Dolce Vita a Vezúv lábánál (Repülő)

Ft-tól/fő 319.000
Időpont: 2021.09.30 - 10.05
Legjobb ár: 319.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.09.30 - 10.05
További árak és időpontok

Tartson velünk a Dolce Vita a Vezúv lábánál (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 319.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója:152705

Nápoly

Info:

[r]repülővel, közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal

4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

reggeli, és 2 alkalommal ebéd és 2 alkalommal vacsora

1. Aki élvezi a mindennapi káoszt, a legkeskenyebb sikátorokban is száguldó motorosokat, az isteni ételeket és a helyiek életszeretetét, Nápolyban egészen biztosan megtalálja a számítását.  A város sziklás tengerpartja és elegáns korzója kellemes sétára csábít szinte bármikor, hiszen az átlaghőmérséklet még a hidegebb hónapokban is gyakran húsz fok körül van. A Vezúv, a világtörténelem egyik legismertebb, mai napig működő vulkánja csendesen őrködik a helyiek felett.

2. Nápolyinak születni kell, ez egy életérzés. A folyton gesztikuláló emberek, a motorbiciklik, a házhoz szállított istenien illatozó kávé, a pizza árusok előtti őskáosz, az egészséges egoizmus, a nagyon erős családi és baráti kötelékek éltetik ezt a várost. A mindennapok megélésének filozófiája, a különböző kultúrák keveredése és a hírhedt ,,Szervezet" határozza meg lakóit.

3. A citrom illatú Sorrentói - öböl, az isteni Amalfi-part természeti szépségei, kellemes klímája és településeinek sajátos hangulata, a csodálatos panoráma hajdan a rómaiak szívét is meghódította. Egyedülálló vonzerejét sziklás teraszok, meredek szakadékok, kiismerhetetlen szerpentinek, cukorkaszínű házak és a mélykék tenger csábító kombinációja adja.

4. Pompei romjai között sétálva megelevenedik a múlt... a zsibogó kereskedő város 79-ben, a Vezúv kitörésével teljesen elcsendesült. Ez is Nápoly.

5. A mézédes paradicsom a szószhoz, spagetti, bivaly mozzarella, az igazi pizza, a nap sárga citromlikőr és a messze legjobb espresso mind erről a földről származnak. Tapasztalja meg velünk a nápolyiak csodás vendégszeretetét!

Kulturális látnivalók

Természeti látnivalók

Kis létszámú csoport

Magyar nyelvű idegenvezetés

Leiras:

1. nap: Budapest - Nápoly

Elutazás Budapestről 12:35-kor a WizzAir közvetlen járatával. Érkezés Nápolyba 14:15-kor, majd buszos városnézés keretében fedezzük fel a híres nápolyi panorámát: a Posilippo domb kilátójáról egyben láthatjuk a Nápolyi-öbölben ringó jachtokat, a Tojásvárat, a hegycsúcsokon található erődöket, illetve a Vezúv fenséges csúcsát, mely egyben védelmezi és óvatosságra is inti az ott lakókat. A belvárosban elhaladunk a Királyi palota, az Új vár, a Népszavazás tér, a San Carlo Operaház és az Umberto Galéria mellett, majd a tengerparton az egyik leghíresebb ,,challet" vendégei leszünk az első édes kóstolónkra. Becsekkolás a szállodánkba, szabadidő. 

Nápoly a pizzakészítés bölcsője, a mai napig szakszervezet védi az eredeti hozzávalókat és a minőséget. Esténket a sikátoros óvárosban, egy pizzériában töltjük el, ahol faszénnel tüzelt kemencében sütött pizzavacsora vár minket. Megismerkedünk az eredeti pizzatészta receptjével, a kézzel gyúrás ismertetőjegyeivel és megtudjuk, mi köze van Margit királynőnek a nápolyiakhoz. 

2. nap: Nápoly - Pompei - Vezúv (50 km)

Reggeli után Pompeit látogatjuk meg a szokásostól eltérően: helyi idegenvezetőnk segítségével időutazáson veszünk részt, római szemmel élünk meg néhány órát a városban. Megismerkedünk a pompeji konyha egykori specialitásaival, egy hajdani pékségbe, piacra és vendéglőbe ,,megyünk". Megtapasztaljuk hol és hogyan éltek Kr.u 79-ben, a Vezúv kitörésekor az itt lakók, milyen szórakozási lehetőségeket nyújtott a város, hogyan zajlott a helyi népszavazás, melyik volt a legkedveltebb termálfürdő, és mi is történt pontosan a kitörés pillanatában. 

Az ásatás után buszunkkal felkapaszkodunk a Vezúv lankáira egy borászatba, ahol megismerkedünk a helyi szőlőfajtákkal, többek között a vulkáni talajon növekvő híres Krisztus könnyével. Felettünk a vulkán csúcsa, alattunk a Nápolyi-öböl kékje. A meseszép panorámával rendelkező borászat kóstolóval egybekötött ebédre invitál minket. 

A nápolyi nők imádják az ékszereket. A helyi férfiak, hogy meghódítsák őket, képesek bármiből ajándékot készíteni. Nagy hagyománya van a környéken a tradicionálisan, kagylóból és korallból kifaragott kézműves ékszereknek, a cameoknak. Igazán értékes remekművek készülnek ezekből az egyszerű alapanyagokból. Nápoly felé megtekintünk egy cameo készítő üzemet.  A kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, a vacsora fakultatív.

3. nap: Nápoly - Sorrento - Gragnano
(110 km)

Az ősi Neapolist görög gyarmatosítók alapították, majd a későbbiekben fontos római kikötővárossá vált. Ezt bizonyítja a város sakktáblaszerű szerkezete és a földalatti katakombákban található római romok. Az ókori város főutcája ugyanolyan látogatott, mint hajdan, csak 10 méterrel magasabban, a mai történelmi negyed szintjén. Reggeli után Nápoly óvárosával, a Spaccanapolival ismerkedünk meg, ahol a város legértékesebb műemlékei találhatók - természetesen a templomokban. Meglátogatjuk a dómot, ahol a helyi védőszent, Januárius csodatévő vérét őrzik, továbbá az adományba kapott ékszereket őrző kincstárat, a Gesu Nuovo és a Santa Chiara templomokat tekintjük meg. Ellátogatunk abba a sikátoros utcába, ahol a világ legszebb bethlehemi szobrai készülnek és ahol néhány éve a Dolce&Gabbana tartott divatbemutatót Sophia Loren védnökségével. 

A városnézés után szó szerint édes a szabad idő, szinte kötelező elnyalni egy igazi házi készítésű fagyit, enni egy babá-t vagy egy sfogliatellát, vagy inni egy caffé cremát. A legjobb eszpresszót szintén ebben a negyedben lehet elfogyasztani egy olyan bárban, ahol közben a futball óriástól, Maradonától kérhetünk útmutatást a neki emelt oltárnál. A helyiek istenítik őt, tiszteletbeli nápolyivá is választották.

A délutánt a római császárok kedvelt üdülőhelyén, a Sorrentói-öbölben töltjük. A környék híres a különböző típusú citromjairól, ezért útközben meglátogatunk egy limoncello üzemet. Megismerkedünk a citrom feldolgozásának technológiával és meg is kóstoljuk az itt palackozott limoncello variációkat. 

A félsziget fővárosa, Sorrento egy ékszerdoboz. Ellátogatunk a Villa Comunale parkba a Vezúvra nyíló leglenyűgözőbb kilátásért, a ferencesek templomának középkori kerengőjébe, megkóstoljuk a helyi készítésű citromos, narancsos, pisztáciás édességeket, majd szabadidő a reneszánsz-barokk óvárosban, ahol keskeny sikátorok, és különleges kis terek csábító labirintusa vár minket hangulatos kávézóival. 

Útban hazafelé vacsora Gragnano környékén, ahol a régió tipikus ételét a panuozzot ismerjük meg. A pizzatésztából készült hosszú kenyérkét kemencében sütik, majd megtöltik mindenféle finomsággal: mozzarella, paradicsom, sonka, zöldségek, majd újra átsütik, hogy az ízek összeérjenek. Amíg a panuozzo készül, addig helyi előételeket kóstolhatunk. Ez egy tipikus helyi vacsora.

4. nap: Positano - Amalfi - Ravello (150 km)

Akik az elmúlt pár napban kicsit elfáradtak, azoknak szabadprogramot ajánlunk Nápolyban, mialatt egyéni ritmusban tudnak tovább ismerkedni a várossal. Akik viszont még többet szeretnének megismerni a Nápolyi-öböl szépségeiből, azok a mai napi fakultatív programon tartsanak velünk!

Az Amalfi-partszakasz sokkal többet kínál, mint a vakítóan kék öblök látványát, és a festői falvakat a sziklákba ágyazva. Van itt kultúra is, művészet, történelem és remek ételek, mindez egy igazi dolce vita életérzésbe csomagolva. Az évtizedek során illusztris társaság (művészek, írók és zenészek) találtak inspirációra az Isteni partszakasz mentén sorakozó városkákban és falvakban. Reggeli után elhagyjuk Nápolyt és az egész napot az Amalfi-partszakaszon töltjük. 

Positano a 20. század elején még egy álmos halászfalu volt, mely elegáns üdülőparadicsommá változott, amint a turisták felfedezték a festői környéket. Positano kilátójánál állunk meg, ahol fantasztikus kilátás nyílik a tenger felett teraszosan elterülő városra.

Majd ellátogatunk Amalfiba, az egykori hajós köztársaság központjába, ahol a 9. századi Szent András dómját és síremlékét keressük fel. Csíkos márvány homlokzatának és széles, meredek lépcsőinek árnyékában a Piazza del Duomo nyüzsög az élettől. Házi készítésű merített papírt és limoncellót áruló boltok szegélyezik a festői, macskaköves sikátorokat, illetve napsütötte terek csalogatják a járókelőket a kávézókba, ahol mi is megízleljük a hagyományos házi süteményt, az 1830-as évekből származó delizia di limonet. Megismerkedünk a vadon termő helyi fűszerekkel, a napon szárított paradicsommal, a citromos olivaolajjal, a kapri termésével. 

Jó idő esetén panorámás hajókázás a partok mentén (fakultatív, a helyszínen fizetendő, az időtartama kb. 45 perc), majd Amalfi egyik citromligetes éttermében bőséges ebéd közben gyönyörködhetünk a tájban. 

A Salernoi-öböl fölötti hegyekben megbújó Ravello városkája lesz mai kirándulásunk utolsó állomása. A város bővelkedik a látnivalókban, fantasztikus kertekben, és csodás kilátást nyújt a kéklő öbölre. Az egykor Jacqueline Kennedy, Giovanni Boccaccio, Richard Wagner és Greta Garbo kedvenc nyári helyszínének számító Ravello még ma is vonzza a felső tízezret luxusszállodáival, világszínvonalú zenei fesztiváljaival és időtlen, visszafogott eleganciájával. Meglátogatjuk a középkori Rufolo villa romjait, melyek Wagnert is megihlették a Parsifal című operájának megírásakor. Késő délután visszautazás Nápolyba, a vacsora fakultatív.

5. nap: Nápoly - Paestum - Vietri (200 km)

Magna Graecia-ban jelentős és gazdag görög városok alakultak ki, köztük a Nápolytól mintegy 100 km-re, a mai Campania területén található Paestum, melyet időszámításunk előtt 600 körül Poseidonia néven alapítottak. Reggeli után elutazunk az ókori Posidonia romjaihoz, melyek a Világörökség részét képezik, és megismerkedünk az antik világ legszebb dór stílusú, ma is álló görög templomaival.

A környék telis-tele van vízi bivaly farmokkal, ahol az isteni mozzarella sajtot készítik. Felkeressük a környék egyik leghíresebb gazdaságát, megismerkedünk az állatok szokásaival, a sajtkészítés titkaival, majd elfogyasztjuk mozzarella alapú könnyű ebédünket.

A délutánt a Salernoi-öbölben, Vietriben töltjük. A város híres a kézzel festett kerámiáiról. Megismerkedünk a színek és a motívumok jelentésével, élvezzük a tenger közelségét. Este fakultatív búcsúvacsora Nápolyban, a Tojásvár környékén, egy hangulatos tengerparti étteremben.

6. nap: Nápoly - Budapest

Reggeli után szabadprogram. Még kihasználhatjuk az időt ajándék vásárlására, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 13:55-kor induló járattal. Érkezés Budapestre 15:35-kor.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Nápoly történelmi központja
  • Pompeji, Herculaneum és Torre Annunziata régészeti lelőhelyei
  • Costiera Amalfitana (Amalfi tengerpartja)
  • Paestum és Velia régészeti lelőhelyei

Programok:

Positano, Amalfi, Ravello egész napos kirándulás ebéddel:
39.000 Ft

Hajókázás Amalfinál (helyszínen fizetendő):
kb. 18 EUR

Búcsúvacsora az 5. napon (3 fogásos menü 1 pohár borral): 
13.500 Ft

 

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Budapest - Nápoly: 12:35 - 14:15
Nápoly - Budapest: 13:55 - 15:35

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Wizzair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Mison Andrea

x Dolce Vita a Vezúv lábánál (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a WizzAir repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, max. 40 x 30 x 20 cm-es kézitáskával (melynek értéke: kb. 60.000 Ft)2 alkalommal ebédet és 2 alkalommal vacsoráta megadott szállást reggelis ellátássala program szerinti kóstolókata helyszíni közlekedést kisbusszala magyar nyelvű idegenvezetésta helyi idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)az idegenforgalmi adót(helyszínen fizetendő)15 EUR / főa belépőket(helyszínen fizetendő)kb. 50 EUR / főEGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár119.000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napElsőbbségi beszállás + 2 db fedélzeti poggyász kb. 9.000 Ft/főFeladható poggyász max. 12 kg kb. 10.000 Ft / db max. 20 kg kb. 20.000 Ft / db Fakultatív programok

Szállás neve: Dolce Vita a Vezúv lábánál (Repülő)

Dolce Vita a Vezúv lábánál (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
a WizzAir repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, max. 40 x 30 x 20 cm-es kézitáskával (melynek értéke: kb. 60.000 Ft)2 alkalommal ebédet és 2 alkalommal vacsoráta megadott szállást reggelis ellátássala program szerinti kóstolókata helyszíni közlekedést kisbusszala magyar nyelvű idegenvezetésta helyi idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)az idegenforgalmi adót(helyszínen fizetendő)15 EUR / főa belépőket(helyszínen fizetendő)kb. 50 EUR / főEGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár119.000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napElsőbbségi beszállás + 2 db fedélzeti poggyász kb. 9.000 Ft/főFeladható poggyász max. 12 kg kb. 10.000 Ft / db max. 20 kg kb. 20.000 Ft / db Fakultatív programok


Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Repülőjegy 60.000 Ft/fő
  2. Sztornó biztosítás 2,20 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Dolce Vita a Vezúv lábánál (Repülő)

Dolce Vita a Vezúv lábánál (Repülő)

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 152705

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dolce Vita a Vezúv lábánál (Repülő)

Dolce Vita a Vezúv lábánál (Repülő)

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 152705

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!