Ghána-Togo-Benin körutazás

Ft-tól/fő 1.704.000
Időpont: 2023.02.16 - 02.28
Legjobb ár: 1.704.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.02.16 - 02.28

Tartson velünk a Ghána-Togo-Benin körutazás utazásra! A kiutazás repülővel történik. , félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 13 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.249.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 13 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:162631

Ghána-Togo-Benin körutazás - Miért éppen ide?

 • Mert felfedezzük Nyugat-Afrikát, az egykori Aranypart országait
 • Mert ez nem a megszokott, nagyvadakat becserkésző utazás, itt a történelem, a gyarmati időszak, az egykori rabszolgakereskedelem emlékei kerülnek fókuszba
 • Mert megismerkedünk a vudu-vallás szülőföldjével
 • Mert kis csoportban utazunk, profi idegenvezetővel

Programok

1.nap Budapest > Accra (Ghána)

Indulás Budapestről a reggeli órákban. Egy átszállás után érkezés Accrába az esti órákban. Transzfer a szállodába.

Szállás: Accra (2 éj)

2.nap Accra

Reggeli után városnézés Ghána fővárosában, melyet a 15. században alapítottak kis halászfaluként a Korle-lagúna partján A későbbi évszázadokban portugál és holland rabszolgakereskedők jelentek meg a térségben, a legtovább az angolok uralták az Aranypartnak nevezett területet, melynek Accra lett a brit gyarmati fővárosa. Ghána 1957-ben vált függetlenné, ma Accra Afrika egyik legmodernebb városa. Városnézésünk során megtekintjük a Függetlenség terét, a Diadalívet, megállunk a Kwame Nkrumah emlékparnál, ahol az ország első elnöke nyugszik, elmegyünk Jamestown halászfaluba, melynek világítótornyától remek a kilátás, majd elmegyünk a Teshie Nungua-negyedbe, mely híressé vált a különleges temetkezési szokásairól: a helyi koporsókészítők bármilyen formában elkészítik a végső nyughelyet, legyen bár autó, hal vagy zongora formájú. Programunk végén szabadidő Accra legnagyobb szabadtéri kézművespiacán.

Szállás: Accra

3.nap Accra > Elmina > Cape Coast

Reggeli után Cape Coast felé vesszük az irányt, mely a fante nép legnagyobb települése, és egykor a rabszolga -és az aranykereskedelem központja volt. A város látványossága a hírhedt Cape Coast-i vár, mely ma Világörökség, és amelyet bejárva megismerkedünk a rabszolgakereskedelem történetével. A vár egyfajta zarándokhelye azoknak az afroamerikai turistáknak is, akik szeretnének szembenézni őseik múltjával, nem véletlen, hogy Obama elnök első hivatalos afrikai útja is ide vezetett. Hírhedt földalatti tömlöceiben a férfiakat és nőket kegyetlen körülmények között tartották, mielőtt az óceánon túlra rabszolgaként elszállították volna őket. Programunk után Elminába hajtunk, mely a Sao Jorge da Mina vár (Világörökség) köré épült település, egykor innen indultak a kontinens belseje felé a felfedezők, s később fontos kereskedelmi kikötő lett, valamint a rabszolgakereskedelem egyik bázisa. A vár volt az első európai épület, amelyet a Szaharától délre építettek Afrikában. Elmina hangulatos kikötőjével zárjuk a programunkat, ahol feldíszített halászcsónakok sorakoznak.

Szállás: Cape Coast (1 éj)

4.nap Cape Coast > Kakum Nemzeti Park > Bosumtwi-tó

Ma Észak felé haladunk, a Kakum Nemzeti Park területére. Az 1960-ban alapított, 375 km2 alapterületű természetvédelmi terület Elminától 30 km-re fekszik. Ghana háborítatlan trópusi esőerdei vegetációja egy hosszan, a fák lombkorona magasságában kialakított függő ösvényen keresztül figyelhető meg (40 méter magasan, 330 m hosszan húzódik, 7 híd töri meg). A park számos ritka állat élőhelye, mint pl. a cibetmacska, a törpe elefánt, az erdei bivaly, vagy a mona-szurikáta. Madárvilága mellett a mintegy 500 fajt számláló pillangó populációja is rendkívüli. Az őserdei túránk után a Bosumtwi-tó felé vesszük az irányt.

Szállás: Bosumtwi-tó (1 éj)

5.nap Bosumtwi-tó > Kumasi

A mai első látványosság egy érdekes geológiai fenomén, az egymillió évvel ezelőtti meteorit becsapódás hatására képződött Bosumtwi-tó (49 km2, legnagyobb mélysége 81 m). A 8 km átmérőjű állóvíz Ghana egyetlen természetes tava, mintegy 30 falu, s kb. hetvenezer ember él a környezetében. Rövid csónaktúra a tavon, majd Kumasiba, az Ashanti régió székhelyére, Ghana második legnépesebb városába indulunk. A Volta-tó és a Guíneai-öböl mentén elterülő Ashanti Birodalmat 1680-ban alapították, és a transz-szaharai kereskedelmi útvonalaknak köszönhetően Kumasi hamarosan felvirágzott. Az Ashanti Királyság ma is létezik, és ugyan Ghána határain belül működik, a királyi pár nagyobb hatalommal rendelkezik, mint a ghánai elnök. Városnézésünk során számtalan brit koloniális épületet láthatunk, majd látogatást teszünk a Nemzeti Kulturális Központba, ahol megismerkedünk az ashantik történelmével.

Szállás: Kumasi (2 éj)

6.nap Kumasi > Adanwomase > Kumasi

A mai napot még Kumasiban és környékén töltjük. Meglátogatjuk a Manhyia Palota múzeumát, ahol elsőkézből kapunk információkat az Ashanti Királyság történelméből, majd meglátogatjuk a környékbeli falvakat. Adanwomasében megismerkedünk a kente szövés rejtelmeivel. Ez a szövésmód mintegy ezer éves hagyományra tekint vissza, mai formája a 17. században alakult ki. Férfiak szövik, majd az egyes darabokat kézzel vagy géppel varrják össze a kívánt méretre, amelyet aztán tógaszerűen hordanak.A kente ma is a gazdagság, a társadalmi státusz megtestesítője. Megismerkedünk az Adinkra szimbólumokkal is:minden Adinkra jelnek külön neve és jelentése van. Életbölcseletet, közmondást, történelmi eseményt, emberi viselkedést szimbolizálnak vagy növényi és állati motívumokat jelenítenek meg. Ezután megtekintjük az Ejisu Besease-szentélyt, (Világörökség) mely a tradícionális ashanti építészet szép példája.

Szállás: Kumasi

7.nap Kumasi > Akosombo

Ezúttal keleti irányba utazunk, a Volta-tó irányába. A maga 8500 km2 kiterjedésével ez a világ egyik legnagyobb mesterséges víztározója, mely az Akosombo-gáttól a 400 km-rel északabbra fekvő Yapei városáig húzódik. A tó vizét villamosenergia-termelésre, öntözésre és haltenyésztésre használják, a gátat az 1960-as évek elején éptették, és mintegy 80 ezer embernek kellett miatta új helyre költöznie. Útközben megállunk a Boti-vízesésnél, majd Somanyában megismerkedünk az üveggyöngy-készítéssel, melynek több száz éves hagyománya van Ghánában: ceremóniák, házasságok és temetések nélkülözhetetlen kellékei.

Szállás: Akosombo (1 éj)

8.nap Akosombo > Tafi > Wli > Kpalime (Togo)

Reggeli után az Akosombo-gát környékén járunk. A vízierőmű kb. 1000 MW áramot termel, elsősorban a helyi alumínium-feldolgozás részére.  Innen Ho-ba utazunk, a város mellett van a Tafi Atome majom-rezervátum, ahol apácacerkóf és huszármajmokat láthatunk. Ezután Ghana legmagasabb vízesése, az Afegame falu melletti Wli-zuhatag következik. Az Agumatsa folyó 60 métert esik, alul egy hatalmas természetes medencét formálva. Ha akarunk, meg is fürödhetünk benne. Csodálatos a táj, melyet a ghanai-togói határon magasodó Akwapim-hegység jellemez. Az éjszakát már a határ togói oldalán fekvő Kpalimében töltjük.

Szállás: Kpalime (1 éj)

9.nap Kpalime > Lome

Reggeli után rövid városnézés Kpaliméban, mely számtalan gyarmati emléket őriz. Dús vegetációjú erdei, trópusi klímája és a környék vízesései miatt az aktív turizmus paradicsoma. Innen megcsodáljuk Togo legmagasabb hegyét, a Kékes-magasságú Mt. Agou-t (régi nevén Mt. Baumann, 986 m), amely az Atakora-hegységben magasodik. Mi is teszünk egy vezetett, őserdei sétát, majd Délnek tartunk Loméba, Togo fővárosába. Útközben megállunk egy kézműves piacon, ahol batikolt kelméket, gyönyörű fafaragásokat vásárolhatunk.

Szállás: Lome (2 éj)

10.nap Lome

Reggeli után városnézés Togo fővárosában, az ország kereskedelmi, politikai és kulturális központjában: Függetlenség tere, Nemzeti Múzeum, Kongresszusi Palota, Katedrális, nagy piac (kávé, kakaó, pálmaolaj és kopra a legfőbb exportcikk), valamint a fétis-piac, a világ legnagyobb vudu piaca. Kevés olyan vallás van a világon, amely annyira misztikus és talányos lenne máig, mint a vudu. Ismert kellékei a tyúkok és babák, nincs írott bibliája, titkait régóta a papok és papnők őrzik. Őshazája az egykori Dahomeyi Királyság, innen került a rabszolgákkal az Újvilágba. Ma a legnagyobb kultusza Haitiban van. Programunk után Togoville-be csónakázunk a Togo-tavon, felkeresünk egy falut, ahol megismerkedünk a vudu varázslatokhoz használt szerekkel, végül megállunk Agbodrafoban, ahol megtekintjük azt a házat, ahonnan behajózták a rabszolgákat az Újvilágba induló hajókra. A ház ma Világörökség.

Szállás: Lome

11.nap Lome > Ouidah (Benin)

Ma a festői szépségű Togo-lagúna mentén haladva először az egykori német fővárosba, Anehoba jutunk, ahol átlépjük a határt Beninbe, majd Ouidahba hajtunk. A város az egykori rabszolgapiac közismert székhelye volt, melyet a portugálok, franciák és az angolok is látogattak, de lakossága napjainkban sem éri el a százezer főt. A rabszolga-kereskedelemnek állít emléket egy monumentális diadalív, amely a ,,vissza nem térést" szimbolizálja. Köztudott, hogy a város a vudu-vallás központja, még e tárgyú nemzetközi konferenciákat is rendeznek itt. Városnézésünk során ellátogatunk a Phyton szentélybe, a Szent Erdőbe, és a portugál erőd Történeti Múzeumába.

Szállás: Ouidah (1 éj)

12.nap Ouidah > Ganvie > Cotonou >Párizs

Ma első utunk Abomey-Calavi térségbe vezet. A Nokoue-tavi Ganviét cölöpökre épült házai miatt ,,Afrika Velencéjének" hívják, valószínűleg ez a legnagyobb ilyen jellegű afrikai település, hiszen mintegy húszezer - zömében halászatból élő - ember él a tóra épített kunyhójában. Csónakázunk a kb. ötszáz éves településnél, majd visszatérésünk után meglátogatunk egy fétis-piacot, ahol -kis szerencsével - találkozhatunk helyi varázslókkal is. Késő délután a közeli Cotonou-ba megyünk, ahol az esti órákban repülőre szállunk.

13.nap Párizs > Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • elhelyezés 3* szállodákban, lodge-okban
 • légkondicionált minibusz a körutazás és a transzferek során
 • ellátás: félpanzió (kivéve az érkezés és hazaindulás napját)
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar idegenvezető-csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb.380.000 Ft
 • vízumdíjak (3 db) kb. 75.000 Ft/fő
 • utas és útlemondási biztosítás
 • borravaló  (helyszínen fizetendő) kb.100 USD (a csoport létszámától függően)

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő esetén + 100.000 Ft/fő felár.
*A megadott részvételi díjak 1 USD =410 HUF árfolyamig érvényesek. A részvételi díj és az egyágyas felár fizethető dollárban is!

Tervezett menetrend:

16FEB  BUDAPEST PARIS CDG   0600 0830   
16FEB  PARIS CDG ACCRA      1310 1845   

27FEB  COTONOU PARIS CDG    2330 0550+1
28FEB  PARIS CDG BUDAPEST   0915 1125   

Szálláshely leírása

Accra: Best Western Plus***
https://www.bestwestern.com/en

Cape Coast: Coconut Grove Beach Lodge***
https://coconutgrovehotelsghana.com/beachhotel/

Bosumtwi: Lake Bosomtwe Paradise Resort
https://lakebosomtweparadise.com/about-us/

Kumasi: Hotel Noda***
https://hu.hotels.com/ho673242/noda-hotel-kumasi-ghana/

Akosombo: Hotel Volta***
https://voltahotel.com.gh/

Kpalime: Park Residence***
https://www.hotel-parc-residence.com/

Lome: Hotel M'Rode***
https://hotelmrode.com/en/

Ouidah: La Casa del Papa***
https://casadelpapa.com

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

x Ghána-Togo-Benin körutazás
Szállás neve: Ghána-Togo-Benin körutazás

Ghána-Togo-Benin körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Nemzetközi repülőjegyek + illetékek 380.000 Ft/fő
 2. Vízumdíjak kb. 75.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Ghána-Togo-Benin körutazás

Ghána-Togo-Benin körutazás

Ghána, Accra

Útazonosító: 162631

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Ghána-Togo-Benin körutazás

Ghána-Togo-Benin körutazás

Ghána, Accra

Útazonosító: 162631

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!