibb ilyen jellegű pusztasága, 1600 km hosszan, s mintegy 50-160 km szélességben terül el Namíbia dél-nyugati részében. Területe majdnem Magyarországnyi méretű, híresek a magas homokdűnéi, melyek közül egyre-kettőre - pl. Dune 45 - mi is felkapaszkodunk. Ezután a szállásunkra hajtunk, a sivatagi éjszaka csöndje, a milliónyi csillaggal tűzdelt égbolt látványa egyike utunk felejthetetlen pillanatainak!

Szállás: Sossusvlei (1 éj)

Ellátás: reggeli és vacsora

7.nap Sossusvlei > Sesriem-kanyon > Windhoek

Reggeli után felkeresünk még egy geológiailag érdekes jelenséget, a Sesriem-kanyont.  A mintegy egy kilométer hosszú és harminc méter mély kanyont a Tsauchab folyó vájta ki az üledékes kőzetből. Ezután az ország fővárosába, Windhoekba utazunk, mely földrajzilag Namíbia szívében fekszik és minden főútvonal és vasútvonal átszeli a fővárost. Ezen kívül az üzleti és kereskedelmi élet központja is. Windhoeknak ma közel 200 ezer lakosa van. Namíbiában a különböző népek sokszínű varázsa elevenedik meg az utcák forgatagában: ovambók, hererók, damarák, namák, valamint busmanok. A főváros történelme több mint 100 évre tekint vissza, ami éppen olyan színes, mint a lakossága. Windhoekot "tüzes víznek" nevezték a namák, a hererók pedig a "füstös hely" nevet adták a városnak, mind a két név a forró tavaszra utal. Érkezés után rövid városnéző túrára indulunk: Krisztus templom, Tintenpalast, mely látnivalók közel egy területen csoportosulnak.

Szállás: Windhoek  (1 éj)

Ellátás: reggeli

8.nap Windhoek > Kalahári-sivatag > Ghanzi (Botswana)

Windhoekból földi úton jutunk ma Botswanába. (kb.520 km) Érkezés a délutáni órákban Ghanziba, ahol a szállások elfoglalása után találkozunk az ott élő bushmanokkal, akikkel kb. 2 órás túrán veszünk részt, melynek során megismerkedünk ennek az ősi népcsoportnak a kultúrájával. A busmanok Dél-Afrika régiójának egy népcsoportja. Legnagyobb számban Botswana területén élnek, kisebb csoportjaik megtalálhatók a szomszédos országokban is, elsősorban Namíbiában. A ,,szan" szó - ahogy magukat nevezik és a környező népek is hívják őket - annyit jelent, mint ,,a föld tulajdonosa". A bushman nevüket a holland telepesektől kapták (bosjeman), - angolul ",,bushman" - azaz ,,a bozót embere", mivel éjszakánként a bozótosba húzódtak vissza.

Szállás: Ghanzi (1 éj)

Ellátás: reggeli

9.nap Ghanzi > Okavango-delta > Moremi Vadrezervátum

Ma az Okavango-delta felé vesszük az irányt. A délelőtt folyamán Maunba utazunk, kora délután pedig kis gépekkel elrepülünk a delta méyébe, a Moremi Vadrezervátumba, ahol a következő két éjszakát töltjük. Az Okavango-delta a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolata! A hatalmas mocsárvidéket alkotó folyótorkolat azon a helyen alakult ki, ahol az Okavango folyó a Kalahári sivatag lefolyástalan medencéjébe ömlik, melyből a víz nem a tengerbe jut, hanem nagy része párolgás, elszivárgás vagy transzpiráció útján távozik.

Szállás: Okavango-delta (2 éj)

Ellátás: reggeli és vacsora

10.nap Okavango-delta

A nap folyamán több szafarin is részt veszünk, egy jellegzetes helyi csónakkal, ún. mokoróval hatolunk mélyen be a delta sűrűjébe. A mokoro egy tradicionális helyi kenu, amelyet a helybéliek is gyakran használnak a vízi közlekedéshez, és amelyen a látogatókat kalauzolják a deltavilág látnivalóihoz. A mokorón legfeljebb ketten utazhatnak, a helyi kísérő pedig egy hosszú bottal, az úgynevezett "ngashival" hajtja előre a kenut. A Moremi Vadrezervátum a deltavidék első nemzeti parkja, itt találkozhatunk a legtöbb állattal a deltában!

Szállás: Okavango-delta

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

11.nap Okavango-delta > Maun

Reggeli után elhagyjuk a táborhelyünket, majd visszarepülünk az Okavangoból Maunba, mely Botswana ötödik legnagyobb települése, és a helyi turizmus legfontosabb állomása. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabadidő, melyet eltölthetünk a helyi piacon, vagy kézművesboltokban.

Szállás: Maun (1 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

12.nap Maun > Nata

Ma Nata felé vesszük az irányt. Érkezésünk után meglátogatjuk a Földünk egyik legnagyobb sós mocsarát, melyet a Kalahári sivatag vesz körbe. A sóstó helyén egykor a Makgadikgadi-tó volt, mely már több ezer éve kiszáradt. A mostoha életkörülmények ellenére élnek itt gnúk, zebrák, flamingók és pelikánok is.

Szállás: Nata (1 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

13.nap Nata > Kasane

Reggeli után Kasane felé vesszük az irányt, melynek közelében található a Chobe Nemzeti Park, amely Botswana északi részén Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának a lakóhelye. A park 11 700 km2 kiterjedésével az ország harmadik legnagyobb rezervátuma.

Szállás: Kasane (1 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

14.nap Chobe Nemzeti Park

Ma újabb szafarik várnak ránk a Chobe Nemzeti Parkban! A park leginkább talán a hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él, valószínűleg itt található Afrika legnagyobb sűrűségű állománya. Az elefántállomány az 1990-es néhány ezerről folyamatos növekedéssel érte el a mai létszámot. Az itt élő elefántok jellemzője a meglehetősen törékeny és rövid agyar, ami valószínűleg a kalciumban szegény talaj következménye. Hogy a vadont testközelből érzékeljük, újfent sátorban töltjük az éjszakát!

Szállás: Chobe Nemzeti Park (1 éj)

Ellátás: reggeli, vacsora

15.nap Kasane > Viktória-vízesés (Zimbabwe)

Reggel Zimbabwébe indulunk, majd érkezés után a világ egyik legnagyobb zuhatagához, a Viktória-vízeséshez hajtunk. Ez a páratlan természeti csoda két ország, Zimbabwe és Zambia határán fekszik, 1708 méteren keresztül ömlik alá a víztömeg, s a száz méteres esést, mintegy háromszáz méteres párafüggöny kíséri (1989. óta világörökség) - innen a helyiek által adott elnevezés, a ,,fortyogó füst". Sétálunk a katarakták mellett, megtekintjük a brit utazó, Livingstone szobrát, valamint egy hatalmas baobab fát is. Este vacsorával egybekötött hajózás a Zambézi folyón, mellyel elbúcsúzunk Afrika páratlan vadvilágától.

Szállás: Victoria Falls (1 éj)

Ellátás: reggeli, búcsúvacsora

16.nap Viktória-vízesés > Johannesburg

Délelőtt pihenés, majd transzfer a repülőtérre, indulás két átszállással Budapestre.

17.nap Johannesburg > Doha > Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • mikrobusz-truck a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* hotelek, lodge-ok, kempingek
 • ellátás: program szerint
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • repülő Maun-Okavango-Maun
 • hajózás és búcsúvacsora a Zambezi-folyón
 • magyar nyelvű csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegyek és illetékek kb. 330.000 Ft
 • vízumok kb. 55.000 Ft
 • Storno+BBPbiztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló...

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes
10 fő esetén + 100.000 Ft/fő felár!
*A programban feltüntetett árak 1 USD = 300 FT árfolyamig érvényesek

Szálláshely leírása

Fokváros: Hotel Protea Breakwater****
https://www.marriott.com/hotels/travel/cptbr-protea-hotel-cape-town-waterfront-breakwater-lodge/

Swakopmund: Hotel zum Kaiser***
https://www.hotelzumkaiser.com/

Windhoek: Safari Court Hotel****
https://www.safarihotelsnamibia.com/safari-court-hotel/

Sossusvlei: Desert Quiver Camp
http://www.desertquivercamp.com/

Ghanzi: Kalahari Arms***
http://www.kalahariarms.net/

Maun: Hotel Cresta Riley's***
http://www.crestahotels.com/galleries/cresta-rileys/

Okavango: Moremi Crossing Camp
https://www.okavangodelta.com/accommodation/under-one-botswana-sky/moremi-crossing/

Nata: Nata Lodge
http://www.natalodge.net/

Chobe: Thebe River Lodge
http://chobenationalpark.co.za/accommodation/thebe-lodge/

Chobe: Thebe Mobiles (sátor)
https://theberiversafaris.com/mobile-safaris/

Victoria Falls: Explorers Village***
http://explorersvillage.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás
Szállás neve: Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás

Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5
Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Egyágyas felár 319.000 Ft/fő
 2. Repülőjegy illetékkel (irányár) 330.000 Ft/fő
 3. Vízumok (irányár) 55.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás

Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás

Zimbabwe, Körutazás Zimbabweban

Útazonosító: 147591

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás

Dél-Afrika-Namíbia-Botswana-Zimbabwe körutazás

Zimbabwe, Körutazás Zimbabweban

Útazonosító: 147591

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!