Hegyek vonzásában

Ft-tól/fő 238.000
Időpont: 2022.07.22 - 07.27
Legjobb ár: 238.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.07.22 - 07.27

Tartson velünk a Hegyek vonzásában utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 238.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója:148100

Leírás:

?  Túrázás St. Moritzban, a téli olimpia helyszínén
?  Svájcban ingyenesen használható felvonók
?  Utazás a Bernina-expresszel mesés tájon
?  A világ legnagyobb belül járható keresztje

"Utazni a Bernina Expressen kivételes élmény. St. Moritz hóborította csúcsától indulva alig 2 óra alatt egy elragadó mediterrán olasz kisvárosba jutunk."
Prónay Ildikó - 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - TIROL

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően, úti célunk Salzburg tartományban egy csodaszép szurdok, mely méltó bevezetése a több napos hegyi programunknak. Nagy élmény a meredek sziklafalak közötti séta, miközben alattunk hömpölyög a gyors folyású Weissbach-patak. A szurdokban tett kirándulásunk után, mely közel 1 órás, folytatjuk utunkat tiroli szálláshelyünkre.

2. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS - GERLOS-HÁGÓ - SVÁJC

Mai programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A vízesést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a többiek pedig egy kevésbé megerőltető gyaloglással juthatnak el a vízesés alsó szakaszához. Séta közben gyönyörű fotók készülhetnek. Ezt követően buszunkkal a Gerlos-hágó híres panorámaútján haladunk, melyet meseszép tájak, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. A hágóról a Krimmli-vízesést teljes hosszában láthatjuk. Ezen a napon is lesz ebédelési lehetőség autópálya pihenőben. Délután Tirolon keresztül Svájc irányába folytatjuk utunkat. Az Inn folyó völgyében magas hegyek között visz az út az 1.700 m tengerszint feletti magasságban lévő svájci szállásunkig. 3 éjszakát töltünk St. Moritz közelében egy középkori hangulatú, különleges adottságú kisvárosban, egy tradicio­nális ****-os szállodában. Itt lesz a vacsoránk is.

3. NAP: ST. MORITZ - BERNINA-EXPRESS - DIAVOLEZZA - ST. MORITZ

Reggeli után a közeli Sankt Moritz vasútállomására buszozunk, ahonnan a Bernina-expressz panoráma kocsijaival utazunk az olaszországi Tiranóba. (A vonatjegy a helyszínen fizetendő.) Az UNESCO Világörökségei közt is szereplő vasúti szakaszon gyönyörködhetünk az Alpok havas csúcsaiban, a hegyoldalon nyíló virágokban, legelőkben, de egyedi technikai megoldású viaduktok, alagutak is színesítik a 2 és fél órás utazásunkat. A havasok után Tirano mediterrán városkájának hangulatából kapunk rövid ízelítőt, hiszen az expresszvonatból kiszállva kb. 1 órát töltünk az olasz településen. Tiranóban újra buszra szállunk és azzal megyünk vissza Svájcba. Fotószünet is lesz mielőtt megérkezünk a Diavolezza felvonóhoz, amivel indulunk felfelé (ezt már ingyenesen használhatjuk), hogy 3.000 m magasságból is körbenézhessünk. Ámulatba ejtő a csúcsok sokasága, valamint a közelben kanyargó Pers gleccser látványa. Kabinos felvonóval jövünk vissza a völgybe, ahol már vár bennünket az autóbuszunk, és indulunk vissza szálláshelyünkre. Mivel St. Moritz régióban 3 éjszakát töltünk, bizonyos felvonókat ingyenesen vehetünk igénybe, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF). A következő napon is ezzel a kártyával fogunk felvonózni, így jelentős megtakarítást érhetnek el utasaink.

4. NAP: ST. MORITZ

Ezt a napot az elegáns és híres Sankt Moritzban és a körülötte lévő hegyeken töltjük. Téli olimpiát is rendeztek már itt, de nyáron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogatókat a 3-4.000 m-es csúcsok lábainál, a közel 1.800 m magasan fekvő pazar alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre, amiket mi a szálloda által nyújtott kártyával ingyenesen használhatunk. Először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2.486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt megcsodálhatjuk a lenyűgöző panorámát és az alpesi virágokat, szerencsés esetben mormotákat is láthatunk. Innen még tovább is emelkedünk egy nagykabinos felvonóval egészen 3.057 m-re, ahonnan - tiszta időben - fantasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völgyek és a tengerszemek látványa. Lesz idő egy kis pihenésre, egy kávé vagy sütemény elfogyasztására is. A déli órákban indulunk le Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy az utolsó szakaszon fogaskerekű vonattal megy le, vagy gyalog túrázik le a tóhoz kb. 1 órás hegyi kirándulás keretében. A séta során gyönyörködhetünk az alpesi virágokban és a mesés tájban. Délután a környék legmagasabb kilátójára indulunk. Ez a Corvatsch, ahová két szakaszban visz fel a nagykabinos felvonó. Fent a 3.303 m magasságban lévő modern kilátóteraszokról varázslatos panorámában lesz részünk. Közelünkben rengeteg 3.000 m-nél magasabb havas csúcs látható. Lefelé jövet a félállomáson kiszállva, fotózási lehetőség 2.700 m-en. A felvonó völgyállomására visszatérve buszra szállunk. Rövid utazás után egy érdekes, régi közlekedési eszközre szállunk. Ez a ,,jó öreg" funiculare. Meredek pályán visz fel bennünket a Muottas Muragl 2.456 m-en lévő hegyi állomására. Sokak számára kevésbé ismert ez a pazar kirándulóhely, pedig igazi csemege a túrázók számára. Mi is tehetünk könnyebb, vagy nehezebb kört is a túraútvonalon, miközben végig rálátunk a Sankt Moritz tóvidékre. A környék egyik leghíresebb étterme is itt található, melyben gyakran tartanak romantikus esküvőket is. Kellemesen elfáradva, de élményekkel telve érkezünk vissza a megszokott szállásunkra.

5. NAP: SVÁJC - AUSZTRIA - SERFAUS

Reggeli után indulunk Ausztriába. Az Inn folyó mesés völgyében haladunk végig, amíg elérjük a híres síparadicsomot, Serfaus-t. A tengerszint felett 1.427 m-en fekvő falu nyáron is tipikus tiroli hangulattal várja a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Ezt követően kabinos liftek röpítenek bennünket az 1.980 m magasan lévő, szabadidő-parkjáról is ismert, Komperdell fennsíkra. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet a Lazid felvonóval, melynek végállomása 2.346 m magasan van. Tiszta időben csodás a táj. Itt lesz egy kis túrázási lehetőség, de ha valaki csak a kiváló panorámával rendelkező étterembe akar beülni, ebédelni vagy kávézni, erre is lesz alkalma. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kellemes panorámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre, ahonnan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram e bájos, tipikus hegyi településen. Sétánk után folytatjuk utunkat tiroli szállásunkhoz.

6. NAP: PILLERSEE - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Reggeli után indulunk a Pillersee-hez. Itt található a világ legnagyobb, majd 30 m magas, belsejében járható hegyi keresztje. A kilátóként is funkcionáló, Szt. Jakabról elnevezett keresztet 1.456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az építményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek tehetnek egy rövidebb, de annál látványosabb kirándulást fenn az alpesi virágok és sziklák között, majd felvonóval jövünk vissza buszunkhoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós programunknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a megfelelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + 2 vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00

x Hegyek vonzásában
Szállás neve: Hegyek vonzásában

Hegyek vonzásában utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 54.000 Ft/fő
  2. Fakultatív vacsora (3 alkalom) 39.000 Ft/fő
  3. Utasbiztosítás - Prémium 6.600 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Standard 4.200 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Hegyek vonzásában

Hegyek vonzásában

Svájc, St. Moritz

Útazonosító: 148100

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Hegyek vonzásában

Hegyek vonzásában

Svájc, St. Moritz

Útazonosító: 148100

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!