India - Ladakh

Ft-tól/fő 999.000
Időpont: 2023.07.14 - 07.24
Legjobb ár: 999.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.07.14 - 07.24

Tartson velünk a India - Ladakh utazásra! A kiutazás repülővel történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 11 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 999.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 11 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója:164526

India - Ladakh körutazás - Miért éppen ide?

 • Ladak történelmi, kulturális és földrajzi régió a Himalája nyugati részén, mely a távoli hegyek és a tibeti buddhista kultúra szépségeiről ismert, ezért Kis Tibetnek is nevezik.
 • Ellátogatunk Delhi főbb nevezetességeihez.
 • Kirándulást teszünk a Nubra-völgybe, a világ egyik legmagasabb autóval járható hágóján. 
 • Részt veszünk egy hajnali szertartáson a Diszkit-kolostorban, amelyet a 14. században alapítottak, és amely a Nubra-völgy legnagyobb gompája.
 • Leh-ben megtekintjük a Tiksze kolostort, mely a tibeti Potala-palotához való hasonlóságáról nevezetes. 
 • Ladak azon kevés helyek egyike, ahol még elevenen él az ősi Tibet kultúrája és vallási hagyománya.
 • Az utat Zentai György indológus-tibetológus kíséri. 

Programok

1.nap Budapest > Delhi
Repülés Budapestről átszállással Delhibe.

2. nap Delhi
Érkezés Delhibe a reggeli órákban, szállás elfoglalása, rövid pihenés, majd félnapos városnézés Ó-Delhiben. Meglátogatjuk Ázsia egyik legnagyobb mecsetjét, a mogul Sah Jahan által építtetett Jama Masjidot, majd a Vörös erődöt, amely nemcsak építészeti csoda, hanem az indiai történelem néhány kulcsfontosságú eseményének is tanúja. Ugyancsak Sah Jahan építtette a 17. század közepén, és ma jelentős turisztikai látványosság. Az erődöt 2007-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

Szállás: Delhi (1 éj)

3.nap Delhi > Leh
Reggeli után repülés Leh-be, ahol a szállásunk elfoglalása után akklimatizálódás a 3500 m-en fekvő városban. Ladak történelmi, kulturális és földrajzi régió a Himalája nyugati részén, mely a távoli hegyek és a tibeti buddhista kultúra szépségeiről ismert, ezért Kis Tibetnek is nevezik. Pihenésünk után felmegyünk a Sánti-sztúpához, mely 1991-re épült fel, és maga a dalai láma avatta fel. A sztúpa nemcsak vallási jelentősége miatt vált turisztikai látványossággá, hanem a pompás panorámája miatt is. Megvárjuk a napnyugtát, majd visszatérünk a szállásunkra.

Szállás:  Leh (3 éj)

4.nap Leh
Városnézés Ladak fővárosában, Leh-ben. Először megtekintjük a Királyi palotát, melyet a 17.század elején építtetett Sengge Namgyal. A palotát a 19.század derekán hagyták el, amikor a Dogra erők átvették az irányítást Ladak felett. Következő megállónk a Namgjal-cemo gompa, mely a 16.században épült, s fő látványossága egy három emelet magas arany Maitréja (az eljövendő világkorszak buddhája)-szobor. A Sankar gompa a gelukpa rend ladaki főlámájának (bakula rinpocse) székhelye. Ez a viszonylag modern épületegyüttes a városka északi szélén található, s ma is mintegy 20 szerzetes lakja. Programunk végén séta a leh-i bazárban.

Szállás: Leh

5.nap Leh
Ladak azon kevés helyek egyike, ahol még elevenen él az ősi Tibet kultúrája és vallási hagyománya.

A mai napon négy csodálatos kolostorral fogunk gazdagodni! Először a Hemisz kolostorba látogatunk. Ez Ladak legnagyobb és egyik leggazdagabb kolostora, mely a drukpa rendhez tartozik, és amelyet Sengge Namgyal ladaki király alapíttatott újra a 17. század második felében. Ez a gompa ad otthont a Padmaszambhava tiszteletére megrendezett éves fesztiválnak, mely a csodás táncairól és színpompás szertartásairól híres. Ezután következik a Sztakna (az egyetlen bhutáni drukpa kolostor Ladakban), Matho (az egyetlen szakja rendhez tartozó kolostor Ladakban) és Tiksze kolostor. Ez utóbbi a tibeti Potala-palotához való hasonlóságáról és hatalmas Maitréja-szobráról nevezetes. A 12 emeletes épületben számos művészeti tárgy; sztúpa, szobor és falfestmény látható.

Szállás: Leh

6.nap Leh > Alcsi
Reggeli után Alcsiba utazunk. Útközben megtekintjük a gelukpa, vagyis a ,,sárgasüvegesek" rendjéhez (ennek a rendnek a feje a mindenkori dalai láma) tartozó Likir kolostort, melyet közel egy évezrede alapítottak Lhachen Gyalpo uralkodó rendeletére, majd a fantasztikus földrajzi fekvésű Lámajuru drigung rendi kolostorát, melyről úgy tartják, hogy eredetileg Ladak első bön (Tibet ősi, buddhizmus előtti vallása) kolostora volt. Programunk után Alcsiba érkezünk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Alcsi (1 éj)

7.nap Alcsi > Leh
Alcsi egy apró hegyi falu, azonban Ladak egyik legrégebbi és legnevezetesebb kolostorának ad helyet, melyet a hagyomány szerint a buddhizmus második tibeti elterjedésének egyik legendás alakja, Rincsen Szangpo alapított a 11. században. A többi ladaki kolostorral ellentétben ezt nem hegytetőre, hanem sík területre építették. Koraiságáról árulkodnak különleges finomságú, kasmíri stílusú buddhista freskói, melyekhez hasonló alig maradt fenn mára a térségben. Alcsi után visszatérünk Leh-be, út közben megállva Basgo egykori ladaki uralkodói központjánál.

Szállás: Leh

8.nap Leh > Hunder
Ma a Nubra-völgybe utazunk a világ egyik legmagasabb autóval járható hágóján (Kardung-la, 5359 m) keresztül. A Nubra-völgy a Nubra és a Shyok folyók találkozásánál található, amely elválasztja a Ladak és a Karakoram-hegységet, s régen fontos karavánútvonalnak számított. A völgy átlagos magassága 3000 méter. Sivatagi homokdűnék és 6-7000 m-es hegycsúcsok övezik az utunkat, amíg Hunderbe érkezünk.

Szállás: Hunder (1 éj)

9.nap Hunder > Leh
Hajnali szertartás a Diszkit-kolostorban, amelyet a 14. században alapítottak, és amely a Nubra-völgy legnagyobb gompája. Visszatérünk Leh-be.

Szállás: Leh (1 éj)

10.nap Leh > Delhi
Reggel visszarepülünk Delhibe, majd érkezés után folytatjuk Delhi felfedezését. Megtekintjük a 72 m magas Qutub Mínárt, mely India legmagasabb minaretje. A minaret Delhi első mecsete, a Quwwat-ul-Islam mellett magasodik és hirdeti a hódító muszlimok győzelmét. A mecset udvarán egy még régebbi, még a hindu királyok idejéből származó nevezetesség, a nem rozsdásodó vasoszlop látható, melyet II. Csandragupta idejében állítottak az 5. században. Ezután meglátogatjuk Humájun mogul uralkodó síremlékét, mely indo-perzsa stílusával a Taj Mahal előképeként szolgált. A Qutub Mínár és Humájun síremléke is rajta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Később ellátogatunk az Akshardham templomba, mely a hindu kultúra, spiritualitás és építészet modern kori, de hagyományos stílusban kivitelezett ötvözete.

Szállás: Delhi

11.nap Delhi > Budapest
Hajnalban transzfer a repülőtérre, érkezés egy átszállás után Budapestre.

Az ár tartalmazza

 • buszos transzferek a körutazás során, Leh-ben dzsipekkel
 • szállást a megadott hotelek, vendégházak kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezetés
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegy + illeték kb. 320.000 Ft/fő
 • belső repülőjegyek + illeték kb. 70.000 Ft/fő
 • félpanziós ellátás  79.000 Ft/fő
 • vízum ügyintézéssel 20.000 Ft/fő
 • PCR teszt
 • borravalók
 • utas-, útlemondási biztosítás
 • személyes jellegű kiadások

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő esetén + 20.000 Ft/fő felár.
*A megadott részvételi díjak 1 EUR = 410 HUF árfolyamig érvényesek. A részvételi díj, az egyágyas felár és a félpanzió összege fizethető euróban is. 

Tervezett menetrend:

BUDAPEST DUBAI 1600 2320  
DUBAI DELHI 0355 0905  

DELHI DUBAI 0415 0620  
DUBAI BUDAPEST 1030 1425 

Szállás

Vivanta New Delhi, Dwarka***** - Új-Delhi
https://www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/?utm_source=google&utm_medium=local&utm_campaign=vivanta_new_delhi_dwarka_cla&utm_content=vivanta_new_delhi_dwarka_gmb

Hotel Omasila*** - Leh
https://hotel-omasila-leh-ladakh.hotelsgds.com/

Organic Retreat - Nubra
https://organicvillageretreat.com/

Hotel Zimskhang - Alchi 
http://www.hotelzimskhangalchi.com/

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát irodánk fenntartja!

x India - Ladakh
Szállás neve: India - Ladakh

India - Ladakh utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Belső repülőjegy + illeték kb. 70.000 Ft/fő
 2. Egyágyas felár 169.000 Ft/fő (egy utas esetén)
 3. Félpanzió felár 79.000 Ft/fő
 4. Nemzetközi repülőjegy + illeték kb. 320.000 Ft/fő
 5. Vízum ügyintézéssel 20.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
India - Ladakh

India - Ladakh

India, Ladakh

Útazonosító: 164526

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
India - Ladakh

India - Ladakh

India, Ladakh

Útazonosító: 164526

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!